Herkese merhaba, Başlıkta da belirttiğim gibi RTX 4070 ti almayı planlıyorum. Sistemi baştan aşağı yenileyeceğim. Onun için gerekli minimum cpu ne olmalı? R5 5600 düşünüyordum, ancak bottleneck olma ihtimali yüksek gözüktü. Bu yüzden R7 5700X aklıma yatıyor. DDR5 sistem toplamak en sağlıklısı olacak R5 7600 vb. ancak aralarında 5-6 bin tl fark oluyor. Ben de bu parayı m2 ssd vb komponentlerde kullanmayı düşünüyorum. O yüzden bana yetecek en düşük cpu ne olur(fiyat olarak)? Sistemi 2k-144 ve ya 165 hz monitör ile kullanacağım. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Qwerty -- 11 Ocak 2023; 9:8:42 > |
RTX 4070 Ti için İşlemci Önerileri
RTX 4070 Ti, oyun performansını yüksek kare hızlarına çıkaran üst düzey bir grafik kartıdır. Bu grafik kartından en iyi şekilde yararlanmak için güçlü bir işlemci de gerekir. Bu metinde, RTX 4070 Ti ile uyumlu ve minimum gereksinimlerini karşılayacak işlemci önerileri sunacağız.
Önerilen İşlemciler
RTX 4070 Ti için önerilen işlemciler şunlardır:
- Intel Core i5-12400F
- Intel Core i5-13400F
- AMD Ryzen 5 5600X
- AMD Ryzen 5 7600X
Bu işlemciler, RTX 4070 Ti'nin yüksek kare hızlarını desteklemek için yeterli çekirdek ve iş parçacığı sayısına sahiptir. Ayrıca, oyun oynarken sorunsuz bir deneyim sağlamak için iyi tek iş parçacığı performansı sunarlar.
Minimum Gereksinimler
RTX 4070 Ti için minimum işlemci gereksinimleri şunlardır:
- Intel Core i5-10400F
- AMD Ryzen 5 3600X
Bu işlemciler minimum gereksinimleri karşılar, ancak en iyi oyun performansı için önerilen işlemcilerden birini kullanmanız önerilir.
Önerilen İşlemci Özellikleri
RTX 4070 Ti ile kullanmak üzere işlemci seçerken şu özelliklere dikkat etmelisiniz:
- Çekirdek Sayısı: En az 6 çekirdek önerilir.
- İş Parçacığı Sayısı: En az 12 iş parçacığı önerilir.
- Tek İş Parçacığı Performansı: Oyunlarda iyi performans için yüksek tek iş parçacığı performansına sahip bir işlemci seçin.
- Saat Hızı: Daha yüksek saat hızları daha iyi oyun performansı sağlayacaktır.
RTX 4070 Ti'nizin tüm potansiyelinden yararlanmak için yukarıdaki önerileri ve gereksinimleri göz önünde bulundurmanız önemlidir.