Şimdi Ara

Renault yeni 1.6 dCi 130 beygirlik motorla atağa kalkıyor (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
427
Cevap
1
Favori
47.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bence sen önce okuma ve yazmayı, sonrada okuduklarını anlamayı öğren. Bende aynı şeyi söyledim zaten bende MEgane var yakmıyor kokluyor.
    Starex ise Transporter'in 2 katını yaktı Antalya - İstanbul yolunda. Bizzat denenmiştir. Özellikle Antalya Burdur arası yokuş tırmanmada
    araç amerikan gibi yakıyor.

quote:

Orijinalden alıntı: BoeingPilot
    STAREX TCI 100 HP ORJİNAL KORE ile bodrum-istanbul arasında1 depo 60 lt ile 890 km yaptım, gidip geliyorum...Arkadaşlar araçları kullanmadan , etrafdan duyduklarınızla bilgi kirliliği yaratmayın, atmayın tutmayın...Benim de 1.5 dci 85 meganım var 7 yıldır kullanıyorum aynı yolu 1300 km 60 lt yapıyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 22 Aralık 2010; 9:34:17 >
  • Formula1 de yakında 1600cc turbo beslemeye geçilecek. Şurda detaylar mevcut :

http://www.donanimhaber.com/otomobil-teknolojileri/haberleri/formula-1-otomobillerinin-motorlari-16-litre-hacimli-ve-turbo-beslemeli-olacak.htm

quote:

Orijinalden alıntı: savelor

formulada 2500cc motor 700-750 beygir güç ve o kadarda tork. yeni kuralla hacim 2000cc ye düşüyor güç aynı sayılır. bunun bize yansıması elbette olur bekliyoruz. ama ben en çok elektrikli araçlardan ümitliyim. şu pil teknolojisi ucuzlasada herkes alsa:(

• doğrudur yanlış hatırlamışım
    quote:

Orijinalden alıntı: racerant

Formula1 de yakında 1600cc turbo beslemeye geçilecek. Şurda detaylar mevcut :

http://www.donanimhaber.com/otomobil-teknolojileri/haberleri/formula-1-otomobillerinin-motorlari-16-litre-hacimli-ve-turbo-beslemeli-olacak.htm

quote:

formulada 2500cc motor 700-750 beygir güç ve o kadarda tork. yeni kuralla hacim 2000cc ye düşüyor güç aynı sayılır. bunun bize yansıması elbette olur bekliyoruz. ama ben en çok elektrikli araçlardan ümitliyim. şu pil teknolojisi ucuzlasada herkes alsa:(

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: etnaxy

yahu aynı fiyata tiguan bluemotion 1.4 tsi varken 1.6 ix35 ve kia sportage alınır mı,hem performans,hem işçilik,hem motor,hem karizma açısından tiguan bindirir bunlara.10 sn bir düşünün:)

tabii alanlara hayırlı olsun.:)

kim neye bindirir, kardeşim araçları deneyim etmeden burada yazıda yazıyorsunuz ya , çok gülünç duruma düşürüyorsunuz kendinizi, tiguanı satıp yeni sportage aldım...şimdi cevabı mı anlamışsındır umarım......

hocam kusura bakma ama attan inip eşşeğe binmişsin,geçmiş olsun

- Sportageın hem performansı daha düşük beygiri,torku,hızlanması,yakıt tüketimi,işçiliği,ikici eli hepsinde tiguan önde daha hangisini sayayım her kulvarda tiguan önde.Sen dışının cafcafına kanıp almışsın,geçmiş olsun,yazık.

• quote:

Bence sen önce okuma ve yazmayı, sonrada okuduklarını anlamayı öğren. Bende aynı şeyi söyledim zaten bende MEgane var yakmıyor kokluyor.
    Starex ise Transporter'in 2 katını yaktı Antalya - İstanbul yolunda. Bizzat denenmiştir. Özellikle Antalya Burdur arası yokuş tırmanmada

quote:

STAREX TCI 100 HP ORJİNAL KORE ile bodrum-istanbul arasında1 depo 60 lt ile 890 km yaptım, gidip geliyorum...Arkadaşlar araçları kullanmadan , etrafdan duyduklarınızla bilgi kirliliği yaratmayın, atmayın tutmayın...Benim de 1.5 dci 85 meganım var 7 yıldır kullanıyorum aynı yolu 1300 km 60 lt yapıyorum..

ATMASYON YAPMAYIN BURALARDA, SİZİN GİBİLERİN NEFES ALDIĞI KADAR, BEN KARADA HAVADA YOL YAPIYORUM. Starex sahibi oldun mu ki konuşuyorsun..ben sana ne diyorum 890 km yol yapıyorum.. ALGILAYA BİLDİN Mİ..dizel meganı tr de ilk ben binip izmire gittiğimde milet bmw sanıyordu. daha dünkü araçlarınızla yorum sitelerinde ATMASYON, SALLA, ÇAMURLAMA, DENEYİM ETMEDEN KONUŞMAK gibi durumlar sen gibileri yüzünden çok türedi...Bu forumun güvenilirliğinide azaltıyor senin gibi ATIP TUTANLAR....Önce SAYGILI OLMAYI ÖĞREN !

• quote:

quote:

quote:

yahu aynı fiyata tiguan bluemotion 1.4 tsi varken 1.6 ix35 ve kia sportage alınır mı,hem performans,hem işçilik,hem motor,hem karizma açısından tiguan bindirir bunlara.10 sn bir düşünün:)

kim neye bindirir, kardeşim araçları deneyim etmeden burada yazıda yazıyorsunuz ya , çok gülünç duruma düşürüyorsunuz kendinizi, tiguanı satıp yeni sportage aldım...şimdi cevabı mı anlamışsındır umarım......

hocam kusura bakma ama attan inip eşşeğe binmişsin,geçmiş olsun

- Sportageın hem performansı daha düşük beygiri,torku,hızlanması,yakıt tüketimi,işçiliği,ikici eli hepsinde tiguan önde daha hangisini sayayım her kulvarda tiguan önde.Sen dışının cafcafına kanıp almışsın,geçmiş olsun,yazık.

Güzel kardeşim, tigum 10,8 lt yakıyordu istanbul şehir içi, spom aynı kullanım şeklimle 8,6 lt, tigum 10 sn , spom 11 sn , pek bişey fark edemedim ilk kalkışlarda, sadece yüksek süratte vites değitirmesem spom yavaş kalıyor, onuda 3. vitesini çok iyi ayarlamışlar, motor hemen devirleniyor, spom 200 kg daha hafif, frenlemelerde daha binek araç gibi güven verdi, yol tutuşu aradaki 5 yılın gelişimi olarak görüyorum ben, sportage daha iyi ve net, ve tigumun beni üzen en önemli noktası ERGONOMİ sorunlarıydı. içine çok motor ve yol gürültüsü alıyordu, en kötüsü transporter, minibüs kullanır gibi hissettiriyordu oturuş pozisyonu ve ön konsolun sürücü ye duruş şekli, Sportage tüm bunları çözmüş, binek araç sürüş pozisyonuna sahip ve bana çok daha fazla keyif veriyor, asistan teknolojileriyle...şimdi demek istediğim iki arabayıda sahibi olmak nasip oldu, sportage daha iyi bir araç ve daha mutluyum.

• Renonun bu motoru avrupadaki araçlara hemen takılacak olmasına rağmen, TR ye henüz gelmeyecek, deniyor. Doğru mudur?

Saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesut4.bahtiyar

Renonun bu motoru avrupadaki araçlara hemen takılacak olmasına rağmen, TR ye henüz gelmeyecek, deniyor. Doğru mudur?

Saygılar.

Doğrudur
    herzamanki reno işte
    eski motoru eski teknolojiyi kakalıyor bize
  • quote:

Orijinalden alıntı: Performance.

quote:

Orijinalden alıntı: mesut4.bahtiyar

Renonun bu motoru avrupadaki araçlara hemen takılacak olmasına rağmen, TR ye henüz gelmeyecek, deniyor. Doğru mudur?

Saygılar.

Doğrudur
    herzamanki reno işte
    eski motoru eski teknolojiyi kakalıyor bize

Yazık! Bir de bu memleketten para kazanıyor...
  • quote:

F1'de 2013 yılından itibaren 1,6 Lt. turbo 4 silindirli araçlarla yarış yapılacak. Bilginize
  • Bu konuda son mesajım olcak.

Kim olduğun ne iş yaptığın ve de neye bindiğin hiç mi hiç umurumda değil.
    37 yaşındayım şu yaşıma kadar bende senin gibileri çok gördüm.
    Anladın sen onu, istediğim yorumu yazarım, yapabiliyosan gel engelle....

Neyim, kimim kaç arabaya bindim hiçbir fikrin yok.
    Seni görende beni tanıyorsun zanneder. Kim atıp tutuyor bu durumda ?

Madem forumun havası bozuldu git plaj havası al kumdan kale pardon STAREX yaparsın...daha iyisini tasavvur edebileceğini sanmıyorum çünkü

Ps. Birde Starex Orjinal Kore yazmış sanki öyle olunca Boeing oluyor.... hey allahım...

quote:

quote:

Bence sen önce okuma ve yazmayı, sonrada okuduklarını anlamayı öğren. Bende aynı şeyi söyledim zaten bende MEgane var yakmıyor kokluyor.

quote:

ATMASYON YAPMAYIN BURALARDA, SİZİN GİBİLERİN NEFES ALDIĞI KADAR, BEN KARADA HAVADA YOL YAPIYORUM. Starex sahibi oldun mu ki konuşuyorsun..ben sana ne diyorum 890 km yol yapıyorum.. ALGILAYA BİLDİN Mİ..dizel meganı tr de ilk ben binip izmire gittiğimde milet bmw sanıyordu. daha dünkü araçlarınızla yorum sitelerinde ATMASYON, SALLA, ÇAMURLAMA, DENEYİM ETMEDEN KONUŞMAK gibi durumlar sen gibileri yüzünden çok türedi...Bu forumun güvenilirliğinide azaltıyor senin gibi ATIP TUTANLAR....Önce SAYGILI OLMAYI ÖĞREN !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 23 Aralık 2010; 0:54:14 >

• ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 23 Aralık 2010; 0:40:20 >
  • quote:

Bu konuda son mesajım olcak.

Kim olduğun ne iş yaptığın ve de neye bindiğin hiç mi hiç umurumda değil.
    37 yaşındayım şu yaşıma kadar bende senin gibileri çok gördüm.
    Anladın sen onu, istediğim yorumu yazarım, yapabiliyosan gel engelle....

Neyim, kimim kaç arabaya bindim hiçbir fikrin yok.
    Seni görende beni tanıyorsun zanneder. Kim atıp tutuyor bu durumda ?

Madem forumun havası bozuldu git plaj havası al kumdan kale pardon STAREX yaparsın...daha iyisini tasavvur edebileceğini sanmıyorum çünkü

Ps. Birde Starex Orjinal Kore yazmış sanki öyle olunca Boeing oluyor.... hey allahım...

quote:

quote:

quote:

STAREX orjinal ithal Kore olunca, maalesef BOEING olamıyor, olamazlar da... İthal olunca malesef elektronik kontrollü mazot kontrol sitemi ve pmc bulunuyor, 2004 sonrası izmitte üretilen yerli Starexlerdeki mekanik pompa ilkel yakıt besleme sistemi olamıyor maalesef..vb

Senin gibiler buralarda fikirlerini zikretmeden önce Bilgi sahibi olmalarında yarar görüyorum...Yoksa bu forumun kalitesini düşürüyorsunuz ATMASYON, SALLA PATİ ifadelerinizle..neyse Yani bundan sonra sahibi olmadığınız araçlar hakkında yanlış beyanlar vermeyin de insanlar böyle size kötü olmasın.

• 2004 modelini bilmem de 2003 model 100hp Starex, 1 depoyla Antalya'dan Konya'ya anca gidebiliyordu. Şehir içi konusuna hiç girmiyorum. 1 yıla yakın kullandık o aracı sonra da kurtulduk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canozpinar -- 25 Aralık 2010; 3:06:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: trapspeed

quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

1.6 multijet kadar başarılı olmaz kanımca motor olarak.
    satış olarak her zmaanki gibi reno satacaktır.

kaynatıyon yine

boş yapıyorsun
    biraz sosyal ol

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Du Hast -- 25 Aralık 2010; 3:44:46 >
  • şaka maka koreliler ceed de 16. 128 hp yi satıyor, şuan.
  • quote:

Tiguanı Doğuş satıyor. 10 sn bir düşünün:)

• Ben Türkiye Otomobil ve Motor Sporları hakemiydim. Senin mantığına göre teknik inceleme yaparken benim gidip
    yarışan tüm araçlara sahip olmam gerekiyor. Yoksa sallapati yapmış olurum işimi değilmi ?
    Otomobil sporlarına senelerini vermiş Ralli pilotu TAN UYDAŞ Hocam'ı da burdan anarak söyleyeyim o zaman çok ayıp etmişiz
    Bana hakemliği öğreten kişidir.

İstanbul Parkda F1 organizasyonunda hakem ve teknik komiser olan halen bu işi sürdüren arkadaşlarım var.
    Hiçbirisi F1 araç sahibi değil

Valla seni bilmemde ben hem otomobil hemde bilişim teknolojileri ile yüzlerce sayfalık konular açtım forumda.
    Forum içi arama yaparsan bunlara rahatlıkla ulaşabilirsin.

Örnek : http://forum.donanimhaber.com/m_10462532/mpage_1/key_/tm.htm

Benim bu foruma neler kattığım ortada sen ne kattın çok merak ediyorum ?

quote:

STAREX orjinal ithal Kore olunca, maalesef BOEING olamıyor, olamazlar da... İthal olunca malesef elektronik kontrollü mazot kontrol sitemi ve pmc bulunuyor, 2004 sonrası izmitte üretilen yerli Starexlerdeki mekanik pompa ilkel yakıt besleme sistemi olamıyor maalesef..vb

Senin gibiler buralarda fikirlerini zikretmeden önce Bilgi sahibi olmalarında yarar görüyorum...Yoksa bu forumun kalitesini düşürüyorsunuz ATMASYON, SALLA PATİ ifadelerinizle..neyse Yani bundan sonra sahibi olmadığınız araçlar hakkında yanlış beyanlar vermeyin de insanlar böyle size kötü olmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 26 Aralık 2010; 7:04:27 >

• quote:

Ben Türkiye Otomobil ve Motor Sporları hakemiydim. Senin mantığına göre teknik inceleme yaparken benim gidip
    yarışan tüm araçlara sahip olmam gerekiyor. Yoksa sallapati yapmış olurum işimi değilmi ?
    Otomobil sporlarına senelerini vermiş Ralli pilotu TAN UYDAŞ Hocam'ı da burdan anarak söyleyeyim o zaman çok ayıp etmişiz
    Bana hakemliği öğreten kişidir.

İstanbul Parkda F1 organizasyonunda hakem ve teknik komiser olan halen bu işi sürdüren arkadaşlarım var.
    Hiçbirisi F1 araç sahibi değil

Valla seni bilmemde ben hem otomobil hemde bilişim teknolojileri ile yüzlerce sayfalık konular açtım forumda.
    Forum içi arama yaparsan bunlara rahatlıkla ulaşabilirsin.

Örnek : http://forum.donanimhaber.com/m_10462532/mpage_1/key_/tm.htm

Benim bu foruma neler kattığım ortada sen ne kattın çok merak ediyorum ?

quote:

Motorsporları hakemi olmak demek bu konularda uzmansın veya senin beyanlarının doğruluğunu göstermez neden mi, isimlerini bile veririm benim 3 tane arkadaşım var biri mimar, biri dişçi , biri de emlakçı sizin gibi Motorsporları hekemliği olan ve bu etkinliklere sürekli katılan, isimlerini versem kesin tanırsınız..demek istediğimi anladınız mı? bu hiçbirşeyi değiştirmiyor.. Şimdi sizi de daha iyi anladım...

• Sanayide Torna dükkanımız var (akrabalarımın) özelden sor ben sana hangi motorun ne kronik sorunu var söyleyeyim.
    Sonra git yetkili servisine tanıdığın varsa sor. Servislerin hepsi sanayiye getiriyor motor yenileme ve taşlama işleri için.

Üst kapak çatalatanını, piston pimini keseni, piston eritenini ve blok çatlatanını hatta hangi kilometre aralıklarında hangi risklerin olduğunu.
    Burda daha fazla yazmayacağım. İstersen özelden sor bende sana marka marka yazayım.

Kendi bindiğim aracı yazayım bak Dci nin en büyük handikapı kötü yakıttan etkilenip piston eritmesi ve blok çatlatmasıdır.
    Kötü yakıta denk geldinmi masrafı ağır oluyor. Renault da enjektörler en hassas yeri. Turbo ve mazot pompası sorunu olmuyor pek.

Bunları yazınca insanlar karaladığımı düşünebilir çok doğal. Çünkü burda KRAL ÇIPLAK demek zaten savaş sebebidir.

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 29 Aralık 2010; 20:19:31 >

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.