Merhaba, Evimde 1gbit fiber kullanıyorum. Şu an ont + Keenetic router kullanıyorum. Daha esnek ve güçlü bir home network kurma amacım var. Güçlü kablolu bir router olacak, onun önünde iyi bir switch olacak. Switch 'den de AP ve kablolu cihazlara gidecek Bu yapının temelini iyi bir router oluşturuyor. Aradığım Router 'da olmasını istediklerim, * 1 veya 2 tane SFP+ 1/2.5/10 modülleri ve ONT/ONU destekli * En azından 4 tane 2.5g ETH * Çok gürültü yapmayacak (Ev ortamında çalışacak) Bir süredir böyle bir router arıyorum. Ancak henüz bulabilmiş değilim. Mikrotik 'de uygun seçenekler var, ancak bilmeyen insanın zorlanacağı bir arayüzü var. Drytek 'de var ama Türkiye 'de ürün yok. Önerebileceğiniz uzun yıllar kullanabileceğim bir router var mıdır? Firewall cihazlarına da bakıyorum. Ben UTM özelliklerini kullanmayacağım, o yüzden lisans gereksinimim olmayacak. Şimdiden teşekkürler |
Router Tavsiyesi
-
-
Merhaba,
Isteklere bakilirsa is biraz fantezi boyutunda ama maalesef TR'de boyle ev icin bir cihaz yok(veya ben gormedim...) TR'den alacaksaniz tercih rb5009 olabilir onda da 1x SFP+ ve 1x 2.5GbE var geri kalan portlar 1 GbE. 2.5GbE portu switch ile kullanilabilir.
Onun disinda yurtdisi seceneklere bakmaniz lazim. Avrupa'ya gidip gelme sansiniz varsa veya bir yakininiz ile getirebilirseniz teklager'de bulunuyor. (Isvec)
Tam istediginiz config'de bulunabilir. Ama fiyatlar tabii ki ucuk.
TLSense N305L6: 2x 10Gbps SFP+, 4x 2.5Gbit LAN i226, N305 CPU, 512GB NVMe SSD, 16GB RAM
https://teklager.se/en/products/routers/tlsense-N305L6
Cin'den almak icin de topton var. Siparis verip getirmesi zaten ayri dert ona hic girmiyorum. Gumrukteki degisiklikler bu cihazlari bitirdi maalesef.
https://www.toptonpc.com/product/topton-12th-gen-firewall-appliance-210g-sfp-intel-i3-n305-n200-n100-4x-i226-v-2-5g-ddr5-nvme-soft-router-mini-pc-proxmox-esxi/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0ldskool -- 12 Kasım 2024; 16:18:2 >
-
TP-Link ER8411:
- 8 adet Gigabit Ethernet portu
- 1 adet 10G SFP+ portu
- 1 adet USB 3.0 portu
- Quad-core 2.2 GHz CPU
- Omada SDN platformuna entegre edilebilir.
bu iş yapar mı?
-
ruijie de bulabilirsin tr'de.
RG-EG209GS Reyee 9-Port Gigabit Cloud Managed SFP Router
8 adet Gigabit Ethernet portu ve 1 adet SFP port
-
Tam olarak aradığım cihazlar bunlar. Ama dediğiniz gibi bunları getirtmek dert
-
1 veya 2 tane 2.5g eth olsa tamamdı :)
-
evet ya, bu gözden kaçmış. evde neler çeviriyorsun, önceki mesajda soracaktım olmadı. şimdi sorayım.
ayrıca yazmışsın, mikrotik var ama uğraştırır. gerçi yapay zekalar işini kolaylaştırabileceği için yine düşünebilirsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 14 Kasım 2024; 21:37:36 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X