Şimdi Ara

Rusya’ya sosyal ambargo hız kesmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Rusya’nın Ukrayna’yı sivil kaıyplara rağmen işgal etmeye devam etmesi ile başlayan ambargo süreci tüm hızıyla devam ediyor. Batılı internet devleri birer birer Rusya’dan çekilmeye başladı. Sosyal medya ile başlayan protestolar ödeme ve içerik platformlarına da sıçradı.

Netflix, PayPal ve TikTok’tan Rusya hamlesi

Netflix daha önce Rusya’da başladığı prodüksiyonların tamamını durdurma kararı almıştı. Şimdi ise içerik hizmetini de durdurdu. Yani Rus kullanıcılar Netflix platformuna erişemeyecek. Netflix’in Rusya’da 1 milyon civarında abonesi olduğu tahmin ediliyor.

Ayrıca Bkz.Nintendo, Rusya'da dijital satışları askıya aldı

Diğer bir internet devi olan PayPal da şiddet içeren askeri saldırganlık nedeniyle Rusya’daki tüm servislerini durdurduğunu açıkladı. Daha önce yeni kullanıcı kabulünü durdurmuştu. Rus kullanıcılar belirli bir süre içerisinde hesaplarındaki paraları çekmek zorunda.

Son olarak dev sosyal ağ TikTok yeni video yükleme ve canlı yayınları durdurduğunu açıkladı. Rusya’nın sahte haber yayanlara hapis cezası ön gören yeni kanununa istinaden bu kararın alındığı beirtiliyor. Kullanıcılar mevcut videoları izleme ve birbirine mesaj atabilme özelliklerini ise kullanmaya devam edebilecekler. Rusya’yı adeta tecrit eden bu uygulamaların Rus vatandaşlarına haksızlık olduğunu söyleyenler de var.

Kaynak:https://www.engadget.com/tiktok-suspends-video-uploads-livestreaming-russia-191153314.html

• Eğer Çin Rusya'ya yardım ederse belki Rusya kendisini teknolojik olarak kurtarabilir. Tabi diğer yandan o Çin şirketleri kara listeye alınmazsa. Başka türlü rusya resmen Orta Çağa yakın bir Çağ yaşayacak.

• dizi, film, oyun, müzik vs gibi şeyler pek etkilemez. torrenti yoğun olarak kullanıyorlar zaten.

• Markus Schulz kullanıcısına yanıt
    Olaya boyle bakmak son derece saçma da, açiklasam anlayacak kafaya sahip değilsiniz, neyse.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • netfilix olmassa ne olacak yada youtube veya tiktok keşke bizim ülkedende çekip gitseler.

• rusları steam ve ea dan komple banlanmaları lazım

• putinin bugünkü konuşmasını izleyince adama hak veriyorsun zira abd kuklalarla etrafını çevirmiş, din, ahlak, silah olarak her türlü rusyayı işgale ve parçalamaya çalışıyor. adam eğer ukrayna natoya alınırsa moskova 5 dk sonra sirenler çalmadan füze menzilinde.... yani adam diyor ki boğazımıza kılıç dayadılar şimdi ukraynaya saldırmazsam sonra devletim için çok geç olabilir.... konuşmasını sonuna kadar izleyince ne ukraynayı nede rusyayı....

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Artizt kullanıcısına yanıt

:D anlatma yetisine sahip olduguna emin misin? Clown.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • recep.ali R kullanıcısına yanıt
    link varsa atarmısınız

• Patren kullanıcısına yanıt
    Hayat çok daha güzel olurdu yeminle

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ruslar haklı ukraynalı neo naziler, rus sivilleri öldürüyor çarmıha geriyor yakıyor.. ben putin olsaydım orayı nükleerle haritadan silerdim

• Dizi oyun film gibi şeyler etkilemez ki rusya zaten torrent bağımlısı:)
    Birde tiktok Çin manşei uygulama yasak olacağını pek zannetmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.