Şimdi Ara

VW 1.6 tdi neden remap edilemiyor? yoksa gerçekten 140 hp mi!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (1 Mobil) - 8 Masaüstü1 Mobil
5 sn
66
Cevap
0
Favori
10.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar hepimiz hatırlıyoruz, bu motor daha piyasaya sürülmeden evvel, hem yabancı basında hem forumda "1.6 tdi 140 hp olacak, 2.0 tdi'ların yerine geçecek" dedikodusu dolaşıyordu.

Ama beklenen olmadı. Zaten 2.0 TDI 140 hp de piyasadan kalkmadığı için böyle bir versiyona gerek de olmadı.

Diğer taraftan 1.6 tdi piyasaya sürüleli 3 yıl geçmesine rağmen halen ecu'sune müdahale edilemiyor, çünkü vw diğer araçlarında Bosch marka ecu kullanırken sadece bu motorda Continental Simos PCR2.1 ecu kullanmış ve bu ecu aradan geçen 3 yıla ve bu konuda çalışan onlarca firmaya rağmen halen daha kırılamadı, tuning firmaları ecuyu okuyabildiklerini fakat müdahale ettiklerinde beynin kendini resetlediğini söylüyorlar.

Şimdi bu ikisini bir araya getirince diyorum ki yoksa 1.6 tdi'lar kolayca 140 hp'ye çıkabilir durumda ve VW bu güçün açığa çıkmasını engellemek amacıyla sadece bu motora özel müdahalenin mümkün olmadığı bir ECU kullanmış olabilir mi?

Golf 7'nin piyasaya sürülmesinin yaklaştığı bu günlerde 2.0TDI'ların 180 hp ve çift turbo 220 hp olacağı söyleniyor. Dolayısı ile daha güçlü bir 1.6 makina için ürün gamında bu sefer yer açılacak.

yorumlarınızı bekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 19can84 -- 22 Şubat 2012; 2:03:39 >

• 2000 tdi 180 beygir degilde

2000 tdi 140 yada buyuk bir suprizle 170 beygir olabilir

1.6 tdi ise yine 105 beygir olucak

1.4 tsi yerine ise 1.2 tsi gelmesi cok muhtemel

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

2000 tdi 180 beygir degilde

2000 tdi 140 yada buyuk bir suprizle 170 beygir olabilir

1.6 tdi ise yine 105 beygir olucak

1.4 tsi yerine ise 1.2 tsi gelmesi cok muhtemel
    Aslında hiç de mantıksız gelmiyor ama 1.6 tdi 140 hp olsaydı ne olursa olsun 140 hp deyip fahiş fiyata satarlardı.
  • Bildigim kadariyla,okuma yapilip uyarlaniyor ama flashlanamiyor..kimi ecularda chipe fiziksel mudahale gerekiyor programlama icin; 1.6tdi da odbden yazilamiyor olabilir.. Gazihan,en son asamaya gelindigini soyluyordu,yakinda yazilacakmis.. abt chipi mi degistiriyor acaba,sadece bu firma,
    veritabaninda bu motorun mapli verilerini sunuyor; ne superchips ne de revoda boyle bisey yok..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kagan12312

Aslında hiç de mantıksız gelmiyor ama 1.6 tdi 140 hp olsaydı ne olursa olsun 140 hp deyip fahiş fiyata satarlardı.

Alıntıları Göster
    3 yıldır bir yazılımı kıramamışlarsa bence ya adam gibi bir yazılımcı bunun üzerinde çalışmadı ya da başka birşey var. kırılamayacak sistem - yazılım yoktur.
  • ABT 2000 euroya %30 güç artışı vaad ediyor diye biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Coşkun

ABT 2000 euroya %30 güç artışı vaad ediyor diye biliyorum.
    Güç içinde...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Coşkun

ABT 2000 euroya %30 güç artışı vaad ediyor diye biliyorum.
    7 ileri dsg şanzuman 105'hpden daha fazlasını kaldırabilecek kapasitede değil. O motoru remap edebilmek için ilk önce dsg şanzumanın remap edilmesi lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: K20A

7 ileri dsg şanzuman 105'hpden daha fazlasını kaldırabilecek kapasitede değil. O motoru remap edebilmek için ilk önce dsg şanzumanın remap edilmesi lazım.

Alıntıları Göster
    Play Station mu bu ya? Yazılım kırdırma,chip taktırma...
  • Beyin değişikliğin 2.0'ı kesmeme adına yapıldığı belli. Neden hala kırılamadı anlayabilmiş değilim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: gorkemuse

Alıntıları Göster
    İhtimal vermiyorum.

Öyle birşey olsa şuanda bu motorla süpürürlerdi piyasayı.
  • quote:

aynı şanzımanın kullanıldığı vw seat skoda vs gibi markalarını modelleri remapla gayet ciddi güçlere ulaşabiliyor
    sanırım sıkıntı 1.6 tdi cr motorlarda
  • quote:

Orijinalden alıntı: Warrıor Sako

quote:

aynı şanzımanın kullanıldığı vw seat skoda vs gibi markalarını modelleri remapla gayet ciddi güçlere ulaşabiliyor

MOtorda sıkıntı yok. Motor remap edilebilir piyasada bunu yapan çok ABT'de yapıyor zaten. Yapılmamasının nedeni DSG şanzuman dedim ben.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Warrıor Sako

quote:

MOtorda sıkıntı yok. Motor remap edilebilir piyasada bunu yapan çok ABT'de yapıyor zaten. Yapılmamasının nedeni DSG şanzuman dedim ben.

Alıntıları Göster
    Sensöre takilarak, yaniltma ile yapilan kutularla güc artisi yapilabiliyor dimi 1.6 TDI CR motorda? (Race chip gibi)

• quote:

Orijinalden alıntı: firozat

Sensöre takilarak, yaniltma ile yapilan kutularla güc artisi yapilabiliyor dimi 1.6 TDI CR motorda? (Race chip gibi)

Alıntıları Göster
    http://www.abt-configurator.com/dataserver.asmx/getDocument?id=13566&pid=16385&doc=5K0%20116%20125%20CAYC%20DSG%20German.pdf
    abt yapıyor ama verilere bakınca 0-100 hızlanmasına etkisi sadece 0.4 saniye olmuş ayrıca 285nm tork 7-dsg için ciddi sıkıntı ve risk ama yeni nesil kavramalar ve dsg ye yapılacak yazılım güncellemesiyle risk azaltılabilir. deger mi derseniz bence hiç gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi puskas -- 22 Şubat 2012; 0:36:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gorkemuse

• zaten canı bir yerinde olan dsg şanzımanı zorlamak istemiyorlardır
  • yani gercekten cok acaip bir konu.. her soru baska bir soruya yol aciyor..

gercekten merak ediyorum neden sadece bu motora 3 senedir kirilamayan bir ecu koydular? abt bu isi nasil beceriyor? ayri bir ecu mu yoksa remap mi? abt'ye kodlari vermis olsalar coktan baska firmalar bur sekilde elde eder yapardi zaten.. 3 sene kirilamayacak kadar komplike bi sistemi nasil becerdiler? abt neden 125bg'de kaliyor? neden yurtdisinda yaptiran dogru durust kimse yok?
  • quote:

Orijinalden alıntı: CemUsUs

yani gercekten cok acaip bir konu.. her soru baska bir soruya yol aciyor..

gercekten merak ediyorum neden sadece bu motora 3 senedir kirilamayan bir ecu koydular? abt bu isi nasil beceriyor? ayri bir ecu mu yoksa remap mi? abt'ye kodlari vermis olsalar coktan baska firmalar bur sekilde elde eder yapardi zaten.. 3 sene kirilamayacak kadar komplike bi sistemi nasil becerdiler? abt neden 125bg'de kaliyor? neden yurtdisinda yaptiran dogru durust kimse yok?
    vw grup konusunda en başarılı olanlardan biri olan revo da bile 1.6 tdi remap uygulaması yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: NEŞELİMEŞEODUNU

zaten canı bir yerinde olan dsg şanzımanı zorlamak istemiyorlardır
    abt yapıyor denmiş ama abt nin yaptığı chip tuning değil, 2. beyin hazırladık gelen sinyali önce o düzenliyor sonra diğer beyine yolluyor diyor, yani bildiğimiz dijital powerboxlardan bir farkı yok.

http://www.abt-sportsline.de/en/vw-tuning/golf/golf-vi/equipment/engine-technology/ linkten new generation denilen kısma bakabilirsiniz.

bu arada bütün 1.6 tdilarda dsg standart değil :)

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.