Şimdi Ara

RTE: Herkesin atanmasını beklemeyin, öğretmenlik dışında şeyler de düşünün. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
1
Favori
620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
71 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kangroo

üniversite hayatı boyunca öğrendiği hiç bir teorik bilgiyi uygulamaya dökmeyen mezun olduktan sonra da dökemeyen,
    üniversite de sadece sınav zamanı ders çalışıp mezun olunca devlöt bubağğğ atağğ biziğğğ diyen,
    üniversiteye eğitim öğretim dışında her bir amaç için gelmiş ama okulun esas amacıyla yakından uzaktan alakası olmayan,
    üniversiteye gelip kendini gram geliştirmeyen , ailesine, milletine yük olan öğrencilere lafım.Ancak görüyorum ki onlar attığım boku temizlemekle meşgul.

Alıntıları Göster
    aynı nakarat hep aynı aynı
    yarısı bayat o nakarat anlat anlat....

Kahvenhanedeki Mehmet emmi gelmiş foruma

• Sınavsız geçiş yaptın, bölme çarpma bilmeyen meslek liseliyi aldın yüksek okullara işsizliği az göstermek için.

Anadolunun ilçelerine diktin üniversiteleri, yurt yok öğrencinin kalacak yeri yok ama üniversite var. Niye yaptın işsizliği az göstereceksin.

Sonra kpss sınavına numaradan alan sınavı getirdin ki, aklın sıra senin hitap ettiğin araştırmayan, at gözlüklü kitle önünde sınavda düşük puan alanlara bak mezun olmuş ama bilmiyor damgası yapıştırmak. Haklısın da adam daha o sınav tipinin bilgiyi ölçmediğini sıralama sınavı olduğunu bilmez ki.. Burada yüksek puan alsaydı diye öter önce cahilliğini belli eder.

Neyse üniversite okuyan arkadaşlar, zaten halkta forumda görüldüğü üzere size bok atmaya hazır kitlede var. Valla işiniz zor, neyse ki o süreçleri atlatalı çok oldu.
  • Dogru demis ayni benim sol kesimin muthis savunucusu dayim gibi atanamayacagini bildigi halde cocuklarina inatla ogretmenlik okutan,yav bak bunlar okuyor ama onunnde o kadar cok atanamamis var ne olcak bunlar dediginiz halde OYLE RAHAT MESLEK YOK OLUCAKALR o kadar demesi gibi.
    Ha bu arada sabah kalkar erdogana kufur aksam yatar erdogana kufur, Cocuklarmi tabiki olamadilar .
  • Sonuna kadar katılıyorum. Ağlayan öğretmen adaylarını gördükçe kahkahayı basıyorum.

Açıp kpss listelerine bakın. Mühendis kaç kişi atanmış? On tane anca açılıyor makine mühendisi. Ama öğretmen? Yüzlerce. Ee? Haksızlık var evet, öğretmen kadrosunu da azaltsınlar. Devlet iş garantisi sunmak zorunda mı? Bağımsız ekonomi var, özel işletmelerde çalışsınlar. Mühendisler neden ancak özelde çalışıyor da öğretmenler memur kaymağı yiyor??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kangroo kullanıcısına yanıt
    Hocam guzel tespit fakat mekan yanlis :D Ayni bahsettiginiz tiplerin %85 i burda zaten. Biri cok enteresandi pc sinine 1080 ti takamiyormus nasil takamazmis boyle devletmi olurmus. Bak bu adam uni okuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: kırılanhayaller

Sınavsız geçiş yaptın, bölme çarpma bilmeyen meslek liseliyi aldın yüksek okullara işsizliği az göstermek için.

Anadolunun ilçelerine diktin üniversiteleri, yurt yok öğrencinin kalacak yeri yok ama üniversite var. Niye yaptın işsizliği az göstereceksin.

Sonra kpss sınavına numaradan alan sınavı getirdin ki, aklın sıra senin hitap ettiğin araştırmayan, at gözlüklü kitle önünde sınavda düşük puan alanlara bak mezun olmuş ama bilmiyor damgası yapıştırmak. Haklısın da adam daha o sınav tipinin bilgiyi ölçmediğini sıralama sınavı olduğunu bilmez ki.. Burada yüksek puan alsaydı diye öter önce cahilliğini belli eder.

Neyse üniversite okuyan arkadaşlar, zaten halkta forumda görüldüğü üzere size bok atmaya hazır kitlede var. Valla işiniz zor, neyse ki o süreçleri atlatalı çok oldu.
    benmi yaptım bilader.hükümeti savunmuyorum ama senin fikrinde ki insanları da sevmiyorum devlöt bubağğ bağımlılığı var sizde eroin bağımlılığı gibi

Yunanlılar ve Türkler neden birbirinden nefret eder diye bir yazı var ora da Yunanlılara ithafen bir Türk okuyucunun yazdığı yorumu aynen aktarıyorum.

“Ülkenizdeki ekonomik krizin psikolojik yönlerini ve insanların tepkilerini analiz ederken, kamu idaresinin nasıl işlediği, kamu şirketlerinin nasıl işlediği (işlemediği) konusunda daha fazla bilgi edindikçe, ve en önemlisi, ortalama bir Yunanın sistemi düzeltme yönündeki her türlü girişime karşı “ben bilirim”ci yaklaşımını ortaya koyan yazılar okudukça, Türklerin Yunanlara yaptığı en büyük kötülüğün ve en kötü Osmanlı etkisinin, zihinlere Devlet Baba figürünün yerleştirilmesi olduğunu fark ettim. Her Türk, devlete Devlet Baba şeklinde hitap eder. Buradaki gizli düşünce, onu hak edecek kadar çok çalışsanız da çalışmasanız da devletin size rahat bir yaşam sağlamakla yükümlü olduğudur. Siz yanlış yapsanız da Devlet bunu hoş görür, çünkü babadır. Tek bir kuruş para kazanmasanız bile Baba size harçlık verir. Bir kızla dışarı çıkmak için para, güzel kıyafetler, iyi bir araba istersiniz ve babanız sizi desteklemekle yükümlüdür — işsiz bir aylak olsanız bile. Eğer sizi desteklemeye devam etmeyi reddederse, ona karşı ayaklanırsınız, çocuklarına bakmamakla suçlarsınız. Bu durumda da Kötü Baba olur.”

bırakın artık devlöt bubağ bağımlılığını.devlet hiç kimseye iş garantisi sunamaz.

edit: maaşlı aktrolün biri cevap yazmış.maaşlıların yazısını okumuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kangroo -- 10 Haziran 2018; 14:44:43 >

• Heinz Guderian kullanıcısına yanıt
    Atama istemek ağlamak mı oluyor? Bu nasıl bir söylemdir?
    Atamasın diyen mi var? İktisatçı alımını da diğer tüm bölümler gibi ihtiyaca göre yapmadığı için iktisatçılar da aynı sıkıntıyı çekiyor. Sıkıntının kökü, atanamayanların hangi bölümlerde olduğu değil. Sıkıntının kökü; ileriki yılların düşünülmemesi, planlama yapılmaması, ünv. bitirdim dedirmek, işsizliği kağıt üzerinde düşük göstermeye çalışması. Bunu videoda kendi ağzıyla söylüyor. "İşsizim ya da inşaatta çalışıyorum ama çok şükür ünv. bitirdim, Allah reisten razı olsun, oyum ona" dedirmek için yapıyor bunu.
    Sırf bitirdim dedirmek için üniversite, bölüm açılamaz. Bu çok yanlış. Her yere ünv. açılmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-82AD9505E -- 10 Haziran 2018; 16:5:43 >
  • Reis haklı .öğretmenlik niye bu kadar doldu ..amaç devlete kapağı atıp, yan gelip yaz kış tatil yapmak .birde maaşımız tatillere yetmiyor diye ağlamak ....dediği gibi başka işlere baksınlar biraz zahmet olucak ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat8361 -- 10 Haziran 2018; 16:32:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skylined

arkadaşım forumun %99 u 30 yaş altı. Nereden bilecekler ecevit dönemini bir gecede %200 zamları. O günleri görseler şuan rte reis başkan diye slogan atarlar burada çıldırırlar rte için o derece ama gençler seçmiş ince yi bakalım ne olacak sandıkta ince ile kendi felaketlerini hazırlıyorlar haberleri yok
    Geyik yapma birader, biz gördük o günleri. O günlerde devlet borçluydu, halk borçlu değildi. Atlatıldı.
    Şimdi ikisi de borçlu.

Fıstık 210 lirayı geçmiş, yüzde kaç zam olmuş? Hesapla bakem.

O günlerde reisin akbil yolsuzluğu ile uğraşıyordu. Hatırlar mısın?
    Hani oğlu bir kadını ezerek öldürmüştü, onu da hatırlar mısın? TRT sanatçısı idi o kadın.

İngiltereye kaçırmıştı oğlunu dava süresince.

Dolar olmuş 5, daha neyin felaketi olacak. Ülkede ne var ne yok satılmış.
    Adalet diye bir şey kalmamış.

Sümeyyenin verdiği 3 kuruş için ülke sattınız.

• Zor bir şey değil ki bunu planlamak.Planını yaparsın,ona göre bölümleri düzenlersin.Ha öğretmenlik rahat ve yüksek gelirli bir iş ise,aynı tıp fakülteleri gibi talep görür ve puanı yükselir.Sonucunda daha başarılı insanlar öğretmen olmaya hak kazanır.Haliyle bu da hepimizin işine gelir.Aynı şey çoğu bölüm için geçerli.Herkesin üniversite okumasına gerek yok hem,askerlik sebebiyle veya biraz daha yüksek maaş için illa üniversite diploması isteyen varsa,hali hazırda açık öğretim var zaten.Gençlerin 4-5 senesini iç edip,başka işler yapın demek,birazcık saçma olsa gerek:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-82AD9505E

Atamasın diyen mi var? İktisatçı alımını da diğer tüm bölümler gibi ihtiyaca göre yapmadığı için iktisatçılar da aynı sıkıntıyı çekiyor. Sıkıntının kökü, atanamayanların hangi bölümlerde olduğu değil. Sıkıntının kökü; ileriki yılların düşünülmemesi, planlama yapılmaması, ünv. bitirdim dedirmek, işsizliği kağıt üzerinde düşük göstermeye çalışması. Bunu videoda kendi ağzıyla söylüyor. "İşsizim ya da inşaatta çalışıyorum ama çok şükür ünv. bitirdim, Allah reisten razı olsun, oyum ona" dedirmek için yapıyor bunu.
    Sırf bitirdim dedirmek için üniversite, bölüm açılamaz. Bu çok yanlış. Her yere ünv. açılmaz.
    Devlet kimseye iş bulmak zorunda değil. Öğretmenlik okumadan önce atanacak diye kesin kontrat imzalanmıyor. Üniversite'de iş bulmak için okunmaz.

• quote:

Atama istemek ağlamak mı oluyor? Bu nasıl bir söylemdir?
    Herşeye rağmen devlette en çok atama yapılan bölüm öğretmenlik olduğu için evet tabir uygundur ağlama oluyor.

• Burada ve Ekşi gibi platformlarda ne zaman böyle bir konu açılsa , öğretmenlere düşmanlık güdenler ,

Tayyip Erdoğan'ın politikalarının eseridir .

Kapalı kapılar ardında "Öğretmenleri hiç sevmiyorum " dediğini , ilk ağızdan duydum .

Üniversitenin öncelikli amacı meslek, iş eğitimi değil mi? İş eğitimi almanın amacı da o işi bir yerlerde yapmaktır. İş için değil de zevk için üniv. okuyan yüzde kaç kişi vardır ki? Özelde de torpil, referans, kayırma olduğuna, sınırlı sayıda kişi alındığına göre bu işi yapacak tek yer okullar kalıyor. Özelikle eğitim fakülteleri kontenjanının çok iyi ayarlanması gerekiyor. İhtiyaçtan çok az fazla olmalı ki atanamayanlar ya da devleti düşünmeyenler de özelde iş bulabilmeli. Az mezun, az sıkıntı. Bari bu saatten sonra böyle yapsalar da ileriyi kurtarsalar ama nerede?
  • Her yere zibil gibi fakülte açıp başka işlerle uğraşın mesleğinizi yapmayın demek yüzsüzlük.
  • Bana mı sordunuz diyor e tabiki

Sizde 24 haziranda anladığı dilden cevap verin. Bu iş huzur içinde çözülsün.

Emin olun 2.tura kalsın atanamayan öğretmen kalmayacak beyanatı yapar bu zat.

• quote:

Üniversitenin öncelikli amacı meslek, iş eğitimi değil mi? İş eğitimi almanın amacı da o işi bir yerlerde yapmaktır. İş için değil de zevk için üniv. okuyan yüzde kaç kişi vardır ki? Özelde de torpil, referans, kayırma olduğuna, sınırlı sayıda kişi alındığına göre bu işi yapacak tek yer okullar kalıyor. Özelikle eğitim fakülteleri kontenjanının çok iyi ayarlanması gerekiyor. İhtiyaçtan çok az fazla olmalı ki atanamayanlar ya da devleti düşünmeyenler de özelde iş bulabilmeli. Az mezun, az sıkıntı. Bari bu saatten sonra böyle yapsalar da ileriyi kurtarsalar ama nerede?
    Üniversite'nin öncekikli amacı meslek ve iş eğitimi değildir. Dünya'da ilk üniversite de o amaçla kurulmanıştır.

• Muharrem İnce mimar, mühendis, bilim adamı, doktor, .. yetiştirirken Recep Tayyip onlara IETT de bilet kesiyordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: kangroo

benmi yaptım bilader.hükümeti savunmuyorum ama senin fikrinde ki insanları da sevmiyorum devlöt bubağğ bağımlılığı var sizde eroin bağımlılığı gibi

Yunanlılar ve Türkler neden birbirinden nefret eder diye bir yazı var ora da Yunanlılara ithafen bir Türk okuyucunun yazdığı yorumu aynen aktarıyorum.

“Ülkenizdeki ekonomik krizin psikolojik yönlerini ve insanların tepkilerini analiz ederken, kamu idaresinin nasıl işlediği, kamu şirketlerinin nasıl işlediği (işlemediği) konusunda daha fazla bilgi edindikçe, ve en önemlisi, ortalama bir Yunanın sistemi düzeltme yönündeki her türlü girişime karşı “ben bilirim”ci yaklaşımını ortaya koyan yazılar okudukça, Türklerin Yunanlara yaptığı en büyük kötülüğün ve en kötü Osmanlı etkisinin, zihinlere Devlet Baba figürünün yerleştirilmesi olduğunu fark ettim. Her Türk, devlete Devlet Baba şeklinde hitap eder. Buradaki gizli düşünce, onu hak edecek kadar çok çalışsanız da çalışmasanız da devletin size rahat bir yaşam sağlamakla yükümlü olduğudur. Siz yanlış yapsanız da Devlet bunu hoş görür, çünkü babadır. Tek bir kuruş para kazanmasanız bile Baba size harçlık verir. Bir kızla dışarı çıkmak için para, güzel kıyafetler, iyi bir araba istersiniz ve babanız sizi desteklemekle yükümlüdür — işsiz bir aylak olsanız bile. Eğer sizi desteklemeye devam etmeyi reddederse, ona karşı ayaklanırsınız, çocuklarına bakmamakla suçlarsınız. Bu durumda da Kötü Baba olur.”

bırakın artık devlöt bubağ bağımlılığını.devlet hiç kimseye iş garantisi sunamaz.

edit: maaşlı aktrolün biri cevap yazmış.maaşlıların yazısını okumuyorum.

Alıntıları Göster
    Hocam kime laf anlatıyorsun ki nato mermer nato kafa kolay diye tatili var diye seçmiş belli ki bu kadar uzun cevap yazmaya değmez. Adama gayet mantıklı argüman sunuyorsun dediği kahvehana ağzı. Profile Atatürk resmi koyarak saygı kazanılmıyor. Laf ettikleri makarnacılardan farkı yok.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.