Şimdi Ara

RENAULT19 1.8İ RTİ (yorumlar)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
80.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kısa bir zaman içimde almayı düşünüyorum.görüşleriniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..mehmet.. -- 20 Ekim 2008; 22:55:24 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Renault 19 1.8İ RTİ: Kapsamlı Bir İnceleme

Renault 19, 1988 ile 1996 yılları arasında üretilen popüler bir otomobildi. Modelin 1.8İ RTİ versiyonu, güçlü motoru ve sportif özellikleriyle dikkat çekiyordu. Bu incelemede, Renault 19 1.8İ RTİ'nin artılarını, eksilerini ve dikkat edilmesi gereken kronik sorunlarını inceleyeceğiz.

Motor ve Performans

Renault 19 1.8İ RTİ, 1.794 cc hacimli, 137 beygir güç ve 168 Nm tork üreten 16 valfli bir motora sahiptir. Bu motor, otomobile etkileyici bir performans kazandırıyor. 1.8İ RTİ, 0'dan 100 km/sa hıza 8,5 saniyede ulaşabiliyor ve 205 km/sa maksimum hıza çıkabiliyor.

Donanım ve Özellikler

Renault 19 1.8İ RTİ, iyi donanımlı bir otomobildi. Standart özellikler arasında klima, elektrikli camlar ve aynalar, hidrolik direksiyon ve spor koltuklar bulunuyordu. RTİ versiyonu ayrıca 15 inç alaşım jantlara, daha sert süspansiyonlara ve daha düşük bir sürüş yüksekliğine sahipti.

Kronik Sorunlar

Diğer otomobiller gibi, Renault 19 1.8İ RTİ'nin de bazı kronik sorunları vardır. En yaygın sorunlardan bazıları şunlardır:

• Motor Yağı Sızıntıları: 1.8İ motor, zamanla motor yağı sızıntılarına eğilimlidir.
    • Triger Kayışı Arızaları: Triger kayışı arızaları, motor hasarına yol açabilecek ciddi bir problemdir.
    • Elektriksel Sorunlar: Renault 19'lar, zamanla elektriksel sorunlar yaşayabilir.

Alınır mı?

Renault 19 1.8İ RTİ, uygun fiyata güçlü ve sportif bir otomobil arayanlar için iyi bir seçenek olabilir. Ancak, yukarıda belirtilen kronik sorunların farkında olmak önemlidir. Motor yağı sızıntılarını ve triger kayışı arızalarını önleyici bakımlarla önlemek mümkündür.

Sonuç olarak, Renault 19 1.8İ RTİ, eğlenceli ve pratik bir otomobildir. Ancak, potansiyel sorunların farkında olmak ve gerekli bakımları yaptırmak, uzun vadeli güvenilirlik sağlamak için çok önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • kaç model kaç kmde klima abs varmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: CLİO SYMBOL

kaç model kaç kmde klima abs varmı
    96 model 120000 de emekliden.abs yok.klima airbag vs..var.boya darbe yok sedece ufak çizikleri var bikaç kısmında, boyatmadım diyor.8500 e bıraktı enson.ben yerli 19'ları kullandım bunuda bikaç sefer kullanma şansım oldu çok fark var beğedim açıkcası.yakıt olarak 1.6 karbüratörlü ile aynı neredeyse azda farkı olsa razıyım çünkü motor sesi yok yazın jikle derdi yok yok ısınsın teklemesin yok vs..için alıcam ilerde sıralı lpg taktırmayı düşünüyorum.tavsiye edermisiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ..mehmet..

96 model 120000 de emekliden.abs yok.klima airbag vs..var.boya darbe yok sedece ufak çizikleri var bikaç kısmında, boyatmadım diyor.8500 e bıraktı enson.ben yerli 19'ları kullandım bunuda bikaç sefer kullanma şansım oldu çok fark var beğedim açıkcası.yakıt olarak 1.6 karbüratörlü ile aynı neredeyse azda farkı olsa razıyım çünkü motor sesi yok yazın jikle derdi yok yok ısınsın teklemesin yok vs..için alıcam ilerde sıralı lpg taktırmayı düşünüyorum.tavsiye edermisiniz.

Alıntıları Göster
    eskiden 2001 r19 rte alize sahibiydim

1.8 rti binmek çok istedim ama bi türlü temizini bulamadık
    çok süper bi makinadır o zamana göre yan aynaları bile otomatiktir

• quote:

Orijinalden alıntı: triger

eskiden 2001 r19 rte alize sahibiydim

1.8 rti binmek çok istedim ama bi türlü temizini bulamadık
    çok süper bi makinadır o zamana göre yan aynaları bile otomatiktir

Alıntıları Göster
    Gerçekten temizini bulduysanız, çok özel bir otomobil sahibi oluyorsunuz bence..

Sanırım sadece yıllık MT vergisi yönünden küçük bir kaybınız olacak
  • quote:

Alıntıları Göster
    mehmet alım satım sıralı lpg derken 10.000 lirayı geçer bence 1.6e RTE RNE olanlara bak o para çok bence sonra 1.8 lerde motor parçaları sıkıntılı

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: CLİO SYMBOL

hocam çok heyecanlı mesaj yazmışın arabayı senmi alıcan yoksa açık arttırmaya mı koyucan anlamadık..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: atakani

quote:

Orjinalden alıntı: CLİO SYMBOL

hocam çok heyecanlı mesaj yazmışın arabayı senmi alıcan yoksa açık arttırmaya mı koyucan anlamadık..

Alıntıları Göster
    bu parça sorunu nedir beyler ben anlamadım acıkcası herkes aynı şeyi söylüyor.bu 1.8 rti 8v olan fransadaki 1.8 16s değil, parca ihtiyacı olduğunda fransadanmı siparişlemi geliyor?oyak reno üretmiyormu türkiyede.bu araçtan 1.6 1.4 de nazaran az olabilir ama epey sayıda var.kaldı ki sadece motor farklı diğerlerinden başka herşey aynı.sormak istediğim parcası yokmudur bunun piyasada sahipleri ne yapıyor o zaman yoldamı kalıyor hepsi.madem parca sıkıntısı var o zaman fiyatının aşağıda olması gerekmezmi piyasasına baktığımda öyle az bir fiyatıda yok hatta fark yok diğerlerinden.aranızda bu aractan olan varmı???siz daha tecrübelisiniz bu konularda çünkü ilk arabam olucak ne nerde nasıldır sizin kadar bilemem.yardımınız lütfen.

• quote:

bu parça sorunu nedir beyler ben anlamadım acıkcası herkes aynı şeyi söylüyor.bu 1.8 rti 8v olan fransadaki 1.8 16s değil, parca ihtiyacı olduğunda fransadanmı siparişlemi geliyor?oyak reno üretmiyormu türkiyede.bu araçtan 1.6 1.4 de nazaran az olabilir ama epey sayıda var.kaldı ki sadece motor farklı diğerlerinden başka herşey aynı.sormak istediğim parcası yokmudur bunun piyasada sahipleri ne yapıyor o zaman yoldamı kalıyor hepsi.madem parca sıkıntısı var o zaman fiyatının aşağıda olması gerekmezmi piyasasına baktığımda öyle az bir fiyatıda yok hatta fark yok diğerlerinden.aranızda bu aractan olan varmı???siz daha tecrübelisiniz bu konularda çünkü ilk arabam olucak ne nerde nasıldır sizin kadar bilemem.yardımınız lütfen.

Alıntıları Göster
    arkadaşların dediği gibi güzel bi makina ama parça sorunu olabilir mi pek emin değilim ben.çünkü biliyosun 1.8 motor nadir bulunuyor.ama illaki yurtiçinden ya da yurtdışından tedarik edilebilir..temizse yani kazasız değişeni falan yoksa motoru iyi durumdaysa alınır bence

• quote:

Orijinalden alıntı: damonbounce

arkadaşların dediği gibi güzel bi makina ama parça sorunu olabilir mi pek emin değilim ben.çünkü biliyosun 1.8 motor nadir bulunuyor.ama illaki yurtiçinden ya da yurtdışından tedarik edilebilir..temizse yani kazasız değişeni falan yoksa motoru iyi durumdaysa alınır bence

Alıntıları Göster
    araba temizse alınır ben bunu bilirim her ne olursa olsun sonuçta renault.ben kullanım keyfine ataklığına bakarım açıkcası.eğer kullandığım arabadan zevk almıyorsam ne işime yarar,in yürü daha iyi.bakıp araştırıcam lpg'li temiz bulursam kaçırmam.istanbul gibi bir yerdede parça sorunu yaşarsam yuhh artık ne diyim.o zaman alırım bi şahin binerim bakkaldada parçası var zorluk çekmem

• quote:

araba temizse alınır ben bunu bilirim her ne olursa olsun sonuçta renault.ben kullanım keyfine ataklığına bakarım açıkcası.eğer kullandığım arabadan zevk almıyorsam ne işime yarar,in yürü daha iyi.bakıp araştırıcam lpg'li temiz bulursam kaçırmam.istanbul gibi bir yerdede parça sorunu yaşarsam yuhh artık ne diyim.o zaman alırım bi şahin binerim bakkaldada parçası var zorluk çekmem

Alıntıları Göster
    bu alınmazmı arkadaş....

• quote:

bu alınmazmı arkadaş....

Alıntıları Göster
    mehmet sana europa forumunda da demiştim hevesini kırmak istemiyorum çok konforlu olduğunu iyi gitttiğini söylüyorlar babamın amcaoğlunda var kendisi polis memuru parçalarının bazı parçalarının manager gibi zor bulunduğunu diğer europalardan daha masraflı olduğunu ama konfor olarak çok memnun olduğunu söylüyor yakıt olarakta ağır olduğundan daha fazla yakıyor fransada üretiliyor bu araçlar amaç ekonomiyse 1.6 europa al derim enjeksiyonluları o fiyata bulamazsın 1.6é k motor (ekonomi motorda derler) onlar çok iyidir çok tutulur

ama senin istediğin fiyatlara enjeksiyonlusunu bulman zor

araba işi keyif işi zevk işi çok istiyorsan 1.8 alma demem artısınsının yanında satarken tutulmaması parça sorunu daha yüksek yakıt tütekimi ve daha masraflı olması diğerlerine göre eksi yanı

6 sene evvel bu arabayı alırken biz (95 RT) çok araştırdık (gücümüzde ona yetti biraz ) 1.8lere de 1.4 lere de 1.9D lerede baktık ama en makul olanının 1.6 olanlar olduğunu düşünüp kararımızı 1.6 dan yana kıldık betymen clup numberone gibi bi çok opsiyonun daha var ufak ayrıntıları var mesela direksiyondan radyo kontrolü vs... vs.. gibi

kendi aracım 95 model karmen kırmızı lpgli RT modeli diğer bi çok araçta olmayan koltuk yükseklik direksiyon yükseklik ayarı ve orjinalinden çelik jantları uzaktan kumandası gibi özellikleri var içi 1.4 lere göre biraz daha toplu denebilir
    yakında satmayı düşünüyorum model yenilemek için tabi önce 99 model 1.9d expressimizi kelepir bi fiyata satıp(ilgililere duyrulur)

• quote:

Orijinalden alıntı: tsuyoi

mehmet sana europa forumunda da demiştim hevesini kırmak istemiyorum çok konforlu olduğunu iyi gitttiğini söylüyorlar babamın amcaoğlunda var kendisi polis memuru parçalarının bazı parçalarının manager gibi zor bulunduğunu diğer europalardan daha masraflı olduğunu ama konfor olarak çok memnun olduğunu söylüyor yakıt olarakta ağır olduğundan daha fazla yakıyor fransada üretiliyor bu araçlar amaç ekonomiyse 1.6 europa al derim enjeksiyonluları o fiyata bulamazsın 1.6é k motor (ekonomi motorda derler) onlar çok iyidir çok tutulur

ama senin istediğin fiyatlara enjeksiyonlusunu bulman zor

araba işi keyif işi zevk işi çok istiyorsan 1.8 alma demem artısınsının yanında satarken tutulmaması parça sorunu daha yüksek yakıt tütekimi ve daha masraflı olması diğerlerine göre eksi yanı

6 sene evvel bu arabayı alırken biz (95 RT) çok araştırdık (gücümüzde ona yetti biraz ) 1.8lere de 1.4 lere de 1.9D lerede baktık ama en makul olanının 1.6 olanlar olduğunu düşünüp kararımızı 1.6 dan yana kıldık betymen clup numberone gibi bi çok opsiyonun daha var ufak ayrıntıları var mesela direksiyondan radyo kontrolü vs... vs.. gibi

kendi aracım 95 model karmen kırmızı lpgli RT modeli diğer bi çok araçta olmayan koltuk yükseklik direksiyon yükseklik ayarı ve orjinalinden çelik jantları uzaktan kumandası gibi özellikleri var içi 1.4 lere göre biraz daha toplu denebilir
    yakında satmayı düşünüyorum model yenilemek için tabi önce 99 model 1.9d expressimizi kelepir bi fiyata satıp(ilgililere duyrulur)

Alıntıları Göster
    ayrıntılı bilgi için europa forumumuzun eski yazılarını karıştırırsan biraz çok fazla bilgi sahibi olursun benim ve forumdaki arkadaşlarımızın bu konuyla ilgili çok fazla yazıları var merak edersen bi bak derim

• quote:

ayrıntılı bilgi için europa forumumuzun eski yazılarını karıştırırsan biraz çok fazla bilgi sahibi olursun benim ve forumdaki arkadaşlarımızın bu konuyla ilgili çok fazla yazıları var merak edersen bi bak derim

Alıntıları Göster
    sağol kardeşim.baktım görüşler aynı fark yok.
    anlaşılan bu arabalar güzel fakat ikinci el parca yakıt derken kimse yanaşmıyor bunlara tavsiyede etmiyor.daha önce dediğim gibi ben europanın kullanmadığım tipi yok en fazla hoşuma giden 1.8 RTİ oldu.yolda gidişi herşeyi ile farklı bana sorarsanız, kullanılcak yol ustası bir arabadır çoğu arabanında eline verir her şartta bana göre!malesef tutulmuyor eksisi bu.kısmet diyorum bakalım ne alırız yada alamayız...

• quote:

sağol kardeşim.baktım görüşler aynı fark yok.
    anlaşılan bu arabalar güzel fakat ikinci el parca yakıt derken kimse yanaşmıyor bunlara tavsiyede etmiyor.daha önce dediğim gibi ben europanın kullanmadığım tipi yok en fazla hoşuma giden 1.8 RTİ oldu.yolda gidişi herşeyi ile farklı bana sorarsanız, kullanılcak yol ustası bir arabadır çoğu arabanında eline verir her şartta bana göre!malesef tutulmuyor eksisi bu.kısmet diyorum bakalım ne alırız yada alamayız...

Alıntıları Göster
    1,8 tutulmuyo die gidip shahin almana gerek yok:D
    her aracın bir alıcısı vardır..elinde kalmaz illaki satılır araç original olduğu sürece.bence o aracın tek eksisi yakıt tüketimi olur..vereceği sürüş keyfi performansıda en büyük artıları.

• quote:

Orijinalden alıntı: damonbounce

1,8 tutulmuyo die gidip shahin almana gerek yok:D
    her aracın bir alıcısı vardır..elinde kalmaz illaki satılır araç original olduğu sürece.bence o aracın tek eksisi yakıt tüketimi olur..vereceği sürüş keyfi performansıda en büyük artıları.

Alıntıları Göster
    zaten kullananlar konforundan çok memnun daha önce managerımız vardı onun kadar konforlu aracımız olmamıştır ama masrafını kaldıramaz hale geldik ve sattık
  • quote:

zaten kullananlar konforundan çok memnun daha önce managerımız vardı onun kadar konforlu aracımız olmamıştır ama masrafını kaldıramaz hale geldik ve sattık

Alıntıları Göster
    1.8 rti'lere illaki sıralı sistem lpg taktırmak lazım.normal takıldığında hem fazla yakıyormuş hemde performans açısından tatminkar değilmiş.bu iki sistemin çokmu farkı var?normal takıldığında motora bir zararı olurmu ucuz diye motordan olmayalım durduk yere..sıralılarda brc'yi methediyor herkes atiker için fena değil diyorlar atiker yerlimi oluyor.bu konu hakkında bilgisi olan varmı içinizde...

• quote:

1.8 rti'lere illaki sıralı sistem lpg taktırmak lazım.normal takıldığında hem fazla yakıyormuş hemde performans açısından tatminkar değilmiş.bu iki sistemin çokmu farkı var?normal takıldığında motora bir zararı olurmu ucuz diye motordan olmayalım durduk yere..sıralılarda brc'yi methediyor herkes atiker için fena değil diyorlar atiker yerlimi oluyor.bu konu hakkında bilgisi olan varmı içinizde...

Alıntıları Göster
    ..mehmet.. EVET ATİKER YERLİ ŞU AN FİYATI 1100 LİRA AMA BU ARABALARA TEK NOKTA ENJEKSİYONLU LPG TAKILIYOR O DA 600 LİRA BU KONUYU LPG TOPİĞİNDE BİR ARAŞTIR

• quote:

..mehmet.. EVET ATİKER YERLİ ŞU AN FİYATI 1100 LİRA AMA BU ARABALARA TEK NOKTA ENJEKSİYONLU LPG TAKILIYOR O DA 600 LİRA BU KONUYU LPG TOPİĞİNDE BİR ARAŞTIR

Alıntıları Göster
    1100 fena değil.bu araç tek nokta değil 4 nokta ama monifolt döküm olduğu için normal takılabilirmiş.artık nasıl oluyor bende tam anlamış değilim.sağol...
  • quote:

1100 fena değil.bu araç tek nokta değil 4 nokta ama monifolt döküm olduğu için normal takılabilirmiş.artık nasıl oluyor bende tam anlamış değilim.sağol...

Alıntıları Göster
    brc yetkili servisine telefon açtım.sıralı ne kadar , kampanyanız varmı falan öğrenmek istedim.adamın bana dediği biz 1.8 rti'lere sıralı takmıyoruz, neden dedim.adamın dediği uyum sağlamıyormuş bikaç tane takmışlar arabalar sahipleri serviste kalmış başımız ağrıdı artık takmıyoruz diyor sadece karbüratörlülere ve alize motorlara(1.6i klimalılara demek istiyor aslında alize motor diye bişey yok :)) lpg uyguluyoruz vs.. ne var bu arabaların motorunda mpı renault motor sonuçta.clio'da 1.4i mpı var çatır çatır takılıyor renault19 1.6i desen aynı keza.ne var arkadaşlar bu 1.8'lerde anlamak zor, lanetlimidir nedir arkadaş bu arabalar forumuna yazan bile yok ben böyle şey görmedim.1.6 1.4 dedinmi akan sular duruyor sadece yakıt 2.el'midir sorun yoksa başka gizemli ,sır gibi birşeymi var ?????

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.