Şimdi Ara

Renault yeni 1.6 dCi 130 beygirlik motorla atağa kalkıyor (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
427
Cevap
1
Favori
47.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ona bakarsanız VW de Common Rail'e en geç geçen firma. Ayrıca benzinlide halen 102 lik 1.6 motoru üretebiliyor.
    Yani bu nerden baktığınıza bağlı. VW de birçok konuda geriden gelebiliyor.

Ayrıca Kia'nın 1.6 sı hortum gibi dizel tüketiyor. Yani sadece üretmekle de iş bitmiyor önemli olan ne kadar başarılı dizayn olduğu.
    Kia Hyundai zaten fix olarak apar topar motor üretir sonrada kervan yolda düzelir misali sürekli günceller. Sonuç gidip sanayide
    rektifiyeci Hyundai-Kia motoru dolu. Kaç kere revizyon geçirdi CRDi motorlar biliyormusunuz mesela ?

Opel'e bakarsanız 1.3 den başka motor koyamıyor. Astra J uzay mekiği gibi araba çok beğeniyorum. 10 numara ama dizeli çok güzel olmasına rağmen
    o kasanın motoru değil malesef.

quote:

Orijinalden alıntı: playumb

O vites kolu ne öyle ya,tövbe tövbe.
    Ayrıca bu zamana kadar akılları neredeymiş bunların anlamıyorum.Vw nin DSG si 2003 yılından beri var ama Röno daha yeni çıkarıyor,ki bu da aslında taklit.Çok geç kaldı çok.

Acaba ne kadar arıza-sorun çıkaracak?Fransız ya o yüzden merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 13 Aralık 2010; 7:38:52 >

• birde şu var, zaten EDc şanzımanı zaten vites kolunu pek kullanmak istemeyenler tercih ediyor. hiç koymasa bile olur. direksiyonda bi kol sadece ileri ve geri. birde art eksi kulakçıklar orta konsol ferahlar boş kalır. bu mühendisler biraz apral galiba,

örnek olarak, c4 picasso auto6R içine bakmanızı öneririm.
  • Kia'nın 128 bg'lik motoru var ama arkadaşın dediği gibi bu motor biran önce çıkaralım mantığı ile çıkarılıyor biraz hyundai'de. Zira Hyundai ve Kia'nın 1.6 dizelleri emsallerinden her zaman fazla yakıyor ve onlar kadar dayanıklı değiller malesef. Bu konuda en iyisi hiç şüphesiz (düşük hacimlilerde) Fiat, sonra PSA, Ford ve Renault geliyor.
    Opel ile ilgili söylenilen ise doğru değil malesef. Biz hep kendi ülkemizi düşünerek var veya yok diye değerlendiriyoruz ama aslında opelin bu segmentte 1.7 CDTİ motoru bulunmakta ve bu motor birisi 125 diğeride 110 bg güç üreten iki farklı konfigürasyona sahip. Ayrıca sınıfının (1600cc ve civarı) en ekonomik motorlarından birisi. Malesef Almanya ve diğer birçok avrupa ülkesi gibi motor hacminden vergi almayan (emisyon veya bg üzerinden vergi alınan) ülkelerde bu motor 1.6 motor kategorisinde değerlendirilerek aralarında en iyi değerleri alan makinelerden birisi durumunda. Ama bizim gibi 1980 li yılların kanunu ile vergi alınan ülkelerde ise bir üst vergi dilimine girdiği için malesef opel firması sadece rekabet edebileceği 1.3 cdti motorunu Türkiye'ye getiriyor. Bu motoru bulunduğu için opel acaba bizim gibi ülkeler için 1.7'den 1.6 motor geliştirir mi bilemem ama şu anda elde mevcut kaliteli bir motoru olduğu için ben şu an için pek ihtimal dahilinde görmüyorum malesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekorender -- 13 Aralık 2010; 14:06:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ekorender

Kia'nın 128 bg'lik motoru var ama arkadaşın dediği gibi bu motor biran önce çıkaralım mantığı ile çıkarılıyor biraz hyundai'de. Zira Hyundai ve Kia'nın 1.6 dizelleri emsallerinden her zaman fazla yakıyor ve onlar kadar dayanıklı değiller malesef. Bu konuda en iyisi hiç şüphesiz (düşük hacimlilerde) Fiat, sonra PSA, Ford ve Renault geliyor.
    Opel ile ilgili söylenilen ise doğru değil malesef. Biz hep kendi ülkemizi düşünerek var veya yok diye değerlendiriyoruz ama aslında opelin bu segmentte 1.7 CDTİ motoru bulunmakta ve bu motor birisi 125 diğeride 110 bg güç üreten iki farklı konfigürasyona sahip. Ayrıca sınıfının (1600cc ve civarı) en ekonomik motorlarından birisi. Malesef Almanya ve diğer birçok avrupa ülkesi gibi motor hacminden vergi almayan (emisyon veya bg üzerinden vergi alınan) ülkelerde bu motor 1.6 motor kategorisinde değerlendirilerek aralarında en iyi değerleri alan makinelerden birisi durumunda. Ama bizim gibi 1980 li yılların kanunu ile vergi alınan ülkelerde ise bir üst vergi dilimine girdiği için malesef opel firması sadece rekabet edebileceği 1.3 cdti motorunu Türkiye'ye getiriyor. Bu motoru bulunduğu için opel acaba bizim gibi ülkeler için 1.7'den 1.6 motor geliştirir mi bilemem ama şu anda elde mevcut kaliteli bir motoru olduğu için ben şu an için pek ihtimal dahilinde görmüyorum malesef.

kianın 1.6 dizel (128 beygir) motorunun karbon emisyonu 129 şehir içi tüketimi de 5,8. jetta ve c4 ile aynı değerler. neye göre daha az dayanıyor biraz örnek ve bilgi verirseniz sevinirim. birde elinizdeki hangi veriye göre daha az dayanıklı diyorsunuz? elinizde varsa bir çalışma okumak isterim gerçekten. mesele hyundai ve kia markalarının motorları daha az dayanıklıdır vs diye???

• Bu motoru Nissandada kullanıcaklarına eminim....
  • quote:

Orijinalden alıntı: racerant

Ona bakarsanız VW de Common Rail'e en geç geçen firma. Ayrıca benzinlide halen 102 lik 1.6 motoru üretebiliyor.
    Yani bu nerden baktığınıza bağlı. VW de birçok konuda geriden gelebiliyor.

Ayrıca Kia'nın 1.6 sı hortum gibi dizel tüketiyor. Yani sadece üretmekle de iş bitmiyor önemli olan ne kadar başarılı dizayn olduğu.
    Kia Hyundai zaten fix olarak apar topar motor üretir sonrada kervan yolda düzelir misali sürekli günceller. Sonuç gidip sanayide
    rektifiyeci Hyundai-Kia motoru dolu. Kaç kere revizyon geçirdi CRDi motorlar biliyormusunuz mesela ?

Opel'e bakarsanız 1.3 den başka motor koyamıyor. Astra J uzay mekiği gibi araba çok beğeniyorum. 10 numara ama dizeli çok güzel olmasına rağmen
    o kasanın motoru değil malesef.

quote:

Orijinalden alıntı: playumb

O vites kolu ne öyle ya,tövbe tövbe.
    Ayrıca bu zamana kadar akılları neredeymiş bunların anlamıyorum.Vw nin DSG si 2003 yılından beri var ama Röno daha yeni çıkarıyor,ki bu da aslında taklit.Çok geç kaldı çok.

Acaba ne kadar arıza-sorun çıkaracak?Fransız ya o yüzden merak ediyorum.

Kia ve Hyundai "apar topar"mı motor üretiyorlar. Yapma dostum yaa. Doğru bilgin olmadan insanlara yanlış bilgilendirme yapmayalım. Örnek vermem gerekirse Hyundai'nin ix35'te kullandığı 2,0 CRDİ 184 HP lik R serisi olarak adlandırdığı motor 42 aylık bir sürede(buda 3,5 yıl yapar) 150 kişilik bir ekip tarafından tam olarak 220 milyon USD harcanarak geliştirildi. Bu "apar topar" geliştirmekse diyecek bişeyim yok. Saygılar

• quote:

Kia'nın 128 bg'lik motoru var ama arkadaşın dediği gibi bu motor biran önce çıkaralım mantığı ile çıkarılıyor biraz hyundai'de. Zira Hyundai ve Kia'nın 1.6 dizelleri emsallerinden her zaman fazla yakıyor ve onlar kadar dayanıklı değiller malesef. Bu konuda en iyisi hiç şüphesiz (düşük hacimlilerde) Fiat, sonra PSA, Ford ve Renault geliyor.

Motor geliştirme olayını Mercedes gibi bi firma sadece ülkemiz için 1,6 Lt Kompressor üretebiliyorsa(C180 nerdeyse Passat kdr sattı), Opel neden yapmasın. Daha büyük bi araba üreticisi de onun için mi yapmaz diyorsun. Mercedes-Benz Türk AŞ.'nin özel isteği üzerine üretildi bu 1,6 kompressor motor. Bilginize

• Başka motorlara çamur atmaya gerek yok. Elinizde teknik veri varsa paylaşın, yoksa hayal gücünüzle uydurarak bir yere varamazsınız...

quote:

...
  • Kağıt üzerinde Kia ve Hyundai hep çok güzel motorlardır. Ama iş realiteye gelince işler değişiyor.
    Hortum gibi mazot yakabiliyor. Fındık kadar crdi motor şehiriçi 7-8 litre mazot yakabiliyor.
    Ben aynı yolu 5 litre ile geçebiliyorum. Starex Crdi Antalya - İstanbul 2 depo yakıtla gidiyor.
    Aynı yolu transporter 1 depo ile gidiyor. Şimdi buna da teknik veri dersiniz.

Bu motorların ne kadar çok mazot ve benzin yaktığı herkes tarafından
    gayet iyi biliniyor. Kağıt üzerinbe bakarsanız hepsi fevkalade emisyon ve tüketim değeri veriyor.

Soruyorum size 1.5 crdi motorlar kaç kere revizyon geçirdi söyleyecek olan varmı ?
    ix35 in motorunun ne kadar sürede üretildiğini bilmiyorum ancak şu an ülkemizde satılan
    motorlarının 5 yılda üç ciddi revizyon geçirdiğini çok iyi biliyorum. Ve bu 3 revizyoonda
    silindir aşınmalarının iyileştirilmesi için yapılmıştır.

Bide gidip sanayiye sorun bakalım en çok hangi markanın servisinden rektifiye atölyesine motor getiriyorlar diye...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 14 Aralık 2010; 8:05:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: darktreys

Bu motoru Nissandada kullanıcaklarına eminim....

zaten motor Renault-nissan ortak yapımı(The project, named R9M, is being developed jointly through the Renault-Nissan Alliance.)
    ben bu motoru nissan'da kullanacaklarına eminim. hatta Türkiye'de bu motorlar Renault'tan önce Nissan'da olacaktır
    juke'ta kullanılan 1618cc 192 bg ve gordinilerde kullanılan 1.6 atmosferik 133 bg motorun, 2012'de çıkacak 235 bg 450 nm 2.0 DCI motorun mais tarafından getirilmeyeceğine de eminim.
  • Hyundai ve kia araçlarına motor dahil en az 5 yıl garanti veriyor. Buna rağmen insanlar motor yaptırmaya sanayiye niye gidiyor insanlar anlamıyorum... Sanayideki ustalar kendilerine daha fazla müşteri gelsin diye hyundai motorları dandik diyor olmasınlar ? Bu markalar babamın markası değil, ama söylenenler tipik çamur atmaya benziyor.

konu başlığın ekseninden saptığı için başka mesaj atmayacağım.

iyi günler,

quote:

Kağıt üzerinde Kia ve Hyundai hep çok güzel motorlardır. Ama iş realiteye gelince işler değişiyor.
    Hortum gibi mazot yakabiliyor. Fındık kadar crdi motor şehiriçi 7-8 litre mazot yakabiliyor.
    Ben aynı yolu 5 litre ile geçebiliyorum. Starex Crdi Antalya - İstanbul 2 depo yakıtla gidiyor.
    Aynı yolu transporter 1 depo ile gidiyor. Şimdi buna da teknik veri dersiniz.

Bu motorların ne kadar çok mazot ve benzin yaktığı herkes tarafından
    gayet iyi biliniyor. Kağıt üzerinbe bakarsanız hepsi fevkalade emisyon ve tüketim değeri veriyor.

Soruyorum size 1.5 crdi motorlar kaç kere revizyon geçirdi söyleyecek olan varmı ?
    ix35 in motorunun ne kadar sürede üretildiğini bilmiyorum ancak şu an ülkemizde satılan
    motorlarının 5 yılda üç ciddi revizyon geçirdiğini çok iyi biliyorum. Ve bu 3 revizyoonda
    silindir aşınmalarının iyileştirilmesi için yapılmıştır.

Bide gidip sanayiye sorun bakalım en çok hangi markanın servisinden rektifiye atölyesine motor getiriyorlar diye...

• Haberiniz yok galiba servislerde yaptırdığınız motorlarda sanayiye gidip tornalanıyor.
    Servisler kendisi motor yapıyor mu sanıyorsunuz ?

quote:

Orijinalden alıntı: ncrdbl

Hyundai ve kia araçlarına motor dahil en az 5 yıl garanti veriyor. Buna rağmen insanlar motor yaptırmaya sanayiye niye gidiyor insanlar anlamıyorum... Sanayideki ustalar kendilerine daha fazla müşteri gelsin diye hyundai motorları dandik diyor olmasınlar ? Bu markalar babamın markası değil, ama söylenenler tipik çamur atmaya benziyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 14 Aralık 2010; 9:37:29 >
  • Hocam Türkiye'ye üretilen özel 1.6 kompressor motorların ilk partisinin silindir üst kapak çatlatması sebebiyle
    araçların geri çağırılıp sandıkta servislere getirilen motorlarla değiştirildiğini de biliyorsunuzdur sanırım.

Bunu çamur atmak için değil bindiğiniz araçların insan yapısı olduğunu ve mükemmel olamayacaklarını anlatmak için
    yazıyorum. Yoksa Mercedes MErcedes dir. Kimsenin buna itirazı olacağını sanmıyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: kptsedat
    olayını Mercedes gibi bi firma sadece ülkemiz için 1,6 Lt Kompressor üretebiliyorsa(C180 nerdeyse Passat kdr sattı), Opel neden yapmasın. Daha büyük bi araba üreticisi de onun için mi yapmaz diyorsun. Mercedes-Benz Türk AŞ.'nin özel isteği üzerine üretildi bu 1,6 kompressor motor. Bilginize

• kesinlikle katılıyorum
    Mekanik sorunlar her araçta olabilir.
    Arıca kore teknolojisini de kabul etmek gerekir.
    Samsung LG deyince kimsenin sesi çıkmıyor.
  • quote:

Hocam Türkiye'ye üretilen özel 1.6 kompressor motorların ilk partisinin silindir üst kapak çatlatması sebebiyle
    araçların geri çağırılıp sandıkta servislere getirilen motorlarla değiştirildiğini de biliyorsunuzdur sanırım.

Bunu çamur atmak için değil bindiğiniz araçların insan yapısı olduğunu ve mükemmel olamayacaklarını anlatmak için
    yazıyorum. Yoksa Mercedes MErcedes dir. Kimsenin buna itirazı olacağını sanmıyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: kptsedat
    olayını Mercedes gibi bi firma sadece ülkemiz için 1,6 Lt Kompressor üretebiliyorsa(C180 nerdeyse Passat kdr sattı), Opel neden yapmasın. Daha büyük bi araba üreticisi de onun için mi yapmaz diyorsun. Mercedes-Benz Türk AŞ.'nin özel isteği üzerine üretildi bu 1,6 kompressor motor. Bilginize

Benim başka bir konuda bir ürünün kusursuz olamayacağına dair bazı arkadaşlarla oldukça sıkı tartşma yaptığımı bilen bilir. Hiç bir ürün kusursuz değildir. Tabiki imkan dahilindedir. Olabilir; sorun çıkmıştır. Gayet normal. Saygılar

• Bu motoru renault acaba koleos da kullanırmı ? Bu konuda bilgisi yada fikri olan varmı ??
  • bence fuara aldanmamak lazım renonun 1.6 130 luk dci yi araçlarında kullanması 5 yıl alır.
  • 5 yıl mı 2011 olmasada en geç 2012 olur diye düşünüyordum başka fikri yada bilgisi olan varmı ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: darktreys

Bu motoru Nissandada kullanıcaklarına eminim....

kaşkaide kullanıcaklarından eminim bu motoru
  • Qasqai de kullanacaklarını düşünüyorum ama yeni kasa da olur bence .Qasqai nin yeni kasasıda 2010 da makyaj yediğine göre 2012 yada 2013 de çıkar.
    Koleos da kullansalar bu motoru bence super olur .Koleos bu motorla Qasqaiden çok daha albenili olur ve SUV sınıfında liderliğe oturur diye düşünüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.