Şimdi Ara

Renault Toros Ğöğüs Hakkında Yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    arkadaşlar birşey sormak istiyorum kayınpederde 77 renault sw war ve orijinal 65000 de bi albaydan almış daha kazasız boyasız değişeni yokken sağ arka çamurluktan vurdular ayrı:D neyse konumuza gelelim kendisi bazı sorunlardan dolayı ön göğsü sökmüş ve göğüste bi diyot var onu kırmış değerüne baktım 1n989 yazıyor 1n989 ise 150volt zener diyot en alaka anlamadım, sizden ricam bu diyot nedir bilen varsa yardımcı olsun lütfen
    Teşekkürler
    Saygılar...

• göğüs dedigin şey ne ? diyotun bağlantılı olduğu yer neresi ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: askvesen

göğüs dedigin şey ne ? diyotun bağlantılı olduğu yer neresi ?

Ön göğüs işte kardeş göstergelerin olduğu kısım benzin, v.s. göstergelerinin olduğu yerde lambaların bağlı olduğu bir plaket var plaketin sol üst köşesinde bulunuyor diyot, bir ucu lambada diğeri plakete giren sokette yaw araba kayınpederde eğer öle olmasa deneme yanılmayla v.s. bulurdum elektronik bi aksam yok neticede zaten arabada :D diyot:
    ac akımı dc akıma çevirmede kullanılır çeyrek dalga doğrultma yapar, üzerinden tek yönlü akım geçer ters yönde geçmez bu sebeple tıkaç olarakta kullanılır.
    zener diyot: bağlantı şekline göre çalışma geriliminin üzerindeki voltajı şaseye akıtır yada karşıya geçirir.
    tranzop diyot...

Benim bahsettiğim diyotta yön işareti var yani tranzop olamaz, zener olabilir normal diyotta olabilir ama emin değilim
    Yardımılarınız için tşk.
    Saygılar...

• http://renault12-toros.forumotion.com

Ön panel veya aracının diğer aksamları ile ilgili bilgi bulabileceğin site.

İncele derim forumu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Bfs

http://renault12-toros.forumotion.com

Ön panel veya aracının diğer aksamları ile ilgili bilgi bulabileceğin site.

İncele derim forumu.

Çok tşk hemen inceliyorum tşk, Saygılar...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Opel Mokka Parça Yardım
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.