Şimdi Ara

RK3188 ve A31 4 çekirdek işlemcili tabletler (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
303
Cevap
8
Favori
26.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Onda V972 arka kamerası iphone 4 te kullanılanla aynı üretim ve bir tık üst modeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shaq t -- 10 Ocak 2013; 17:34:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shaq t

quote:

Orijinalden alıntı: crazyserkan3

quote:

Onda V972'nin sökülmüş fotoğraflarını gördüm, onaylandı Lg Üretimi Orjinal İpad Retina Ekranı kullanıyor. Bu arada Samsung Ces'te tanıttığı yeni Exynos Onta 5-8 çekirdekli işlemcisi içinde Cortex A-15 ve de Cortex-A7 işlemcileri birlikte kullanacağını açıkladı. Sebebi A7 mimarisinin düşük güç düketimi, A7 de nedir? işe yaramaz gibi! yorumlar için gerekli cevabı vermiştir.

hocam testte 41 fps alıyor onda v972 bu oyunlarda kasma yapar mı veya takılma ?

Dostum yukarda yazmıştım, önsürüm firmwarenin zamana ihtiyacı var, root edilip CM ekibinin işe el atsa hatta Android kodlarını derleyen Linaro'nun elinden geçse ki, kendileri grafik hızlandırma konusunda bir numaralar o zaman alet uçar...

yani suan iyi degil mi bu tablet

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Fiyat/performans en iyi tablet şu an.
  • quote:

Fiyat/performans en iyi tablet şu an.

oyun performansi olarak exynos 4412 mi allwinner a31 mi iyi

• demekki ekran baya farkediyor cunku onda v812 retınasız ve 8" ekranlı tableti 1288 alıyor testte
  • A10 vs RK2918 gibi oldu bu da. A31'in işlemcisi daha kötü gpu'su daha iyi, Rk3188'in işlemcisi iyi gpu'su daha kötü. Batarya performansında A31, A7 işlemci kullandığı için avantajlı olacak ama 40nm kullandığı için kaybedecek. Cortex A7 işlemcilerle A9 işlemciler arasında %40 performans farkı var deniliyor, o hesaba bakarsak Rk3066 işlemci performansı açısından A31'e yakın olur.

Gpu'lar arasında Mali400mp4'le Power SGX543MP2 arasında 3 kata yakın bir performans farkıyla SGX543 önde. En iyisi cihaz benchmarklarına bakıp ona göre karar vermek :)
  • rk 3188 tabletler mart ayı gibi satışa başlıycak bi bilginiz varmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: NightWatch71

A10 vs RK2918 gibi oldu bu da. A31'in işlemcisi daha kötü gpu'su daha iyi, Rk3188'in işlemcisi iyi gpu'su daha kötü. Batarya performansında A31, A7 işlemci kullandığı için avantajlı olacak ama 40nm kullandığı için kaybedecek. Cortex A7 işlemcilerle A9 işlemciler arasında %40 performans farkı var deniliyor, o hesaba bakarsak Rk3066 işlemci performansı açısından A31'e yakın olur.

Gpu'lar arasında Mali400mp4'le Power SGX543MP2 arasında 3 kata yakın bir performans farkıyla SGX543 önde. En iyisi cihaz benchmarklarına bakıp ona göre karar vermek :)

a31 40nm olduğunu nereden ogrendınız acaba ben 28 biliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: shineon25

demekki ekran baya farkediyor cunku onda v812 retınasız ve 8" ekranlı tableti 1288 alıyor testte

Çözünürlük çok farkediyor. Retina için çok iyi donanım olmalı, ipad 3 bile tam randımanlı değildi yada o çözünürlüğü tam besleyemedi düşün işte.

• quote:

Orijinalden alıntı: ScAnMaN

quote:

demekki ekran baya farkediyor cunku onda v812 retınasız ve 8" ekranlı tableti 1288 alıyor testte

Çözünürlük çok farkediyor. Retina için çok iyi donanım olmalı, ipad 3 bile tam randımanlı değildi yada o çözünürlüğü tam besleyemedi düşün işte.

bende retinalı onda veya ainol alacaktım bu performansı gordukten sonra gerek yok yani 3.nesi ips ekranda iyi
  • quote:

quote:

A10 vs RK2918 gibi oldu bu da. A31'in işlemcisi daha kötü gpu'su daha iyi, Rk3188'in işlemcisi iyi gpu'su daha kötü. Batarya performansında A31, A7 işlemci kullandığı için avantajlı olacak ama 40nm kullandığı için kaybedecek. Cortex A7 işlemcilerle A9 işlemciler arasında %40 performans farkı var deniliyor, o hesaba bakarsak Rk3066 işlemci performansı açısından A31'e yakın olur.

Burda yazıyo;

http://www.anandtech.com/show/6604/more-details-on-allwinners-a31-quad-core-a7-soc

Bi de Alwinner'ın Cortex A15'li bir SoC çıkaracağını yazmışlar ama şimdilik ortada bişey yok. Şurda bi de SunSpider benchmarkı var;

http://www.anandtech.com/Gallery/Album/2558

• quote:

quote:

Anandtech.com Ces fuarinda islemci hakkinda bilgi topladi.

Maalesef 40 nm. Islemcinin 1-1.2 ghz de calismasindan belliydi zaten.

• quote:

rk3188 in gpusunun sgx543mp2 den daha kötü olduğunu nerden çıkardın rk3188 in gpu su tegra3 den %40 daha performanslı ayrıca sgx543mp2 iki çekirdekli 8 değil zaten ondav972 in videosunu izlersen gpu retina ekranı kaldıramıyordu bile tablet sürekli donup kalıyordu

• quote:

Orijinalden alıntı: YesName

quote:

rk3188 in gpusunun sgx543mp2 den daha kötü olduğunu nerden çıkardın rk3188 in gpu su tegra3 den %40 daha performanslı ayrıca sgx543mp2 iki çekirdekli 8 değil zaten ondav972 in videosunu izlersen gpu retina ekranı kaldıramıyordu bile tablet sürekli donup kalıyordu

Suu anda archos 101xs sgx544mp1 grafik islemcisi kullanmakta ve yapilan testlere gore bu ekran cipi bile mali400"e kafa tutmakta.

tek cekirdeklisi bile Tegra 3 en %30 hizliyken 2 cekirdeklisi ne yapar dusun. Linki inceleyin:

http://www.anandtech.com/show/6158/the-archos-101-xs-review/3

Ainolun ekran karti her halukarda Rk3188'den iyi olacak bu konuda emin olun. Ama allwinner a31 tercih edilir mi rk3188'e ona bir sey diyemem.

Rk3188 islemci gucu acisindan tam 2 kati gorunmekte vede 28 nm sayesinde az guc tuketmekte. rk3188 ekran kartina ragmen tercih edilesi duruyor.

Ama oyun fanatigiyseeniz ve rk3188 i beklemeye gerek yok acikcasi.

• Arkadaşlar Cube U9GT5 mi alayım retina ekran, yoksa U30GT mi alayım? U9GT5'de 10000 mAh ve retina ekran cezbediyor ama hdmi yok, diğerinde ise batarya daha düşük 1280X800 çözünürlük, hdmi var ne dersiniz? Bir de Retina'yı kaldırmaz diyenler var o tablet ne diyorsunuz ne yapmalıyım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: enaldo61

Arkadaşlar Cube U9GT5 mi alayım retina ekran, yoksa U30GT mi alayım? U9GT5'de 10000 mAh ve retina ekran cezbediyor ama hdmi yok, diğerinde ise batarya daha düşük 1280X800 çözünürlük, hdmi var ne dersiniz? Bir de Retina'yı kaldırmaz diyenler var o tablet ne diyorsunuz ne yapmalıyım?

Bbatarya dusukde olsa 10.1 inclerde pil daha uzun gider zira 9.7" retina ekran cok pil tuketir. Ayrica genis ekran daha iyidir oyunlar ve filmler icin.

Ama Cube U30Gt yerine Yuandao N101 veya Ployer Momo 12 yi tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nagasadow82

quote:

Arkadaşlar Cube U9GT5 mi alayım retina ekran, yoksa U30GT mi alayım? U9GT5'de 10000 mAh ve retina ekran cezbediyor ama hdmi yok, diğerinde ise batarya daha düşük 1280X800 çözünürlük, hdmi var ne dersiniz? Bir de Retina'yı kaldırmaz diyenler var o tablet ne diyorsunuz ne yapmalıyım?

Bbatarya dusukde olsa 10.1 inclerde pil daha uzun gider zira 9.7" retina ekran cok pil tuketir. Ayrica genis ekran daha iyidir oyunlar ve filmler icin.

filmler icin tamamda oyunda neden iyi 9.7 de daha iyi degil mi

• quote:

Orijinalden alıntı: crazyserkan3

quote:

Orijinalden alıntı: nagasadow82

quote:

filmler icin tamamda oyunda neden iyi 9.7 de daha iyi degil mi

Cogu android oyunu genis ekan icin yapilmakta ve 4/3 ekkran la sikinti cikartmakta.

Hic bir sorun yok sansaniz bile sagdan soldan birmiktar goruntu kesilmakte gorunmemekte.

Ayrica ekran dar oldugu icin, ekranin uzerindeki tuslarla oynanan oyunlarda ekranndaki eller oyunun gorus alanina girmekte ve zevki azaltmakta.
    Genis ekran o kadar guzel birsey ki hepimiz eski televizyonlarimizzi atip LCD ye gectik.

4/3 ekran yasiyorsa tek nedeni apple ipad dir. Onumuzdeki seride ipad de genis ekrana gecer (iphone da gecti) 4/3 tarih olur.

Tabi yinede tercih meselesidir. Tableti dik kullaniyorsanz ve kitap okuyorsaniz dar ekran mantiklida olabilir.

• Peki neden yuandao n101 ya ad ployer momo 12 belli bir sebebi var mı? Bir de o tabletlerin Türkiye garantisi var mı?
  • quote:

Peki neden yuandao n101 ya ad ployer momo 12 belli bir sebebi var mı? Bir de o tabletlerin Türkiye garantisi var mı?

Ben uzun suredir tablet piyasasini takip ederim. Bunlar cin tableti cok sorun cikartma potansiyelleri var. Ainol, Cube bir kac kerw denedim cok basim gridi.

Yabanci forumlara baktigimizda en az sorunlu 10.1" cin tablettleri bunlar gorunmekte o yuzden tavsiye ettim.

Turkiyede satildigini sanmiyorum. Turkiyeden alacaksaniz ayni islemcileri kullanan muadili baska urunlere yonelebilirsiniz.

Cube u30gt gibi. Ama bu tableti hic sevmiyorum cunki hoparlorleri cok az ses cikartiyor duyamiyorsun. BBirde ses kisma acma dugmesi kapatma dugmesi falan cok kalitesiz her an bozulacak gibi.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.