Şimdi Ara

Resimli soru(Basit fakat elektrik bilgim yok)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar sorum bu şimdiden teşekkürler.Resim tam anlatmıyor olabilir onun için yazıylada belirteyim.Bu üç kabloyu tek adaptöre paralel bağlıycam bir tanede açma kapam düğmesi koyucam fakat nasıl?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliorkun -- 1 Temmuz 2008; 20:40:04 >

• eğer her fana tek tek anahtar kotacaksan en başa değil fana gelmeden önce koyacaksın

devre şemasını kabaca verdim böyle yapıldığında paralel oluyor

• teşekkür ediyorum bunu biliyordum fakat adaptörün içinden geçen kabloyu bölüp bu şekilde elde edemeyiroum çok ince içi benim sorum birde bunu kabloyu bölmeden gelen kabloyu bir alet ya da aparata takıp ordan 3 veya 4 e bölme gibi birşey varmı .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliorkun -- 2 Temmuz 2008; 12:51:32 >
  • adaptörün kablounu bölmesen de ek kablo eklesen olabilir bence. souçta nasıl olursa olsun adaptörden 2 kablo çıkıyor (resimde kırmızı siyah) onlara birer kablo ekle istediğin uzunlukta ve böylece kabloyu ince ince bölmene de gerek kalmaz bence
  • Ayrıca adaptörün kapasitesi nedir acaba?
    sonuçta paralel bağlıyorsun Akım & Güç devreye giriyor
  • 3'lü swicth anahtarla ayrı ayrı kontrol edebilirsin. ek yapmadan bağlamak istiyorsan jack veya konnektör kullanabilirsin. böylece gerek kalmadığında fanı rahatlıkla devreden ayırabilirsin.
  • dergul kardelen ve omarr35 hepnize teşekkür ederim cevaplarınızdan dolayı.Kapasite derken adaptör 12 volt 500 mA güçte 6 W yazıyor adaptörde bu adaptör için fanların biri 0.25 A,biri 0.19 biri 0.14 a bunları 12 volt gerilimde çalıştırırsam adaptör sorun verirmi

quote:

Orjinalden alıntı: dergul

3'lü swicth anahtarla ayrı ayrı kontrol edebilirsin. ek yapmadan bağlamak istiyorsan jack veya konnektör kullanabilirsin. böylece gerek kalmadığında fanı rahatlıkla devreden ayırabilirsin.

Birde 3 lü switch anahtar nasl birşeydir bütün elektrikçi elektronikçi hatta bilgisayarcılara bile sordum fakat bilmediklerini söylediler.Resmi varsa koyabilirmisin.Ya da diğerleride olabilir(Jack, konnektor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliorkun -- 2 Temmuz 2008; 21:03:16 >
  • hazır olarak varmı bilmiyorum, ama kendiniz yapabilirsiniz. aşağıda bir örneği var.

konnektörler içinse;

http://image2.sahibinden.com/photos/190/big_7390549_246358_1t16190.JPG

karaköyde beyazlarını bulabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dergul -- 2 Temmuz 2008; 21:01:32 >

• dostum falçataveya bıçak ile hafifçe soy yapılmıyacak bişi değil
  • mrspr1est arkadaşım zaten soyuyorum önceden fakat sonrası önemliyddi fakat değişik bir adaptörle çözdüm yinede teşekkürler.
  • Dergul beyin gönderdigi resim çok orjinalmiş tam benim yaratıga göre pawer dügmesi üstte kaldıgından ulaşması bazen imkansız bunun gibi bir şey yapılmalı die düşünüyorum
  • akardess bn resmii yanlıs anlatım heralde fanların her biri 12V diosun ama anahtari kullanınca toplamda 12V istiosun bak bnde elektrik okuyorum ama ya unttm yada bilmiyorumm yada snn anlatımın yanlıs k.bakma
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.