Şimdi Ara

RISEN Türkçe Yama Çıktı!!! www.oyunceviri.com (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
317
Cevap
3
Favori
26.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: AsosyalBilgisayar

quote:

Orijinalden alıntı: Kerow

Kılıçmı baltamı hangisi daha iyi bilemem ama staff gitmeyin ben size bunu söylerim oyunu biraz önce bitirdim fakat bende bittim staff la o sonlara doğru çıkan elemanları öldürmek işkence he illa staff gidicem diyosanız büyü+staff gidin benim gibi sırf staff giderseniz işiniz zor.
    Şimdi don un tarafını seçip bow la bitirmeyi düşünüyorum.

skill nasil aciyoruz varmi bi yolu
    cye bastigim zaman orda yetenekler var ama kullanamiyorum hep kilicla sade vuruyor skill kullanmak istyorum ben

bu oyunda dragon age gibi skiller yok normal dövüş comboların artıyo (anladığım kadarıyla)

• Yankesicilik sadece birisiyle konuşurken yapılıyor. Uzun cevaplı bir soru soruyor seninki o sırada dikkati dağılmışken cepleri boşaltıyorsun. 2. seviye yeterliydi onda 3. ye geliştirmenin çok yararı yok yanlış hatırlamıyorsam.

Oyunda Dragon Age tarzı tıkla-skill at olayı yok. Büyüleri yapabilmek için Rune taşları vardır onları bulman lazım sadece vermende yetmez. Silah özelliklerini de geliştirdikçe yeni hareketler açılır, 2 ellik silahları tek eline alma imkanı sağlar, zararları artar, yay-arbalet gibi silahların doldurma süresi azalır.

Evet sadece staff çok zorlar, eğer büyücü yada tapınakçı değilseniz sadece staff 7.,8. seviyeye geliştirene kadar bayar sizi. Staffın avantajı engelleme hareketinin kolay olması ve vuruş alanının geniş olması.

Büyülerde de direkt Büyülü Oklara gidin derim ben (herhalde böyle çevirilmiştir :)) Buz ve ateş büyüleri de iyi olmasına rağmen büyü okları az mana harcar, çabuk hasar verir ve çokda seridir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 6 Temmuz 2011; 16:10:38 >

• Oyunu bitireli 2-3 gün oluyor.Kılıçı fulleyip geri kalanla da yaya gittim.Kimse yaydan bahsetmemiş ama elindeki iyi bir yayla(titan yayı) elite savaşçı tarzı yaratıklara hiç hasar alınmadan iyi üstünlük sağlanıyor.Kendimce izlenimlerimi yazayım:
    Bence oyunun üç olumsuz yanı var:
    1-Final bossu acayip basit olmuş ve final bossunun işini bitirdikten sonra aynı oyuna devam edemiyorsunuz.Ancak final bossundan önceki kayıtlı oyundan devam edebiliyorsunuz
    2-Farklı bir gelişim, farklı bir ırk seçme şansı olsa da oyunu bitirdikten sonra yeniden oynamak gelmedi içimden.Belki de biraz zaman geçince fikrim değişir xd
    3-Oyunu kayıt edip çıktıktan sonra da yaratıkların spawn olması fena olmazdı hani.Seviye atlamak için kafamıza estikçe kesip biçerdik.Zaten genelde oyunun gidişatını pek etkilemiyorlar.Spawn özelliğinin olmaması bence bir eksiklik.Tüm haritada tek bir hayvan kalmadı xd

Olumlu yanlarına gelince say say bitmez:
    1-Oyunda yapmadık atraksiyon kalmıyor.Kazı, duvar delme, iksir yapma, tarifle yemek yapma, demircilik, kuyumculuk, büyü parşömeni vb.
    2-Oyunun seslendirmeleri ve diyaloglar çok yerinde.Gokyabgu'nun çevirisi de çok güzel olmuş
    3-Oyuna başlamadan önce birkaç yerden okuduğumda haritanın küçük olduğundan yakınılıyordu.Ama harita küçük değil, büyük hatta epey büyük.Ana haritadan başka, volkan haritaları, görev haritaları, tapınak haritaları derken uçsuz bucaksız bir alanda oynuyoruz.
    4-Hikaye bence çok yerli yerinde.Finalde biraz zayıf kalsa da genel olarak iyi iş çıkarılmış
    5-Mekanlar kasvetli, iç karartıcı değil.Oyunun en sevdiğim yanı bu oldu.Oynarken başım ağrımadı, sakin sakin oyun oynadım.
    6-Uzmanlıklar da yerli yerinde.Gereksiz hiçbir büyü de yok.Kullanış ve oynanış çok basit.Oyunda neredeyse her büyüyü birkaç kere kullanmak zorunda kalıyorsunuz

Şimdilik aklıma gelenler bunlar.Risen benim gözümde Dragon Age de dahil olmak üzere Diablo 2'den sonraki en iyi rpg.Bundaki en önemli etken de çok karmaşık ilişkilere girmeden, çok kafa patlatıp basş ağrılarına neden olmadan saatlerce aralıklık oynanabilen bir oyun.İkincisini bekliyoruz hadi bakalım xd
    Şu link işinize yarayabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dess55 -- 6 Temmuz 2011; 18:37:17 >

• crossbow'lar hasar açısından,uzun mesafe açısından ve sadece strengh gerektirmesi nedeniyle oldukça iyi ancak doldurma süresi oldukça uzun, tek atımlık oluyor genelde. Uzaktan yaratıkları patır patır indirme gibi bir durum olmuyor. Yakın dövüşe girilmesi gerek en basit düşmanlarda bile(sürü halinde gezdikleri için). des55'in verdiği link çok iyi herşey detaylı ve basit anlatılmış. Benim gibi shield+sword gidenler oyunun başında melez kılıcı (bastard sword) almalı daha iyi bir alternatif yok uzun süre. Yankesicilik ve gizlilik özelliğini kullanarak bayağı bir para yaptım eşya satmadan liman kasabasında. Lvl 8'im ve 2500 altınım ve tonla eşyam var ne var ne yok topluyorum. Oyunda inventory limiti olmaması çok iyi olmuş ilerde gerekli olabilecek şeyleri satmak zorunda kalmıyoruz böylece. Oyuna yeni başlayanlara öneri: bir yerdeki tüm kişilerle konuşmadan yapılabilecek ve alınabilecek tüm görevleri almadan orayı terketmeyin. Mesafeler bayağı uzun git gel yapmamalaçısından iyi olur böylece.

• @Dess55 verdiğin linkte güzel şeyler var.Sağol
  • Çeviri çok iyi ama oyuna birtürlü ısınamadım.
  • oyun bitiren yada sona yaklaşan arkadaşlara bende bir şey sormak istiyorum. oyunda part 4 teyim don için oynuyorum. parşömen dışında hiçbirşekilde büyü yapamıyorum. mühür denen bir yetenek var şimdiye kadar hiçbiyerde bulamadım. onu bulamadıgım içinde büyü skillerini hiçbirini kullanamıyorum. nereden bulabilirim bu mühür yetenegini ? skiller elimde ama mühür yetenegi olmadıgından büyü yapamıyorum. yardım lütfen
  • quote:

Orijinalden alıntı: condemned890

oyun bitiren yada sona yaklaşan arkadaşlara bende bir şey sormak istiyorum. oyunda part 4 teyim don için oynuyorum. parşömen dışında hiçbirşekilde büyü yapamıyorum. mühür denen bir yetenek var şimdiye kadar hiçbiyerde bulamadım. onu bulamadıgım içinde büyü skillerini hiçbirini kullanamıyorum. nereden bulabilirim bu mühür yetenegini ? skiller elimde ama mühür yetenegi olmadıgından büyü yapamıyorum. yardım lütfen

Ben de Don'un adamlarındandım.Oyun boyunca benim de mühür yeteneğim artmadı.Sanırım o büyücülere özel bir yetenek ama istediğim zaman parşömene büyü yazabiliyordum.Volkan hisarında Illumar denen eleman parşömene büyü yazmayı öğretiyor.Ondan sonra elinde gerekli malzemeler olduğu sürece istediğin kadar büyü yazabiliyorsun
    Eğer sorduğun büyü ile saldırı yapmaksa o zaman Esteban'ın adamlarından değil, Mendoza'nın adamlarından olacaktın xd

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dess55 -- 7 Temmuz 2011; 16:36:12 >

• Don'u seçerseniz parşomen dışında büyü yapamazsınız. Sadece büyücüler o mühürleri kullanabiliyor.
  • demek ondan mühür yetenegini kullanamıyormuşum. evet rün yazmayı biliyorum ama ben skill olarak sürekli kullanmak istiyordum. neyse zaten oyun bitmek üzere boss a geldim. bitince birde büyücü olarak oynacağım :)
  • melez kılıç çift elmiş kılıç'ın kaçıncı seviyesinde tek ele alıyoruz kılıçları kalkanla birlikte kullanmak için?
  • Melez kılıç (bastard sword)için 4-5 çift ellilerde 7-8 olması lazım ama tam emin değilim. :/
  • quote:

Orijinalden alıntı: siberarmi

Melez kılıç (bastard sword)için 4-5 çift ellilerde 7-8 olması lazım ama tam emin değilim. :/

ben 4. seviyeyi açtım çift el hala.

oyunun sonlarına geldik diye umuyodum chapter 2 yeni açıldı dala. oyunda tüm görevleri yapmaya çalıştığım için uzun sürüyor sanırım . 20 saat geçmiş chapter 2'ye gleene kadar .

kalkan kullanmama rağmen çok fazla damage yiyorum hala istediğim seviyeye gelemedim şu sağa sola kaçma işinde.

oyunda benim gibi vsync olmaması nedeniyle görüntüde sürekli yırtılma yaşayanlar rivatuner'in d3doverrider'in force vsync özelliğini kullanabilirler. oyunu yavaşlatmadığı gibi yırtılma titreme falan da kalmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x_tol -- 8 Temmuz 2011; 11:52:06 >

• Hehe oyun uzunluk olarak tatmin edicidir zaten.2 chapterın başında ve sonunda Don dan yeni zırh alabiliyordun yanlış hatırlamıyorsam. Yeni chaptera geçmeden gezebildiğin bütün haritayı gez, kesebildiğin bütün doğal yaşamı, canavarı, insansıyı kes. Yeni bir chapterı başlayınca bir kısmı yeniden doğabiliyor.

Ben çokda iyi olmayan bir lap topla oynamıştım. Ati 4500 vardı üzerinde ve Toshibanın kendi driverı vardı. Bunlara rağmen yüksek özelliklerde( büyülerin havada uçuştuğu bir yer dışında) takılma veya grafik bozukluğu yaşamadım. Yardımcı olamayacağım o konuda üzgünüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: siberarmi

Hehe oyun uzunluk olarak tatmin edicidir zaten.2 chapterın başında ve sonunda Don dan yeni zırh alabiliyordun yanlış hatırlamıyorsam. Yeni chaptera geçmeden gezebildiğin bütün haritayı gez, kesebildiğin bütün doğal yaşamı, canavarı, insansıyı kes. Yeni bir chapterı başlayınca bir kısmı yeniden doğabiliyor.

Ben çokda iyi olmayan bir lap topla oynamıştım. Ati 4500 vardı üzerinde ve Toshibanın kendi driverı vardı. Bunlara rağmen yüksek özelliklerde( büyülerin havada uçuştuğu bir yer dışında) takılma veya grafik bozukluğu yaşamadım. Yardımcı olamayacağım o konuda üzgünüm.

evet mendoza'yla konuştuğumuzda chapter 2'ye geçtiğimizi bilmiyordum. 2. chapter'a geçince fincher'in hazine avı görevi de iptal oldu ne güzel tüm elemanları bulmuştum .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x_tol -- 8 Temmuz 2011; 13:00:41 >

• Ben zorla içeri alındım ve sadece warrior of the order olabiliyormuşum 3 classtan. Tekrar başlamamı önerir misiniz? Henüz pek ilerlemedim. Zorla almasalar neyse de böyle zorla alınınca her dedikleri batmaya başladı bana.

[spoiler=1096190035]http://www.gamespot.com/pc/rpg/risen/show_msgs.php?pid=952152&topic_id=m-1-51730440

Bu topiği biraz okudum da hafiften rahatlattı içimi. Ama keşke zorla alınmasaydım.[/spoiler]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Androalphus -- 8 Temmuz 2011; 20:18:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: McScReaM

Ben zorla içeri alındım ve sadece warrior of the order olabiliyormuşum 3 classtan. Tekrar başlamamı önerir misiniz? Henüz pek ilerlemedim. Zorla almasalar neyse de böyle zorla alınınca her dedikleri batmaya başladı bana.

[spoiler=1096190035]http://www.gamespot.com/pc/rpg/risen/show_msgs.php?pid=952152&topic_id=m-1-51730440

Bu topiği biraz okudum da hafiften rahatlattı içimi. Ama keşke zorla alınmasaydım.[/spoiler]

60 saniyede bir quick save alıyorum oyunda ben. İçeri alınınca load yapardın save alarak gitsen. Oyunda sık sık save almak önemli.
  • Ben de öyle yapıyordum da hani yaptık artık katlanıcaz dedim. Sevmiyorum normalde öyle yaptığımdan vazgeçmeyi ama bu beni çok rahatsız etmişti. Neyse alıştım artık.
  • Kütüphaneyle ilgili :

[spoiler=9702623569]Aşağı inince sağa döndüğümüzde karşımıza çıkan kapıyı telekineziyle açamıyorum. Oradan geçmem gerek ama olmuyor. Bir çeşit bug mı bu karşılaşan oldu mu?[/spoiler]

Ekleme: Allah kahretsin telekineziyle açılmaz tabi :D Kafam 1 milyon :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Androalphus -- 8 Temmuz 2011; 23:04:48 >
  • Kusura bakmayın üst üste atıyorum ama. Gerçekten durum o kadar vahim mi ya? Yani önce tarafsız olarak her yeri dolaşmam mı gerekiyordu? Kötü hissettim şimdi bak.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.