Şimdi Ara

Rölanti de dalgalanma ve tekleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar öncelikle hepinize vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim.
    Aracım Clio 2 2001 model 1.4 RTA 8v aracımda rolantide dalgalanma ve dip gaz yapınca tekleme yapıyor gaza gectigim zaman stop ettiği de oluyor ancak benzinde stop etmiyor rölanti dalgalanıyor ve ben oksijen sensorunden şüphelendim bugün de sensorum soketini söktüm ve marşa bastım ne motor lambasi yandı ne de aracın performansı değişti kesinlikle sensör arızalı diyebilir miyiz ? Ve motor lambasi neden yanmadı eger yanmıyorsa başka sensör arizalari da varmı acaba ?

• gaz kelebegı temızlenmesı gerekebılır yada

bujıler bujı kablosu yada kabloların baglı oldugu 4 soketlı elektronık parcanın calısmayan soketlerı olabılıyor

banada olmustu

gaz kelebegıne ulasmak temızlemekten daha once ılk olarak bujılere bak arıza tepsıtı soyle oluyor

tek tek sırayla bujılere gıden kabloları cek ve tak,bunu sırayla yap,eger cektıgınde arac stop ederse o zaman bujı kablo yada baglı oldugu 4 lu elektronık parca soketı bozuk oluyor

cunku bujıler 4 tane ıse bır yada ıkısını ceksende en az ıkı adetle bıle motor tekleyerek calısır

sen bır yada ıkısını cekınce eger o cektıklerın saglam ıse ve gerıde kalanlar bozuk ıse 4 unude cekmıs gıbı olursun

motor ustasını ızleyerek ogrenmıstım

bujı kablolarının takılı oldugu parça atesleme bobınıydı bendekı 2 yuvası arızalıydı vırajlarda gazı bırakınce stop edıyordu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bace3434 -- 8 Nisan 2020; 23:49:22 >

• O dediklerini önceden yaptım usta sıfır buji kablosu almıştım adam uyumsuz vermiş yeni aldım LPG için üretilen lerden bunların bujisi bir tane varmış zaten onuda değiştim ilk önce sorun çözüldü dedim de yeniden başladı kelebek boğazı değişti rölanti motoru değişti benim anlamadım oksijen sensörünu soktugumde neden birşey değişmedi ya da neden motor lambasi yanmadi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.