Şimdi Ara

Renault yeni 1.6 dCi 130 beygirlik motorla atağa kalkıyor (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
427
Cevap
1
Favori
47.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hele ki videodan gördüğüm kadariyla zincir kayışla sağlamlaştırılmış, neden tercih edilmesin ;)
  • Türkiyeye 5 yıl sonra gelir. hala 1.2 tce gelmedi. çıkalı 3 yıl oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: biz

Türkiyeye 5 yıl sonra gelir. hala 1.2 tce gelmedi. çıkalı 3 yıl oldu.

Zannetmiyorum,bence çabuk gelir.Türkiye'de 1.4-1.6 dizelin çok tercih edildiğini biliyorlardır kendileri de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dost2003

Arkadaşlar eğer yakın zamanda renault bu motoru yakın zamanda piyasaya sürecek ise çok bariz kağıt üzerinde sınıfının en iyi motoru gibi gözüküyor. 1.6 130hp 320 tork gerçekten etkileyici değerler

Fiatın 120 hp 270 torkluk motorundan performans olarak da geri kalmayacağı kesin gibi bence edc ile mükemmel olur. 0-100 9.sn gibi bir tahmin yürütülebilir.

Fiat'ın 120 lik motoru ile ilgili bilgi yanlışlığı var.Fiatta bu motor 300nm tork'a sahip Alfa Romeo da 320 nm tork'a sahip.

Renault biraz daha geliştirirse bu motoru 320 nm torktan daha iyisini elde edebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akifsari

quote:

Arkadaşlar eğer yakın zamanda renault bu motoru yakın zamanda piyasaya sürecek ise çok bariz kağıt üzerinde sınıfının en iyi motoru gibi gözüküyor. 1.6 130hp 320 tork gerçekten etkileyici değerler

Fiatın 120 hp 270 torkluk motorundan performans olarak da geri kalmayacağı kesin gibi bence edc ile mükemmel olur. 0-100 9.sn gibi bir tahmin yürütülebilir.

Çok iyimsersin

tüy siklet alfa mito bile 1.6 multijet 120 hp 320 Nm tork 0-100 9,9 sn.

http://www.autoexpress.co.uk/carreviews/firstdrives/233904/alfa_romeo_mito_16_jtdm.html

reno nun çapx strok değerleri de pek performans odaklı görünmüyor.şanzıman oranları da ekonomi odaklı olursa 120 hp lik muktijet e yine geçilir.

performans odaklı olmayan! motorun teknik verileri

Renault yeni 1.6 dCi 130 beygirlik motorla atağa kalkıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: baybars_

quote:

Orijinalden alıntı: akifsari

quote:

Çok iyimsersin

tüy siklet alfa mito bile 1.6 multijet 120 hp 320 Nm tork 0-100 9,9 sn.

http://www.autoexpress.co.uk/carreviews/firstdrives/233904/alfa_romeo_mito_16_jtdm.html

reno nun çapx strok değerleri de pek performans odaklı görünmüyor.şanzıman oranları da ekonomi odaklı olursa 120 hp lik muktijet e yine geçilir.

performans odaklı olmayan! motorun teknik verileri

Renault yeni 1.6 dCi 130 beygirlik motorla atağa kalkıyor

çift turbolu 160 hp lik motorun verileri bunlar arkadaşım

• quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

çift turbolu 160 hp lik motorun verileri bunlar arkadaşım

evet biliyorum daha önce normal dci verilerini vermiştim
    bu motor aynı 130 luk dci ile aynı çap strok oranında
    bir arkadaş motor için çap strok oranına bakınca performans odaklı görünmüyor yazmış onun için koydum
  • Arkadaslar bu motor bu sene sonuna kadar gelir mi megane hb modeline ve turkiyeye sizce? Birde bu motor avrupada kullanilmaya baslandimi?
  • eğer bu motor nissan qashqai'ye ve latitude'e edc vites ile gelirse satışları ciddi arttırır
  • şok , sayfanın altında red line 5.200 rpm diyor
  • Hangi sayfanin?
  • İYİYMİŞ
  • http://www.renault.com/en/Innovation/stars-mecaniques/Pages/16-dci-130.aspx

"Like the 2.0 dCi engine (Type M9R), the Energy dCi 130 (R9M) revs freely up to the red line which is set at 5,200rpm"

sayfanın sonunda bu ibare yer alıyor , maksimum torkun %80 i 1500 rpm de hazır gibi bir ibarede var;

"80 per cent of maximum torque is available from 1,500rpm"

motor ilk önce scenic te yer bulucakmış , 130 hp , 320 nm tork tan bahsediliyor . o tork 1500 rpm den 4000 veya 4500 rpm e kadar gidebiliyorsa , şunu söylemek yanlış olmaz sanırım ; bu motor çok can yakar !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinanthewhite -- 10 Mart 2011; 0:08:53 >

• Arkadaşlar Anlamış değilim yukarıda yazılanları. multijetciler neden bu kadar zorlandı anlamış değilim. 105 hp 240 tork da 1.5 dci megane için 0-100 10.9 sn verilebiliyorsa. 1.6 dci 130 hp 0-100 9 sn çok normal performans odaklı olsun yada olmasın.

Megane 3 için söylüyorum aksini söyleyen varsa bekleyelim ve görelim.
  • Yıllardır dizel kullanıyorum

diyeceğim o ki sen 9 sn beklemeye devam et
  • Mevzu yıllardır dizel kullanmaksa bende yıllardır dizel kullanıyorum.Biraz mantıklı olursan hak verirsin 105 hp 240 megane 0-100 10.9 sn 130 hp 320 hp de aynı araçta 9 sn ye ineceğini düşünüyorum tabi bu 1280 kg lık megane 3 için konuşuyorum siz d sınıfı araçlarda görmeye alışık olduğunuzdan yanıldığınızı düşünüyorum.

Tekrar söylemek istiyorum 9sn civarına çekecektir megane 3.
  • Linkte bilgiler mevcut

http://autoten.com/2010/12/10/daimler-would-get-small-diesel-engines-from-renault-nissan-alliance/

1.6 Dci ünite ; motor geliştirme konusunda Renault-Nissan ve Daimler arasında yapılan anlaşma ile doğuyor görünüyor.
    Mühendislik daimler üretim Renault
    Smart tan Dacia ya kadar kullanılır diye düşünüyorum
  • bu motoru ne zaman piyasaya çıkaracaklar acaba?
  • Akif sari arkadaşım 1.9 tdi 130 hp 310 tork olan golf ün 0-100 km si 9 sn değerler birbirine çok yakın. bu bekleti de son derece normaldir. dizel motorlar hakkında tahmin yürütmek için daha uzun yıllar dizel kullanman gerekecek gibi.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.