Şimdi Ara

Resimdeki kutu ankastre kutusu mu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar resimdeki ankastre kutusu mu? Tam anlayamadım ama, yardımcı olur musunuz?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Evet ama bu çok eski, bunun yerine yenisinin takılmış olması lazım başka bir yere. Eğer hala bundan hizmet alıyorsanız vay halinize, pas içindedir bundaki kablolar

• miskindvd kullanıcısına yanıt
    Hayır, kullanmaya başlamadık daha. Apartman yeni yapıldığı için altyapı yok. Türk telekoma da altyapı başvurusu yapmama rağmen uğraşmadıkları için farklı yollar arıyordum ve apartmanın kıyısında bu kutuyu gördüm. Peki bu kutuyu yeniletsek iyi bir şekilde çalışır mı ve kime yaptırabilirim?

• FurkanS0 F kullanıcısına yanıt

Apartman yeni mi yapıldı Resimdeki kutu ankastre kutusu mu  ama bu fotoğrafını attığınız kutu en az 20 senelik

Kutu yan bina ile yeni binanın bitişiğinde. Yeni binada da altyapı yok zaten:(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FurkanS0 -- 8 Haziran 2022; 11:35:18 >

Bulunduğunuz bölgenin durumuna göre değişir. Eğer sokağınızdan fiber kablo geçiyorsa size o kablodan internet vereceklerdir. Ama eğer köy gibi bir yerdeyseniz ve çevrenizde fiber kablo yoksa işiniz biraz zor. Çevrenizde altyapı olan bir binayı şu siteden sorgulayabilir misiniz ?

Resimdeki kutu ankastre kutusu mugöknet İletİşİm a.ş.
    İnternet Altyapı Sorgulama - GÖKNET İLETİŞİM A.Ş.
    https://goknet.com.tr/internet-altyapi-sorgulama/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 8 Haziran 2022; 11:53:2 >
    Karşı binanın böyle ama yandaki apartmanda FTTX-V2 yok Resimdeki kutu ankastre kutusu mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FurkanS0 -- 8 Haziran 2022; 12:6:3 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Anakartın kutusunda vida olur mu?
    21 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 59 metre mesafede saha dolabı var, yani sokağınızdan fiber geçiyor. Turk Telekom bölge mudurluğune gidin ve altyapı başvurusunda bulunun. Size ya telefon hattı çekip VDSL ile internet verecekler ya da direk Fiber kablo getirip fiber internet verecekler. VDSL getirirlerse 70-80 mbit alırsınız, Fiber gelirse 1000'e kadar yolu var.

Apartmanınızdakilerden imza toplayın ve ilçe Turk Telekom müdürlüğüne teslim edin. Konunu peşini bırakmayın size altyapı getireceklerdir.

2 ay önce altyapı başvurusu yapmıştım zaten fakat bi ilerleme olmadı. Geçen hafta da müdürlüğe gitmiştim uğraşan olmamıştı. Binada 3 aile var, onlar da superbox kullanıyor. İşim zor yani. Peki bu kutu üzerinden işlem olmaz mı? Kutuyu değiştirme vs.

O kutu ölü hocam, sizin sokağa VDSL kabinler konulmuş oradan dağıtım yapılmıştır binalara. O kutu ADSL devrinden kalma eskimiş paslanmış bişey. Sizin binanın eğer son 1 sene içinde yapılmışsa zaten Turk Telekom Fiber getirmek zorundaydı. Baskı kurmaya devam edin

Müteahhit yüzünden bina 1 yıldır inşaat halinde tapuyu alamadık daha bakalım ne olacak şimdi. Teşekkür ederim bana vakit ayırdığınız için. İyi günler

• @miskindvd Bizde şöyle bir durum var hocam. Evde 16 mbps adsl var, santral mesafesi 750m civarı çıkıyor. Bizim karşımızdaki binanın altyapısını sorguladım. 100 mbps fiber çıkıyor, santral mesafesi 0 diyor. Geçen yaz binanın önündeki yolda fiber çalışması yapılmıştı. Bunun için ilçe TT müdürlüğü ile konuştuk adam akıllı cevap bile vermediler. Dilekçe vermeye kalktık, adamlar dilekçeyi almıyor. Ne yapmak lazım? Bizim internet başka santralden geliyor galiba, karşımızdaki binanın santralden nasıl çekebiliriz?

• mergen516 M kullanıcısına yanıt

Karşınızdaki binanın santrali yok, onlara direk fiber çekmişler :) 0 metre demek o anlama geliyor. Karşı komşun modeme direk fiber kablosunu takıyor.

https://forum.donanimhaber.com/turk-telekom-dilekce-ornegi-ornekleri-ve-altyapi-port-fiber-talepleri--140072962-105#152969294

Binadakilerle ortak dilekçe oluşturup müdürlüğünüze teslim ederseniz daha kolay ilerler hocam süreç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 9 Haziran 2022; 20:2:33 >

Ciddi misiniz :) Santralsiz o nasıl oluyor hocam ? Bizde yapalım. Karşıdaki binanın tüm dairelerinde 100mbps çıkıyor. Binada nasıl bir dağıtım modeli yapmışlar?

He bu arada karşıdaki binanın hemen solundaki binada ise 46 mbps vdsl çıkıyor, santrale 50m. Sokakta çapraz netleşme var :) Nasıl iş anlamadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mergen516 M kullanıcısına yanıt

Ne 100mbiti hocam, eve fiber geldiği zaman 1000mbit alıyorsunuz Resimdeki kutu ankastre kutusu mu  Fiber kablo evinize kadar geliyor ve özel bir fiber cihazı ile modeme bağlanıyor. Ama o karşıdaki fiberi sizin binaya getirtmek çok zor. Binadan imza toplayıp bölge müdürlüğüne başvuracaksınız

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.