Şimdi Ara

RTE: Herkesin atanmasını beklemeyin, öğretmenlik dışında şeyler de düşünün. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
1
Favori
620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
71 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben bir halk partili olarak ilk defa Rte'nin ağzından çıkan mantıklı bir cümle duydum. Her öğretmenlik okuyan atanmamalı kimse kusura bakmasın. Benim ve benim gibi eğitim sıkıntısı yaşayan öğrencilerin çoğunun canı bu durumdan yandı. Okula öğretmen atıyorlar, öğretmene dersi öğrenciler anlatıyor. Nitelikli, kaliteli, işinin erbabı öğretmenler yetişsin, onlar atansın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "biz yavrularımız 'üniversite okudum' diyebilsin diye herkesi üniversiteli yaptık."

Mantar üniversiteleri hedef kitlelerini "üniversiteliyim" demeleri ve gereksiz eziklik yaşamamaları için açmış demek. Yani tamamen oy toplamak için. Oradakilerin aldığı cevap kendi beslediklerinin yüze vurumu olmuş. Allah'ın sopası yok ki vurasın!

Kalkınma, eğitimde gelişme, çağ ile yarışma için değilse açılan vasıfsız ve sonradan isminin değiştirilip siyasilerin isimlerinin verildiği üniversiteleri tek tek kapatmak gerek.

Bu arada mantar üniversitelerin açılmasında dinazor beyinli, art niyetli, eski kafa, kinci, ideoloji körü olmuş eski üniversite kadrolaşması da neden oldu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kangroo kullanıcısına yanıt
    O zaman neden bu kadar çok üniversite açtın? Mademki hepsine iş vermeyecektin neden bu kadar insanın 4 yılını ve kitap parası, not parası diye binlerce lirasını aldın? O paraları aileler kolay mı gönderiyor sanıyorsun?
    Kalite gerekliyse az kişi alacaksın. O kişi, az sayıdaki üniversitelerin hiçbirine giremeseydi 18 yaşında bir yere çırak olarak girerdi. 22'ye dek işini eline alırdı. 22 yaşından sonra ne yapacak o insanlar? 4 yıl dünya kadar sınava girip tonla para harcamanın karşılığı inşaat işçiliği mi?
    CEVAP VER. KAÇMA.
  • Ömerayhan kullanıcısına yanıt
    O zaman neden bu kadar insanın 4 yılını çaldın. Bir yerden çıraklık ile başlarlardı.
    Az önce bu konuda yazdığım diğer yorumdaki soruları sana da yöneltiyorum. O yorumumu oku, sorularımı gör.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-82AD9505E

O zaman neden bu kadar çok üniversite açtın? Mademki hepsine iş vermeyecektin neden bu kadar insanın 4 yılını ve kitap parası, not parası diye binlerce lirasını aldın? O paraları aileler kolay mı gönderiyor sanıyorsun?
    Kalite gerekliyse az kişi alacaksın. O kişi, az sayıdaki üniversitelerin hiçbirine giremeseydi 18 yaşında bir yere çırak olarak girerdi. 22'ye dek işini eline alırdı. 22 yaşından sonra ne yapacak o insanlar? 4 yıl dünya kadar sınava girip tonla para harcamanın karşılığı inşaat işçiliği mi?
    CEVAP VER. KAÇMA.
    ben mi açtım?asdasdasd
  • Doğru herkes öğrenmen olup yatış yapma derdinde.
  • Dimi ama hiç değilse diploması var öğretmen olarak ama siyaset yapıyor. Diploması olmayıp CB lığı yapanlar var.

• O okullara girmeden önce kimse size atama garantisi vermedi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Niye herkes devlet memuru olmak istiyor ?
  • Maalesef ki o insan, 4 yıl içince aynı anda tek bir meslek eğitimi alabiliyor. 22 yaşından sonra da başka bir meslek eğitimi almaya kalktığında önemli yılları kaybediyor. Üniv. görmeniz için aldım diye kendi ağzıyla söylüyor. O kaybolan yılları nasıl telafi edecek bunca mağdur insan? Ailesi bir üniv. bitirmesini sağladıktan bir daha mı üniv. okutacak? Buna hangi ailenin durumu yeter? Hem yetse bile o yaştan sonra sınava hazırlık ile birlikte 5 yıl daha mı çöpe dökecek? 29-30 yaşında mı çalışmaya başlayacak? Yoksa üniv. mezunu inşaat işçisi, boyacı, sıvacı olmasını mı reva görüyorsun? En baştan almasaydın bunlar olmazdı. Ama işsizliği düşürmüş gibi göstermek gerekiyor değil mi? Siz de haklısınız. Yoksa yandaşların keyfi nasıl yerine gelecek? İstatistikler ile oynayacak ki fazladan oy gelsin. İnsanların geleceği batmış, düzenli bir mesleği olmamış, oradan oraya amele olarak sürülmüş onların umrunda mı?

• Eğitimdeki başarısız politikaların bariz sonucu.Yıllardır plansız programsız üniversite aç birsürü ögrenci al eğitim fakültesine,sonra bu kadar mezun nerden çıktı gidin a101 de kasiyer olun veya lc waikikide kasiyer olun olmazsa polis olun anlamına gelebilecek laflar et.Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu derler adama

• La bari gerçekçi olun kapatın bölümleri. Nice arkadaşım var yırtınıyor mezun olmaya. Halbuki herif potansiyel işsiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sierra 117

Atanamayan öğretmenlerin%70'i boş ve niteliksiz mezunlar.Daha kendi alanında bile yüksek puan alamıyor.Alan testlerinin net ortalamalarına bakılırsa rahatlıkla görülebilir.
    Aga ne boş konuşmuşsun ya örneğin sen şimdi 10 kişinin mezun olduğun bölümden 2 kişi atarsan 10 uda nitelikli olsa bile gene 2 kişi atanır bunun nitelikle ne alakası var

• quote:

CEVAP VER. KAÇMA.
    Devlet niye tüm öğretmenleri atamak zorunda? Tüm iktisatçıları da atasın o zaman?
  • quote:

Maalesef ki o insan, 4 yıl içince aynı anda tek bir meslek eğitimi alabiliyor. 22 yaşından sonra da başka bir meslek eğitimi almaya kalktığında önemli yılları kaybediyor. Üniv. görmeniz için aldım diye kendi ağzıyla söylüyor. O kaybolan yılları nasıl telafi edecek bunca mağdur insan? Ailesi bir üniv. bitirmesini sağladıktan bir daha mı üniv. okutacak? Buna hangi ailenin durumu yeter? Hem yetse bile o yaştan sonra sınava hazırlık ile birlikte 5 yıl daha mı çöpe dökecek? 29-30 yaşında mı çalışmaya başlayacak? Yoksa üniv. mezunu inşaat işçisi, boyacı, sıvacı olmasını mı reva görüyorsun? En baştan almasaydın bunlar olmazdı. Ama işsizliği düşürmüş gibi göstermek gerekiyor değil mi? Siz de haklısınız. Yoksa yandaşların keyfi nasıl yerine gelecek? İstatistikler ile oynayacak ki fazladan oy gelsin. İnsanların geleceği batmış, düzenli bir mesleği olmamış, oradan oraya amele olarak sürülmüş onların umrunda mı?
    Hala okuyanlar var atama olmayacağını bile bile, okumasınlar o zaman devlet garanti vermiyor. İktisatçılar neden ağlamıyor atama yapın diye?

• OrQuN kullanıcısına yanıt
    Muharrem ince gelince tüm kanser hastaları ilaç bulacak mı sence?

Ülkede sağlık reformu yapıldı. Zamanında ssk köşelerinde insan ölüyordu ve müdürü muharrem ince nin üst aklı Kemal kılıçdaroğlu idi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ömerayhan kullanıcısına yanıt
    arkadaşım forumun %99 u 30 yaş altı. Nereden bilecekler ecevit dönemini bir gecede %200 zamları. O günleri görseler şuan rte reis başkan diye slogan atarlar burada çıldırırlar rte için o derece ama gençler seçmiş ince yi bakalım ne olacak sandıkta ince ile kendi felaketlerini hazırlıyorlar haberleri yok

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kapatin bölümleri o zaman. Bosuna okumasın insanlar. Emege yazık. Rte acikca eğitimi kotu idare ettigini itiraf ediyor ama bazilari anlamak istemiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: kırılanhayaller

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    üniversite hayatı boyunca öğrendiği hiç bir teorik bilgiyi uygulamaya dökmeyen mezun olduktan sonra da dökemeyen,
    üniversite de sadece sınav zamanı ders çalışıp mezun olunca devlöt bubağğğ atağğ biziğğğ diyen,
    üniversiteye eğitim öğretim dışında her bir amaç için gelmiş ama okulun esas amacıyla yakından uzaktan alakası olmayan,
    üniversiteye gelip kendini gram geliştirmeyen , ailesine, milletine yük olan öğrencilere lafım.Ancak görüyorum ki onlar attığım boku temizlemekle meşgul.

• Haklı...

Ülkede neredeyse 1öğrenciye 1öğretmen düşecek

Tabi en başta suçlu da yönetim...

Okadar eğitim fakültesi açarsanız tabiiki istihdam alanı bulamazsınız okadar öğretmene...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.