Şimdi Ara

Renault yeni 1.6 dCi 130 beygirlik motorla atağa kalkıyor (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
427
Cevap
1
Favori
47.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Extrem.

Bu motoru renault acaba koleos da kullanırmı ? Bu konuda bilgisi yada fikri olan varmı ??

Bence kullanmalı. Eğer SUV satışlarını arttırmak istiyorlarsa. Keza KIA yeni Sportage'de ve HYUNDAI ise iX35'de 1,6 Lt 135 HP motor kullanıyorlar. Gerçi o motor benzinli ama bir alt vergi dilimine girip satış adetlerinde artış kaydedebilmek için iyi bi strateji. Araçların fiyatıda uygun: 51.000 TL. Bence o paraya Golf fln alacağına insan gidip SUV alır. Saygılar
  • Yeni sportage muhteşem olmuş. Ama benzinli 1.6 uygun. Dizelde direk fiyat iki katında çıkıyor. Biri 59 öteki 85 gibi birşeydi.
    Neden sadece 2.0 otomatik var sportage da anlamış değilim. Yada getireceklermi yeni opsiyonları araştıranınız oldumu ?

quote:

Orijinalden alıntı: kptsedat

quote:

Bu motoru renault acaba koleos da kullanırmı ? Bu konuda bilgisi yada fikri olan varmı ??

Bence kullanmalı. Eğer SUV satışlarını arttırmak istiyorlarsa. Keza KIA yeni Sportage'de ve HYUNDAI ise iX35'de 1,6 Lt 135 HP motor kullanıyorlar. Gerçi o motor benzinli ama bir alt vergi dilimine girip satış adetlerinde artış kaydedebilmek için iyi bi strateji. Araçların fiyatıda uygun: 51.000 TL. Bence o paraya Golf fln alacağına insan gidip SUV alır. Saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: racerant

Yeni sportage muhteşem olmuş. Ama benzinli 1.6 uygun. Dizelde direk fiyat iki katında çıkıyor. Biri 59 öteki 85 gibi birşeydi.
    Neden sadece 2.0 otomatik var sportage da anlamış değilim. Yada getireceklermi yeni opsiyonları araştıranınız oldumu ?

quote:

quote:

Benim bildiğim kadarıyla 1,6 Lt 135 HP lik versiyon sadece düz vitesli olarak ve daha düşük donanım seviyesi ile satacaklar. Otomatiği satılmayacak diye biliyorum. Tabi daha sona talep fln olur da otm. satma kararı alırlarmı bilemiyorum. Şu an için durum böyle. Saygılar

• quote:

quote:

Yeni sportage muhteşem olmuş. Ama benzinli 1.6 uygun. Dizelde direk fiyat iki katında çıkıyor. Biri 59 öteki 85 gibi birşeydi.

quote:

quote:

Benim bildiğim kadarıyla 1,6 Lt 135 HP lik versiyon sadece düz vitesli olarak ve daha düşük donanım seviyesi ile satacaklar. Otomatiği satılmayacak diye biliyorum. Tabi daha sona talep fln olur da otm. satma kararı alırlarmı bilemiyorum. Şu an için durum böyle. Saygılar

1.6 benzinli motorun performansı sınırlı olduğu için bu motorla birlikte otomatik versiyon kia veya ix35 de hiç bir zaman olmıyacaktır diye düşünüyorum.Ancak renonun geliştirdiği dizele yakın bir motor var kia da var hatta venga da falan kullanıyor. 128 ps 260 torkluk bu dizel motoru biraz daha geliştrirse otomatik vites versiyonuyla birlikte sportage ve ix 35 de kullanabilirler, ozamanda bu araçlar yok satar ( şimdi bile zaten yok satıyor o zamanı düşünemiyorum )

• Dizelde de sadece 2.0 olması ilginç neden diğer dizelleri koymuyorlar acaba. 1.6 dizel yok sattırırdı diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 19 Aralık 2010; 8:16:39 >
  • quote:

1.6 benzinli motorun performansı sınırlı olduğu için bu motorla birlikte otomatik versiyon kia veya ix35 de hiç bir zaman olmıyacaktır diye düşünüyorum.Ancak renonun geliştirdiği dizele yakın bir motor var kia da var hatta venga da falan kullanıyor. 128 ps 260 torkluk bu dizel motoru biraz daha geliştrirse otomatik vites versiyonuyla birlikte sportage ve ix 35 de kullanabilirler, ozamanda bu araçlar yok satar ( şimdi bile zaten yok satıyor o zamanı düşünemiyorum )

Performansı düşük değil aslında 2,0 CRDI dan daha yüksek.

1,6 GDI 135 hp
    Maksimum hız (km/s) 178
    Hızlanma (sn) 0 – 100 km/s 11,1

2,0 CRDI 136 hp
    Maksimum hız (km/s) 180
    Hızlanma (sn) 0 – 100 km/s 12,1 Bilginize

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kpt Sedat -- 20 Aralık 2010; 0:02:45 >

• quote:

Dizelde de sadece 2.0 olması ilginç neden diğer dizelleri koymuyorlar acaba. 1.6 dizel yok sattırırdı diye düşünüyorum.

128 pslik crdi yakışır aslında ix35 benzinli 1.6 gereksiz bu benzin fiyatlarında
  • quote:

quote:

1,6 GDI 135 hp
    Maksimum hız (km/s) 178

2,0 CRDI 136 hp
    Maksimum hız (km/s) 180

performansı düşük derken ix35 de ki 2.0 crdi den bahsediyorum.
    ix35 in 2.0 motoru 184 ps , 400 tork gücünde ,ix 35 de bahsettiğiniz motor kullanılmıyor
    Ayrıca aynı ps değerine sahip olsalar bile tork yüksekliğinden ötürü dizel motorun performansı herzaman benzinliye göre çok daha yüksektir.
    Bilginize

• quote:

quote:

quote:

1,6 GDI 135 hp
    Maksimum hız (km/s) 178

2,0 CRDI 136 hp
    Maksimum hız (km/s) 180

ix35 in 2.0 motoru 184 ps , 400 tork gücünde ,ix 35 de bahsettiğiniz motor kullanılmıyor
    Ayrıca aynı ps değerine sahip olsalar bile tork yüksekliğinden ötürü dizel motorun performansı herzaman benzinliye göre çok daha yüksektir.
    Bilginize

Sen sanırım ordaki "1 saniye" farkı görmüyorsun. Benzinli versiyon 1 san. daha hızlı. Nasıl oluyorda dizel model iyidir diyorsun anlamadım. Ayrıca da senin dediğin motoru çok iyi biliyorum. İstersen seni de bilgilendirebilirim: iX35'te kullanılan 2,0 CRDI 184 HP lik "R" serisi olarak adlandırılan motor HYUNDAI tarafından 42 aylık bir sürede 150 kişilik bir ekip tarafından tam olarak 220 milyon USD harcanarak geliştirildi. Bilginize

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kpt Sedat -- 20 Aralık 2010; 2:15:25 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

1,6 GDI 135 hp
    Maksimum hız (km/s) 178

2,0 CRDI 136 hp
    Maksimum hız (km/s) 180

Bilginize

Sen sanırım ordaki "1 saniye" farkı görmüyorsun. Benzinli versiyon 1 san. daha hızlı. Nasıl oluyorda dizel model iyidir diyorsun anlamadım. Ayrıca da senin dediğin motoru çok iyi biliyorum. İstersen seni de bilgilendirebilirim: iX35'te kullanılan 2,0 CRDI 184 HP lik "R" serisi olarak adlandırılan motor HYUNDAI tarafından 42 aylık bir sürede 150 kişilik bir ekip tarafından tam olarak 220 milyon USD harcanarak geliştirildi. Bilginize

Ben başlangıçta şu anki Türkiyedeki ix 35 de ki 184 ps 400 torklu araca göre konuşup 1.6 benzinlinin performansı düşük onedenle otomatik olması zor diyorumdum, ayrıca sizin bahsettğiniz 136 ps lik 2.0 crdi motorun performansıda 1.6 135 ps likten yüksektir dedim şimdi sadece yüksek değil çok yüksektir diyorum anlamanız için , siz takmışsınız bir hızlanma verisine hızlanma verisine iki motoru karşılaştırıken bile 2.0 crdi 136 ps lik araçta otomatik vites olduğunu ve o veriye sahip aracın 4 çeker olduğunu biliyormuydunuz sanırım !! . 1.6 ya bir otomatik ve 4 çeker özelliği koy bakalım hızlanma verisi ne oluyor o zaman konuşalım.Biraz motor bilgisi olan bu konuları bilir .Siz bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan birisiniz ,ayrıca uslubunuz da çok yanlış...

• Ben şu anki donanımlarını ve teknik alt yapılarını kıyaslayarak konuşuyorum. Çok iyi biliyorum benzinlinin 2WD olduğunu. Sonuçta biri 12 diğeri 11 saniyede çıkıyor. Hızlımıdır? Ewet hızlıdır. Nokta. Ayrıca arabalardan ve motordan iyi anlarım. Abim ve kardeşim motor teknikeridir. Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kpt Sedat -- 21 Aralık 2010; 0:34:35 >
  • quote:

Ben şu anki donanımlarını ve teknik alt yapılarını kıyaslayarak konuşuyorum. Çok iyi biliyorum benzinlinin 2WD olduğunu. Sonuçta biri 12 diğeri 11 saniyede çıkıyor. Hızlımıdır? Ewet hızlıdır. Nokta. Ayrıca arabalardan ve motordan iyi anlarım. Abim ve kardeşim motor teknikeridir. Saygılar

4 çeker,otomatik vitesli 136 ps lik dizel bir araçla ,2 çeker ,manuel 135 ps lik benzinli bir aracı 0-100 km hızlanmasına göre karşılaştırıp benzinli motor ,dizel motordan daha performanslıdır demek motordan hiç anlamamak demektir.Sizin gerçekten abi ve kardeşinizden ders almanız gerekiyor ben nedersem boş.Bu tartışmada burda bitsin artık çünkü çok anlamsız.
    Saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

1.6 multijet kadar başarılı olmaz kanımca motor olarak.
    satış olarak her zmaanki gibi reno satacaktır.

kaynatıyon yine
  • keşke nissan amerikada sattığı modelleri burdada satsa valla çok güzel şeyler var ama ortaklık yüzünden kıtaları paylaşmışlar resmen avrupa senin amerika benim diye....
  • yahu aynı fiyata tiguan bluemotion 1.4 tsi varken 1.6 ix35 ve kia sportage alınır mı,hem performans,hem işçilik,hem motor,hem karizma açısından tiguan bindirir bunlara.10 sn bir düşünün:)

tabii alanlara hayırlı olsun.:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: munzur24

Fiat dizelde elbetteki öncü ve güçlü bir firma.Common rail dizel teknolojisinin yaratıcısı olan bir markadan bahsediyoruz.Fakat reno çok iyi bir iş çıkarmış bir tebriği hak ediyor.Tüm firmalar bu hacimde eski 2.0 litre motorların gücünü üretecek motorlar üzerinde çalışıyorlar.Örneğin BMW de 1.5 litre 3 silindirli 150 hp lik bir motoru sürecek önümüzdeki dönemde.

Yine Mercedes 1.6 litrelik yanlış hatırlamıyorsam 128 hp gücünde yeni dizel motoru önümüzdeki sene piyasaya sunacak.Firmalar durmuyor sürekli geliştirme devam ediyor.

Mercedesin değil zaten bu motor...Reanult un motorunu Mercedes de kullanacak..ref veririm istersen ..neyse ben de 1.5 dci 85 meganımla istanbul içi her defasında 1 depo ile 1000 km , bodrum a 1328 km yapabilen bu aracımı satmaya kıyamıyordum, yeni 110 1.5 dci ile yenileyecektim ama bu haberi 3 ay önce alınca 2011 yazı 2012 yeni megane 1.6 dizeli almaya karar verdim..iyi sürüşler.

• quote:

Orijinalden alıntı: etnaxy

yahu aynı fiyata tiguan bluemotion 1.4 tsi varken 1.6 ix35 ve kia sportage alınır mı,hem performans,hem işçilik,hem motor,hem karizma açısından tiguan bindirir bunlara.10 sn bir düşünün:)

tabii alanlara hayırlı olsun.:)

kim neye bindirir, kardeşim araçları deneyim etmeden burada yazıda yazıyorsunuz ya , çok gülünç duruma düşürüyorsunuz kendinizi, tiguanı satıp yeni sportage aldım...şimdi cevabı mı anlamışsındır umarım......
  • quote:

Kağıt üzerinde Kia ve Hyundai hep çok güzel motorlardır. Ama iş realiteye gelince işler değişiyor.
    Hortum gibi mazot yakabiliyor. Fındık kadar crdi motor şehiriçi 7-8 litre mazot yakabiliyor.
    Ben aynı yolu 5 litre ile geçebiliyorum. Starex Crdi Antalya - İstanbul 2 depo yakıtla gidiyor.
    Aynı yolu transporter 1 depo ile gidiyor. Şimdi buna da teknik veri dersiniz.

Bu motorların ne kadar çok mazot ve benzin yaktığı herkes tarafından
    gayet iyi biliniyor. Kağıt üzerinbe bakarsanız hepsi fevkalade emisyon ve tüketim değeri veriyor.

Soruyorum size 1.5 crdi motorlar kaç kere revizyon geçirdi söyleyecek olan varmı ?
    ix35 in motorunun ne kadar sürede üretildiğini bilmiyorum ancak şu an ülkemizde satılan
    motorlarının 5 yılda üç ciddi revizyon geçirdiğini çok iyi biliyorum. Ve bu 3 revizyoonda
    silindir aşınmalarının iyileştirilmesi için yapılmıştır.

Bide gidip sanayiye sorun bakalım en çok hangi markanın servisinden rektifiye atölyesine motor getiriyorlar diye...

STAREX TCI 100 HP ORJİNAL KORE ile bodrum-istanbul arasında1 depo 60 lt ile 890 km yaptım, gidip geliyorum...Arkadaşlar araçları kullanmadan , etrafdan duyduklarınızla bilgi kirliliği yaratmayın, atmayın tutmayın...Benim de 1.5 dci 85 meganım var 7 yıldır kullanıyorum aynı yolu 1300 km 60 lt yapıyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: Akhilleus
    1600 cc yi geçmesinde her türlü başarılı olur bu memlekette

aynnn kanimca 10 yil icersinde 1.6 250 hp leri gorecez heyecanla bekliyorum..
  • formulada 2500cc motor 700-750 beygir güç ve o kadarda tork. yeni kuralla hacim 2000cc ye düşüyor güç aynı sayılır. bunun bize yansıması elbette olur bekliyoruz. ama ben en çok elektrikli araçlardan ümitliyim. şu pil teknolojisi ucuzlasada herkes alsa:(
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.