|
Robogil Robot Süpürge (12. sayfa)
-
-
Merhabalar,
Birçok marka model robot süpürge kullanmış biri olarak bence Robogile ve Luna 'ya haksızlık ediyorsunuz.(Bu arada firma ile hiçbir ilgim yok işini doğru dürüst yapan birkaç firmanın da hakkını vermemiz gerektiğini düşünüyorum)Benim yaşadığım gözlemlediğim birkaç soruna örnek vermek gerekirse, Xıaomilerde uygulama hızı yavaşlığı uygulamanın açılmaması ve uygulama güncellemesi sonrası robotların açılmayıp kendini kitlemesi.Forumda çok seveni olan özellikle @oqi arkadaş 360 firmasının robotların uygulama komut hızının bazen dakikalarca sürmesi hatta geçen günlerde sunucularının hacklenip günlerce kullanıcılarının robotlarına ulaşamaması birkaç örnekten biri.360 distribütörünün müşterileriyle yaşadığı teknik servis problemlerini söylemiyorum bile.Şşikayetvar ve forumdaki 360 konusunu inceleyebilirsiniz.Sunucular demişken Google da kısa bir araştırmayla Weback 'in Amerikan menşeeli Avrupa ve Amerika'da sunucuları olan bir firma olduğunu görebilirsiniz.Bende musluk örneğine benzer bir örnek vereyim @gozcelik Sony Smart TV aldınız ve İnternetten bir film açtınız izliyorsunuz ve film aralarda donmaya takılmaya başladı.Siz Sony servisini mi ararsınız yoksa size internet sağlayan firmadan teknik destek yada modem marka ve özelliklerini mi incelersiniz?
-
Merhaba,
Ben de her ne kadar bir firma ile bu üslupta olan bir yazışmayı sürdürmek istemesemde, iyi niyetle yardımcı olmak isteyen bir kaç arkadaş için -Bize de inanmıyorsunuz onlarada- ithamınıza karşılık son kez cevap veriyorum.
Çünkü sormadan edemediğiniz!! önemli soruyu anlamam zaman aldı kusura bakmayın.Zira bir sayfa dolusu metinde aramak zorunda kaldım.Yine ve yine konuyu yardımcı olmak isteyenlere ve şikayetimizi “benim robotum bozuk” seviyesine indirdiniz.Ve yargılarda bulundunuz.
1-Önerilerinizi deneyip denemediğimizi bilmiyorsunuz( Farklı wi-fi veya hotspot)
2-Zaten okumuşsunuzdur, yardımcı olmak isteyen arkadaşlar birer kullanıcı ve görünen o ki “aynı problemi yaşamışlar “( bu da sorunuzun cevabı). Hatta aynı sorunu yaşayıp yine kendisi çözüm bulan bir kullanıcı da şikayetvar. com da olması lazım.
Ve hepsi bir şekilde modem değişikliği veya yükseltici ile problemlerini çözmüşler.
Ama siz bir kullanıcı değil bu ürünü üreten veya ürettiren firmasınız. Ve marka sorumluluğu gereği bana çözümünüz, bir kullanıcıyla aynı şekilde tavsiye niteliğinde olmamalıydı.
Ve hatta bu öneriyi yerine getirmediğim için müşteriyi suçlayarak -bize ve diğer tüm yardımcı olmak isteyenlere inanmıyorsunuz- gibi bir algı yaratmamalısınız.
Sizin elinizde olan kayıtların,karşı iddiası olan kayıtlarda bizde var tabiki. Bu nedenle heyet sürecindeyiz zaten.
Herkes kendi tarafında haklı. Ve adil olan neyse o sonuç gelecektir.
-
Merhaba,
Birçok model robot kullanarak edindiğiniz bilgilerle,
aslında hiç lüzum olmayan bilgilendirmeniz için yine de teşekkür ederim.
Bir yanlış anlaşılma var galiba. Ben Robogil firmasını bahsettiğiniz firmalarla kıyasladığımı hatırlamıyorum. O nedenle o firmaların yaşattığı problemler kullanıcılarını ilgilendirir.
Firma ile yaşadığımız durum birebir ve buraya detayları özet olarak aktarılmış bir durum.Robot ile yaşadığımız sorun ise bir kaç farklı kullanıcının da yaşadığı problem.Bu nedenle bir haksızlık olup olmadığı kanısına bu şekilde varmanız ne kadar uygun bilemedim. Tabi sizin görüşünüz saygı duyuyorum.
We back’ in menşei konusu ise tamamen bizden bağımsız, firmadan aldığımız yanıttı.
Hatta o yanıtı da yazayım;
-Telefonunuzdaki wi-fi ile herhangi bir siteye bağlanıp We back e bağlanamamanızın nedeni Çin menşeili olması olabilir. Veya uzak olması olabilir.- gibi bir cevaptı
Google da kullanabiliyoruz, merak etmeyin:)
Verdiğiniz Sony örneğine gelince, kullandığımız ürünlerdeki şikayet konusunu ve sorun çözümünü nerede arayacağımızı bilecek kadar teknolojik ürün kullanıyoruzdur sanırım. Musluk örneği üzerine çeşitlendirip bir kaç örnek daha vermek isterseniz siz bilirsiniz. Forum u takip edenleri aydınlatmış olursunuz.
Tekrar teşekkürler.
-
Verdiğiniz cevabı okuyanların takdirine bırakıyorum.Benimki sadece iyi niyetli bir bilgilendirme mesajıydı.Forumu binlerce kişi okuyor ve siz olaya müşteri tarafından bakıyorsunuz ve her durumda bir müşteri olarak haklı olmak istiyorsunuz ama bu yorumlarınızla belkide bilmeden firmanın imajına müşteri memnuniyetine zarar veriyorsunuz ben sadece yorumlarda ve eleştirilerde dikkat etmek gerektiğini söyledim.(bilgi/bilgisizlik)Bunu da bir kenara yazın şimdi bir elin parmaklarını geçmeyen iyi hizmet veren firma varken birkaç sene sonra robot süpürge işini (Servis,yedek parça,müşteri hizmetleri) doğru dürüst yapabilecek 1-2 firma kalacak ve ülkemiz @Hepsirobot Ali bey inde dediği gibi robot çöplüğüne dönecek.Yani kısaca firmaya güvenin ve yönlendirmeleri ne saygı duyun demek istedim.
Musluk TV örnekleri çoğaltabiliriz ama siz bu tutumunuzu devam ettirdiğiniz müddetçe Robot Süpürge firmalarının/üreticilerinin mühendisleri de gelse siz sorunu robot süpürgeye atacaksınız.
-
Hanımefendi, internet sağlayıcıların her bölgeye, her eve verebileceği internet hizmetinin bir kapasitesi vardır.
TV yayını gibi tek taraflı (broadcast) ve sınırsız bir yayın gibi düşünmeyin bunu.
İnterneti evinizdeki su veya elektrik hattına benzetebilirsiniz.
Evinizdeki tek bir çeşmeyi açtığınızda, çeşme oldukça basınçlı akacaktır.. Sırayla tüm çeşmeleri açarsanız tüm çeşmeler büyük ihtimalle yine akacak ancak basınç eski seviyede olmayacak ve düşecektir.
Bunu, duştayken başka bir çeşmenin açıldığında su basıncının düşmesinden ve suyun fazla ısınmasından, çeşme kapanınca da basıncın artmasından ve suyun soğumasından anlarsınız..
Siz tüm çeşmeleri açtığınızda, komşunuz da aynı işlemi yaparsa, bu durumda sizin evinize gelen su seviyesi ve dolayısıyla su basıncı daha da düşecektir.
Apartmandaki tüm daireler aynı anda evlerindeki tüm çeşmeleri açarsa, o zaman büyük ihtimal sular çeşmelerden çok az bir basınçla, sızıntı şeklinde akacaktır.
Tüm mahalledeki evler aynı işlemi yapsa, büyük ihtimal sular ya damlayarak akacak veya sularınız üst katlarda oturanlarda hiç akmayacaktır..
Semtinizde oturanlar aynı anda açarsa, sistem tamamen çöker ve sular kesilir zaten.. Kimse su alamaz..
Çünkü semtinizi besleyen su hatlarının belli bir kapasitesi vardır.. Arz ve talep dengesi bozulur, talep hızlı artarsa, arz yetersiz kalır.. Çünkü arz, ortalama talebe göre hesaplanır, sınırsız değildir.
Aynı şey elektrik şebekesi için de geçerlidir..
Herkes evindeki saç kurutma makinesi, fırın, su ısıtıcı, çamaşır makinesi gibi tüm ellektrikli aletleri aynı anda çalıştırsa; evin, apartmanın veya mahalledeki trafonun sigortaları fazla akımdan dolayı emniyet sebebiyle atar..
Diyelim sigortaları kısadevre yaptık, o zaman da mahalleye ve semte gelen elektrik seviyesi yetersiz kalır, sistem çöker, voltaj yeterli olsa da akım yetersiz kaldığından elektrikli aletlerden verim alamazsınız veya elektrikli aletler çalışmazlar.. (Elektiriği bir nehre veya dereye benzetebilirsiniz, voltaj derenin aktığı yerdeki eğim, akım da dereden akan su miktarı ile örneklenebilir. Suyun akması için öncelikle yeteri kadar su ve belli bir eğim gerekir. Eğim olmazsa su akmaz, göl olur. Su olmazsa dere yatağı kurur, eğimin bir anlamı olmaz!)
Sonuç olarak internet hizmetinizin de aynı su şebekesi gibi veya elektrik şebekesi gibi bir kapasitesi vardır.
Cep telefonlarında bu hizmeti telefonlar sabit olmadığı için mahallelerdeki verici istasyonlarından anten vasıtasıyla alırız. (Yani elimizdeki telefonlar aslında birer telsiz cihazıdır..)
Verici istasyonunun internet hizmet seviyesini de kullanılan frekans (yani dalga boyu ve sıklığı diyelim), anten boyu ve gücü belirler..
Frekans düşerse, dalga boyu ve anten boyu uzar. Oluşan sinyalin gidebileceği mesafe yani antenin kaplama alanı da sinyalin gücüyle birlikte artar, anten kapsama mesafesi yani sinyalin gidebileceği mesafe uzar, çünkü güçlü telsiz sinyali atmosferik şartlar nedeniyle bozulmaz, emilmez, engellenmez. Ancak frekansa yükleyeceğiniz bilgi kapasitesi azalır.
Frekans artarsa, dalga boyu ve anten boyu kısalır. Oluşan sinyalin gidebileceği mesafe yani antenin kaplama alanı da sinyalin gücüyle birlikte azalır, anten kapsama mesafesi yani sinyalin gidebileceği mesafe kısalır, çünkü güçsüz telsiz sinyali atmosferik şartlardan etkilenir, bozulur, emilir, engellenir. Ancak frekansa yükleyebileceğiniz veri artar.
Frekans ve dalga boyuna da bir örnek vereyim. Bunu durgun bir göle taş atmaya benzetebiliriz...
Anten boyu yani kolumuz sabit olsun.
Kısa aralıklarla yerden küçük bir taş alıp arka arkaya suya atabiliriz. Suya arka arkaya düşen küçük taşlar suda küçük dalgalar oluşturur ve bu dalgalar küçük olduğu için fazla uzağa gidemeden sönümlenir. Göle küçük taş atmak fazla enerji de gerektirmez..
Bir de göle taşıyabileceğimiz kadar kucak büyüklüğünde kayalar attığımızı düşünelim. Kısa aralıklarla yerden böyle büyük taş alıp arka arkaya suya atamayız. Göle büyük taş atmak fazla enerji ve zaman gerektirir.. Suya uzun aralıklarla düşen büyük taşlar suda büyük dalgalar oluşturur ve bu dalgalar büyük oldukları için oldukça uzağa gidebilirler.
Bir de bu dalgaların her birine bir harf (veya nota) koyduğunuzu (yükleyebildiğinizi) ve bu harfin dalgayla birlikte ilerlediğini (sörf yaptığını) düşünün..
Bu durumda, küçük taşlarla kısa mesafelere çok şeyler anlatabilir, ancak bunları uzağa gönderemezsiniz. Büyük taşlarla ise uzak mesafelere kısa notlar iletebilirsiniz ancak uzun mektuplar yazamazsınız.
Daha uzak mesafeler içinse daha büyük taşlar gerekir bunun için de kolunuz yerine bir kaldıraç kullanmalısınız, yani anten boyunu ve kullanılan gücü arttırmak gerek..
Yüksek frekansta mesafeyi uzatmak için anten boyunu ve dolayısıyla kullanılan enerji seviyesini yani elektriği çok fazla artırmanız gerekir ki bu da elektrik tüketimini ve maliyetleri önemli ölçüde artıracağı için tercih edilmez, uygulanabilir değildir.
Örneğin, arabanızın radyosunda FM (Frekans modilasyonu kullanan) yüksek frekansları seçtiğinizde sık sık istasyon değiştirmek zorunda kalırsınız. Çünkü kaliteli bir müzik tercih eden FM istasyonlarının kullandıkları frekanslar yüksek olduğu için ve anten boyunun fiziksel sınırları ve harcananlcak yüksek elektrik maliyeti nedeniyle kapsama alanları düşüktür.
TRT'yi orta dalgada açarsanız (TRT FM değil!) büyük ihtimal yolculuk boyunca coğrafi şartlar elverdikçe aynı istasyonu kaybetmeden dinleyebilirsiniz. TRT AM (Amplitude/Genlik Modülasyonu) kullandığı ve kullanılan frekans düşük olduğu için, müzik kalitesi biraz düşse de yine de sık sık istasyon değiştirmek istemeyenler için uygundur.
Ancak Amerika'nın Sesi'ni dinlemek istiyorsanız o zaman düşük dalga seviyesini seçmeniz gerekir. Bu durumda ses kalitesi oldukça düşer ve müzikten daha çok atmosferik cızırtılar dinlenir.. Ancak, isterseniz ülkeler arasında yolculuk yapın, coğrafi şarlar çok çetin değilse tünel içinde bile istasyonu kaybetmeden radyonuzu dinlersiniz. Çünkü frekans düştükçe kalite düşer, fakat yüksek dalda boyu nedeniyle mesafe yani kapsama alanı artar..
Daha düşük frekanslar için Çanakkale ve Bafa'daki VLF (Very Low Frequency) telsizlerini görmek lazım.. Yüz metre üzerindeki telsiz direkleri, yüksek enerji kullanarak dünyanın her yerine sinyal gönderir. Genelde denizaltılar suyun içinde bile olsa buradan gönderilen çok düşük seviyedeki mors kodlu sinyalleri dinler. Mors kodu diyorum çünkü bu frekansta müzik yayını yapmak imkansızdır. Dalga boyu o kadar büyüktür ki, iki nota arasındaki süre müzik dinlemeyi imkansız hale getirir..
Gelelim evinizdeki wifi cihazına.. Tahmin edeceğiniz gibi bu cihaz da evinize kablo ile gelen internet bilgisini etrafa yüksek frekansta neşreden çift taraflı yayın yapan bir telsiz aslında.
Eve gelen kablolu interneti daha önce anlattığım su ve elektrik örneğinde olduğu gibi düşünün. Elektrikten tek farkı oldukça iletken olan bakır bir kablo yerine, bilginin cam kablo içinde ışık olarak iletilmesi.. Işık hızında iletilmesi sınırsız olduğu anlamına gelmiyor.
Semtinizdeki veya mahallenizdeki tüm kullanıcılar akşam eve geldiklerinde hepsi birden akıllı tv'lerde Netflix izlerse, bu sırada evdekiler cep telefonlarında veya bilgisayarlarda oyun oynar, sosyal medyaya bağlanırsa, internet hizmeti sağlayan vericilerin kapasitesi aşılır. İnternet hizmeti veren sistem yavaşlar...
Bunu İstabul'un göbeğinden primetime zamanı internetten yayın yapmaya çalışan youtuber'ların yakarışlarında görebilirsiniz.
İnternet hizmet sağlayıcıları ne kadar çok anten dikseler, ne kadar çok seyyar araba koysalar, ne kadar sistem kapasitesini arttırmaya çalışsalar da insanların teknolojiyle birlikte internet kullanma ihtiyacı arttıkça ve yalnızca insanların değil artık televizyonların, ceo telefonlarının, robotların da çift taraflı yüksek internet veri kullanım talebi arttıkça, bunun bir sonu yok..!
Bir çok gelişmiş ülke bunu kullanılan frekansı 2.4 ghz'den 5.0ghz'e geçmekle çözmeye çalışıyor. Ancak bu durumda da frekans arttığı için kapsama alanı düşüyor. Yani robotunuz büyük evlerde arka odalara gidince değil, yan odaya geçince wifi'nin kapsama alanından çıkabilir.. Bu durumda da wifi'nin kapsama alanını arttıran çoklayıcılar devreye giriyor. Yani bir anten yerine evinize birkaç anten koyuyorsunuz. Frekans yükseldiği için elektrik sarfiyatı düşse de, kapdlama alanı düştüğü için, çoklu anten kullanımı nedeniyle yine elektrik sarfiyatı artıyor.
Sonuç olarak: evinizdeki internetin bir kapasitesi var ve bu kapasiteyi evde interneti yoğun olarak kullanan cihazlarla zaten dolduruyorsunuz. Üzerine robotun yüksek orandaki veri alış verişi eklenince, internet veri kapasiteniz robotun ihtiyaç duyduğu kapasiteyi sağlayamıyor. Bunu diğer cihazlarda pek önemsemezken, robotun çalışmasında bu önemli bir husus.. Özellikle primetime denilen zamanlarda bu sorunu yaşamanız da çok doğal..
Wifi cihazları aslında tek bir frekans (kanal) kullanmazlar. Aslında wifi'nizde defoult (seçili) kanallar dışında manuel olarak farklı kanalları seçebilirsiniz. İnternetin yoğun olarak kullanıldığı zamanlarda seçili kanalı kullanmak yerine, manuel olarak az kullanılan veya çakışmayan frekansları seçerseniz, internet veri hızınız düşmeyecektir. (Geçmiş konularda bu konuya değinmiştik)
Bunu yapamıyorsanız, wifi internet sağlayıcınız ile görüşüp daha iyi bir internet hizmeti talep edebilirsiniz.
Fiber optik kablonun fazla kıvrılması dahi sinyal ve veri seviyesini düşürebilir çünkü!
İsterseniz daha iyi bir wifi cihazı ve eviniz büyükse bir çoklayıcı alabilirsiniz..
Teknik olarak durum en basit şekilde özetle bu..
Umarız yardımcı olabilmişizdir..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robogil robot süpürge -- 9 Haziran 2022; 22:43:12 >
-
Bilgiler için teşekkürler.
Cihazın içindekini bilmiyorum tabii ama 20-30 santimlik bir UV led ışık olabileceğini düşünmüştüm.
İthalatçı firma olarak bile getirse sonuçta bu satıştan bir yerli firma para kazanıyor olmasından memnunum. Böyle başlayıp yeterince kar ederse ileride yazılımını kendi yapar, sonra yedek parçalarını burada ürettirir vs. :)
-
Merhaba,
Ben şu THH olayını merak ettim. Normalde 3 ayda dönüş yapmaları gerekiyordu galiba ama ben daha önce kredi masrafı ile ilgili başvurduğumda bir yıldan uzun sürmüştü. Size herhangi bir tahmini tarih verdi mi THH? Yada ek masraf istediler mi (bilir kişi için vs.)?
-
Merhaba,
Henüz bir dönüş olmadı. Süreç aşamalarını e-devlet üzerinden takip ediyorum. Henüz bilirkişi aşamasında değildi en son baktığımda.Heyet toplanma tarihlerine göre süre uzun ya da kısa olabiliyor. Ve hiçbir masraf talebi olmadı şu an için. Ama daha önce başka bir konuda başvuru yaptığımda da bilirkişi geldi ve bi ücret ödemedim. -
zengin olursam alayım. Türk bir firma ve güzel servis aradığımız şeyler.
-
-
Bu hafta başlayan bir problem var.. Temizlik yapılmasına rağmen harita yokmuş gibi rastgele temizlemeye çalışıyor. Toz haznesi, tekerlekler, filtreler temizledim, yeni harita çıkarmayı denedim ancak aynı problem.. Servisle görüşmeden önce yapmam veya denemem gereken bir şey varmı acaba? Reset düzeltebilir mi (haritanın sıfırlanması nedeni ile denemedim).. Olmazsa yarın servis ile görüşeceğim.. İyi akşamlar..
-
Merhaba,
Alttaki haritalar ve yasak alanlar aslında oldukça düzgün görünüyor, ancak robotun iz kayıtlarından görünen o ki; robotunuz hafızasına yüklü olan mevcut haritayı veya yeni çıkardığı haritayı hesaplamalarda kullanamıyor ve bu nedenle temizlik algoritması oluşturup uygulayamıyor.
Robotunuzu istasyondan ayırın, yan düğmesini "0" konumuna getirerek robotu kapatın, robotu ters çevirerek alttaki batarya kapağının vidalarını sökerek açın, bataryanın bağlantı jakını tırnağı yukarı çekerek dikkatlice ayırıp 15-20 dakika süreyle bu şekilde robotu tamamen elektriksiz bırakın ve daha sonra tekrar pilin bağlantısını takarak işlemleri ters yönde yapın ve robotu tekrar açın. Alttaki pil değişimi videosunu izleyerek işlemi kolayca yapabilirsiniz..
Bu sayede robotunuz yalnızca resetlenmeyecek, aynı zamanda robotun hafızasında gereksiz yer kaplayan bilgiler de silinerek robotun işlemcisinin ihtiyaç duyacağı yeterli hafıza sağlanacaktır.
Robot düzelirse buluttaki haritayı indirerek kullanmaya devam edebilirsiniz. Sorun devam ederse lütfen Robogil teknik servisi ile derhal irtibata geçip size verilecek ücretsiz kargo koduyla robotu bize gönderin bakalım, hem gelmişken robotunuzun diğer bakımları da yapılır.
Robotunuz aslında bir bilgisayar veya bir cep telefonunu gibi arada sırada istasyonda değilken kapatıp tekrar açılarak işletim sisteminin resetlenmesine ihtiyaç duyar.. Bunu bir iki ayda bir yapsanız da yeterli.. Uzun süre robot kapatılıp açılmazsa telefonların kasması, bilgisayarların mavi ekran vermesi gibi yetersiz hafıza nedeniyle bu şekilde sorunlar gösterebilir..
Arada robotu rahatlatmak lazım.. :)
Robogil Akıllı Robot AilesiyoutubeRobogil Luna Serisi Pil Değişimihttps://www.youtube.com/watch?v=hOAt6hUOeUI&feature=youtu.be
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robogil robot süpürge -- 13 Haziran 2022; 8:29:22 >
-
İlginiz için teşekkür ediyorum...haftalık temizlik yaparken yandan kapatıyorum, bitince şarj istasyonu önünde açıp İnternete bağlanınca şarja gönderiyorum.. Yani haftada bir kapatıyorum temizlik esnasında, tekerlek temizliği için en azından.. Yeni harita oluşturmaya çalıştığımda yine aynı sorun oluşmuştu.. Pili çıkarma tavsiyenizi deneyeceğim... -
-
Anladım, vakit kaybetmeden Robogil Teknik Servisi'ne 0554 177 44 85 / 86 nolu telefonlardan ulaşarak yardım almanızı rica ederim.. -
quote:
Orijinalden alıntı: oqiÇözüm basit hocam : https://www.robogil.com/kiralama
İlk deneyimse hem robot süpürgeleri tanımış olursun hem de direkt evine uygun bir model mi kiraladığın model görmüş olursun ona göre satın alırsın.
teşekkür ederim.
-
Merhaba. Çöp istasyonlu bir modeliniz çıkacak mı? Şu an robot arayışı içeresindeyim. Sanırım Lydsto S1 UV Akıllı Robot Süpürge modelini alacağım.
-
Evdeki su sistemini okuduğumda yaşadığım bir örnek geldi aklıma
48 yıllık bir binada 4. kattayız, maalesef gündüz saatlerinde duş alırken suyun akma şiddeti azalıyor. Bu yüzden genelde gece duş almayı tercih ediyorum :D Hatta 2 defa İSKİ kurumunu arayıp basıncı arttırma talebinde bulundum :)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X