Şöyle 1-2 dakikalık oynanış video'su yayınlasalarda merakımız gitse,çok merak ediyorum.
Mr.X, Nemesis'in gelişmiş modeli falan değildir.
Resident Evil 2'de Claira cd'si ile oynadığınızda gelen düşman Mr.X'dir bir sonraki mutasyon geçirmiş hali ise Tyrant'dır.
Resident Evil 2 ve Resident Evil 3 zaman dilimi birbirine çok yakın olduğu için hatta aynı zaman diliminde geçiyor bile diyebiliriz. Üçüncü oyunun sonlarıda doğruda Mr X (Tyrant) leşi görmüştük.
Re 3
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_Rahip -- 5 Nisan 2011; 14:36:38 >
Capcom: Operation Raccoon City Korku Oyunu Değil
Resident Evil: Operation Raccoon City'nin (OPR) yapımcısı olan Masachika Kawata serinin hayranları için yeni bir açıklama yaptı. Yapımcıya göre Slant Six Games'in geliştirdiği OPR öncelikle shooter türüne giriyor. Korku öğeleri ise shooter öğelerinden sonra geliyor.
Oyunun Resident Evil dünyasının çevresinde geçtiğini, ama hedeflerinin korku türüne ait bir oyun yaratmak olmadığını söyleyen yapımcı, OPR'nin farklı bir çizgisi olduğunu belirtti.
Operation Raccoon City'nin çok eşsiz bir oyun olacağını vurgulayan Kawata, bakalım seriyi korku oyunu olduğu günlerden beri yakından takip eden hayranların gönlünü kazanabilecek mi? Sanırım bu çok da kolay olmayacak.
Kaynak:bsc
Zaten bu oyunun korku olmasını bekleyen yoktur sanırım.Co-op üzerine dayalı aksiyon olduğu belliydi zaten..Ana seriyi çizgisinden çıkaracaklarına böyle ara oyunları aksiyon yapsınlar daha iyi bence.
heryerde izli mermiler uçuşuyor adını cod koysaydınız bari
horror için bir an umutlanmıştım neyseki uzun sürmedi yine saman tadında bir resident evil geliyor hadi hayırlısı.
Benim için her re oyununun ayrı bir tadı olmuştur. Fakat re5 teki zombilerin akıllı olması v.s. hikayenin devamı açısından mecburdu. Kontrol, kamera açısı falan bu konulara hiç girmesem daha iyi, sonuçta ben de seriye re1 ile başlayanlardanım. Fakat korku öğeleri ve bulmacalar yerine aksiyonun arttırılmasına karşıyım. Tamam sonuçta re5 güzel bir oyun ama eski re havasını vermiyor artık. Yine de çöpe atılamayacak kadar değerli, özellikle de "lost in nightmares" dlc'sine ekledikleri gizli kamera modu benim gobi eski serinin hayranlarını memnun edecektir. Girişteki kapıya 3 kere tıklayın, oyun aynı eski re1gibi oluyor :)
Berbat bir haber
Oyun benim hosuma gitti,zombi dedigin agir olcak biraz,kosup ziplayan zombiler olmasin yeter,RE4 ve RE5 rezaletti bu konuda.
RE: Operation Raccoon City korku oyunu olmayacak !!
Yeni Resident Evil ile ilgili haberlerin ardı kesilmez oldu. Üst üste gelen haberler serinin hayranlarını bir üzüyor, bir sevindiriyor desek yeridir herhalde. Yapımcı Masachika Kawata kanadından gelen açıklama ise oldukça ilgi çekici.Üzerinde çalıştıkları serinin yeni oyununu yaparlarken, amaçlarının ünlü korku serisine devam etmek değil, öncelikli olarak bir aksiyon oyunu yapmak olduğunu söyledi. "Bütün aksiyon oyunlarının öğelerini aldık, üzerine biraz da korku serpiştirdik, son olarak da Resident Evil dünyasına oyunu yedirdik" diye özetliyor durumu Masachika Kawata. Söyledikleri bununla da bitmiyor, yeni oyunun gelmiş geçmiş en özel oyunları olacağını da ekliyor. Bize biraz abartılmış gibi gelse de bakalım bu açıklamalar serinin hayranları tarafından nasıl karşılanacak merak ediyoruz.
En son paylasmis oldugum bu habere eminim benim gibi butun seriyi oynamis korku ogesindeki zengin oyun ici dinamikleri acisindan ozellikle ilk 3 seriye ayri bir gozle bakan bu kesim icin uzucu bir haber. Bende bu duruma uzulsemde yinede bu yeni serinin vaad etmis oldugu oyun icindeki yeni eklenmis siradisi oyun ici dinamiklerle ( Sivilleri zombilere hediye etmek vb) oyun action turundede farkli bir noktaya ulasmis olucak, Korku ogesinin yerine bu yen oyunda daha cok stratejiye yer verilecek tabiki aksiyonla harmanlanicak. Benim tercihim belli horor faka yoksada sorun degil benim yinede yep yeni oyun ici dinamikleriyle strateji unsurununda eklenmesi takim bazli olusu vb bir cok etken yinede heycanimi yuksek tutuyor. Hayirlisi. Beklentilerde bir degisiklik yok zira korku ogesinin ilk uc serideki gibi olmayacagi ilk gunden belliydi. Markajdayiz insallah.
quote:
Orijinalden alıntı: :Sephiroth:
Re 3
Bu resmi hatırlıyorum hala aklımda. Fabrika gibi bir yerde (hani ölen doktorun cebinden kart alıyorduk hatta orada Nemesis kolunu kırıyordu ve o halde kapışıyorduk) Nemesis'i içi sanırım asit ve çöp dolu bi sıvıya yolluyorduk sonra son bölümde yine karşımıza çıkıyordu ve bu resimde yanılmıyorsam onun ölmüş haliydi.
quote:
Orijinalden alıntı: Affliction
quote:
Orijinalden alıntı: :Sephiroth:
Re 3
Bu resmi hatırlıyorum hala aklımda. Fabrika gibi bir yerde (hani ölen doktorun cebinden kart alıyorduk hatta orada Nemesis kolunu kırıyordu ve o halde kapışıyorduk) Nemesis'i içi sanırım asit ve çöp dolu bi sıvıya yolluyorduk sonra son bölümde yine karşımıza çıkıyordu ve bu resimde yanılmıyorsam onun ölmüş haliydi.
Dediğinde ufak bir hata var. Burası Nemesis ile son boss olarak kapıştığın yer. Nemesis'i çöp öğütme odasının içinde öldürdüğünü zanneden Jill kaçarken buraya geliyor. Tam kaçacakken Nemesis, resimdeki Tyrant leşinin üstüne atlıyor. DNA larının alarak mutasyon geçiriyor ve son boss olarak geliyor. Hatırlanacak olursa orada bir lazer silahını aktive edip Nemesis'i parçalıyorduk.
Geçtiğimiz günlerde ön incelemesini yaptığımız Resident Evil: Operation Raccoon City yazısında, serinin önemli karakteri Leon'un ölebileceğini yazmıştık.Oyunda Leon Kennedy'nin bulunacağını, yöneteceğimiz karakterlerin düşmanı olmasından dolayı Leon?u öldürebileceğimizi de belirtmiştik. Yapımcıların ?Leon?u öldürebilir veya koruyabilirsiniz!? sözünü doğrularcasına bugün bir artwork yayımlandı.Resident Evil'ın resmi Facebook sayfasında yayımlanan bir artworkte, Leon Kennedy'e çok benzeyen bir karakterin boğazının kesilişi resmediliyor. Yapımcıların da sözünden yola çıkarak bunun Leon olduğunu varsaymak mümkün. Zaten gelen yorumlara da bakacak olursanız, insanlar Leon'un ölümü ile ilgili pek çok fikir alışverişinde de bulunmuş.
Evet. Resimlerden eski oyunda ki mekanlarada gidebilecegimiz anlasiliyor,. Alttaki resimde R.P.D giris kapisinin onu gozukuyor.
Resident Evil 2'nin yan bahçesi bu demirli kapıdan orası olduğu anlaşılıyor
Resident Evil 3 de JIll ile bu kapidan girer girmez NEMESIS BRAID i hariciyordu. Resident EVil 2 de ise kapinin ic tarafindan giriyorduk. Kapinin yanina gelince kapi disindan bi kac zombi geliyordu kapi arkasindan onlari vurabiliyorduk ancak kapiyi acamiyorduk.
Film serisinde en sevdiğim karakter Alice,oyun serisinde en sevdiğim karakter Leon'dur.
Ben RE serisinin hem eski halini hemde yeni halini seviyorum. Eskiden korkunun dibine vururduk,şimdi aksiyonun dibine vuruyoruz. Tam bir başyapıt bu seri.Oyunuda..filmide..
@ Kasatka kardesimin verdigi resimdeki RE2 nin oyunun basinda gecen binanin giris kapisi harbiden ulee yaslaniyoruz be nostalji gibi. Bu duruma sevindim.