Şimdi Ara

Rüşvet isteyen polise nasıl davranılmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
4.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hepimizin olmasa da bazılarımızın başına bu durum gelmiştir.
    polislerin de arasında çürükler çıkabiliyor bazen.

"istesek seni karakola alırız sabaha kadar bekletiriz", "istesek araca 10 tane ceza bile yazarız" gibi cümlelerle birşeyler ima etmeye başlarlar sonra devamı gelir..

böyle bir durumda polise karşı ne yapabiliriz?
    böyle polisleri şikayet etmek çözüm olmuyor. görev başındaki polise iftira atılıyor diye kendileri de şikayetçi oluyorlar hatta adli tıptan darp edildiklerini söyleyip sağlık raporu bile ayarlıyorlar. haklıyken suçlu durumuna düşebiliyor insan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MetuEs -- 11 Eylül 2012; 12:28:58 >

• 1. rüşvet verip yırtılır
    1. hemen çaktırmadan telefonun ses kaydı açılır ve ses kaydı yapılır veya telefonun kamerası açılıp çaktırmadan kameraya çekilir, sonra şikayetçi olunur
  • Araçlara biliyorsunuz kaptan gözü denen kamera takılabiliyor.

Bu kameralardan araçta mevcut bulunması yeterllidir.

Hem görüntü hem ses alabilmekte bu kameralar

Gerisi size kalmış...
  • ceza yenildiğinde ceza hemen ödeyip gidebiliriz. fakat rüşvet almak isteyen polis araçta olmayan cam filmine ya da yanmayan sis farına bile ceza yazarım diyebilir.
  • Bir gün ıspartada bir çevirmede polis ile aramda geçen diyalogları aktarayım sizlere

P.iyi günler
    B.iyi günler
    P.evraklar
    B.buyurun
    P.evraklar tamam kemeriniz takılı değil napacağız ? (napacağız dediği an xx tl yi aklından geçirdiği an)
    B.evet kemerim takılı değil buyurun yazın cezamı ödeyeyim
    P.(yüzünün suratı değişerek ve bir anda sinirlenerek)ekip aracına geçin beyefendi memur arkadaş yazsın cezanızı hem suçlusunuz hem güçlüsünüz hem artissiniz bıktık sizin gibilerle uğraşmaktan
    B.hiç bir tepki vermeden sesimi çıkarmadan cezamı kestirdim aldım cebime cezamı ilerledim

Rüşvet bugüne kadar vermedim vermemde hatam varsa cezamı çekerim x lira polise verene kadar x lira cezamı öderim,rüşvet isteyen polise bu şekilde davranıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Delgado

Bir gün ıspartada bir çevirmede polis ile aramda geçen diyalogları aktarayım sizlere

P.iyi günler
    B.iyi günler
    P.evraklar
    B.buyurun
    P.evraklar tamam kemeriniz takılı değil napacağız ? (napacağız dediği an xx tl yi aklından geçirdiği an)
    B.evet kemerim takılı değil buyurun yazın cezamı ödeyeyim
    P.(yüzünün suratı değişerek ve bir anda sinirlenerek)ekip aracına geçin beyefendi memur arkadaş yazsın cezanızı hem suçlusunuz hem güçlüsünüz hem artissiniz bıktık sizin gibilerle uğraşmaktan
    B.hiç bir tepki vermeden sesimi çıkarmadan cezamı kestirdim aldım cebime cezamı ilerledim

Rüşvet bugüne kadar vermedim vermemde hatam varsa cezamı çekerim x lira polise verene kadar x lira cezamı öderim,rüşvet isteyen polise bu şekilde davranıyorum.

• Türkiye'de rüşvet isteyen polis hiç denk gelmedi, Rusya'da ise geçtim ehliyeti; register belgelerimin bile sahte olduğunu iddia etti, göz altına alacaklarını söyledi; halbuki herşey yerli yerindeydi, nişanlım abartmıyorum tam 100 ruble vererek (5.5 tl) sorunu çözdü. bi paket sigara parasına -pardon orada iki paket yapılacak iş mi şimdi MKAD (çevreyolu) da aracı durdurup sorguya çekmek.. Gözünü seveyim ülkemin, dayın varsa güçlüsün arkadaş.
  • ben de bir diyalog aktarim rüşvet istemenin değişik bir şekli.cumartesi gecesi beylerbeyinden altunizadeye çıkıyorum, ordan ana yola bağlanıp bostancıya gidicem, trafik çevirmesine girdim

polis:alkol var mı?
    ben:hayır memur bey
    polis: neden? (bu ne demek ya, bendeki dumuru hayal edemezsiniz)
    ben: alkol kullanmıyorum(yalan içiyorum ama araba kullanacağım için içmedim)
    polis: beyefendi varsa söyleyin şimdi üfledikten sonra geri dönüşü olmaz(burda durumu çaktım)
    ben: sorun yok alkol almadım
    polis: siz bilirsiniz üfleyin ama sonrası yardımcı olamam

yuh be bu kadar açıkça istenir mi? görevi sanki insanlara yardım(diyalog aslında daha uzun ama insanlar sıkılmasın diye kısalttım

• Bende basimdan geceni anlatayim

arac ford transit jant modifiye tesisat var aracda arac kendimize ait

P. Sirinevler.kopru altinda cevirdi ehliyet rusat
    b. buyrun memur bey
    p. Soyle arka tarafa gecelim ( arka dedigi arabayla kopru duvarinin arkasi sote ) araci bagliyacagiz
    b. Sebep
    p. Aracda jant modifiye egzos film daha sayayimmi
    b. Saymaniza gerek yok alin anahtari kolay gelsin
    p. Ne anahtari
    b. Arabanin anahtari bu arabaylami ugrasicam zaten benim degil sahibi ugrassin banane
    p. Durun beyfendi vardir bi yolu
    b. Neymis yolu
    p. Hani anlarsiniz yaa
    b. (safliga yatiyom ) neymis memur bey rusvetmi
    p. Ne rusveti beyfendi
    b. E o zaman yolu ne
    p. Bakin beyfendi bi corba parasi aton gidin
    b. Ne param var nede araba umrumda baglayin ben gidiyom
    p. Nerdende cattik ya alin evraklari gidin lutfen
    b. Kolay gelsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Savcı bir tanıdığımızın ehliyet içinde 50 tl uzatmışlığı var polise de sonra adli işlem başlattı o tipler böyle birine denk gelirse son rüşvetleri olur

• quote:

Orijinalden alıntı: kadirdaglar

Bende basimdan geceni anlatayim

b. buyrun memur bey
    p. Soyle arka tarafa gecelim ( arka dedigi arabayla kopru duvarinin arkasi sote ) araci bagliyacagiz
    b. Sebep
    p. Ne anahtari
    b. Arabanin anahtari bu arabaylami ugrasicam zaten benim degil sahibi ugrassin banane
    b. Neymis yolu
    p. Hani anlarsiniz yaa
    p. Ne rusveti beyfendi
    b. E o zaman yolu ne
    b. Kolay gelsin

Bu guzelmis pratik zeka :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Ya amirim yok mu bunun oluru

Düşük tarifeli cezadan ödesek ne kadar vb.

• quote:

b. buyrun memur bey
    b. Sebep
    p. Ne anahtari
    b. Neymis yolu
    p. Hani anlarsiniz yaa
    p. Ne rusveti beyfendi
    b. E o zaman yolu ne
    b. Kolay gelsin

İnandırıcı gelmedi.
    Hiçbir polis çorba parası bilmem ne diye para istemez. Araçta jant tesisat var diye çevirmez. Film var diye çevirir konuyuda sündürür. Bana yaptığı gibi Alfa Romeo'nun plakasının solda olmasını bahane eder ama at bir çorba parası falan demez... Az sallayın biraz...

• quote:

Orijinalden alıntı: ForteVeloce

quote:

b. buyrun memur bey
    b. Sebep
    p. Ne anahtari
    b. Neymis yolu
    p. Hani anlarsiniz yaa
    p. Ne rusveti beyfendi
    b. E o zaman yolu ne
    b. Kolay gelsin

İnandırıcı gelmedi.
    Hiçbir polis çorba parası bilmem ne diye para istemez. Araçta jant tesisat var diye çevirmez. Film var diye çevirir konuyuda sündürür. Bana yaptığı gibi Alfa Romeo'nun plakasının solda olmasını bahane eder ama at bir çorba parası falan demez... Az sallayın biraz...

Ben inanin diye yazmadim

basimdan gecen bi olayi yazdim inanip inanmamak size kaymis

saygilarimla

• Sakat işler bunlar,devlet dairelerinde mühim işlerle uğraşırken muhakkak yanınızda sesli ve görüntülü kayıt yapan bir kameranız olsun her şeyle karşılaşmak mümkün.Kulağınıza küpe olsun,hiç olmazsa baktınız işler sarpa sarıyor telefon çalmış gibi açın telefonun ses kayıt cihazını veya kamerasını,elinizde delil olmuş olur.Yaşananlardan ileri gelerek söylüyorum bunları.Haklıyken,mağdurken haksız duruma düşebilirsiniz.Polislere ne olursa olsun,hepsi böyle olmasa da bir gram saygım yok.Aksine hepsine ön yargıyla yaklaşıyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: f-a-t-i-h

Araçlara biliyorsunuz kaptan gözü denen kamera takılabiliyor.

Bu kameralardan araçta mevcut bulunması yeterllidir.

Hem görüntü hem ses alabilmekte bu kameralar

Gerisi size kalmış...

Bu otobüslerde bulunanlardan mı? Peki nereden temin edilebilir?
  • Ben makbuzu istiyorum yaz ver diyorum. Hemen yazıp veriyorlar..O durumlar size bağlı..
  • benden yayken rüşvet isteyen trafik polis oldu :)

ülkemizin lanet, universite öğrencilerini yeseler doymaz illerinden birinin bir mezrasında okulumdan evime dönmek üzere arkadaşla evden çıktık gece saat 3 falan tren var istanbula ona yetişicez trende var 2 3 km yürümemiz lazım bir ulaşım aracı yok o saatte neyse çantalar elde söve söve yürüyoruz. çat trafik polisi

p- gençler nereye
    b- istasyona
    p- dikkatli olun gidecek başka saat mi yoktu ?
    b- yapcak bişey yok abi tren ne zaman gelirse ozaman gidiyoruz.
    p- atlayın bırakalım bari sizi
    b- Hay Allah razı olsun abi
    p- ama bir çorba parası atarsınız artık
    b-(espiri yapıyor sandık) tencereyle alırız abi çorbayı rahat ol sen
    p- iyi kişi başı 5 er lira alayım dedi ( gayet ciddi)
    b- ciddimisin abi ?
    P- babamın arabasımı bu benzin yakacak oraya dedi
    b- kalsın abi ozaman yürüyüz
    p iyi hadi toplam 5 lira verin
    b- yok abi biz yürürüz spor olur
    p iyi ozaman size kolay gelsin

şimdi bizle t....k geçti belkide günahınıda almıyayımda aşağı yukarı muabbet budur geçmiş zaman kelimelerde hata olabilir ama konunun teması aynıdır :)

• Şark devleti rüşvetle döner. İşini yapmak için, yapmamak için veya yetki dışına çıkmak için rüşvet alınır.

Tapu'da hiçbir eksik evrağınız yokken memura 50-100TL ateş ediyorsanız işiniz görülsün diyedir. Normal şartlarda da işiniz görülecektir. Ancak ateş ederseniz, memur çay kahve molasını sizin işi bitirmeden vermeyecektir. Kafadan 3 saat kazandırır. Ivır zıvır işler çıkarsa sizin adınıza halleder. Böylece 60+ yaşında işi gücü olan babanızı orada dikmemiş olursunuz.

İşini yapmamak için rüşvet alan polistir. Ceza yazmamak için alır rüşveti. Bazen de dediğiniz gibi rüşveti almak için ceza yağdırma yoluna başvurur. Ancak bilinçli biri için luzumsuzdur. Zira hiç muhatap olmayıp avukatımı bir arayayım derseniz, döt olur kalır. Polisten korkmaz, efendi halinizi bozmadan kendisi ile muhatap olmaz ve düzeni bildiğinizi ima ederseniz sizden korkacaklardır. Yapıları gereği korkaktırlar. Korkuya dayalı bir eğitim almış kişilerdir. Yüksekten kişiler tanıyor olmanız ihtimalinden korkarlar. Tabi bu taktiği uygulamak için hakikaten bir iki tanıdığınız olsa iyi olur. Dötü sağlama alın...

Türkiye gibi ülkelerde herşey rant etrafında döner. Yasalar rant sağlayabilecek şekilde çıkar, bütün yasalar "Ne yaparsa yapsın, devlete bir uğrasın, memurun şunu bir öpsün." zihniyetiyle oluşturulur. Üst düzey memurlar ve Belediye Başkanları da böyle nemalanır. En basitinden örnekler: Örnek yasaya göre elektrikli araç dönüşüm istasyonlarında istasyonlar projelendirmiş (Devlet onaylı) oldukları modellere dönüşüm yapabilecek. Bu tip projelendirmesi olmayan araçlara dönüşüm yapılamayacak. Böylece son kullanıcı dönüşüm istasyonlarına mahkum bırakılacak. Halbuki bütün Avrupa'da son kullanıcı istediği değişikliği yapıp, aracına uygunluk belgesi alıp (bir standardı var), TUV'den geçip caddeye çıkabiliyor. AB yönetmelikleri böyle iken bizimkiler neden böyle bir uygulama içindeler? Dünyanın hiçbir yerinde uygulanmayan bu yöntemi biz neden uyguluyoruz? Veya Güneş enerjisi ile ilgili teşvik yasaları bir türlü çıkamıyor. Sebebi ise rant merkezinin neresi olacağının belirlenememiş olması. Bir rant yaratmak için güneş haritasını ortaya attılar, yatırımcılar haritaya bakıp toros bölgesindeki köylerde falan arsa kapattı, gerisi henüz gelmedi. Rantın nasıl paylaşılacağına karar verip, yasayı ona göre çıkaracaklar. Belediyecilikte de bu iş böyle. İnşaat ruhsatı alın, sonra da biten inşaatınıza mesken ruhsatı alın. İmarlı arsanızda inşa ettiğiniz yönetmeliklere uygun binanızda iki kere ruhsat alırken iki kere rüşvet verirsiniz. O da belediyenin rantıdır... Veya Ankara'daki gibi bir başkanınız vardır. Gölbaşını parseller, park yapar, arkada İncekle birleşen kısmına da bir park projesi yapar, İncek yerleşkesini yayar, hedefi belki de parkın etrafına yeni bir Dikmen Vadisi projesi yapmaktır. Zaten ilk seçildiğinde yaptığı projede basın mensuplarına çok ucuza ev satıp, onları da bu rantın ortağı etmiştir. Basının rantı da bu işte... Bakınız Ankara'lı birçok basın mensubunun Dikmen Vadisinde ya evi vardır, ya da geçmişte olmuştur... Emin Çölaşan'ın da Vadi'de evinin olması ilginçtir. Belki tesadüftür, belki değildir. İMG ile komşu sayılırlar.

Neyse, o yüzden pembe hayaller içinde bu işlerin ayaktan başa düzeleceğine inanmıyorsanız, önce başın düzelmesini beklemelisiniz ki, ayaklar düzelsin. Polis devletin ayak takımıdır. Sağa sola koşturduğu gücüdür. Önce devletin Tepesinden aşağısına bir bakın. Rantın dönmediği, rüşvetin olmadığı yerler paranın olmadığı yerlerdir. Paranın olduğu her yerde Rant ve Rüşvet vardır.

Sağlık Bakanlığı, Şehircilik Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Eğitim Bakanlığı, Spor bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bildiklerim arasında...

• Rusvet vermek. Hem senin isini goruyor hem corba parasi cikiyor polise. Rusvet alan polis gibisi yok valla.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.