Şimdi Ara

robot yapma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben c# programcısıyım ve elimde bulunan eski bilgisayarları değerlendirmek istiyorum. Biraz araştırdım robotlar için anakart hazırlamam gerekiyor pic ile yazılım yapmam lazım. Amam ben direk robot yerine kendimi geliştirmek için laptopumu kullanarak eski bir ana karta ramine cipine her nereye yapabiliyorsam yazılım yapıp hartdisk flopy gibi motorlarını kotrol etme gibi bu işe temel başlamak için ne gerekli ise bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz.

• eski bilgisayarların robot tarzı bir uygulamada kullanılması çok zahmetli bir iştir yapılabilcekler sınırlıdır ve genelde astarı yüzünden pahalıya çıkar.
    şöyle ki laptobunuzla başka bir anakartta kontrol edebileceğiniz özellikler sınırlıdır. işletim sistemi ve gereksiz işinize yaramıycak donanımlara ihtiyaç duyarsınız boşa güç ve zaman kaybı olur.anakartlar daha çok dijital işlemler yürütmek üzere tasarlandığı için robot gibi yüksek mekanik güç gerektiren bir sisteme yeteri gücü sağlayamaz.
    laptopunuzla kontrol edebileceğiniz bir robot yapmak istiyorsanız koca bilgisayar parçalarını kullanarak yapabileceğiniz şeylerin kat ve kat fazlasını laptopunuzun usb yada başka bir arayüzüyle mikroişlemci kontrol ederek yapabilirsiniz.böylece çok daha az karmaşık bir sistemle daha fazla iş yapabilirsiniz.
  • http://www22.brinkster.com/anotherbrick/index9.htm

burada benim PC kontrollü CNC ve PLC çalışmam yeralıyor
    paralel porttan kontrol edilen dijital veya analog I/0 ve eksen kontrol kartları

ana sayfadan diğer ilginç ürünlere de bakabilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: reflection_91

laptopunuzun usb yada başka bir arayüzüyle mikroişlemci kontrol ederek yapabilirsiniz.böylece çok daha az karmaşık bir sistemle daha fazla iş yapabilirsiniz.

Ben eski ana kartlardan robot yapmak istemiyorum sadece ana karta usb gibi bir yerden bağlanıp pic için denemeler yapmak istiyorum. Şuan bana gerekli olan malzemeler ve c# ile ne kadar mikroişlemciye bir şeyler yazabilirim gibi sıfır olduğum için adım adım yönlendirilmeye ihtiyacım var. Yolun başında bir takım setlere para dökmek istemiyorum o yüzden ana kartlar ile bir takım denemeler yapıyım dedim. Bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim.
  • Ben biraz araştırdım ve usb den çalışan PIG setı alacağım 50 tl civarında direk onunla denemelere başlıyacağım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.