Şimdi Ara

RESiDENT EViL OPERATiON RACCOON CiTY (PS3 ANA KONU) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
635
Cevap
0
Favori
25.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Capcom'dan Masachika Kawata, yeni Resident Evil oyununun TPS severler tarafından oldukça sık kullanılan bir sistemle yapıldığını ve bu sistemin oyunculara oldukça rahatlık sunacağını belirtirken, oyunun, Resident Evil 2 ile 3 arasında bir dönemi kapsayacağını fakat alternatif bir gerçekliği ele aldığını da ekledi. Yapılan açıklamada önemli noktalardan biri de, Umbrella Corp. askerlerinden birini canlandıracağımız oyunda alışık olduğumuz üzere RE dünyasının türlü yaratıklarının yanında bir de Leon' a karşı savaşacak olmamız. Son dönemde oyunların ters psikolojiler denediğini ve oyunları bir de "öteki taraftan" oynama deneyimi sunmaya çalıştığı bir gerçek ama söz konusu Resident Evil ve Leon olduğunda nelerle karşılaşacağımızı merak etmemek elde değil.

http://www.merlininkazani.com/Resident_EvilOperation_Racoon_City__Leona_karsi-haber-40490p1.html

• Bugun paylasilan bu haberle birlikte gecenlerde verilen ilk vidyoyu izlemiyenler icin yeni sayfada tekrar paylasiyorum.

RESiDENT EViL OPERATiON RACCOON CiTY (PS3 ANA KONU)

• racoon city'nin pek de tekin olmayan sokaklarına geri dönüş yapacağımdan dolayı muazzam bır mutluluk yaşadığım survivor - horror serisi. bu mutluluğum, oyunun yakında çıkacak olan animasyon filmiyle tavan yapmıştır. Umarım efsane olan nemesise biraz olsun benzer lisedeyken sabahlara kadar oynadiktan sonra okula bir kahve icerek giderek zombi gibi ortalikta dolasmama sebep olan oyundu. biran once eve gitsem de oynasam diye gunun bitmesini beklerdim. umarım şimdide işten kaytarır bunu oynarım
  • Resident evil oyunlarına çöp diyebilen nasıl bir oyucu şeklidir.?? açıklamasını yapıcak olan bir arkadaş varmı..??

R5 herseyi ile süper bir oyundu gerek grafik gerek atmosfer gerek oynanış zevkle oynayıp bitiridigim efsaneler arasında kendie yer bulur..
  • quote:

Orijinalden alıntı: blacktower35

Resident evil oyunlarına çöp diyebilen nasıl bir oyucu şeklidir.?? açıklamasını yapıcak olan bir arkadaş varmı..??

R5 herseyi ile süper bir oyundu gerek grafik gerek atmosfer gerek oynanış zevkle oynayıp bitiridigim efsaneler arasında kendie yer bulur..

Şunu sorayım. Resident Evil serisini oynamaya hangi oyundan başladın?
  • Re 5 kendinden önceki ana senaryo oyunlarının yanında vasat bir oyundan başka birşey değildir

Değişimin başladığı Re 4'de bile Leon'nun hareketleriyle ve konuşma tarzıyla falan karakter ile bütünleşebiliyordun ama Re 5'deki Chris bildiğimiz odun gibi bir karakter acayip hantal ve tepkileri falan hiç iyi değil.

Re 4 gerek oyunun geçtiği mekanlar gerek boss'ları gerek ana karakteri ile çok daha iyiydi. Re 5 resmen Re 4'ün makyajlanmış hali ama kötü bir makyaj. Takeuchi bir adım ileri götürmemiş. Oyundaki en iyi şey Wesker'dı onuda harcadı hemde Sheva gibi oyuna yeni gelen bir karakter ile işini bitirdi bu iş Chris ve Jill'in yapması gereken birşeydi. Değişimin başladığı Re 4'ün bile çok gerisinde olan Re 5'i zaten Survival Horror türünde olanlarla kıyaslarsak vasat kelimesi bile oyuna övgü olur.

Re Zero, Re Remake, Re 2, Re 3, Re CV hatta Re 4'den falan her açıdan çok geride bir oyun gerçi hakkını yemiyelim görsellik olarak öncekilerden önde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_Rahip -- 4 Nisan 2011; 17:00:11 >

• Güzelim Raccoon City efsanesini de bitirecekler bu belli oldu.

Artık Re serisi özünden tamamen saptı,miras yiyor ama nereye kadar yer bilemeyiz?

Sonuç olarak;Re serisi artık 2'ye ayrıldı;M.Ö ve M.S diye,M.S'dan sonrakiler tam bir saçmalık başka bir şey değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OrKo1984

quote:

Resident evil oyunlarına çöp diyebilen nasıl bir oyucu şeklidir.?? açıklamasını yapıcak olan bir arkadaş varmı..??

Bende resident evil 5'i beğenenlere ilk olarak daha önce re oynayıp oynamadığını sorarım,çünkü tüm seriyi oynamış biri resident evil'ın bu olmadığını bilir.Türüne ihanet etmiş,co-op'ı başarılı,sıradan bir aksiyon oyunundan başka bir şey değil re5 bana göre.Sephiroth arkadaşımız güzelce özetlemiş zaten olayı..

• quote:

Orijinalden alıntı: AnotherDay

quote:

quote:

Bende resident evil 5'i beğenenlere ilk olarak daha önce re oynayıp oynamadığını sorarım,çünkü tüm seriyi oynamış biri resident evil'ın bu olmadığını bilir.Türüne ihanet etmiş,co-op'ı başarılı,sıradan bir aksiyon oyunundan başka bir şey değil re5 bana göre.Sephiroth arkadaşımız güzelce özetlemiş zaten olayı..

Hocam o soruyu dediğin gibi özellikle sordum. (Joker soru bir nevi - Bir bakıma RE serisinin ne kadar iyi bilindiğine dair bir soru)

Sonuçta dinozor kesim olan asıl fanlar RE serisinin en iyi oyunlarının hangi oyunlar olduğunu çok iyi biliyor. Özellikle ilk 3 oyun zaten survival horror isimli türle özdeşleşen oyunlar. (Korku unsurlarının dışında yalnızlık hissi vs) (Gerçi benim favorim her zaman RE:3 olacak. Nemesis alır başını gider) Capcom'un seride zirve yaptığı oyunlar bunlar.

Ayrıca Gamecube konusunu ele alırsak, RE 0 ve yeniden yapım olan RE: 1 Remake, şu anki oyunların çoğuna taş çıkartacak ve tek başına konsol aldıracak oyunlar ki, ben de aldım. Konsolla beraber 2 oyun baş köşemde arşivde duruyor)

Maalesef ki firmalar hangi oyun fikri daha çok kar getirirse ona yöneliyor. Fanların istekleri dikkate alınmıyor artık. Bu devirde maalesef survival horror türü öldü. Çıkan oyunların sayısı bir elin parmağını geçmiyor. Her kitleye hitap edebilmek ve daha çok satmak için yapılıyor oyunlar. Bu yüzden RE: 5 aksiyona döndü ve multiplayer olayı eklenmiş şekilde piyasaya çıktı.

Bu yüzden RE: 5 i sadece hikayesi için oynadım bitirdim ve bir arkadaşla bir kez daha iki kişi ve DLC bölümlerindeki hikayeyi görerek bitirdim ve bir daha oynamadım.Keza RE: 4'ü de çok beğendiğimi söyleyemem. Karışık duygular içindeyim RE:4 konusunda. Geçiş oyunu olduğu için pek yorum yapamıyorum açıkçası. (Ama RE 4 , RE 5 'den kat kat iyi bir oyun ayrı mesele)

Sonuç olarak Capcom, fanlarını dinleyerek adam gibi bir RE oyunu yapmadığı takdirde bana ve bir çok gerçek RE fanının gözünde, oyunları ne kadar çok satarsa satsın başarısız bir firma ve RE oyunları olarak kalacaktır. (Yeni nesil RE ler açısından)

Not: Kendi görüşümdür. Oyun satışları ile başarının bana göre zerre kadar alakası yoktur.

• quote:

quote:

quote:

Hocam aslında Re 5 için önceki Survival Horror türündekilere gitmeye bile gerek yok. Oyun türün değişimini başlatan Re 4'den bile çok geride sadece grafik, co-op ve Wesker oyunun artıları.

Chris'e bakıyorum bildiğin kütük gibi bir karakter. Oyuncuya bir hava ne bilim bir gaz vermiyor ama Re 4'de Leon karakterinin o hareketleri ve düşmanlarını en berbat durumunda bile aşağılayan tavırları ile oyuncuyu bir havaya sokuyordu karakter ile bütünleşme sağlıyordu. Oyunun geçtiği mekanlar çok daha iyiydi o köyü falan çok iyi yansıtmışlardı ve oyundaki Boss'lar cidden çok daha güzel tasarlanmıştı.

Takeuchi almış Re 4'ü üzerine berbat bir modifiye yapmış sunmuş bundan ötesi değil. Re Remake, Re Zero, Re 2 yada diğerleri karşılaştırma yapmaya kalkarsak ise zaten oyuna verebilecek bir puan bulamayız.

• quote:

Hocam o soruyu dediğin gibi özellikle sordum. (Joker soru bir nevi - Bir bakıma RE serisinin ne kadar iyi bilindiğine dair bir soru)

Sonuçta dinozor kesim olan asıl fanlar RE serisinin en iyi oyunlarının hangi oyunlar olduğunu çok iyi biliyor. Özellikle ilk 3 oyun zaten survival horror isimli türle özdeşleşen oyunlar. (Korku unsurlarının dışında yalnızlık hissi vs) (Gerçi benim favorim her zaman RE:3 olacak. Nemesis alır başını gider) Capcom'un seride zirve yaptığı oyunlar bunlar.

Ayrıca Gamecube konusunu ele alırsak, RE 0 ve yeniden yapım olan RE: 1 Remake, şu anki oyunların çoğuna taş çıkartacak ve tek başına konsol aldıracak oyunlar ki, ben de aldım. Konsolla beraber 2 oyun baş köşemde arşivde duruyor)

Maalesef ki firmalar hangi oyun fikri daha çok kar getirirse ona yöneliyor. Fanların istekleri dikkate alınmıyor artık. Bu devirde maalesef survival horror türü öldü. Çıkan oyunların sayısı bir elin parmağını geçmiyor. Her kitleye hitap edebilmek ve daha çok satmak için yapılıyor oyunlar. Bu yüzden RE: 5 aksiyona döndü ve multiplayer olayı eklenmiş şekilde piyasaya çıktı.

Bu yüzden RE: 5 i sadece hikayesi için oynadım bitirdim ve bir arkadaşla bir kez daha iki kişi ve DLC bölümlerindeki hikayeyi görerek bitirdim ve bir daha oynamadım.Keza RE: 4'ü de çok beğendiğimi söyleyemem. Karışık duygular içindeyim RE:4 konusunda. Geçiş oyunu olduğu için pek yorum yapamıyorum açıkçası. (Ama RE 4 , RE 5 'den kat kat iyi bir oyun ayrı mesele)

Sonuç olarak Capcom, fanlarını dinleyerek adam gibi bir RE oyunu yapmadığı takdirde bana ve bir çok gerçek RE fanının gözünde, oyunları ne kadar çok satarsa satsın başarısız bir firma ve RE oyunları olarak kalacaktır. (Yeni nesil RE ler açısından)

Not: Kendi görüşümdür. Oyun satışları ile başarının bana göre zerre kadar alakası yoktur.

Valla hocam favori oyununun re 3 olmasından tut,re 4 için olan karışık duygularına kadar aynı düşüncelere sahibiz re serisi hakkında.Bende resident evil için gamecube tutuyorum elimde tüm oyunlarıyla birlikte,bir tek re 2 eksik.Yeni ana oyunun adam olması için başa Shinji Mikami gelmesi lazım yoksa çok zor düzelmesi bence.

@:Sephiroth: Re 4'ü kesinlikle karakterleri kurtarıyordu bence de.Bu arada Ada Wong'u da unutmayalım.

• quote:

quote:

Valla hocam favori oyununun re 3 olmasından tut,re 4 için olan karışık duygularına kadar aynı düşüncelere sahibiz re serisi hakkında.Bende resident evil için gamecube tutuyorum elimde tüm oyunlarıyla birlikte,bir tek re 2 eksik.Yeni ana oyunun adam olması için başa Shinji Mikami gelmesi lazım yoksa çok zor düzelmesi bence.

@:Sephiroth: Re 4'ü kesinlikle karakterleri kurtarıyordu bence de.Bu arada Ada Wong'u da unutmayalım.

re4 ün başında da shinji mikami vardı

• SIRF BU OYUN BİRDE MORTAL İÇİN PS3 Ü KIRDIRMIYORUM
  • quote:

quote:

Ada Wong unutulur mu o kalbimizde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_Rahip -- 4 Nisan 2011; 19:25:30 >

• RE: Operation Raccon City'de "Sivilleri Yem Edin"

Oyunla ilgili öyle bir detaylar var ki, gerçekten de bu seride hiç karşılaşmadığımız bir şey. Official Xbox Magazine'de zombi saldırılarından kurtulmak için oyundaki diğer insanlara ateş edip kanlarını akıtmak ve zombiler ile diğer yaratıkların dikkatlerine onlara çekmek gibi bir özelliğin olacağından bahsediliyor. Muthis :) Helldescent tarafından yayınlanan bilgilerin çoğunu size daha önce sunmuştuk, ama mesela Leon S. Kennedy'ye karşı savaşabilmenin yanında onu kurtarma seçeneğimizin de olacağı söyleniyor. Özellikle insanları kendi yaşamımız için feda etme düşüncesi gerçekten de çok ilginç. Daha önce hep iyi ve adaletten yana karakterleri yönetmiştik, şimdi ise durum çok, ama çok farklı görünüyor

http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-RE_Operation_Raccon_Cityde_Sivilleri_Yem_Edin-14627.htm

• Gercekten cok mantikli bir unsuru oyun ici dinamiklerine yerlestirmisler. "Zombi saldırılarından kurtulmak için oyundaki diğer sivil insanlara ateş edip kanlarını akıtmak ve zombiler ile diğer yaratıkların dikkatlerine onlara çekmek oyunu daha stratejik ve daha dinamik tutmasina buyuk etken olucaktir diye dusunuyorum. En azindan RE oyunlarinda raslamadigimiz bir unsur. Zira bir zombi oyununda olmasi hem gayet dogal hemde ayrica ben bu yeni oyun ici dinamiginin oyuna iyi bir heycan ve strateji katicagini dusundugum gibi heyecani devamli doruklarda yasatacaginida tahmin ediyorum. :) Bu arada asagidaki resimdeki arkasi donuk Onun adı Mr. X (T-103) olmus. Hey gidi Nemesis hey :)

• çahma nemesis
    re3 den sonra bu sefer umarım doğru düzgün bi oyun gelir (en azından code veronşca kadar olsun yeter)
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Klopacius-

çahma nemesis
    re3 den sonra bu sefer umarım doğru düzgün bi oyun gelir (en azından code veronşca kadar olsun yeter)

Her palto giyen Nemesis olsaydı ...
  • Dedigim gibi Nemesis in yeni ismi Mr. X (T-103) olmus. Daha modifiyeli karsi karsiya kalmak istemiyecegimiz yeni nesil Nemesis zannedersem . Fark yapmaz gerci bu Mr. X (T-103) leri sivilleri vurup onlara hediye edip farkli taktikler izleyebilecekmiyiz bilmem hadi kucuk zombiler bu taktigi yerde bu Mr. X (T-103) yemez gibi :) bakalim ileride kimbilir nasil oyun ici dinamikleri aciklanicak merak hat safada.

http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-RE_Operation_Raccon_Cityde_Sivilleri_Yem_Edin-14627.htm
  • Çok mu aksiyon var bana mı öyle geldi?
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.