Şimdi Ara

Router Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Evimde 1gbit fiber kullanıyorum. Şu an ont + Keenetic router kullanıyorum. Daha esnek ve güçlü bir home network kurma amacım var.

Güçlü kablolu bir router olacak, onun önünde iyi bir switch olacak. Switch 'den de AP ve kablolu cihazlara gidecek

Bu yapının temelini iyi bir router oluşturuyor.

Aradığım Router 'da olmasını istediklerim,

* 1 veya 2 tane SFP+ 1/2.5/10 modülleri ve ONT/ONU destekli

* En azından 4 tane 2.5g ETH

* Çok gürültü yapmayacak (Ev ortamında çalışacak)

Bir süredir böyle bir router arıyorum. Ancak henüz bulabilmiş değilim. Mikrotik 'de uygun seçenekler var, ancak bilmeyen insanın zorlanacağı bir arayüzü var. Drytek 'de var ama Türkiye 'de ürün yok.

Önerebileceğiniz uzun yıllar kullanabileceğim bir router var mıdır? Firewall cihazlarına da bakıyorum. Ben UTM özelliklerini kullanmayacağım, o yüzden lisans gereksinimim olmayacak.

Şimdiden teşekkürler

• Merhaba,

Isteklere bakilirsa is biraz fantezi boyutunda ama maalesef TR'de boyle ev icin bir cihaz yok(veya ben gormedim...) TR'den alacaksaniz tercih rb5009 olabilir onda da 1x SFP+ ve 1x 2.5GbE var geri kalan portlar 1 GbE. 2.5GbE portu switch ile kullanilabilir.

Onun disinda yurtdisi seceneklere bakmaniz lazim. Avrupa'ya gidip gelme sansiniz varsa veya bir yakininiz ile getirebilirseniz teklager'de bulunuyor. (Isvec)

Tam istediginiz config'de bulunabilir. Ama fiyatlar tabii ki ucuk.

TLSense N305L6: 2x 10Gbps SFP+, 4x 2.5Gbit LAN i226, N305 CPU, 512GB NVMe SSD, 16GB RAM

https://teklager.se/en/products/routers/tlsense-N305L6

Router Tavsiyesi

Router Tavsiyesi

Cin'den almak icin de topton var. Siparis verip getirmesi zaten ayri dert ona hic girmiyorum. Gumrukteki degisiklikler bu cihazlari bitirdi maalesef.

https://www.toptonpc.com/product/topton-12th-gen-firewall-appliance-210g-sfp-intel-i3-n305-n200-n100-4x-i226-v-2-5g-ddr5-nvme-soft-router-mini-pc-proxmox-esxi/

Router Tavsiyesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0ldskool -- 12 Kasım 2024; 16:18:2 >

• TP-Link ER8411:

• 8 adet Gigabit Ethernet portu
    • 1 adet 10G SFP+ portu
    • 1 adet USB 3.0 portu
    • Quad-core 2.2 GHz CPU
    • Omada SDN platformuna entegre edilebilir.

bu iş yapar mı?

• ruijie de bulabilirsin tr'de.

RG-EG209GS Reyee 9-Port Gigabit Cloud Managed SFP Router

8 adet Gigabit Ethernet portu ve 1 adet SFP port

• 0ldskool kullanıcısına yanıt

Tam olarak aradığım cihazlar bunlar. Ama dediğiniz gibi bunları getirtmek dert

• haykoatmaca kullanıcısına yanıt

1 veya 2 tane 2.5g eth olsa tamamdı :)

• fatalboy101 F kullanıcısına yanıt

evet ya, bu gözden kaçmış. evde neler çeviriyorsun, önceki mesajda soracaktım olmadı. şimdi sorayım. Router Tavsiyesi 

ayrıca yazmışsın, mikrotik var ama uğraştırır. gerçi yapay zekalar işini kolaylaştırabileceği için yine düşünebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 14 Kasım 2024; 21:37:36 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.