Şimdi Ara

Ritalin ilacını kullanan varmı - Yasal uyuşturucu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
1
Favori
28.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu gün psikiyatriste görüştüm ve baya muhabbet ettim dertlerimi sıkıntılarımı.
    En sonunda dikkat eksikliğim olduğuna karar verdik. ve bana ritalin 10 mg tablet verdi.
    Kırmızı reçete ile verince merak ettim araştırdım. ve bulduğum sonuçlardan bazıları.

Ritalin nedir?
    Birçok ülkede ve özellikle Amerika’da hiperaktivite hastalığının tedavisinde kullanılan ve Novartis ilaç firmasının ürettiği Ritalin adlı ilaç sentetik kokainden başka bir şey değildir.
    Afyon, kokain ve morfin ile aynı kategoride yer alan, güçlü bağımlılık yaratan, yoksunluğu psikoza ve intihara kadar sürükleyebilen bir yasal uyuşturucu olarak Ritalin’in zararları, iştah kaybı, kilo kaybı, uykusuzluk, kalp çarpıntıları, baş dönmesi, eklem ağrıları, mide bulantısı, göğüs ağrısı, karın ağrısı ve nihayet halisünasyonlar olarak sayılıyor. Piyasadaki fiyatı kokainden daha ucuz ama aynı etkiyi yapıyor.
    Bütün bunlara karşın Novartis adlı ilaç tekeli, bu hapların yaygınca kullanılması için psikiyatristleri, doktorları ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarını yüklü paralarla destekliyor. Öyle ki şu anda, 10 milyon çocuk her gün düzenli bir şekilde Ritalin hapları kullanmaktadır ve tabii aynı ilacın yeraltı piyasası bunun kat be kat üzerindedir.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ritalin: Yasal Uyuşturucu Hakkında Bilgiler

Ritalin, dikkat dağınıklığı ve hiperaktivite (DEHB) tedavisinde yaygın olarak kullanılan bir uyarıcı ilaçtır. Metilfenidat adı verilen bir madde içerir ve Merkezi Sinir Sistemini (MSS) uyararak çalışır.

Ritalin Uyuşturucu mu?

Ritalin, kontrollü bir madde olarak sınıflandırılır ve tıbbi amaçlar dışında kullanımı yasa dışıdır. DEHB gibi belirli durumların tedavisinde doktor reçetesiyle kullanılabilir. Ancak, Ritalin'in eğlence amaçlı kullanımı bağımlılığa ve ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Ritalin Kullananlar

Ritalin, genellikle DEHB'si olan çocuklarda ve ergenlerde kullanılır. Ancak, yetişkinlerde dikkat dağınıklığı ve hiperaktiviteyi tedavi etmek için de kullanılabilir. Ritalin'in doğru kullanımı, hastaların semptomlarını yönetmelerine ve günlük yaşamlarını iyileştirmelerine yardımcı olabilir.

Sahibinden Ritalin

Ritalin, yalnızca lisanslı bir eczaneden doktor reçetesiyle temin edilebilir. Sahibinden veya diğer güvenilmeyen kaynaklardan Ritalin satın almak tehlikelidir ve yasa dışıdır. Sahte veya kirli ilaçlar ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Ritalin Kullanıcı Yorumları

Ritalin kullanan kişilerin yorumları değişebilir. Bazıları ilaçların semptomlarını yönetmelerine yardımcı olduğunu bildirirken, diğerleri yan etkiler veya bağımlılık yaşayabilir. Ritalin'in potansiyel riskleri ve faydaları hakkında doktorunla konuşmak önemlidir.

Ritalin Kafa Yapar mı?

Ritalin, tıbbi olmayan amaçlarla kullanıldığında "kafa yapma" etkisi yaratabilir. Bunun nedeni, ilacın beyindeki dopamin seviyelerini artırmasıdır, bu da öfori ve uyanıklığa yol açabilir. Ancak bu etki geçicidir ve uzun vadeli kullanıma bağlı ciddi sağlık riskleri taşır.

Ritalin'in İçinde Uyuşturucu Var mı?

Evet, Ritalin'in içinde metilfenidat adlı bir uyarıcı ilaç vardır. Bu madde, kontrollü bir madde olarak sınıflandırılır ve tıbbi amaçlar dışında kullanımı yasa dışıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Concerta, ritalin ve risperdal kullanıyorum ultra manyağım sorularınızı alıyım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Holy Wars

Concerta, ritalin ve risperdal kullanıyorum ultra manyağım sorularınızı alıyım

hiperaktifler içinmiş anladığım kadarıyla ama bende sadece dikkat eksikliği var uzun vadede yan etkileri oluyormuş gibi söylentiler var.
    ve bağımlılık yapıyormu ?
  • Kullanma
  • quote:

Orijinalden alıntı: Monkey D. Dragon

quote:

hiperaktifler içinmiş anladığım kadarıyla ama bende sadece dikkat eksikliği var uzun vadede yan etkileri oluyormuş gibi söylentiler var.

Hiperaktifler için değil bende hiperaktivite yok. Fakat çok feci yan etkileri var ben concertanın en ağır dozunu kullanıyorum dozlar arttıkça yan etkisi azalıyo.Concerta dediğim de ritalinin aynısı fakat etkisi uzun ritalin 2-3 saatse concerta 12-13 saat etki yapıyo.Yan etkilerine gelincede depresyon,agresiflik,mal mal düşünceler birçok şey yaşadım ve hayattan soğutuyo bazen bu ilaçlar o yüzden sınavlarım olmadıkça kullanmayı bıraktım

• quote:

quote:

quote:

Hiperaktifler için değil bende hiperaktivite yok. Fakat çok feci yan etkileri var ben concertanın en ağır dozunu kullanıyorum dozlar arttıkça yan etkisi azalıyo.Concerta dediğim de ritalinin aynısı fakat etkisi uzun ritalin 2-3 saatse concerta 12-13 saat etki yapıyo.Yan etkilerine gelincede depresyon,agresiflik,mal mal düşünceler birçok şey yaşadım ve hayattan soğutuyo bazen bu ilaçlar o yüzden sınavlarım olmadıkça kullanmayı bıraktım

Alıntıları Göster
    bu tür ilaçların fiziksel etkileri bir yana, zihinsel etkileri taklanılır gibi değil. benim kullandığım basit depresanlar uyuşturucular bile ne hale sokuyodu beni, asla kullanma derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Çakma Zippo

bu tür ilaçların fiziksel etkileri bir yana, zihinsel etkileri taklanılır gibi değil. benim kullandığım basit depresanlar uyuşturucular bile ne hale sokuyodu beni, asla kullanma derim.

Alıntıları Göster
    Kpss sınavına hazırlanıyorum byler ders çalışmamda yardımcı olacağını söylediler dikkatim aşırı dağılıyor derste.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sustanon nasıl bir ilaç
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Kpss sınavına hazırlanıyorum byler ders çalışmamda yardımcı olacağını söylediler dikkatim aşırı dağılıyor derste.

Alıntıları Göster
    kullanzaten psikyatr yazmış,kafaya göre de alamazsın. ne diyorsa onu yap.kullanmazsan,düşük alırsan kullanmadım diye kendini yersin. gereğinden fazla doz alma,uyuyamaz çalışırsın,sonra yamulursun. adhd varsa,çok iyi gelebilir odaklana bilirsen harbi harbi çalışırsan. çoğu dikkat eksikliği hastası alıyor ilacı sonra sabah akşam oyuna devam hemde daha çok
    SSRI,SNRI,stimulant,antipsychotic vb tarzı ilaçlarla aram iyidr.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epiru3 -- 29 Mart 2012; 16:01:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Epiru3

kullan gereğinden fazla doz alma,uyuyamaz çalışırsın,sonra yamulursun. adhd varsa,çok iyi gelebilir odaklana bilirsen harbi harbi çalışırsan. çoğu dikkat eksikliği hastası alıyor ilacı sonra sabah akşam oyuna devam hemde daha çok

öğlen yarım akşam tam doz alıyorum yani günde 1,5 doz alıyorum.
  • quote:

quote:

kullan gereğinden fazla doz alma,uyuyamaz çalışırsın,sonra yamulursun. adhd varsa,çok iyi gelebilir odaklana bilirsen harbi harbi çalışırsan. çoğu dikkat eksikliği hastası alıyor ilacı sonra sabah akşam oyuna devam hemde daha çok

Alıntıları Göster
    arkadaşım kullanmış küçükken hiperaktivite bozukluğu olduğu için düzelmiş. geçen aylarda bi daha kullanmaya başlamış sınavlara çalışabilmek için çalıştıktan sonra yine bıraktı şimdi.

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    dostum psikiyatrist lerin fiyatları nasıl oluyor saatlik mi giriyorsun.seansları nasıl

• quote:

Orijinalden alıntı: Sylar.

dostum psikiyatrist lerin fiyatları nasıl oluyor saatlik mi giriyorsun.seansları nasıl

devletin psikiyatristi hocam ücret odemedim sadece muayene ucreti alınıyor bildigin gibi oda 5 tl falan galiba ilaçıda 9,5 tl ye aldım o kadar.
  • quote:

psikiyatr = doktor , şizofreni,dikkat eksikliği ,depresyon vesaire tarzı şeylere teşhis koyar,ilaçla tedavi eder

psikolog = terapi uzmanı olabilir,bi nevi kişiyi destekleyicidir. yani profesyonel yardımcı tarzı bişeydir.

psikiyatr saatli çalışmıyor çoğu zaman,seanslı da çalışmaz. psikologtur o. bildiğin doktor psikiyatr
  • quote:

quote:

devletin psikiyatristi hocam ücret odemedim sadece muayene ucreti alınıyor bildigin gibi oda 5 tl falan galiba ilaçıda 9,5 tl ye aldım o kadar.

Alıntıları Göster
    Denemek lazım.
  • quote:

Alıntıları Göster
    Küçükken kullanmıştım bende tik bozukluğu yapmıştı o yüzden bıraktım
  • quote:

quote:

psikiyatr = doktor , şizofreni,dikkat eksikliği ,depresyon vesaire tarzı şeylere teşhis koyar,ilaçla tedavi eder

psikolog = terapi uzmanı olabilir,bi nevi kişiyi destekleyicidir. yani profesyonel yardımcı tarzı bişeydir.

psikiyatr saatli çalışmıyor çoğu zaman,seanslı da çalışmaz. psikologtur o. bildiğin doktor psikiyatr

Alıntıları Göster
    cevaplar için saolun

• Uzun yıllardırunutkanlık ve dikkat dağınıklığından muzdaribim.ve tabiki iş bilmeyen doktorlardan da.Başıma gelen bir kaç hastalığın teşhisi o kadar geç olduki artık hiç bir doktora tam olarak güvenemiyorum.mesela prastat iltihabımda 5 aylık bir tedavi gecikmesi olarak 5. doktorda şifa bulabildim.bu 5 ayda Üzüntüden Aklımı ytiricem zannettim..15 yıl içinde benim hayatımı idame ettiremeyecek kadar zor dutumda bırakan bellek sorunumun tedavisi için gittiğim onlarca dktor benden B-12 testi istemedi. unutkanlık şikayetimin sebebini kendi araştırmalarım ve tesadüfler sonucu test ettirdiğim B-12 değerlerimin sıfıra yakın olduğunu gördüm.Yani insan kendi kendinin doktoru derlerya öyle oldu ..
    inatla tedavi arayışına devam ettim.Çapa nörolojiden ADHD teşhisi olabilir tanısı konulduğu ve bu tanıyla psikiyatriye sevkedildiğim halde ve maalesef bu tanıya rağmen concerta veya ritalin almak için doktora gittiğimde bana inatla depresyon tanısı koyulmaya ve depresyon ilaçlarıyla geçiştirmeye çalıştılar.Yani tarih tekrar tekerrür etti ve ben bu yazıyı bağcılar devlet hastanesinde bu ilaçları yazdırmak için gittiğimde (02-04-2012)gene depresyon ilacı yazan bir doktorla karşılaştım.
    Allahtan depresyon var ve ne yapamayacağını bilemeyen doktorların can simidi olmuş durumda.her halta depresyon tanısı koymaya bayılıyorlar.kolaycılık işlerine geliyor olmalı.(yemin ediyorum prostat iltihabı olduğum zaman teşhis edemeyen doktorlardan biri bana depresyon ilacı yazmıştı)acaba depresyonun bir sebep değilde bir sonuç olma ihtimali olamazmı acaba.yani ben unutkanlık ve dikkat dağınıklığı ile mücadele ederken , bir buçuk saat sinema seyredip bu filmi bir başkasına 1 dakika bile anlatamazken ,iş hayatında kariyer yapamazken,tüm sosyal yaşantımı hatta hayatımı idame ettirmede zorluk yaşayabiliyorken mutlu olmamak gibi bir yan etki olması normal değilmi?ben depresyon felan değilim yahu neden anlamak istemiyorlar :)
    Şimdi forumdaki arkadaşlardan ricam: mesleki bir eğitim alıp iş değiştiricem.kurs müddetince dikkat dağınıklığı yaşamamam gerek.Bana bu ilaçları yazdırabilecek bir doktor önerebilirlermi.?isterlerce çapadan aldığım adhd sevk kağıdını gösterebilirim..teşekkürler...5352961648

• quote:

Orijinalden alıntı: chatzilla

Uzun yıllardırunutkanlık ve dikkat dağınıklığından muzdaribim.ve tabiki iş bilmeyen doktorlardan da.Başıma gelen bir kaç hastalığın teşhisi o kadar geç olduki artık hiç bir doktora tam olarak güvenemiyorum.mesela prastat iltihabımda 5 aylık bir tedavi gecikmesi olarak 5. doktorda şifa bulabildim.bu 5 ayda Üzüntüden Aklımı ytiricem zannettim..15 yıl içinde benim hayatımı idame ettiremeyecek kadar zor dutumda bırakan bellek sorunumun tedavisi için gittiğim onlarca dktor benden B-12 testi istemedi. unutkanlık şikayetimin sebebini kendi araştırmalarım ve tesadüfler sonucu test ettirdiğim B-12 değerlerimin sıfıra yakın olduğunu gördüm.Yani insan kendi kendinin doktoru derlerya öyle oldu ..
    inatla tedavi arayışına devam ettim.Çapa nörolojiden ADHD teşhisi olabilir tanısı konulduğu ve bu tanıyla psikiyatriye sevkedildiğim halde ve maalesef bu tanıya rağmen concerta veya ritalin almak için doktora gittiğimde bana inatla depresyon tanısı koyulmaya ve depresyon ilaçlarıyla geçiştirmeye çalıştılar.Yani tarih tekrar tekerrür etti ve ben bu yazıyı bağcılar devlet hastanesinde bu ilaçları yazdırmak için gittiğimde (02-04-2012)gene depresyon ilacı yazan bir doktorla karşılaştım.
    Allahtan depresyon var ve ne yapamayacağını bilemeyen doktorların can simidi olmuş durumda.her halta depresyon tanısı koymaya bayılıyorlar.kolaycılık işlerine geliyor olmalı.(yemin ediyorum prostat iltihabı olduğum zaman teşhis edemeyen doktorlardan biri bana depresyon ilacı yazmıştı)acaba depresyonun bir sebep değilde bir sonuç olma ihtimali olamazmı acaba.yani ben unutkanlık ve dikkat dağınıklığı ile mücadele ederken , bir buçuk saat sinema seyredip bu filmi bir başkasına 1 dakika bile anlatamazken ,iş hayatında kariyer yapamazken,tüm sosyal yaşantımı hatta hayatımı idame ettirmede zorluk yaşayabiliyorken mutlu olmamak gibi bir yan etki olması normal değilmi?ben depresyon felan değilim yahu neden anlamak istemiyorlar :)
    Şimdi forumdaki arkadaşlardan ricam: mesleki bir eğitim alıp iş değiştiricem.kurs müddetince dikkat dağınıklığı yaşamamam gerek.Bana bu ilaçları yazdırabilecek bir doktor önerebilirlermi.?isterlerce çapadan aldığım adhd sevk kağıdını gösterebilirim..teşekkürler...5352961648
    Sen sen ol kullanma hayatın allak bullak olur (cidden)!

• quote:

Orijinalden alıntı: Avatar

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Ritalin kullanıyorum. Fazla kullanımı aynı uyuşturucu etkisi yapıyor (kokain-amfetamin). Tavsiye etmem doğru düzgün kullanın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arcatera

Ritalin kullanıyorum. Fazla kullanımı aynı uyuşturucu etkisi yapıyor (kokain-amfetamin). Tavsiye etmem doğru düzgün kullanın.

Alıntıları Göster
    ben 1 ay kullandım ne konsantrasyonum arttı ne uyusturucu etkisi yaptı :S
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.