Şimdi Ara

Renkleri Anlaşılamayan Elbise Fotoğrafı[Çözdüm Beyler]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
261
Cevap
8
Favori
12.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tumblr'a yüklenmiş ve hangi renkte olduğu konusu büyük muamma olan fotoğraf. Bazısı mavi siyah bazısı altın rengi beyaz diyor. Şakamı bu beyaz altın sarısı işte, siz ne renk görüyorsunuz ?

Edit : Beyler şöyle ki fotoğrafı ilk bakışta mavi-siyah ve beyaz-altın sarısı görenler var ki ben de 2. söylediğimdenim .Ama yaklaşık bir saat sonra fotoğrafı mavi siyah görmeye başladım ve benim gibi olan bir çok kişiye sordum mavi-siyah gördükten sonra tekrar başka renklerde gören yok.Bu da demek oluyor ki tumbIr'e fotoğraf yüklenirken fotoğrafın kalitesini düşürmek için fotoğraf ayarlarıyla oynanıyor ki bu renkler içinde geçerli olabilir.Bu oynama yüzünden insanlar ilk başta fotoğrafı gold-beyaz görebiliyor ama bu beynin doğruyu görmesine kadar sürüyor.Bakın beyler bu da elbisenin oynanmamış hali.Yani mavi-siyah harici görmeyenler merak etmeyin sonunda beyniniz doğruyu bulucak ve herkes doğruyu görmeye başladığında da kimse tartışmamaya başlıcak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vurran -- 27 Şubat 2015; 20:47:08 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Renk Körü Elbise: Gizemi Çözüldü

Renk körlüğü olan kişiler için elbise fotoğraflarını anlamak zorlayıcı olabilir. Sosyal medyada viral olan ve "renk körü elbise" olarak bilinen elbise fotoğrafı, bu durumu vurgulamıştır.

Fotoğrafta mavi ve siyah, veya altın ve beyaz görünen bir elbise yer alıyordu. Renk körü kişiler, rengi farklı algıladıkları için elbisenin rengini doğru şekilde tanımlamakta güçlük çekiyorlardı.

Bu fenomen, insan gözünün renkleri işleme şekliyle ilgilidir. Renk körü olmayan kişiler, gözlerinde elbiseyi oluşturan farklı renkleri ayırt edebilen koni hücreleri bulunur. Ancak renk körü kişilerde bu hücreler eksik veya hasarlıdır, bu da belirli renkleri ayırt etmelerini zorlaştırır.

Elbisenin rengi hakkındaki tartışmalar, renk körlüğünün dünya genelinde yaygın bir sorun olduğunun altını çizmektedir. Toplum olarak, renk körü insanların renkleri algılama şekillerini anlamak ve onlara daha erişilebilir bir dünya yaratmak önemlidir.

Renk körlüğü ile ilgili daha fazla bilgi edinmek istiyorsan, konuyla ilgili güvenilir kaynaklara başvurabilirsin. Ayrıca, renk körlüğü olan kişiler için özel olarak tasarlanmış araçlar ve uygulamalar da bulunmaktadır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Oha pembe

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeş beyaz ve altın sarısı görüyorum ama mavi ve siyahmış arkadaşım arkadaşımın babası ve kardeşim mavi ve kahverengi olarak görüyor ben annem babam ve arkadaşımın annesi beyaz ve sarı olarak görüyoruz ankette de 1.8 milyon insan sarı beyaz 740 bin kişi de mavi ve siyah görüyormuş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Suavinin Berberi

Oha pembe
    Ailem üstüne yemin ederim sabah ekşi sözlükte gördüm hep beyaz-sarı gördüm şimdi siyah mavi görüyorum.

edit:yaklaşık 12 saatten sonra tekrar altın sarısı beyaz görmeye başladım kafayı yiyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FollowRivers -- 28 Şubat 2015; 9:30:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Limonlu Maden Suyu

Kardeş beyaz ve altın sarısı görüyorum ama mavi ve siyahmış arkadaşım arkadaşımın babası ve kardeşim mavi ve kahverengi olarak görüyor ben annem babam ve arkadaşımın annesi beyaz ve sarı olarak görüyoruz ankette de 1.8 milyon insan sarı beyaz 740 bin kişi de mavi ve siyah görüyormuş
    Nasıl oluyo bu herkes farklı renkte görüyor.Yok mu bilimsel açıklaması :)
  • Elbise nerdr lae??

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yav milleti yemeyin ilk tikda sari sonra birdaha tiklarsan mavi oluyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-4E3DD9FE1

Bu mesaj silindi.
    elbise siyah mavi
  • Sari beyaz iste millet ben mavi goruyom diyor billur geciyo sizde yiyonz bide uzmanlarla konuşuyorlar ne saçma salak su sosyal medya ya igreniuorum

• Ben hep mavi siyah görüyorum bendemi sorun var

• quote:

Orijinalden alıntı: windstyle

elbise siyah mavi

Alıntıları Göster
    Ben hala altın sarısı beyaz görüyorum ?

• quote:

Orijinalden alıntı: windstyle

elbise siyah mavi

Alıntıları Göster
    Daha demin beyaz,sarı görüyodum birden değişti mavi siyah oldu :D :D

Editliyorum kırmızı mor oldu :d :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MovieClipS -- 27 Şubat 2015; 19:43:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: vurran

Ben hala altın sarısı beyaz görüyorum ?

Hocam anlamadim bende de simdi farkli oldu

• quote:

Orijinalden alıntı: MovieClipS

Daha demin beyaz,sarı görüyodum birden değişti mavi siyah oldu :D :D

Editliyorum kırmızı mor oldu :d :D

Alıntıları Göster
    Bir kere mavi siyah görünce bir daha başka renk görülmüyomuş diyolar.Mavi siyah görüpte sonra farklı renk gören var mı kafayı yiyicem valla.
  • Ben de altın beyaz görüyordum. Sonra sayfayı kaydırırken birden mavi siyah oldu. Siz de hızlıca kaydırırsanız mavi siyah görebilirsiniz ama dururken nasıl mavi siyah görebiliyorlar bilmiyorum

• Açıyla filan sanıyordum da alakası yok. Sarı beyaz diyenler trollüyor sanıyordum ama aynı yerden bakınca annem bakıyor sarı-beyaz görüyor ben siyaha yakın kahverengi-mavi.

• quote:

Bir kere mavi siyah görünce bir daha başka renk görülmüyomuş diyolar.Mavi siyah görüpte sonra farklı renk gören var mı kafayı yiyicem valla.

DAHA DEMİN TV DE ÇIKTI SABAH DA GORMUŞTUM HEP MAVİ SİYAH GORDUM ŞİMDİ KONUYA GİRDİM RESME BAKTIM BEYAZ ALTIN RENGİ GORDUM DEDİM BU FOTOŞOPLU HALİDİR DİYE MAVİ SİYAH GORENLER İÇİNDİR DEDİM TAM TABLETİ ABLAMA GOTURDUM RESMİ GOSTERMEK İÇİN TEKRAR MAVİ siyah oldu ...

• Biraz açık siyah ve mavi. Bu olayın ağır sazan.avi olduğunu düşünüyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OwlPray

quote:

DAHA DEMİN TV DE ÇIKTI SABAH DA GORMUŞTUM HEP MAVİ SİYAH GORDUM ŞİMDİ KONUYA GİRDİM RESME BAKTIM BEYAZ ALTIN RENGİ GORDUM DEDİM BU FOTOŞOPLU HALİDİR DİYE MAVİ SİYAH GORENLER İÇİNDİR DEDİM TAM TABLETİ ABLAMA GOTURDUM RESMİ GOSTERMEK İÇİN TEKRAR MAVİ siyah oldu ...

Alıntıları Göster
    Lan fotoğraf yavaş yavaş yüklendi ilk başta sarı-beyaz gibi geldi sonra biranda mavi-siyah görmeye başladım.

• quote:

Orijinalden alıntı: mütehassıs

Ben de altın beyaz görüyordum. Sonra sayfayı kaydırırken birden mavi siyah oldu. Siz de hızlıca kaydırırsanız mavi siyah görebilirsiniz ama dururken nasıl mavi siyah görebiliyorlar bilmiyorum
    Anlaşıldı demek ki kardeşim dahil, dostum ve arkadaşım bildiğim bir çok insan uzaylıymış.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.