Şimdi Ara

RK3188 ve A31 4 çekirdek işlemcili tabletler (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
303
Cevap
8
Favori
26.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cube'nın Türkiye resmi dağıtıcısı olduğu için ona ağırlık veriyorum açıkçası, herhangi bir problemde muhattabım olsun diye, peki U9GT5'de ses problemi var mıdır? Yoksa alınabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: enaldo61

Cube'nın Türkiye resmi dağıtıcısı olduğu için ona ağırlık veriyorum açıkçası, herhangi bir problemde muhattabım olsun diye, peki U9GT5'de ses problemi var mıdır? Yoksa alınabilir mi?

Valla direk o tableti bilmiyorum acikcasi sizi yanlis yonlendirmeyim. Belirttiginiz kaygiilar ve Turkiyeden alma isteginiz normal. Cube U30gt'yi sahsen denemis olarak onu almayin diyebilirim ama.

www.slatedroid.com adli siteden cube u9gt5 hakkindaki yorumlara bakin. Bu site tabletler hakkinda bilgi almak icin en iyi site. Bahsettiginiz urunlerin kalitesini arastirabilirsiniz.

Ayrica Cube u20gt yide inceleyebilirsiniz. Gorilla Gllass kullanan ilk cin tableti ilginiziz cekebilir.

• teşekkürler araştırmaya devam :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: YesName

quote:

Orijinalden alıntı: NightWatch71

A10 vs RK2918 gibi oldu bu da. A31'in işlemcisi daha kötü gpu'su daha iyi, Rk3188'in işlemcisi iyi gpu'su daha kötü. Batarya performansında A31, A7 işlemci kullandığı için avantajlı olacak ama 40nm kullandığı için kaybedecek. Cortex A7 işlemcilerle A9 işlemciler arasında %40 performans farkı var deniliyor, o hesaba bakarsak Rk3066 işlemci performansı açısından A31'e yakın olur.

Gpu'lar arasında Mali400mp4'le Power SGX543MP2 arasında 3 kata yakın bir performans farkıyla SGX543 önde. En iyisi cihaz benchmarklarına bakıp ona göre karar vermek :)

rk3188 in gpusunun sgx543mp2 den daha kötü olduğunu nerden çıkardın rk3188 in gpu su tegra3 den %40 daha performanslı ayrıca sgx543mp2 iki çekirdekli 8 değil zaten ondav972 in videosunu izlersen gpu retina ekranı kaldıramıyordu bile tablet sürekli donup kalıyordu

Onu okuduğum bi yerden Tegra3 karşılaştırmasına bakarak yazmıştım ama şurdaki karşılaştırma daha sağlıklı gibi;

http://www.neowin.net/news/guide-to-smartphone-hardware-27-graphics-2

Tam şurası;
    "...Roughly speaking the Mali-400 MP4 in the Galaxy S II is twice as fast as the SGX540 in the Droid Razr and ~75% faster than the same GPU in the Galaxy Nexus. In turn, the iPhone 4S’ SGX543MP2 is around twice as fast as the Mali-400 and the Playstation Vita is even faster than that..."

Buna göre arada iki kat fark var. Yine buraya göre Mali400MP4, SGX kartlarla karşılaştırılırsa tam manada dört çekirdekli değil diyor.

A31'deki evet, iki çekirdekli, sekiz mantıksal çekirdekten oluşan bir kart. Ama her halükarda Mali-400 MP4'ten daha iyi. Retina ekran biraz zorlayabilir gerçekten A31'i ama RK3188'in durumu daha kötü olur.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: YesName

quote:

A10 vs RK2918 gibi oldu bu da. A31'in işlemcisi daha kötü gpu'su daha iyi, Rk3188'in işlemcisi iyi gpu'su daha kötü. Batarya performansında A31, A7 işlemci kullandığı için avantajlı olacak ama 40nm kullandığı için kaybedecek. Cortex A7 işlemcilerle A9 işlemciler arasında %40 performans farkı var deniliyor, o hesaba bakarsak Rk3066 işlemci performansı açısından A31'e yakın olur.

Gpu'lar arasında Mali400mp4'le Power SGX543MP2 arasında 3 kata yakın bir performans farkıyla SGX543 önde. En iyisi cihaz benchmarklarına bakıp ona göre karar vermek :)

rk3188 in gpusunun sgx543mp2 den daha kötü olduğunu nerden çıkardın rk3188 in gpu su tegra3 den %40 daha performanslı ayrıca sgx543mp2 iki çekirdekli 8 değil zaten ondav972 in videosunu izlersen gpu retina ekranı kaldıramıyordu bile tablet sürekli donup kalıyordu

Onu okuduğum bi yerden Tegra3 karşılaştırmasına bakarak yazmıştım ama şurdaki karşılaştırma daha sağlıklı gibi;

http://www.neowin.net/news/guide-to-smartphone-hardware-27-graphics-2

Tam şurası;
    "...Roughly speaking the Mali-400 MP4 in the Galaxy S II is twice as fast as the SGX540 in the Droid Razr and ~75% faster than the same GPU in the Galaxy Nexus. In turn, the iPhone 4S’ SGX543MP2 is around twice as fast as the Mali-400 and the Playstation Vita is even faster than that..."

Buna göre arada iki kat fark var. Yine buraya göre Mali400MP4, SGX kartlarla karşılaştırılırsa tam manada dört çekirdekli değil diyor.

A31'deki evet, iki çekirdekli, sekiz mantıksal çekirdekten oluşan bir kart. Ama her halükarda Mali-400 MP4'ten daha iyi. Retina ekran biraz zorlayabilir gerçekten A31'i ama RK3188'in durumu daha kötü olur.

ne yapak bekliyekmi rk3188 i
    yorumlarda bir iyi bir kötü deniyor rk3188 için beklemeye değermi?

• Rk3188 mali400mp kullanacak gibi gozukuyor.
    A31 gpu ortada.
    Samsung exynos octa serisinde power vr sg543mp3 diye haberler cikiyor

Ne oluyor yahu hep gucsuz gpular. İpad 4 sg554mp4 kullaniyor ki hepsini cok rahat geride birakiyor.

Eh bu 4 cekirdeki tabletler cinli bile olsa tr garantili 600-700tl olacak gibi gozukuyor ki pek de ucuz sayilmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • A31 in gpu su. daha iyi de rk3188 cpu çok daha iyi

Ben rockchip bekleyeceğim zaten 9.7 sevmiyorum
    10.1 1920-1200 çözünürlük bana daha uygun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazyserkan3

quote:

Orijinalden alıntı: cmengn

quote:

quote:

büyük ihtimalle quad core mali 400 olacaktır yine.

hocam a31 in kullandigi powervr sgx544 sekiz cekirdekli daha iyi degil mi

Net bilgim yok ama yaygın kullanılan bi gpu değil sanırsam. Pek bilgi bulamadım. Yazanlara göre yeni bir gpu değil. Ama mesela aynı isimle eskiden 4 çekirdekti şimdi 8 çekirdek olarak yeniden piyasa sürüldüyse bilemem.

Zaten gpu çokta önemli değil. Çünkü 4 çekirdek mali 400 herşeye fazlasıyla yeter bana göre. Zaten alacağın tableti 3-4 sene kullanırım hayalin varsa onu unut derim. Ne olursa olsun alacağın tablet Çin malı. En fazla 2 sene diyorum ben (verimli olarak kullanım için). 2 sene içinde mali 400 yeter.

hocam bu 4 k destegi nedir

4000x3000 pixel (tam oran böyle olmayabilir) çözünürlükteki videoları oynatabilme..

• quote:

Orijinalden alıntı: vatansever85

quote:

quote:

quote:

quote:

büyük ihtimalle quad core mali 400 olacaktır yine.

hocam a31 in kullandigi powervr sgx544 sekiz cekirdekli daha iyi degil mi

Net bilgim yok ama yaygın kullanılan bi gpu değil sanırsam. Pek bilgi bulamadım. Yazanlara göre yeni bir gpu değil. Ama mesela aynı isimle eskiden 4 çekirdekti şimdi 8 çekirdek olarak yeniden piyasa sürüldüyse bilemem.

Zaten gpu çokta önemli değil. Çünkü 4 çekirdek mali 400 herşeye fazlasıyla yeter bana göre. Zaten alacağın tableti 3-4 sene kullanırım hayalin varsa onu unut derim. Ne olursa olsun alacağın tablet Çin malı. En fazla 2 sene diyorum ben (verimli olarak kullanım için). 2 sene içinde mali 400 yeter.

hocam bu 4 k destegi nedir

4000x3000 pixel (tam oran böyle olmayabilir) çözünürlükteki videoları oynatabilme..

3840 × 2160

• Rockchip deki gpu meselesi biraz moralimi bozdu dogrusu. Tamam mali gpu kullan ama en azindan bi ust modelini kullan be kardesim. mesela yeni nesil mali 450 MP serisi kullanilsa........... Mali400 un frekansi arttirilmis olsa bile retinayi kaldirabilecegini dusunmuyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omer112 -- 15 Ocak 2013; 6:43:53 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar cube rk3188 li tabletler yolda. İlk parti 15 güne kadar üretilmiş olacakmış. İlk önce 10.1 inçlik u30gt2 modeli çıkıyor. Sonrasında da 9.7 ve 8 inçlik modeller üretilecekmiş.

http://bbs.51cube.com/thread-62917-1-1.html

http://www.cube-tablet.com/news/real-quad-core-tablet-pc/
    http://www.cube-tablet.com/news/u30gt2-rk3188-quad-core-tablet-pc/

• Pipo da M9 modeli ile RK3188 tabletini hazırlamış. Youtube videosu vardı. GPU mali400mp4 ama 500mhz hızında. Kutusunun üzerinde yazıyordu.

Normalde 266Mhz ile çalışıyor hatta ARM mali400mp4 için maksimum 400mhz bilgisi vermişti. Sanırım 28nm teknolojisi ile üretim yaparak fazla ısınmasının önüne geçiyorlar.
  • quote:

Arkadaşlar cube rk3188 li tabletler yolda. İlk parti 15 güne kadar üretilmiş olacakmış. İlk önce 10.1 inçlik u30gt2 modeli çıkıyor. Sonrasında da 9.7 ve 8 inçlik modeller üretilecekmiş.

hocam daha rockchiip cinli firmalara rk 3188 cip numunelerini subat ayında gonderecekmis

bu cihazların satısa cıkması mart nisan mayıs.

• valla antutu skoru dehşetmiş u30gt2 modelinin a31'li modelleri askıya alıp rk3188'li modelleri beklemeye değer sanki a31 modellerinin tek üstünlüğü grafik konusu heralde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: caglar_sss

quote:

Arkadaşlar cube rk3188 li tabletler yolda. İlk parti 15 güne kadar üretilmiş olacakmış. İlk önce 10.1 inçlik u30gt2 modeli çıkıyor. Sonrasında da 9.7 ve 8 inçlik modeller üretilecekmiş.

hocam daha rockchiip cinli firmalara rk 3188 cip numunelerini subat ayında gonderecekmis

bu cihazların satısa cıkması mart nisan mayıs.

hocam cube tarafından söylenilene göre ilk parti ürün çok yakında hazırmıs. Hatta spring festivalden önce diyor. O da 10 şubata denk geliyor. Cube ve rockchip ortak iş yapıyorlar belki onlara öncelik tanınmış olabilir ve ilerleyen zamanlarda da diğer çinli firmalara yayılır. Ben onların yalancısıyım fakat nisan mayısa sarkacağını sanmıyorum. 1 ay sonra mart başı gibi bizde alabilecek duruma geliriz sanıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: thekaya

valla antutu skoru dehşetmiş u30gt2 modelinin a31'li modelleri askıya alıp rk3188'li modelleri beklemeye değer sanki a31 modellerinin tek üstünlüğü grafik konusu heralde.

Grafik konusunda da kağıt üzerinde iyi hocam. Test etmek lazım. İpaddeki aynı gpu diye iyi olacak diye bişey yok. Çünkü apple ın stabilizasyonuyla onda markasınınki illaki farkeder. Ayrıca gpu verimi için cpu da önemli bence. A31 lerin aldığı skorlar ve verdiği performans rockchipin çift çekirdekli modelini birazcık üzerinde. Yani performans için rockchip her zaman daha iyidir.

Ayrıca 1.8 ghz overclock edilmiş bu da çok iyi performans sunacaktır. Sanıyorum samsungun exynos 4 işlemcisinden daha performanslı olur. Bu da yeter de artar bile. Ayrıca A31 40 nm fabrikasyon sürecine sahipken rk 3188 28 nm. Bu da hem batarya hem de performans açısından etkili olcaktır. Örneğin 10.1 inç bir rk31188 li tablete 7500 mah batarya koyarlarsa 7 saat gibi bir kullanım sunar diye tahmin ediyorum. (Tabi ekran çözünürlüğüne göre değişir.)

• suanda rk3188 urunleri yok sanırım her yere baktım bulamadım
  • 1 aya kadar çıkacak hocam söylentilere göre
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: thekaya

valla antutu skoru dehşetmiş u30gt2 modelinin a31'li modelleri askıya alıp rk3188'li modelleri beklemeye değer sanki a31 modellerinin tek üstünlüğü grafik konusu heralde.

Grafik konusunda da kağıt üzerinde iyi hocam. Test etmek lazım. İpaddeki aynı gpu diye iyi olacak diye bişey yok. Çünkü apple ın stabilizasyonuyla onda markasınınki illaki farkeder. Ayrıca gpu verimi için cpu da önemli bence. A31 lerin aldığı skorlar ve verdiği performans rockchipin çift çekirdekli modelini birazcık üzerinde. Yani performans için rockchip her zaman daha iyidir.

Ayrıca 1.8 ghz overclock edilmiş bu da çok iyi performans sunacaktır. Sanıyorum samsungun exynos 4 işlemcisinden daha performanslı olur. Bu da yeter de artar bile. Ayrıca A31 40 nm fabrikasyon sürecine sahipken rk 3188 28 nm. Bu da hem batarya hem de performans açısından etkili olcaktır. Örneğin 10.1 inç bir rk31188 li tablete 7500 mah batarya koyarlarsa 7 saat gibi bir kullanım sunar diye tahmin ediyorum. (Tabi ekran çözünürlüğüne göre değişir.)

dediğin gibi üstad onda v972 modelini takip ediyordum ama performans söz konusu olunca aklım rk3188'lerde artık rotam rk3188'ler :)

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.