Şimdi Ara

Renaultb Symbol 75 bg mi yoksa 90 bg mi tercih edilmeli?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
29.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 75 lik daha mı az yakar. Yoksa 90 lık daha güçlü olduğu için daha mı ekonomik olur. Kullanan arkadaşlar bi yorumlayabilirler mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Renault Symbol 75 BG mi Yoksa 90 BG mi: Nasıl Anlaşılır?

Renault Symbol, ülkemizde en çok tercih edilen binek araç modellerinden biridir. 75 BG ve 90 BG olmak üzere iki farklı motor seçeneğiyle sunulan Symbol, ihtiyaçlarına göre doğru seçimi yapmak isteyenlere ikilem yaşatmaktadır. İşte Symbol 75 BG ile 90 BG arasındaki farkları anlamak için neler yapman gerektiği:

1. Teknik Özellikleri İnceleyin

Teknik özelliklere bakarak iki motor seçeneğinin temel farklılıklarını belirleyebilirsin. Motor hacmi, beygir gücü, tork değeri ve yakıt tüketimi gibi bilgiler, seçim yapmak için önemlidir.

2. Performans Karşılaştırması

Beygir gücü ve tork değeri, aracın performansını doğrudan etkiler. 90 BG'lik motor, daha yüksek beygir gücü ve tork değerine sahiptir, bu da daha iyi hızlanma ve daha yüksek maksimum hız anlamına gelir.

3. Yakıt Tüketimi

Yakıt tüketimi, özellikle uzun yolculuklar yapanlar için önemli bir husustur. 75 BG'lik motor, genellikle 90 BG'lik motora göre daha düşük yakıt tüketimine sahiptir.

4. Donanım Seviyeleri

Farklı motor seçeneklerine sahip Symbol modelleri, genellikle farklı donanım seviyeleriyle sunulur. İhtiyaçlarına en uygun donanım özelliklerine sahip modeli seçmek için bunları karşılaştırmalısın.

5. Kendi İhtiyaçlarını Değerlendir

Doğru seçimi yapmak için kendi ihtiyaçlarını değerlendirmelisin. Şehir içi sürüşler için 75 BG'lik motor yeterli olabilirken, sık sık uzun yolculuklar yapıyorsan veya daha iyi performans arıyorsan 90 BG'lik motor daha uygun olacaktır.

6. Test Sürüşü Yap

Farklı motor seçeneklerine sahip Symbol modellerini test sürüşü yaparak kendi değerlendirmeni yapabilirsin. Bu, gerçek sürüş koşullarında performans ve yakıt tüketimi hakkında ilk elden bilgi edinmene yardımcı olacaktır.

İhtiyaçlarını ve tercihlerini göz önünde bulundurarak Renault Symbol 75 BG mi yoksa 90 BG mi seçmen gerektiğine karar verebilirsin. Her iki motor seçeneği de kendine özgü avantajlara ve dezavantajlara sahiptir, bu nedenle seçimini bilinçli bir şekilde yapmalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 75 lik dizeli kullanmıştım çok az yakıyor ,öyle performansı yok ama yeterli yinede.performans beklentin varsa 90 lık tercih edin.

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

75 lik dizeli kullanmıştım çok az yakıyor ,öyle performansı yok ama yeterli yinede.performans beklentin varsa 90 lık tercih edin.

İlk tercihim az yakması. Günde 30 km şehir içi yol yapıcam. Zaten hız yapan biri değilim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: capo di capi

quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

75 lik dizeli kullanmıştım çok az yakıyor ,öyle performansı yok ama yeterli yinede.performans beklentin varsa 90 lık tercih edin.

İlk tercihim az yakması. Günde 30 km şehir içi yol yapıcam. Zaten hız yapan biri değilim.

fazla güç fazla yakıt demek. bu nedenle 75 lik daha az yakar.
  • predator93 kullanıcısına yanıt
    Haklısın, çekindiğim konu bagajda yük ve araçta 4 kişi olursak güç isteyecek. Bu sefer yüklenince yakıt sarfiyatı 2 katına çıkar mı? Yokuşlarda ve sollamalarda sıkıntı yaşar mıyım?

• quote:

Haklısın, çekindiğim konu bagajda yük ve araçta 4 kişi olursak güç isteyecek. Bu sefer yüklenince yakıt sarfiyatı 2 katına çıkar mı? Yokuşlarda ve sollamalarda sıkıntı yaşar mıyım?

öyle birşey olmaz,zaten dizel motor çekişinde sorun hiç yok,hatta millet eco mod açık kullanıyor.yakıtında pek gözle görülür bir artış olmuyor.

• 90 bg olanı tercih ederim. Hem daha performanslı ,çok farketmez zaten.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kavurma verin lan !

90 bg olanı tercih ederim. Hem daha performanslı ,çok farketmez zaten.

90bg den ne performans bekliyorsun Allah aşkına
  • 90 lık fiesta 70lik fiesta dizelden az yakıyor 0.1 lt kadar 90 lık alın bence.
  • 90 al hocam 75lik 90ı aratır. Tork ta bir yere kadar
  • Ben ilk nesil 65'lik olanlardan kullanıyorum. Şehiriçi gayet ideal, ara hızlanmalar vs. Tek sıkıntı klima açıkken bariz düşüş oluyor.
    Şehirdışı ise eğer yüklü ve klima açıksa yokuşlarda 1.6 atmosferik kadar gidebiliyor. Düzde nefesi çabuk tükeniyor.

• 2011 yılında sıfır symbol 1.5dci 85hp aldık. Biz satın alırken 1.5dci 65hp ve 85hp'lik iki dizel motor seçeneği vardı. Katalog verilerinde 85Hp daha az yakıyor gözüküyordu. Zaten 950kg olduğundan 85hp 200nm torklu motor uçuruyor arabayı. İmkan varsa ben size 90hp'lik versiyonu tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahin261 -- 11 Kasım 2015; 12:50:31 >
  • 90 lık diyenler çoğunlukta. Dikkate alıcam.

• 90 lık alın ustam arkadaşın dediği gibi tork bi yere kadar bi zaman sonra hp de isticeksin
  • 75 lik motor rampadasın yukund var ata çekmiyor e haliyle gaza daha fazla yukleneceksin daha fazla yakacak
    75lik iyi olsaydı 90lık çıkmazdı

• quote:

benim 0.9 turbo bagaj+4 kişi çekiyorsa 1.5 dci her türlü çeker.madem endişeleriniz var yakıtda fazla fark olmaz almışken 90 lık alın.
  • Şimdi bazi arkadaslar daha fazla guc daha fazla yakit demis. Teorik olarak dogru. Ama mantikta soyle bir hata var.

75 likte 90likta ayni yukteki saseyi tasiyor. 75 likte motor daha fazla zorlandigindan 90 liga gore bariz daha fazla yakacaktir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C834D35AF -- 18 Kasım 2015; 16:19:40 >
  • Dizel yük altında daha verimli çalışır. Uzun mesafeli yollarda çok daha az yakar. Dolayısıyla en güçlü dizel olan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elsa -- 18 Kasım 2015; 16:42:47 >
  • 90 lik daha az yakar 90 lik bakin hocam. Dusuk performans li arac hem sizi yorar hem kendi yorulur hem de cebinizi yorar

• İkisinide tecrübe eden biri olarak yakıtları aynı olur .yalnız performans farkı çok fazla ..75hp lik versiyon atmosferik bir araç gibi davranırken 90 hp olan yapıştırıyor. 1750 devirden sonra roketliyor arada ben bu kadar fark olucağını tahmin etmiyordum tecrübe etmeden önce ...imkan varsa kesinlikle 90 alınmalı .
    Bende 90hp 220tork stepway var ..aynı motorlu clioy symbolude uzun süre kullandım ...75 hp lik yeni clio hb yide 2-3 aydır bolca kullanıyorum ..90 Lıklardan 75 liğe geçince araç gitmiyor dumur oluyorum
    Yakıtlarınde ise gözle görülür bir fark göremedik ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat8361 -- 18 Kasım 2015; 16:56:50 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.