Şimdi Ara

restart edemeyen makine

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Donanım aşağıdaki gibidir. Makinada windows 7 kurulu ve normal çalışmakta. Bir süredir ben windowstan restart ettiğimde makinanın açılmadığını farkettim. Daha detaylı inceleyince makinanın aslında restart için işletim sistemini kapadıktan sonra kısa bir süreliğine elektriği kesip (yada kesiyor gibi yapıyor tam detayı bilmiyorum) tekrar açmaya çalıştığında kesinlikle herhangi bir BIOS ekranı gelmiyor. Sanki diskleri açmaya çalışıyor ama başaramayıp sistemi kapatıyor. Eğer hemen power düğmesine basıp açmaya çalışırsam makine açılmıyor ve bir süre uğraşıp tekrar kendini kapatmakta. Eğer 10sn böyle bekleyip sonra power düğmesine basarsam makine normal bir şekilde açılmakta. Google'da aramalarımda herhangi bir sonuç bulamadım. Nasıl bir şey bu soruna neden olabilir?

Anakart: ASUS P5W DH DELUXE
    CPU: C2D E6600
    RAM: Team Elite DDR2 800 2x2GB + Corsair XMS DDR2 800 2x2GB
    Disk: 2xSATA Seagate + 1xIDE Seagate + Asus SATA DVD+RW + 1xE-SATA Seagate Freeagent Extreme

• power supplyınızın markası nedir ve gücü nedir??
    Ekran kartınızın modeli nedir??
    Anakart biosunuz güncel mi??
  • Ekran Kartı ATI Radeon HD 4650
    Anakart BIOS son güncel BIOS 3001
    Power supply XILENCE 580W
  • Sistemde hız aşırtma var mı? Varsa normal hızlara dönerek deneyin.
    Everest programı ile sıcaklıkları konrol edin.
    Ramleri kontrol edin.
    İki taneyse teker teker takarak deneyin. Ram tek ise başka bir ram ile deneyin.
  • Sorunu buldum.

Seagate Freeagent extreme e-sata ile kullanmaya başlamıştım. Bu soruna neden oluyor. e-sata kablosunu çıkarıp restart ettiğimde sorun olmadı.

Belki Jmicron chip ile de ilgili olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop kendi kendine reset atıyor
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.