Cevap hakkımızı kullanalım: 3 gündür CES fuarında yerinde inceleyip gördüklerimizi ve firmalar ile konuştuklarımızı yazdık, kendimizden bir şey katmaya gerek yok, zaten robot satmıyoruz. Dreame bugün (3. gün) söz konusu robotu standından kaldırdı, sebebini siz bizden daha iyi biliyorsunuzdur, okuduğunuz yabancı forumlardan da öğrenebilirsiniz. Ecovacs firması silindirik fırçalı yeni robotunu tanıttı, X8 Pro Omni. Videolarını ve incelemelerini çektik ama sıra gelmedi henüz. Bilgi olarak silindirik fırça duvar kenarlarında ve köşelerde yana açılıyor ve tam olarak kenarları dolaşabiliyor. 18500Pa emiş gücü var sizin için çok önemliyse, bunu da yüksekliğini değiştirmeden yapmış durumda. Ayrıca özellikle Deebot X5 Hybrid önemli bizim için çünkü robot aynı zamanda dikey süpürge olarak da kullanılabiliyor. Ekleyelim, evrende yanılmayan tek şey matematiktir, satış rakamlarına göre Roborock dünya birincisi, hemen ardından da Ecovacs (esamesi okunmuyor dediğiniz) firması geliyor çok az farkla. Her nedense herkes çok şikayet ediyor ama adamlar dünya ikincisi. IFR rakamlarına göre her yıl %20 genişleyen bir pazardan söz ediyoruz, zaten her firmaya, her ürüne ve her kaliteye yer var fazlası ile. Kavga sadece en üst 'premium' segment robotlarda, çünkü karlılık orada en fazla. Ev robotları pazarı 2024 yılında 11.14 milyar dolarlık genel satış ile kapandı, Roborock bunun 750 milyon dolarlık kısmını tek başına yaptı. 2024 yılında toplam ev temizlik robot satışı, henüz kesin olmayan bilgilere göre, 22 milyon adet civarında. Hiç bir firma ile kişisel bir sorunumuz olamaz, anlamsız zaten. Hiçbiri ile bir bağımız yok, robot satmayı 8 sene önce tamamen bıraktık, kendi robotlarımızı üretiyoruz farklı bir ölçekte. Hemen tüm üreticiler ile çok eskiden beri muhabbetimiz ve zamanında alışverişimiz olduğu için her sene mutlaka eğitimlerine gideriz, her markaya servis vermeye devam ediyoruz çünkü. Bazıları da ticari ateşelikleri kanalı ile test için robot gönderirler, rapor veririz. Mesela önümüzdeki ay Dreame X50 Ultra ve Ecovacs Deebot X5 Hybrid bize teslim edilecek, testlerini yapacağız. Bir tek iRobot haricinde, piyasada belli bir yeri olan firmalar tamamen tarafsız olduğumuza güvenerek test yaptırıyor, kişisel sorunumuz değil ama kişisel tatminimiz için bu güven yeterli. Saygılarımızla |
Robot Süpürgeler Hakkında [ANA KONU] (2944. sayfa)
-
-
Uzun yorumunuza bir ilave yapmak isterim;
Basit bir mantikla sikayet sayisinin adetsel coklugu degil, sikayet sayisi/satis adetinden cikan oransal sikayet gercek veriyi verecektir. (Genelleme yaparak soyluyorum) Piyasada cok az satan bir markanin sikayeti az ise bu onun cok iyi oldugunu gostermeyecektir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben sosyal medyada gördüm beni heyecanlandırdı, burda paylaşmak istedim. Dreame nin çıkaracağı bu model, ne kadar sağlıklı çalışıyor bilemiyorum tabi, bu anlatılan özellikler pratikte nasıl çalışıyor.
Dreame nin Roborock tan ve Ecovacs tan kaliteli olduğunu da düşünmüyorum,
Ecovacs, Roborock, Dreame vs belli robotların kalite olarak çok büyük fark yarattığını düşünmüyorum, mutlaka fark var ama bir uçurum yok.
L10S Pro Ultra Heat ile Q Revo S arasında kalmıştım robotu alırken.
Ultra Heat 28.5 idi kampanyada ben alırken burda bir arkadaş haber vermişti, Q Revo S o zaman 33.5 idi en düşük.
Ultra Heat i seçtim, ekstra 1-2 özellik, fiyat avantajı ve forumda kullanan arkadaşlar ile konuşarak, yabancı YouTube incelemelerinin altındaki bu cihazı alıp kullananların yorumlarını okuyarak.
Şuan için, çok memnunum, bakalım zaman göstermek doğru mu seçim yapmışız.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Kesinlikle katılıyorum.
Kaldı ki, Dreame de asla kötü bir marka değil, inovasyona dayalı temelleri olan ve piyasalarda kalıcı bir altyapıya sahip bir firma.
Ancak nasıl ki piyasaları 14 sene domine eden iRobot kendine çok fazla güvenip piyasalardan gelen gelişme taleplerine kulağını tıkadı ve bunun sonunda da artık ilk beşte bile yer alamıyorsa veya 4 sene arka arkaya satışta rakiplerine fark atan Ecovacs yazılımını düzeltmekte çok geç kaldığı için birinciliği Roborock'a kaptırdıysa, Dreame de servis sorunlarını ve mekanik kalitesini çözemezse gerilemeye mahkum.
Sakalımız yok ki.
-
Üstad selamlar,
Ecovacs T30 Pro Omni kullanıcısıyım şimdilik sıkıntımız yok ama, bu temizlik sonrası günlüklemede toplam veriyor, iş kalemi yada gün olarak vermiyor yazılımsal sıkıntılardan biri de bu mu? Hiçbir yerde çözümünü bulamadım.
-
Hocam yorumlarınızdan bende şunu anlıyorum sizinde kişisel olarak Ecovacs ile bir probleminiz var.
Yaklaşık 5 sene Ecovacs Ozmo 920 kullandım. Bu sürede bir kere fan fırça motoru arızası verdi. Sebebide kullanmış olduğum çin malı fırçaların biraz daha uzun olması ve buna bağlı olarak çok fazla kıl ve tüy dolanmasına bağlı olarak motorun zorlanması ve dişlilerinde sorun yaratması. Kendim Amazon'dan parça siparişi verip değiştirdim.
Çevremde en az 5 kişiye Ozmo 950 aldırdım o zamanlarda hiç sorun yaşamadım. Sonra gittim alt komşuma Dreame aldırdım. Sonra annemlere yine Dreame aldım.
Şimdi robotu yeniledim kendime Ecovacs T30 Pro Omni aldım.
Çevremde Roborock aldırdığım arkadaşlarımda oldu.
Genel olarak bir sürü markaya baktım. Dün bir arkadaşıma Xiaomi X10+ önerdim mesela.
Atalarımızın sözüyle bitireyim her zaman iğneyi kendimize, çuvaldızı başkasına batıralım. Selametle.
-
Hocam merhaba, bu T30 Pro için olan buglardan evet. Ozmo 920 robotumuda aynı uygulamada kullandığım için biliyorum. Ozmo'da günlük temizlik görünürken T30 pro'da toplam gösteriyor.
@Hepsirobot Ali Tan bey fuar bilgilendirmeleri için teşekkür ederim. Fırsatını bulursanız Ecovacs yetkililerine bu durumu iletebilir misiniz acaba? T30 Pro Omni'de temizlik günlüğüne girdiğinizde sadece toplam temizlik süresini gösteriyor. Ayrıntılı temizlik bilgisini göremiyoruz. Ozmo 920'de ise herbir temizliği ayrıntılı görebiliyoruz. Firmanın haberi vardır mutlaka. Ama yinede bir kullanıcı geribildirimi olarak iletebilirseniz memnun olurum.
-
Daha dar olan boşlukları da paspas yapıyor küçük mopu ile. Cihaz Roborock S8 MaxV Ultra.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
hocam mesajını şimdi görüyorum kusuruma bakma lütfen farklı cihaz da almışsın sanırım. düşünenler için cevaplamış olayı Xiaomi S20+ Plus modelinden memnunum şimdilik güzel çalışıyor. herhangi bir şikayet yok :)
-
Merhaba,
An itibarı ile (LasVegas saati ile 09:16) Ecovacs yazılım sorumlularına elden yazılı not olarak ilettim ekibim ile birlikte. Kendi ellerindeki yazılım biraz farklı ve onlardaki master yazılımda (tüm robotları tek bir uygulamadan kontrol edebilen ortak geliştirici yazılımı) aynı ekrada detay görebiliyorsunuz.
Bir kaç sorudan sonra verdikleri ilk yanıt başka tüketicilerden de bu yönde şikayet aldıkları ve güncelleme ile düzeltilebileceği yönünde oldu.
umarım kısa zamanda talebinize olumlu dönüş olur.
Saygılarımla
-
Cicegi burnunda bir ecovacs kullanicisi olarak kendinadima tesekkur dderim. Henuz bu islevi kullanacak asamaya gelmesem de, ozellik geldiginde yazilimda degisikli isteyen kullanicilar eminim ki sizin bu cabanizi tesekkurlerle yâd edeceklerdir.
S10 robot süpürgem var. Halen iyi bir süpürge mi sizce bu ? Kullanımı haritalaması filan biraz karışık gibi geliyor cep telefonundan . Mesela son model bir Roborock alsam çok çok daha memnun mu kalırım yoksa bununla idare edeyim mi
Şuan temizliğinden memnunsanız, bence biraz daha idare edip yeni çıkacak modelleri bekleyin.
Merhaba,
Çok teşekkür ederim. Mesajı yazarken acaba bir ekran görüntüsü alsaydım daha etkili olurmuydu diye düşünmüştüm ama farklı kullanıcılardanda benzer şikayetler geldiğine göre durumdan iyice haberdarlar demek ki. Sizinde elden iletmeniz ayrıca daha iyi oldu.
Perde olabilir mi? Appta perde ekleme özelliği varsa oraya perde ekleyin.
-
Perde yok boydan boya duvar aslında, perdeler yere değdiği için temizlikte havaya kaldırıyordum normalde de. Ama bakayım bi o aklıma gelmedi, belki perde gibi gösterirsem yanaşır iyice.
Ben Ecovacs a görüntü ile mail attım cihazı ilk aldığımda. Cevap vs bi dönüş alamadım. İnşallah hallolur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oRHaN_7 -- 11 Ocak 2025; 13:25:59 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bende atayım hocam her iki cihaz için ss alıp, ne kadar çok şikayet giderse o kdar düzelme ihtimali artabilir aslında.
Selamlar. 360 s7 batarya degistirme zamani geldi artik. Antalya da pil dunyasi gibi yerler var. Ya da internette global batarya diye bir magaza var. Alip da kullanan ya da tavsiye verebilecek biri var mi? 800 tl gibi bir fiyata denk geliyor. Kendi konusuna yazdim ancak cevap veren olmadi. Tesekkurler.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X