Şimdi Ara

Robot için besleme yapma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bi robot projemiz var. Bu projede 20 servo 1 raspberry pi 4 arduino nano ve 1 kamera kullanıyoruz. Bunların hepsinin aynı anda senkronize olarak çalışması gerekiyor. Ve de kullandığımız pil, batarya vs. şarj edilebilir olması lazım. Aklıma powerbankin 10400mAh'lik şarj cihazı geldi. Zaten arduinolara ve raspberry ye guç usbden gidecek. Bu bataryayı kullanırsam robotu kaç dakika kullanabilirim? veya buna alternatif olarak bi çozum var mıdır? Teşekkurler. İyi akşamlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Diğer başlıkta belirttiğiniz servolar çalışırken 500mA, zorlanırken 2A'e kadar çıkabiliyormuş. Çok gerçekçi gelmedi ama internette öyle yazmışlar.
    Şarj cihazının max çıkışı 2.1A'dir. Yani yetersiz gelebilir.

Tüm servolar aynı anda aynı yükle çalışmayacağı için kesin bir şey söylenemez.
  • Aşırı zorlanma yaratacak bi durum yok servolarda, mesela her biri 500mA de çalışsa 10400 mAh'lik powerbank kaç saate biter?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahmtbicer kullanıcısına yanıt
    Hocam powerbank le felan uğraşma.Robotlar için her zaman en ideal pil lityum polimer pildir.(li-po)
    Ne kadar yük çekeceğini bilmiyorum ama tavsiyem 2100mah civarı pil alman.Bu arada 20 servoyla ne yapıcan ya insansı robot tarzı bir şey mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinekel

Hocam powerbank le felan uğraşma.Robotlar için her zaman en ideal pil lityum polimer pildir.(li-po)
    Ne kadar yük çekeceğini bilmiyorum ama tavsiyem 2100mah civarı pil alman.Bu arada 20 servoyla ne yapıcan ya insansı robot tarzı bir şey mi?

Evet insansı . Ya li-po ları gordumde fazla ısıda patlayan piller bunlardı galiba. Bütün emek güme gitmesin korkuyorum :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahmtbicer kullanıcısına yanıt
    Doğru şarj edersen hiç bir şey olmaz.Millet sumo robot gibi sert robotlarda kullanıyorda bir şey olmuyor seninkisi kendi çapında eğlenecekAma şöyle bi durum var sonuçta insansı robot olacak sanırım fazla büyükte bir şey olmaz o yüzden pili saklıyacak yeri iyi belirle.Robot dengesini kaybedince pilin üstüne yatmasın yada pil ağırlık yapıp robotu yatırmasın dikkat et.Bende yakın zamanda quadcopter yada senin gibi bişey yapmayı planlıyorum.Merak ettiğim neden 4 nano kullandında bi uno yada mega kullanmadın bide neden ayrıyeten raspi kullandın bilgisayar kontrollü mü yapacaksın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinekel

Doğru şarj edersen hiç bir şey olmaz.Millet sumo robot gibi sert robotlarda kullanıyorda bir şey olmuyor seninkisi kendi çapında eğlenecekAma şöyle bi durum var sonuçta insansı robot olacak sanırım fazla büyükte bir şey olmaz o yüzden pili saklıyacak yeri iyi belirle.Robot dengesini kaybedince pilin üstüne yatmasın yada pil ağırlık yapıp robotu yatırmasın dikkat et.Bende yakın zamanda quadcopter yada senin gibi bişey yapmayı planlıyorum.Merak ettiğim neden 4 nano kullandında bi uno yada mega kullanmadın bide neden ayrıyeten raspi kullandın bilgisayar kontrollü mü yapacaksın?

4 nano kullanmanın sebebi su servolar PWM pinlerinden kullaniliyor. Arduino mega uno felan farketmiyo hepsinde 5 tane pwm pini var. Bu yüzden boyutu sebebiyle nanoyu seçtik (hemde ucuz ). Raspberry de görüntü,ses isleme ve arduinolari kontrol etmede kullanıyoruz . Baska soru varsa cevaplayabilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.