Şimdi Ara

RESIDENT EVIL 2 REMAKE (ANA KONU) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.657
Cevap
24
Favori
84.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bence de demo gelmesi lazım. Sabahtan beri oynanış görüntülerine bakmaktan oynamış gibi oldum ama demosu çıksa oynarım soluksuz.
  • Bari bu kadar emek verilmişken oyunu, ister, şu videolardaki resident evil 4 kamera açısı ve çevredeki mermi vb malzemelerin kolayca göründüğü haliyle ;istersek de oyunun orjinal kamera açısıyla ve çevredeki mermi vb malzemelerin görünmediği haliyle oynayabilme imkanı verilseydi.Gerçi bu remakenin çıkması bile başlı başına bir olay.Bu kadar fazla şey istemeyelim 😊

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neo23 -- 14 Haziran 2018; 23:8:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: neo23

Bari bu kadar emek verilmişken oyunu, ister, şu videolardaki resident evil 4 kamera açısı ve çevredeki mermi vb malzemelerin kolayca göründüğü haliyle ;istersek de oyunun orjinal kamera açısıyla ve çevredeki mermi vb malzemelerin görünmediği haliyle oynayabilme imkanı verilseydi.Gerçi bu remakenin çıkması bile başlı başına bir olay.Bu kadar fazla şey istemeyelim 😊
    Bir imtimal Evil Within 2'deki fps modu da olabilir; lakin ben sanmıyorum sabit kamera açısı olsun. Yaparlarsa bravo deriz vallaha. Fanların istedigi o idi çünkü.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar merhaba.

Oncelikle sunu soyleyim orijinal oyunun cikisindan bu güne tam 20 yil geçmiş. Yani köprüden cok sular akti. Capcom da sonuçta bir firma ve oda bizce yanlis onlar için ise doğru hamle sayilan re yi iyice actiona call of duty ye cevirdi. Iyide satti ki RE evreninde en cok satan oyun re 6 imiş yani biz eskilerce en berbat olan oyun. Bunlari neden diyorum. Demem o ki CAPCOM aslinda re 4 , re5 , re6 ile aksiyona kaydi ama satislari da basamak basamak yükseltti ama başka firmalarin yapamadigini yapip satislari riske atarcasına bu yolu birakip eski oyunculari dinleyip re 7 de ve bu oyun da yani re 2 remake de eski oyuncularin istediği seyi yapmaya calisiyor. SUnu unutmayin ki biz eski oyuncular artik AZ iz. Cok olan RE6 severler call of cular. O yüzden bu oyunu eleştirirken bunlari da goz onunde bulundurun lütfen.

Gelelim oyunumuza.

Herkesin devamli bahsettigi ve memnun kalmadigi sabit, fixed veya pilot kamera yerine omuz kamera secimi. Evet omuz kamera aksiyona daha cok uyan bir kamare turu ancak sunu unutmayin ki SABIT KAMERA o donemde bir secim değil ZORUNLULUKtu. SU an re REMAKE yada RE zero hala iyi gorunuyorsa bunca yildan sonra bunun sebebi firmanin grafik ustunlugu için hareketli kamera yerine sabit kullanip boşta kalan gucu grafiğe abanmasıdır ancak gunumuzde buna gerek yok cunki cok iyi derece de grafik kalitesini artik hareketli kamera ile de alabiliyorlar.

Oyuna cok dikkatli bakildiginda su gösterilen görüntülerden oyunun gerçekten saf kan bir korku olduğunu anlayabiliyorsunuz. Belki de su ana kadar cikmis en karanlık nekanlara sahip oyun. Neredeyse bir sH kadar karanlık mekanlar var ve hic bir re oyunu bu kadar karanlık değildi.

ZOmbiler olmasi gerektiği gibi zombi. Kosmuyorlar ziplamiyorlar ve en önemlisi de silah kullanmiyorlar arkadaşlar. yavaş yürüyen cam kiran kolu budu patcalanan aynen bizim istediğimiz ilk 3 oyunda ki zombi bunlar. Yani cok iyi.

Mekanlar : Mekanlar benim de beklediğim gibi cok degistirilmis. Iyi mi kotu MU ? Her ikiside ama en cok iyi derim.

Oncelikle oyunu hatim etmiş biri olarak leonla demoda mekankari gezerken de ja vu etkisini yasadim. Yani ben burayi BILIYORUM dan ziyade (kesinlik yok yani ) ben burayi bir yerden hatirliyorum diyorsunuz,. Bu aslinda daha iyi cuynki hem az biraz hatirliyorsunuz hemde yabancilik çekiyorsunuz ki tamamen bire bir olsaydı inanin oyunu tekrardan oynuyor hissi alicaktiniz. Simdi gibi olduğunda ise tadini aliyorsunuz az biraz ama ilerde ne olucak onu da kestiremiyorsunuz.

Benim merak ettiğim seylerin basinda ise orijinal oyun iyi bilen biri tarafından rahat 3 saatte bitiyordu. Aha hadi sinematikleri de ustune koy 1.5 saat etti sana 5 saat diyelim. Eger bu oyun minimum 10-12 saat arasi sürecekse ki oyle olur arta kalan zamani acaba neyle dolduracaklar. Daha fazla git gelle mi sac bas yolduran bulmacalarla mi yoksa benim tercihim olurdu diycegim yeni mekanlarla mi ?

SOn olarak arkadaşlar firmanin da isi zor. Bir suru cesit insan var ve herkesi memnun etmek imkansiz ancak oyun dunyasinin cok kotu bir yöne doğru gitti bir donemde (bkz assasin origins ve oddyse arasinda ki farksizlik vs ) Capcom cok iyi bir satis yapan ve aksiyonu artirdikca satislari artan bir seriyi sirf eski oyuncular istedi diye riske girip korkuya çevirmesi bence takdiri hak ediyor. Ve ayrica taktiri hak eden ikinci bir hareket ise oyunun bütçesinin AAA olmasi. Ben hic sanmiyordum ki bu kadar kaliteli bir oyun gelsin. Benim tahminim oyunun Revelations lar gibi bir kalitede gelmesiydi. Adamlar resmen bildiğin buyuk bir bütçe ayirmislar. Alkislar uzunca bir aradan sonra CAPCOM a cunki sonuna kadar hakkediyor.

• Her şey çok güzel. Remake olarak her şeyi değiştirmeleri farklı yollardan gidilmesi falan kusursuz olmuş. Lakin sevmediğim tek şey var diğerinde de sevmemiştim aynı mekaniği kullanmışlar. Re6'daki nişan ve ateş etme dinamiği bu oyuna yakışmamış.

• RESIDENT EVIL 2 REMAKE (ANA KONU)
  • Vaktinde bunun çift cd'li versiyonu vardı, birinde Claire diğerinde Leon olarak oynuyorduk, ben ilk Claire ile bitirmiştim o yüzden çok severim bu karakteri ama yeni halini hiç beğenmedim. Eski model üzerinden geliştirmelerini tercih ederdim.
  • Kasatka kullanıcısına yanıt
    Tabiki dediğin gibi herşey satışa bakar. Remake bu kadar başarılı olmasaydı inan capcom yine kılını kıpırdatmazdı.

Bu arada Re2 remake oynanış videosuna baktım ve açıkcası pek tatmin olmadım. Ortamlar çok karanlık ve değiştirilmiş geldi bana. Yani trailer çok iyi gelmişti ama gameplay izleyince bu oyuna beklentim düştü nedense.

• Zombilerin hareketlerinin özellikle tahmin edilmez olması güzel olmuş. Siz kafasına ateş edeyim derken sanki kendi doğal hareketiymiş gibi sarsılarak yürümesi vs işinizi zorlaştırıyor. Yani bu açıdan dar mekanlarda biraz zorlayacak. Bu arada demo'yu deneyenler oyunun ps4 pro üstüne şu an 30-45 civarı bir performansta çalıştığını düşünüyorlarmış. Güçlü bir pc bu oyunu hakkıyla oynamak için şart gibi. Eğer çıkışında da böyle olacaksa.

Birde objelerin üstünde x tuşları gibi şeylerin olması nedir yahu. Ufak bir parlama koy eski oyunlarda ki gibi işte. İlla en oyunla alakası olmayan insanlar bile oynayabilsin, takılmasın diye koymuşlar. Oyunun gerçekçiliğini baltalıyor. Sen öyle görseller koy sonra ekranda, mekanda dolaşırken bunları görelim.

Kamera açısı konusunda konuşmak gerekirse bu tamamiyle satış amaçlı bir hamle biliyoruz ki. Geçmişte teknik yetersizliklerden dolayı kullanılmış olabilir lakin oldukça çalışan bir sistem çünkü yapımcı o kamera açılarını her sahnede düzenleyerek daha gergin ve bilinmez bir ortam oluşturma şansı buluyordu. Duvarın arkasını görememeniz vs. kendi hayal gücünüzü çalıştırıyordu. Sırf kontrollerden şikayetçiler nedeniyle artık o toplara girmiyorlar.

Bu kamera açısında da kamerayı o dar mekanlarda hızlıca çevirdiğinizde bütün mekan algınız kayıyor ve birden altı üstü bir oyun oynadığınız aklınıza geliyor. Önünüzde belinizin altında kalan sandalye masa gibi bir obje olunca da takılmanız olası oluyor. Belki ayar koyarlarda kendimiz ayarlayabiliriz o dönüş hızını. Engellemeler, kısıtlamalar yaratıcılığı tetikler. Ben capcom'un sabit kamera açısıyla bundan daha iyisini yapabileceğini biliyorum.

Sırf RE Remake gamecube üstünde istedikleri oranda satmadığı için kamera değişikliği ve oynanış değişikliği geldi bunu unutmayalım. Burada yaptıkları ise hem eski hem yeni oyunculara hitap etmeye çalışmak. Sevmediğim diğer bir konu karakterin koşuşu biraz daha yumuşak yapılabilirmiş bazen zıplayarak ilerliyormuş hissi veriyor. Belki oyunda ki fps dengesizliği nedeniyle öyle geliyordur çıkışına bakacağız.

Neyse en azından görünürde RE2'nin modernleştirilmiş bir sürümünü oynayacağız gibi duruyor. Bulmacalar da yerinde aynen duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kennnn -- 14 Haziran 2018; 16:4:39 >

• Oyunun gameplayini biraz önce izledim. Direk önsipariş geçilebilecek mükemmel bir remake bizleri bekliyor. Eski oyuncuların isteklerini tam anlamıyla dikkate almış Capcom.
  • Demo herkes tarafından indirilebilir mi şu an..
  • 4 tane Survival oyun geliyor 2019 Best of The Year benim için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2C5CD639E

4 tane Survival oyun geliyor 2019 Best of The Year benim için.
    Oyun fuarında oynayanlardan bahsediyor arkadaş.Oyunun mevcut bir demosu yok şu anda.
  • Arkadaşlar oyuna kimler ön sipariş yaptı? Ben PS4'e yapmak istiyorum ama GTX 970'i PC var. PRO'm olsaydı PRO için alırdım fakat standart PS4'te sorun yaşacağım diye korkuyorum. Sizce ne yapmalıyım?
  • Oyunda zombiler baya aksiyonlu girişiyorlar. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kennnn -- 14 Haziran 2018; 21:52:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tfn123

Arkadaşlar oyuna kimler ön sipariş yaptı? Ben PS4'e yapmak istiyorum ama GTX 970'i PC var. PRO'm olsaydı PRO için alırdım fakat standart PS4'te sorun yaşacağım diye korkuyorum. Sizce ne yapmalıyım?
    Ben 0 ve 1 i PC de oynadım. Grafikleri tabiki bu oyun kadar iyi değildi ama en ufak optimizasyon sorunu yoktu. 970 bu oyunu rahat rahat açar bence.
  • Claire güzel olmuş yönetmek için sabırsızlanıyorum. :D Ekstradan da RE 3 Nemesis'in yeniden yapımının önünü açmak için alacağım bu oyunu.

RESIDENT EVIL 2 REMAKE (ANA KONU)

Ayrıca demo görüntüleri yetmediyse daha fazlası, uzunu burada...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kennnn -- 14 Haziran 2018; 23:39:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kennnn

Claire güzel olmuş yönetmek için sabırsızlanıyorum. :D Ekstradan da RE 3 Nemesis'in yeniden yapımının önünü açmak için alacağım bu oyunu.

Ayrıca demo görüntüleri yetmediyse daha fazlası, uzunu burada...
    https://www.twitch.tv/videos/272816473?t=04h39m56s
    Capcom oynayabileceğimiz bir demo çıkarsada şenlense buralar.Cidden remake budur denecek düzeyde güzel bir iş çıkarmışlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-761D644F4

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    30fps olmasından çok sabit 30 verebilir mi ona aklım takıldı benim.

• quote:

Orijinalden alıntı: DiyarDilimPırasa

30fps olmasından çok sabit 30 verebilir mi ona aklım takıldı benim.

Alıntıları Göster
    Dün yanlış okumadıysam oyunu deneyen yayıncılardan biri 30-45 fps civarı olduğunu düşündüğünü söylemiş oyunun ki oynadıkları makinalar Ps4 pro.

Ben pc'de oynamayı düşünüyorum ama çıkışına daha zaman var. Son halini görmeden ne söylesek boş.

Uncle Trevor keşke öyle birşey olsa sony'i sıkıştırsa oyuncu kısmı biraz belki... :D
    .........
    .....
    ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kennnn -- 15 Haziran 2018; 2:4:15 >

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.