Şimdi Ara

RISEN Türkçe Yama Çıktı!!! www.oyunceviri.com (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
317
Cevap
3
Favori
26.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tarafsız gib değilde Don'un (ulap ne pis ismin var bea!) ulağı olarak takılıyorsun. O sırada liman şehrindeki görevleri bitirmeden adanın gezebildiğin kadarını gez, kesebildiğin kes, bitirebildiğin questleri bitir. Beyaz kıyafetlilere yakalnırsan biraz quest kaçırıyorsun. (önce don ve şehir görevleri arkasından tapınak görevleri güzel tecrübe ve seviye yapar başta)
  • Hmm. Sağol. Devam etmeye karar verdim böyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Androalphus -- 9 Temmuz 2011; 14:01:21 >
  • şu iskelet çağırma büyüsünü istediğimiz kadar yapabilsek süper olacaktı. İskelet'i tank olarak kullanıp arkadan düşmanları patır patır indirmek büyük kolaylık. Chapter 2'de scrool'cu ustada 3 tane var başka yok zannedersem. Parşömen olarak da yapamıyoruz.
  • Onun taş halini bulman lazım. Seal ya da runedu ingilizcesi galiba. Sonra onun yardımıyla parşomen yazabiliyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: siberarmi

Onun taş halini bulman lazım. Seal ya da runedu ingilizcesi galiba. Sonra onun yardımıyla parşomen yazabiliyorsun.

parşomenci de yok şu ana kadar bulamadım belki ilerki chapter'larda açılıyordur. O zaman da işe yaramaz gerçi düşmanlar güçleneceği için tek vuruşta indirirler. Bizim level'ımıza göre gücü artmıyor zannedersem fred'in.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x_tol -- 9 Temmuz 2011; 20:25:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: x_tol

quote:

Orijinalden alıntı: siberarmi

Onun taş halini bulman lazım. Seal ya da runedu ingilizcesi galiba. Sonra onun yardımıyla parşomen yazabiliyorsun.

parşomenci de yok şu ana kadar bulamadım belki ilerki chapter'larda açılıyordur. O zaman da işe yaramaz gerçi düşmanlar güçleneceği için tek vuruşta indirirler. Bizim level'ımıza göre gücü artmıyor zannedersem fred'in.

Malesef öyle. O siyah öcüler telef ediyor Fred'i. Ama seviyorum fredi. Mal mal bakıyor gel bura diyorsun geliyor dur diyorsun duruyor sesi çıkmıyor zavallının. Birde uçunca beklemese. Sonra ışınlanıyorum bakıyorum fred yok, araki bulasın. Bazen de peşimdeyken ışınlanınca, acayip yerden tam karşımdan geliyor. Görünce ok falan atmyaa çalışıyorum bakıyorum bu bizim fiko. Enseye iki tokat yine takibe geçiyor

• Oyunda çok fazla bug var. Şunu göstersem yeter herhalde. Ama olsun atmosferi oynanışı kapatıyor o açığını. O lahitlerden çıkan iskeletler yüzünden her seferinde klavye bir tarafa mouse bir tarafa uçuyor çünkü.

RISEN Türkçe Yama Çıktı!!! www.oyunceviri.com
  • 1.10 update'i oyundaki save'leri bozuyor mu deneyen var mı?
  • quote:

1.10 update'i oyundaki save'leri bozuyor mu deneyen var mı?

dostum 1.10 saveleri etkilermi bilmem zira hemen hemen herkes direk 1.10 sürümünden başlamıştır ki oyuna hiç bir cevap gelmiyo
    bide chapter 2 de olmama rağmen bişey keşfettim dövüş sistemiyle ilgili.(kılıçla) tuşlara doğru zamanlamayla basarsanız hareketi çok daha seri bir şekilde yapıyo ama peşpeşe basarsanızda comboyu tamamlıyo fakat daha yavaş bi şekilde ve galiba daha az hasar veriyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: mumak

quote:

dostum 1.10 saveleri etkilermi bilmem zira hemen hemen herkes direk 1.10 sürümünden başlamıştır ki oyuna hiç bir cevap gelmiyo
    bide chapter 2 de olmama rağmen bişey keşfettim dövüş sistemiyle ilgili.(kılıçla) tuşlara doğru zamanlamayla basarsanız hareketi çok daha seri bir şekilde yapıyo ama peşpeşe basarsanızda comboyu tamamlıyo fakat daha yavaş bi şekilde ve galiba daha az hasar veriyo

oyunun sonlarına geliyoruz artık update yapıp oyunu tehlikeye atmayalım şimdilik.

zamanlama yok kılıçlarda bildiğim kadarıyla tekrar tıklama yaparsan ilk kılıç hareketini tekrarlıyor ve combo'ya yeniden başlıyor çok denedim onları. sağa giderken saldırı yaptığpında farklı sola giderken saldırı yaptığında farklı combo'lar yapıyor. rakibin gardını bozmak için yakın mesafede sağ tuşa bir sefer basarak farklı bir hareket yapıyorsun. bastıkça bu hareketi yapmaya devam ediyor. sol tuşa basarsan combo sırasına göre tamamlıyor saldırıyı öğrenebildiklerim bu kadar şimdilik.

[spoiler=8978140177]chapter 2'deyken 3 saat içerisinde ne olduğunu anlayamadan chapter 3'e geçtim şu anda ve lizardmen'lerle boğuşuyorum 20 lvl'ım. tek lizardmeni zor kesiyorum iki tane olunca duman ediyorlar ki heryerde 2 taneden fazla var. bir yerde 10 kere ölüp load yapmak zorunda kaldım sonra kolaya aldım yine öldüm sinirlenip kapattım oyunu. engizisyoncularda mal gibi bekliyorlar aşağıda köprüyü açmam için birini gönderseler ölürler sanki. walkthrough'suz geçemiyorum yine en sevmediğim şey oyunda. [/spoiler]

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mumak

quote:

oyunun sonlarına geliyoruz artık update yapıp oyunu tehlikeye atmayalım şimdilik.

zamanlama yok kılıçlarda bildiğim kadarıyla tekrar tıklama yaparsan ilk kılıç hareketini tekrarlıyor ve combo'ya yeniden başlıyor çok denedim onları. sağa giderken saldırı yaptığpında farklı sola giderken saldırı yaptığında farklı combo'lar yapıyor. rakibin gardını bozmak için yakın mesafede sağ tuşa bir sefer basarak farklı bir hareket yapıyorsun. bastıkça bu hareketi yapmaya devam ediyor. sol tuşa basarsan combo sırasına göre tamamlıyor saldırıyı öğrenebildiklerim bu kadar şimdilik.

[spoiler=8978140177]chapter 2'deyken 3 saat içerisinde ne olduğunu anlayamadan chapter 3'e geçtim şu anda ve lizardmen'lerle boğuşuyorum 20 lvl'ım. tek lizardmeni zor kesiyorum iki tane olunca duman ediyorlar ki heryerde 2 taneden fazla var. bir yerde 10 kere ölüp load yapmak zorunda kaldım sonra kolaya aldım yine öldüm sinirlenip kapattım oyunu. engizisyoncularda mal gibi bekliyorlar aşağıda köprüyü açmam için birini gönderseler ölürler sanki. walkthrough'suz geçemiyorum yine en sevmediğim şey oyunda. [/spoiler]

eminmisin ?
    ben dikkat ettim zamanlamayı tutturamassam aynı hareketi yavaş yapıyo zamanlamayı tutturursam hızlı bi şekilde yapıyo. hatta kılıç dövüşünü geliştirdiğinde daha uzun combo yapmayı öğreniyosunya orda normalde yapmadığı hareketlerde var her tıkladığımda ilk hareketi yapsa onu göremem.yani eminim. istersen dikkatlice dene tam darbelerin bitiş anında bas mousa. ben ilk başta zayıf yaratıklara hızlı vuruyo sandım ama sonra öyle bişey keşfettim yada dediğin gibi yanılıyoda olabilirim[spoiler=4735530476]bu arada bastard sword kullanmanı öneririm.hatta yetiyosa iki el tabi kalkanla birlikte.kertenkele adamların canı çok değil ama çok pis damage veriyolar.sürekli sağa sola kaçarak dövüşmen lazım kalkanla başa çıkamıyosun.birde iyi bi taktik daha var balyozla eğer 2 puan verdiysen belli bi mesafe kala basılı tut bir tane vur ve geri kaç sürekli tekrarla basılı tutarak vur ve geri kaç ben öyle kolay öldürüyorum[/spoiler]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mumak -- 13 Temmuz 2011; 12:09:57 >

• [spoiler=6504080177]

Lizardmanler sevimsizdir biraz, şu anlarda 2-3 de zorlanıyorsan ileride 6-7 kadar geliyorlar söylemiş olayım. Hatta yanlarında şu bronto tarzı yaratıklarda oluyor ki onlar guardını çok kolay düşürüyorlar.(Kalkanla bile).
    Lizardların en fena tarafı savurma olayını iyi kullanmaları (sen vururken vuruşunu savuşturup kontra-atak yapmaları) bu yüzden ağır vuruşlar kullanmaya bak. Etrafını sarmalarına izin verme, menzilli silahlarla yumuşat gelirlerken biraz :) Sağa sola kaçmayı alışkanlık haline getir. Taktik geliştirmeye bak. Bir de chapter 2 de Diskleri topluyordun galiba o kadar çabuk mu bitiyordu??

Ben ilk lizardmanlerle kapıştığımda (chapter 3 tabiki daha önceleri tost yapıyorlardı beni) 2-3 vuruşta keser durumdaydım onları ama aynı durum onlar içinde geçerliydi. Maymun ediyorlar insanı. Oyunun bu özelliğini çok sevmişti. Çoğu oyunda güçlendikten sonra gözün kapalı gidersin, burada Elite Lizardlar ve ogreler o gözü çok güzel açıyor.

[/spoiler]

Ulan beni de gaza getirdiniz bu akşam yükleyeip oynayayım bari, engizator olarak bitirmediydim onu yapayım

• @mumak

rakip darbelerinin bitişinde basmayı kastediyosan kontroya çıktığın için daha hızlı vuruyor olabilir. combo bitişinde yeniden başlamayı kastediyosan normal hız ekstra birşey yok diye biliyorum.

[spoiler=4898009005]lizard'lara sağa sola kaç birşey farketmiyoki sürekli bloktalar tam vuracağım anda kontaya çıkıyorlar iki tane olunca birine vurup sersemletmişken yanındaki vuruyor hemen işleri zorlaştırıyor.[/spoiler]

@siberarmi

[spoiler=8297183605]ben çok kolay yaptım disk bulma görevlerini hemen bitti teleport stone'lar sayesinde. patty'nin mezar bulma görevinde mezarları aradım biraz. çok fazla dağ tepe var ve gideceğin yolu tam göstermediği için zorluyor biraz.

şu anda var zaten 4'lü gruplar onlara hiç bulaşmıyorum. elimde 75 dmg veren crossbow var canınını %15 kadar azaltıyor lizard'ların. adamların hızlı olduğu iin en fazla iki tane sallayabiliyosun zaten. işim zor yani.
    [/spoiler]
    10 saat boş zamanım var bu akşam oyuna gömülecem biraz elbet çıkış yolu bulurum diye umuyorum.

benim karakter böyle bu arada:

[spoiler=6076210724]adamlardaki zırhlar çok iyi.

[/spoiler]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x_tol -- 13 Temmuz 2011; 22:53:49 >

• Hocam senin Güc'ün düşük kalmış gibi Demircilik ve yankesiciliği 3 lemene pek gerek yoktu bu kadar erken. Akrobasiyide yüzük ile halletmiştim ben.
    Arbalet ve gücü arttırsaydın biraz daha rahat olurdu bence.(gerçi 22 öğrenme puanın duruyor.)
    Ben gücü 100 e kadar geliştirip ardından simyacılığı 3 yapmıştım. Gücü arttıran iksirlerden 14 tane yapıp içmiştim. Baltanın basılı tutarak yaptığım vuruşunda tarumar ediyordum zaten 2 -3 tanesini, çok az canları kalıyordu. 1-2 vuruşta da hallediyordum. Büyücüler ya da 3-4 grup yanlarında da hayvanları varsa zorlarlardu baya.Bir de mağaraya girmeden ana haritaya dön bence orada yapılacak yeni görevler vardı,hepsini tamamla öyle gir mağaraya. Don'un verdiği basit 1-2 görev vardı yeni zırh almana imkan sağlayan galiba...

Etraftakiler yardım etmez sana bu arada hatta ateş hattına girip sorun bile çıkarmışlardı bana.

Edit: Bu arada kombo olayı şöyle. Silahların belli seviyelerinde yeni kombolar çıkar.2 defa gelişiyordu yanılmıyorsam. Komboları düzgün yapabilmek için bizim adamın(Hıdır) vuruş hareketini bitirmesini beklemek lazım,ondan sonra basıp devam ettirebiliyorsunuz. Tek elli kılıcın kombolarını bilmiyorum ama çift elli kılıç ve baltada çok kombo kullanmışımdır. Gerçi baltanın adam gibi komboları çıktığında 1-2 vuruşta herkesi yarabilecek güçteydim :)

Lizardlara kombo yapmak tehlikeli biraz zamanlamayı iyi ayarlamazsanız kılıcı monte ederler aynen geriye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 14 Temmuz 2011; 9:41:23 >

• @x_tol yok ya çok eminim dün akşam iyice denedim adama normal comboyla dalarken zamanlamayı tutturursam çok daha seri yapıyo hareketi biraz uğraş mutlaka farketceksin. hatta şöyle söylüyüm.boş arazi kılıç sallıyorum bi rastgele peş peşe tıklıyorum normal combo yapıyo bide tam hareketlerin bitimine doğru basıyorum aynı hareketi daha seri yapıyo.bu arada kılıç dövüşünü 10 yaptım. mesela eğitim aldıktan sonra bana dövüşe başlarken bi yazıyla misal yanındaki düşmanlara yan açıdan saldıra bilirsin yazıyodu veya basılı tutarak güç toplayarak vurabilirsin yazıyodu. ama sağ tuşla blok kırmayı söylememişti onu sizden öğrendim burda.10 uncu seviyedede dediki adam kılıcını arkana saklayarak düşmanın üzerine gelmesini sağlayabilirsin.burdaki arkaya saklamaktan kastı kınına sokmakmı ? bide hareketlerini birbirine bağlayarak sınırsız combo yapabilirsin dedi onda heralde sürekli tıklamak gerekiyo.
    yani dövüşerde sağ tuşa kısacık bas çek rakibin gardını boz bunun gibi normal tıklamaktan başka hareketler varmı ? kontra atak dediğinz tam olarak nedir ? tam rakip vururken bizimde vurmamızmı ? yoksa odamı farklı bişey
    @siberarmi
    sanada sormak istediğim güç iksiri tam olarak nedir ? nerden bulunur hiç içmedim.belkide bende vardıda mana pot sanıyodum. hep ogre köküyle idare ettim benim güç daha 50 lerde

• Anam!Dur yeme o ogre köklerini...
    Neyse çok geç galiba :) Güç iksiri ogre köküyle yapılıyor simya 3. seviye ister oyunun ilerisine doğrı çıkar zaten. +5 güç veriyor. Rengi kahverengiydi galiba(çokda emin değilim renk konusunda)

Kılıc belli seviyeye gelince kombo bitince durmadan tekrar başlatabiliyordun. Kontra atak hangi tuşla nasıl yapılıyordu hatırlamıyorum ama adam tam sana vuracakken silahınla onun silahına vurup dengesini bozuyorsun . Böylece biraz sersemliyor ve sana saldırman için zaman aralığı yaratıyor.

Sopayla dövüş bunun üzerine tamamiyle neredeyse. Kontra atak bile zarar veriyor ilerki seviyelerde.

Evet kılıcı kınına sokarsan gaza gelip koşarlar ama saçma bir taktik bence :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 14 Temmuz 2011; 9:48:46 >
  • teşekkürler cevapların için
    ben henüz chapter 2 deyim dişskleri arıyorum patty i kurtardım felan o zaman ilk işim simya öğrenmek olcak ama bi sonraki levelim dünya kadar xp istiyo :S
    neyse ogre kökleri yetişiyo zaten süreklide şimdiye kadar bulduklarımı yemesem deli str olurdu 50 lere kadar hiç güç satın almadan geldim :) sen düşün
    bu arada bende ilk chapterden kalma şu hırsızlık olayını çözme questi duruyo hala onu çözemedim.[spoiler=0589403703]eşyası çalınan 3 kişiyle konuştum üç olaya karışan bi isim var onada şehirde rastlamadım sonramı karşıma çıka bi yerde ? cid te benle konuşmuyo espri yapmama rağmen [/spoiler]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mumak -- 14 Temmuz 2011; 11:10:38 >
  • Kötü olmuş onları yemen, yenisi çıkmıyor ve harita da 20-21 tane var toplam. + özellik sağlayan bitki veyiyecekleri yemeyin saklayın. Yeteneklerinizi 100e kadar eğiticilerle geliştirebiliyorsunuz. Sonrası için yiyecek içecek şart. benim iksirler vb. ile 180 küsür gücüm vardı oyun bittiğinde. Vurduğum yerde gözü yaşlı analar bırakıyordum :)

Hırsızlık görevini hatırlayamadım, oyunu hafta sonu kurup oynayacağım o zaman cevap verebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 14 Temmuz 2011; 11:15:16 >
  • ozaman baştan başlıycam ben bu oyuna :S
    sağol yardımların için
  • @mumak

kontra dediğimiz rakibin tam saldırısını gerçekleştirdikten sonra senin vurman. zaten o şekilde comboyu daha hızlı yapıyor senin dediğin gibi.

güç toplayarak vurma sol tuşa basılı tutuyosun gerilip vuruyor. sakat bu ama rakip iki üç tane indirir sen gerilirken. rakibe çaktırmadan yaklaşıp o daha harekete geçmeden bu hareketi yapman gerek.

yan açıdan saldırabilirsin dediği sağa gitme tuşuna(D) basılı tutarak saldırı yaparsan sola doğru yere paralel yarım daire çiziyor kılıç sonra etrafında dönüp vuruyor vb. farklı kombolar yapıyor. lizard'lara en etkilisi sola gitme tuşuna barken(A) saldırı gerçekleştirmen. bu combo çok fazla açık vermeden üst üste vuruyor rakibe ve lizard'lar bunu engelleyemiyor genelde kontra yemezsen.

oyuna baştan başlamana gerek yok hocam yanlış yaptığın birşey yok şu anda

hırsızlık quest'i için için: [spoiler=2449961842]doyle vassili rodriguez nelson baxter philus flavio cid pavel ile konuşmalar geçmiş diyaloglara baktığımda . biraz uzun bir quest pek birşey vermiyor zaten uğraşmaya değmez
    [/spoiler]
    @siberarmi

rakibin kılıcına vurup onu sersemletme için farklı tuş yok. rakip tam vurduğu anda sende vurursan kılıçlar çarpışıyor.

ogre kökü bolca bulunuyor oyunda. önemli olan kahraman tacı. her iksir için gerekiyor bu bitki(güç, çeviklik, azami mana-sağlık) ve oyunda 24 adet varmış ve yeniden yetişmiyor. stratejik olarak kullanmak lazım bu bitkiyi başka şans yok çünkü bir daha bulunmuyor.

+5 güç iksiri için gerekenler kahraman tacı+ogre kökü şarap+boş şişe gibi.

tavsiyem kahraman taçlarının hepsini +5 güç için harcamamak. +10 azami sağlık veren iksir daha önemli çünkü oyunda max. sağlığı arttırabilecek bir yetenek yok çünkü. gücü her zaman arttırabiliriz npc'lerden. gerekirse +15 güç veren yüzük yaparsın hiç problem değil.

dün akşam bayağı bir oynadım tahmin ettiğim gibi o 4'lü gruplara saldırmaya hiç gerek yokmuş. başka bir yoldan giderek tek'li gruplar halindeki lizard'ları kolayca kestim ve kapıyı açtım. daha sonra engizisyoncular gelip toplu halde bulunan yaratıkları birlikte kestik. problem bende değilmiş yani.

bu arada chapter 3'te 3-4 saat içerisinde bitti. 4 biraz daha uzun sürecek gibi oyun bitecek zaten yavaşlıyıp keyfini çıkaralım biraz.

arbalet'e + puan vermek verdiği hasarı arttırıyor mu yoksa sadece %10 daha hızlı germe-doldurma mı yapıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x_tol -- 14 Temmuz 2011; 16:39:48 >

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.