Şimdi Ara

Retri Pala OP? Haha güldürmeyin adamı.... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
240
Cevap
0
Favori
7.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • harbiden ya duel spec bazi seylere yenilik getiricek ama cidden cok sıkıcak bence bunu yapmalari sacma olur ya sirf paladin bakımından dusunmemek gerek arkadaşin dedigi gibi bi mage priest fln dis pri emicek manayi gecicek shadowa dayicak mind leri ozaman napıcak paladin veya bir mage veya bir lock cok enterasan durumlar dogabilir. bu duel spec isinden :)
  • Bu arada uzun zamandır şöyle tartışacak konu bulunmuyodu forumda. İyi geldi bu konu
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tiberias13

ewt elfredy aynen dediğin gibi 2 farklı talenta sahip olabilcen ve bunları raidte, hatta pvp sırasında bile değiştirebilcen, tek değiştiremeyeceğin yer ise arena maçında iken(o kadarda olsun) diğer spec'e geçtimi o spece göre dizdiğin actionbarlarında bi anda gelcek. çok güzel bi sistem olmuş bence fakat hem dps hem heal olabilme kabiliyetine sahip veya tank - hybrid classların biraz canını sıkabilir üstte bahsettiğim örnek gibi. ve tabiki en büyük sorun item paylaşımı :D heal itemi düşünce dps olan biri benim dual-specimde healer die iteme need çeker sonra görsen kıyameti :D bu sahneleri çok görcez. şahsen ben retribution-holy dual-spec olcam :D böylece rakip tanimicaz :D tabi aynı şey karşı taraf içinde geçerli olcak. düşünsene karşında mage var adam kafadan sana 5k indiro instant pyro sonra frosta dönüo :D kaça kaça kesio seni :D oyunda tüm dengeleri alt-üst etcek bi yenilik bu bence siz palanın OP'liğini tartışçağınıza bunu tartısın :D

blizz boyle bisiye izin vermez. nasılki arena basladıgında artık gear deisemiyosun , aynen talentinde arenaya girdigin talent olarak kalır. aksi halde cok büyük kargasa ve sacmalık olur.

• quote:

Orjinalden alıntı: ekucigi

quote:

Orjinalden alıntı: Tiberias13

ewt elfredy aynen dediğin gibi 2 farklı talenta sahip olabilcen ve bunları raidte, hatta pvp sırasında bile değiştirebilcen, tek değiştiremeyeceğin yer ise arena maçında iken(o kadarda olsun) diğer spec'e geçtimi o spece göre dizdiğin actionbarlarında bi anda gelcek. çok güzel bi sistem olmuş bence fakat hem dps hem heal olabilme kabiliyetine sahip veya tank - hybrid classların biraz canını sıkabilir üstte bahsettiğim örnek gibi. ve tabiki en büyük sorun item paylaşımı :D heal itemi düşünce dps olan biri benim dual-specimde healer die iteme need çeker sonra görsen kıyameti :D bu sahneleri çok görcez. şahsen ben retribution-holy dual-spec olcam :D böylece rakip tanimicaz :D tabi aynı şey karşı taraf içinde geçerli olcak. düşünsene karşında mage var adam kafadan sana 5k indiro instant pyro sonra frosta dönüo :D kaça kaça kesio seni :D oyunda tüm dengeleri alt-üst etcek bi yenilik bu bence siz palanın OP'liğini tartışçağınıza bunu tartısın :D

blizz boyle bisiye izin vermez. nasılki arena basladıgında artık gear deisemiyosun , aynen talentinde arenaya girdigin talent olarak kalır. aksi halde cok büyük kargasa ve sacmalık olur.

E zaten tiberias da değişmeyeceğini söylemiş

• quote:

Orjinalden alıntı: Elfredy

Ptr de edindiğim izlenimlere göre Retri paladin sadece melee classlara karsı üstün belki bide hunter. casterlara karsı bir üstünlük diye birşey yok. Bir arcane mage HERTÜRLÜ paladini alıyor ama oynamasını bilecek. Bir Warlock hele hele aff warlock çok üstün paladine karşı shadowpri olayına girmiyorum zaten hiç aynen onlarda üstünler. Kimse çıkıpta paladin op demesin izlenimlerini düzgün yapsınlar. iki damage yapıyor diye op falan olmaz bi class. Ha tamam melee classlara karsı ciddi bir üstünlük var bir rogue olsun warrior olsun çok rahat alıyor. Ama range classlara karsı opluk falan yok. Boşu boşuna yırtmayın bi tarafınızı. (Yırtanlar için konusuyorum)
    Gel gelelim pve dpsine paladin pve dps de de diğer classlardan üstün deil sadece onların seviyesine ulasmıs durumda. Gearı olan yüksek dps yapar....
    İzlenimlerim bu yönde ve aksini idda eden ya bok atmak için ugraşıodur yada bir iki damage gördükten sora OMFG NERF PALASSSSS diye ağlıyodur... Kötü yorumlar gelecektir elbet ama ben izlenimlerimi paylaşmak istedim. Yorumlar için Teşekkürler.....

Edit: Her Class bazı classlara karşı üstündür. Burda da retrinin üstünlüğü melee lere karsı.

Harbi şu ''Ptr de edindiğim izlenimlere göre Retri paladin sadece melee classlara karsı üstün belki bide hunter'' cümleyi okuyunca yerlere yattım ..Demek ptr den böle bir izlenim alan dünyadaki tek retri pala oyuncusu sensin seni kutluyorum..LvL80 retri Pala ların %99 u(en azında oynamayı bilenlerin)OP olduklarını kabul ederken sen hala burda pala ların OP olmadığını idda edecek kadar özgüven sahibisin..Bak sana nasıl Pala lar OP olmaz anlatiyim.
    1=Meele Classların palaları kesmeleri için ufacıkda olsa bir şansları olmaları lazım(şu anda oynamasını bilen bir Palayı bir meele class ın kesme şansı %0.0000 özellikle ptr lerde)
    2=3 saniyede 20K crit YAPAMAMALARI lazım(nasıl yaptıklarını görmek için LvL80 herangi bir BG ye girebilirsin)
    3=baloncuklarının CD nını uzatmaları lazım(en azından PvP için)
    dahada yazarımda sıkıldım
    {deli gibi heal , DELİ GİBİ DMG , hayvan gibi armor, freedom of movement , baloncuk , bitmeyen bir mana pool , stun , bufflar, aoe}=hangi class?
    Yani şöyle söyliyim en iyi ihtimalle oynamasını bilen ve talentlarını düzgün yapmış bir palayı kesmek için bayaa yetenekli olmanız lazım , meele ler için böyle bir şans bile yok anca 2-3 meele bir palaya dalarsa belki oda belki..Bilmiyosan git lvl 80 retri palası olan birini bul sor bakalım OP miymiş diilmiymiş..Ama palalar %100 nerflenicek diye umut ediyoruz çünkü şu andaki halleriyle ptr lerde BG lerin bütün oyun dinamiklerinin içine ediyolar..Hatta konuştuğum bazı özgüven sahibi palalar bile nerf lenmeleri gerektiğine inanıyor..Ama lockları nerflemeye 1 senedir götü yemeyen blizz eğer exp çıkmadan palaları nerflemesse ben bile bi pala açabilirim çünkü bidaha zor nerflenirler

• bence hiçte nerflencek bi yanı yok, bufflanmasın o zaman hiç bi class ya madem şimdiye kadar ezik olan bi class'ın ağacı dengeye gelince bu kadar yaygara kopçaksa (muhtemelen çoğu hayatında paladin oynamadığı için) wotlk 'ta falan hiç bi class'a gelmesin buff, bırak aynı kalsın, değiştirme talent ağacını falan, bırak kalsın hatta pre-tbc ye dön en iisi. bi class'ın kaderi wow'un ömrü boyunca hep aynı kalamazki! bırakalımda birazda sizin OP dediğiniz pala, wotlkta ilgi duyulup oynanan class olsn, belki sende bölece pala gibi bi classın varlığın hatırlayıp açarsın :) üstteki örnekte olduğu gibi blizz wow'cuları pala açabilirim dedirtmesi, zaten temel amacı :D ne mutlu blizz'e
  • baloncuklarının CD nını uzatmaları lazım.....lol sadece pvp için miş bide peki pve için ne olacak acil durumlarda en çok kullanılan skillin bide CD si uzatılmalıymış...hem boşuna yani sen ben o deyince nerf yiyecek değil ya
  • quote:

Orjinalden alıntı: Pasha85

quote:

Orjinalden alıntı: Elfredy

Ptr de edindiğim izlenimlere göre Retri paladin sadece melee classlara karsı üstün belki bide hunter. casterlara karsı bir üstünlük diye birşey yok. Bir arcane mage HERTÜRLÜ paladini alıyor ama oynamasını bilecek. Bir Warlock hele hele aff warlock çok üstün paladine karşı shadowpri olayına girmiyorum zaten hiç aynen onlarda üstünler. Kimse çıkıpta paladin op demesin izlenimlerini düzgün yapsınlar. iki damage yapıyor diye op falan olmaz bi class. Ha tamam melee classlara karsı ciddi bir üstünlük var bir rogue olsun warrior olsun çok rahat alıyor. Ama range classlara karsı opluk falan yok. Boşu boşuna yırtmayın bi tarafınızı. (Yırtanlar için konusuyorum)
    Gel gelelim pve dpsine paladin pve dps de de diğer classlardan üstün deil sadece onların seviyesine ulasmıs durumda. Gearı olan yüksek dps yapar....
    İzlenimlerim bu yönde ve aksini idda eden ya bok atmak için ugraşıodur yada bir iki damage gördükten sora OMFG NERF PALASSSSS diye ağlıyodur... Kötü yorumlar gelecektir elbet ama ben izlenimlerimi paylaşmak istedim. Yorumlar için Teşekkürler.....

Edit: Her Class bazı classlara karşı üstündür. Burda da retrinin üstünlüğü melee lere karsı.

Harbi şu ''Ptr de edindiğim izlenimlere göre Retri paladin sadece melee classlara karsı üstün belki bide hunter'' cümleyi okuyunca yerlere yattım ..Demek ptr den böle bir izlenim alan dünyadaki tek retri pala oyuncusu sensin seni kutluyorum..LvL80 retri Pala ların %99 u(en azında oynamayı bilenlerin)OP olduklarını kabul ederken sen hala burda pala ların OP olmadığını idda edecek kadar özgüven sahibisin..Bak sana nasıl Pala lar OP olmaz anlatiyim.
    1=Meele Classların palaları kesmeleri için ufacıkda olsa bir şansları olmaları lazım(şu anda oynamasını bilen bir Palayı bir meele class ın kesme şansı %0.0000 özellikle ptr lerde)
    2=3 saniyede 20K crit YAPAMAMALARI lazım(nasıl yaptıklarını görmek için LvL80 herangi bir BG ye girebilirsin)
    3=baloncuklarının CD nını uzatmaları lazım(en azından PvP için)
    dahada yazarımda sıkıldım
    {deli gibi heal , DELİ GİBİ DMG , hayvan gibi armor, freedom of movement , baloncuk , bitmeyen bir mana pool , stun , bufflar, aoe}=hangi class?
    Yani şöyle söyliyim en iyi ihtimalle oynamasını bilen ve talentlarını düzgün yapmış bir palayı kesmek için bayaa yetenekli olmanız lazım , meele ler için böyle bir şans bile yok anca 2-3 meele bir palaya dalarsa belki oda belki..Bilmiyosan git lvl 80 retri palası olan birini bul sor bakalım OP miymiş diilmiymiş..Ama palalar %100 nerflenicek diye umut ediyoruz çünkü şu andaki halleriyle ptr lerde BG lerin bütün oyun dinamiklerinin içine ediyolar..Hatta konuştuğum bazı özgüven sahibi palalar bile nerf lenmeleri gerektiğine inanıyor..Ama lockları nerflemeye 1 senedir götü yemeyen blizz eğer exp çıkmadan palaları nerflemesse ben bile bi pala açabilirim çünkü bidaha zor nerflenirler

Açıkçası biraz saçmalamışsın. 1.si ben sadece lvl 70 e göre yorum yaptım lvl 80deki olayı bilmiyorum. İkincisi bir sub roguenin bir palaya karsı sansı var hatta önüne gelen payalı alan bir rogue tanıyorum. 3 saniyede 20k crit gibi hayvani bir damageyi lvl80de yapıyordur. ve eminim 3 saniye değildir. ve o damageyi bir dest lock bir mage de yapabilir. Baloncuk cd muhabbeti harbi komik olmuş. Peki bizim bu saydığın özellikler önceden yokmuydu???? Niye şimdi paladin biraz kesebildiği zaman çıktınız ortalığa nerf nerf diye ağlıyorsunuz. Komik olmayın arkadaşlar. Önceden siz önünüze geleni kesiyodunuz bişe diyiliyomuydu??? Şimi paladin melee classları kesiyo diye nedir bu ağlamanız anlamıyorum doğrusu.

• şu palanın dps i sadece pvp açısından düşünüolar pve yi kimse hesaba katmıor blizzard ve oyuncular paladinin pve dede dps yapabilmesine olanak sağlanmasını istior..bu da ancak bu talent ve skillerle yapılabilir..paladinin dier classlar gibi pve spec pvp spec olarak 2 dps talenti olmadığından pve dede dps tutturması için bu halinden fire verilmemesi lazım..sadece pvp baz alınarak dps si ayarlanırsa pala raidlerde gene bi halt yiyemez tıpkı pvp specle raide gelen classların yiyemediği gibi..

ayrıca o judgement stunda crit geçerse 2 katı vuruordu o zamanda çok yüksek bi damage ortaya çıkıodu ama o nerflendi artık 2 katı vurmıycak yani 6 7 k judgementın muhtemelen yarısı görülebilicek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asdass -- 13 Ekim 2008; 10:03:03 >
  • @elfredy hala lvl 70 göre konuşuyorsun cahil diyecem lvl 80 palası olan birine git sor bakalım cevabını alacaksın zaten lvl 70 ile lvl 80 karşılaştırılamaz
  • Ptr de edindiklerimi yazayım. Oturup uzun uzadıya combot logları bile inceledim.
    Melee vuruşları 600 700 civarı geçiyor. Fakat iş holy demage veren skillerine geldimi inanılmaz bir fark yaratıyor. Bunun düzeltilmesi lazım. 3k 4k vuruşlar çıkartıyor. Melee hiçbir class paladine bu demageleri çıkartamazkan melee olan bir classın bu derece yüksek demage vermesi pek mantıklı değil. Tartışılacak bir konu yok herşey ortada bütün bg lerde demage ve kill birincileri paladinlerse millet artık paladinleri heal atmak için uğraşıyorsa bu işte bir iş vardır. Tabi blizzard bu ne yapacağı belli olmaz böylede gelebilir nerflene bilirde.
    Şu an için bir paladini yenmek için tek şansım retaltion un cd de olmaması ki oda bir yere kadar etkili. Diğer türlü hiçbir şansım yok. Arenadada denedim hotlarla ayakta kalamıyorsun paladin karşısında spam heal alman gerekli. Yani oyun dinamikleri çok değişmiş. Ben nerfe kesin gözüyle bakıyorum. Palayı şu anki haliyle ptr deki hali arasında dağlar kadar fark var. Hiç gocunacak bir durum yok ortada.

• bu 3-4k dmg ne kadar inmeli 1.2 k mı yoksa daha az mı olmalı paladin zaten holy dmg e dayalı bi class hoy dmg yoksa zaten alamaz kolay kolay bi classı..

@mczaga druid ve rog lar aynı kalıp sadece palaların nerf yemesi adil değil eğer nerf gerekirse hepsi belli oranda yemeli ayrıca nedir bu pala düşmanlığı sende ki yok loladin yok kesin nerf naptılar sana
  • Yalan yok,bc öncesi palam vardı,o zamanlar oynuyordum pala ile,yalandan arkadaşlar alıyordu raidlere,molten core fire auro için vs...

Ha şimdi buff geldi diyorsunuz,bence yıllarca bu şekilde arada kalmış bir class için iyi olmuş,hepimiz bu buff olayının ekmeğini yemedikmi,bc öncesi mage ler,bc de lock lar,rouge lar,hunter bir nebze,şimdilerde arkasına sağlam healer alan warriorlar.Birazda pala lar keyif alsın oyundan ne var yani.
    Zaten şu programlanmış oyun denen şeyi,bu kadar ciddiye alıp kasmanızı anlamıyorumki ben.
  • Sorunda o zaten Clubber bunca zaman düşük seviyede olan bi classın birden yükselmesini Kimse kaldıramadı. Onların kafasındaki düşünce şu. Warrior paladini keser rogue paladini keser mage paladini keser warlock paladini keser hunter paladini keser druid paladini keser vs vs vs gider. Şimdi paladin bunların çoğunu alır olduya kaldıramadılar. Ki ben hala casterları alamayacağını savunuyorum. Düzelteyim işini bilem casterları alamazlar. Ben ptr de hiçbi caster kesemiyor değilim kestiğim çok çıkıyor ama adamların ezikliklerinden saçma saçma hareketlerinden dolayı kesiyorum. İşine bilen bi caster direk kendini belli ediyor. Yanına yaklaştırmıyor paladini zaten. Mage zaten her türlü kaçıyor. Warlock bi ihtimal stun süresince ayakta kalırsa yeniyor kalamazsa yapacağı pek bişe yok ki yeterli gearı olan her warlock ayakta kalıyor zaten. Prieste bişe demiyorum zaten priestler manaları sonsuz olan paladin in bile manasını bitirebiliyor. Nasılmı? Şöyle: Benim paladinim Her judge de 975 mana regen ediyor. Ama eğer karsıdaki bi priest ise ve adamın üstünde shieldı varsa mana falan regen edemiyoruz. Nasıl warrior rage alamıyorsa bizde mana alamıyoruz. Ve bu sayede bizi kesebilmeleri rahat oluyor.

@Private: lvl 70 e göre konuşuyorum çünki lvl 80e göre konuşabilme olanağım yok. Keyim yok ve wolkda olmadığına göre nasıl konusabilmemi düşünüyosun. Ben zaten Konun başında belirttim PTR deki paladini savunuyorum lvl 80deki paladini değil. Ki Paladine OP diyen kişilerin %70 i tahminimce ptr deki paladini görüpte diyorlar. Ve bunların %70 ide melee class olduğuna adım gibi eminim.

@asdass: Katılıyorum sana asdass blizzard paladinin raidde dps yapabilmesi için bu buffları verdi. Pvp yi düşündüğünü sanmıyorum. Ve bu halde de ancak diğer classlara dpsde yetiştiğimize göre çok fazla nerf beklemeyin arkadaşlar. Eğer nerf gelirse paladin yine raidlere alınmayacak. Ki bu sizin umrunuzda deil de neysaa.

• Blizzardın elinin ayarı yok nerfledimi öldürüyor buffladımıda eşeğin kulağına su kaçırıyor. Milyon kere burda warlock tartışması çıktı nasılki bir grup yok öyle bişey nerde op dediyse (warlock sahipleri çoğunluğu) şimdi durum paladine döndü itiraz edenlerin çoğuda paladin sahibi neden ben bu filmi daha önce görmüştüm, gibi biryerlerden aaa hatırladım warlock kavgaları aynı sonuca çıkıyor. Ortada olan birşeyi kalkıp inkar etmeye gerek yok. 3k demage yemek değil zaten olay birkaç atağı ard arda çıkartıyor toplamda 7 8k lara kadar çıkan bir demage aralığı oluşuyor. Nasıl warriorun sword specc bir cd ye bağlandıysa procclama zamanlarıda cd ye bağlanmalı. Sonuçta bütün caster sınıfları 3 4k demage yapıyor ama 2,5 sn 3 sn cd leri var. Kimse gelip 4 5 sn içinde 10k vurmuyor. Zaten bu şekilde bir dengesiz demage çıkartırsa pve cephesindede şansı yok düzenli dps yapması lazım.
  • arkadaslar suan lvl 80 lerin yaptigi damage leri cok fazla dikkate alipta 2 sayfa forum doldurmanin bence bi anlami yok. suan ''BETA'' asamasinda olan wotlk de boyle seylerin olmasi normal gerekli duzenlemeler bence her karakter icin yapilir. ex pack ciksin oynayalim ozaman yine tartisiriz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mczaga

pişkinlere cevap vermek lazım okadar Oyunun içine edilişini kalkıp savunan llara cevap en nihayetinde benimde görevim olabilir zevkle bu görevi kabul ediyor ve o şahıslara tek tek grup halinde cevap veriyorum.

Teşekkür etmenize gerek yok Wow alemi Nasıl ki Resto DRuid Roglar ve Warlocklar sırada loladinsler

WoW Aleminin Korucusu. Yaa seni Kirin Tor a çağırmışlar doğrumu ya acaba he?

• quote:

Orjinalden alıntı: orhanyor

arkadaslar suan lvl 80 lerin yaptigi damage leri cok fazla dikkate alipta 2 sayfa forum doldurmanin bence bi anlami yok. suan ''BETA'' asamasinda olan wotlk de boyle seylerin olmasi normal gerekli duzenlemeler bence her karakter icin yapilir. ex pack ciksin oynayalim ozaman yine tartisiriz.

aynen beta testinde böyle daha deneme aşamasında blizz oyunun tüm sürümünde betadaki yorumlara göre artık bi düzenleme yapar...

@mczaga sen ne bu kadar küplere biniyorsun ki alt tarafı bi pvp retri pala seni kesti diyemi bunlar hep
  • quote:

Orjinalden alıntı: SlipkNot_HellSinG

quote:

Orjinalden alıntı: orhanyor

arkadaslar suan lvl 80 lerin yaptigi damage leri cok fazla dikkate alipta 2 sayfa forum doldurmanin bence bi anlami yok. suan ''BETA'' asamasinda olan wotlk de boyle seylerin olmasi normal gerekli duzenlemeler bence her karakter icin yapilir. ex pack ciksin oynayalim ozaman yine tartisiriz.

aynen beta testinde böyle daha deneme aşamasında blizz oyunun tüm sürümünde betadaki yorumlara göre artık bi düzenleme yapar...

@mczaga sen ne bu kadar küplere biniyorsun ki alt tarafı bi pvp retri pala seni kesti diyemi bunlar hep

yok onu retri pala kesmemiş başka bişi yapmış..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asdass -- 13 Ekim 2008; 19:41:06 >

• Terbiye sınırlarını aşmasak daha güzel bir forum olur.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.