Şimdi Ara

RK3188 ve A31 4 çekirdek işlemcili tabletler (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
303
Cevap
8
Favori
26.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: thekaya

dediğin gibi üstad onda v972 modelini takip ediyordum ama performans söz konusu olunca aklım rk3188'lerde artık rotam rk3188'ler :)

hocam bana göre onda , cube ramos vs gibi firmalardan daha kaliteli ürünler üretiyor. Ama bu allwinner a31 işlemciler ilk çıktığında da herkese performans beklemeyin dedim. Dediğim gibi de oldu aldığı skor 12900 lerde. Bende aynı skoru çift çekirdek rk ile alıyorum zaten.

Yani özetle siz de benim gibi performansı ön planda tutuyosanız biraz daha bekleyin derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cmengn

quote:

dediğin gibi üstad onda v972 modelini takip ediyordum ama performans söz konusu olunca aklım rk3188'lerde artık rotam rk3188'ler :)

hocam bana göre onda , cube ramos vs gibi firmalardan daha kaliteli ürünler üretiyor. Ama bu allwinner a31 işlemciler ilk çıktığında da herkese performans beklemeyin dedim. Dediğim gibi de oldu aldığı skor 12900 lerde. Bende aynı skoru çift çekirdek rk ile alıyorum zaten.

Yani özetle siz de benim gibi performansı ön planda tutuyosanız biraz daha bekleyin derim.

malzeme kalitesinden az biraz feragat edicez artık performans için hayırlısı artık hocam ürün ve sen takibimdesin. :)

• iyi de o skoru yuksek olacak diye tablet almıyoruz ki.
    adam cok yuksek cozunurluklu bir ekran koymus tabii ki antutu da buna gore dusuk olacak.
    cift cekirdek rockchipe retina ekran taksak daha dusuk alır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: caglar_sss

iyi de o skoru yuksek olacak diye tablet almıyoruz ki.
    adam cok yuksek cozunurluklu bir ekran koymus tabii ki antutu da buna gore dusuk olacak.

retina ekranlar icin biraz daha beklememiz gibime geliyor retina ekranlarda oyun bile duzgun oynanmıyor takılmalar donmalar yasanıor bunun nedenide sanırım cozunurlugun yuksek olmasi ve oyunlarda donma yaratıyor gibime geldi siz ne diyorsunuz bu ise
  • quote:

iyi de o skoru yuksek olacak diye tablet almıyoruz ki.

benim bahsettiğim skor retina ekranlı olanlar için değil zaten hocam. Onda A31 li 8 inç tabletini aldı bir arkadaş forumda (Retina fln değil). İşlemci hariç herşey bende hyundai rock x ile aynı. Videoda çekmiş ve aldığı skor yine aynı. Tabiki bu skorlara kanmamak lazım. Fakat sonuçta bunlarda tercih edilirken dikkate aldığımız parametrelerden birisi. Ayrıca cube markasının retinalı bir tableti vardı rk3066 lı, o tablette de çok farklar yok

Sonuçta A31 işlemciler, A7 tabanında üretiliyor. A7 de amaç tasarruftur ve hiçbir zaman A9 Mimarisindeki bir işlemciyi geçemez. Yani yadırgamamak lazım adamlar sonuçta biz performans sunuyoruz diye iddia etmiyorlar.

• quote:

malzeme kalitesinden az biraz feragat edicez artık performans için hayırlısı artık hocam ürün ve sen takibimdesin. :)

Çok büyük bir feragat söz konusu değil hocam. Kaliteleri neredeyse aynı. Az fark var aralarında.

Forumda birçok arkadaşa yardımcı oldum tablet alırken, elimden bişey gelirse buralardayım hocam
  • @ cmengn

şu tablet işinden anlayan birisini bulmuşken hemen yardım alayım dedim

600 TL sınrında (ufak toleranslar olabilir tabiki) 4 çekirdek işlemcili ve 2GB ram olan modelleri takip ediyorum. Türkiyeden alabilmekte önemli bir ayrıntı tabi

CUBE U30GT2 modelinde karar kıldım ve Nisan 2013 gibi satışı olacakmış sanırım. Bu modelin, daha doğrusu özellikleri az çok anlayabiliyorum ama. CUBE markasınız özellikle malzeme kalitesi nasıldır ? ONYO'yu malzeme kalitesi olarak önermişsin fakat CUBE gerçekten kötümü ? CUBE'ün belirttiğim modelinde kullanacağı kasa ile CUBE U30GT'de kullandığı kasa aynı olacak ise, kullanıcılardan bu konuda yorum alabilirmiyim ?

Teşekkürler !

• quote:

Orijinalden alıntı: By40bir

@ cmengn

600 TL sınrında (ufak toleranslar olabilir tabiki) 4 çekirdek işlemcili ve 2GB ram olan modelleri takip ediyorum. Türkiyeden alabilmekte önemli bir ayrıntı tabi

CUBE U30GT2 modelinde karar kıldım ve Nisan 2013 gibi satışı olacakmış sanırım. Bu modelin, daha doğrusu özellikleri az çok anlayabiliyorum ama. CUBE markasınız özellikle malzeme kalitesi nasıldır ? ONYO'yu malzeme kalitesi olarak önermişsin fakat CUBE gerçekten kötümü ? CUBE'ün belirttiğim modelinde kullanacağı kasa ile CUBE U30GT'de kullandığı kasa aynı olacak ise, kullanıcılardan bu konuda yorum alabilirmiyim ?

Teşekkürler !

Üstte de yazdığım gibi aralarında çok büyük farklar yok. Ama cube aralarında en popüleri olmasına rağmen bi ara işleri bozmuştu ve yolladıkları kablolar bile tabletin çökmesine sebep oluyordu. Ek olarak tercih meselesi ama cube 1 hafta önce bir duyuru yaptı ve ips ekran kullanımına son verdi u30gt için. Büyük ihtimalle u30gt2 de de mva ekran kullanacak. Mva ekran hiç kullanamadım nedir nasıldır, kalite durumu nedir bilmiyorum ama nette videoları kesin vardır.

O tableti TR den alacaksan sakın alma. Çünkü 700 TL fiyat çekerler. Şu anda bile sattıkları tabletler çok çok pahalı. O kadar para verdikten sonra git ipad 2, asus tf700 fln bişey al ama çin markalarını tercih etme. Bir çin tabletine 450 den fazla verilmez.

Ayrıca sormamışsın ama ikinci önerim retina ekranlı çin malı tablet almaya çalışmayın. gerçekten ama gerçekten tablet kullanımında çözünürlük bence ikinci planda olmalı. Tabiki çamur gibi olsun demiyorum ama ips ekran zaten durumu kurtarıyo. Retina ekranı kaldırmak cpu, gpu ve batarya açısından kolay iş değil. Özellikle bataryayı kötü etkiler ki bence şarjın uzun gitmesi çok önemlidir.

• quote:

quote:

@ cmengn

Teşekkürler !

Üstte de yazdığım gibi aralarında çok büyük farklar yok. Ama cube aralarında en popüleri olmasına rağmen bi ara işleri bozmuştu ve yolladıkları kablolar bile tabletin çökmesine sebep oluyordu. Ek olarak tercih meselesi ama cube 1 hafta önce bir duyuru yaptı ve ips ekran kullanımına son verdi u30gt için. Büyük ihtimalle u30gt2 de de mva ekran kullanacak. Mva ekran hiç kullanamadım nedir nasıldır, kalite durumu nedir bilmiyorum ama nette videoları kesin vardır.

O tableti TR den alacaksan sakın alma. Çünkü 700 TL fiyat çekerler. Şu anda bile sattıkları tabletler çok çok pahalı. O kadar para verdikten sonra git ipad 2, asus tf700 fln bişey al ama çin markalarını tercih etme. Bir çin tabletine 450 den fazla verilmez.

Ayrıca sormamışsın ama ikinci önerim retina ekranlı çin malı tablet almaya çalışmayın. gerçekten ama gerçekten tablet kullanımında çözünürlük bence ikinci planda olmalı. Tabiki çamur gibi olsun demiyorum ama ips ekran zaten durumu kurtarıyo. Retina ekranı kaldırmak cpu, gpu ve batarya açısından kolay iş değil. Özellikle bataryayı kötü etkiler ki bence şarjın uzun gitmesi çok önemlidir.

Fiuyat sınırı ve retina görüşlerinize aynen katılıyorum. Bence ço doğru bir analiz yapmışsınız.

• Arkadaşlar ilk rk3188 li tablet çindi birkaç gün içinde çıkacak. Pipo M9. Dünya geneli satış ise mart başını bulacakmış. Yani bütün rk3188 li tabletlere martran itibaren ulaşabileceğiz.

Ayrıntılar: http://blog.mcbub.com/index.php/tablet-pc/first-rk3188-quad-core-tablet-pc-pipo-m9-comes-out/
  • quote:

quote:

@ cmengn

Teşekkürler !

Teşekkür ederim ! Ufak bir tavsiye istemiştim ama bütün detayları vermişsin, TEŞEKKÜR ederim Sonuç olarak o vergileri vermeden bir çin tabletini nereden alabiliriz? Pandawill 'den alışveriş oluyor sanırım. Ve en önemlisi rk3188'li ve 2 GB ram'li bir model önerebilirmisin (acelem yok ve mart nisan ayını bekleyebilirim) ?

• quote:

Teşekkür ederim ! Ufak bir tavsiye istemiştim ama bütün detayları vermişsin, TEŞEKKÜR ederim Sonuç olarak o vergileri vermeden bir çin tabletini nereden alabiliriz? Pandawill 'den alışveriş oluyor sanırım. Ve en önemlisi rk3188'li ve 2 GB ram'li bir model önerebilirmisin (acelem yok ve mart nisan ayını bekleyebilirim) ?

Zaten su anda acelen olsa da öneremem çünkü daha çıkmadı rk3188 li tabletler

Pandawill, merimobiles, ve aliexpresteki eternal team satıcısı güvenilirdir. Buralardan alabilirsin. Mart gibi çıkınca bende almayı düşünüyorum o aralar iletişime geçersen fikrimi söylerim hocam

• Pandawill'den alınan ürünlere, daha doğrusu yurt dışından alınan ürünlere gümrüğe takılmaması için max. 50$'lık hediye notu iliştirilmesi istemiyormuş. Gümrük mevzuatı nedir ? Ne kadar tutarın üzeri gümrüğe tabii ve bunun hesabı nasıldır ? Yanii 300$'lık bir tablet alsam ve herşey yasal yani 300 $ beyan edilerek gelse dahi ne kadar gümrük vergisi öderim ? Bunun hesabı nedir ? Vergisiz geçmek için neler yapılmalı ve şansımız nedir ?

Amma soru sordum hee, ben bile ne sorduğumu şimdden unuttum
  • quote:

Pandawill'den alınan ürünlere, daha doğrusu yurt dışından alınan ürünlere gümrüğe takılmaması için max. 50$'lık hediye notu iliştirilmesi istemiyormuş. Gümrük mevzuatı nedir ? Ne kadar tutarın üzeri gümrüğe tabii ve bunun hesabı nasıldır ? Yanii 300$'lık bir tablet alsam ve herşey yasal yani 300 $ beyan edilerek gelse dahi ne kadar gümrük vergisi öderim ? Bunun hesabı nedir ? Vergisiz geçmek için neler yapılmalı ve şansımız nedir ?

Amma soru sordum hee, ben bile ne sorduğumu şimdden unuttum

Beyan edilen bedelin %20'dini gümrük vergisi olarak ödeyeceğinizi kabul edin. Tabi bedel 75Avro ve üzeri ise.
    Vergisiz geçirme işi şu an tamamen gümrük memurunun işini yapma hassasiyetine bağlı :)

• Merakla beklenen Cube Quad Core resimleri ilk mesaja eklendi
  • bu tabletleri alabileceğim türk firması yokmu ? yada çıktımı konuyu tam okumadım da
  • Yeni cube u30gt2 ayrıntıları çıktı. Çok yakında tüketicilere sunulacak

Ayrıntılı resimler (iç-dış) ve teknik bilgiler burada.

http://bbs.51cube.com/thread-63296-1-1.html
  • takip...
  • quote:

Yeni cube u30gt2 ayrıntıları çıktı. Çok yakında tüketicilere sunulacak

Ayrıntılı resimler (iç-dış) ve teknik bilgiler burada.

http://bbs.51cube.com/thread-63296-1-1.html

Ekran ips degil sanki
    Tn lcd mi??

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Ekran ips degil sanki
    Tn lcd mi??

Büyük ihtimalle değili, 2 hafta önce cube duyuru yapmıştı, tabiki çok yayılmadı hatta ben forumda konu açtım dikkat edin diye arada kaynadı gitti. IPS ekranlı tablet üretimini durdurmuş. Ama u30gt modeli için. Bundan sonra MWA ekran ile devam edeceklermiş. Büyük ihtimalle bu modelde de aynı olay vardır. Çünkü ürünler birebir aynı işlemci ram haricinde.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.