Şimdi Ara

Rüyalar ve uyku durumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Uyku halinde zihnimiz ne ile meşgul? Uyurken zaman kavramı neden çok farklı?

Rüyalar neyin sentezi? Gördüklerimize anlam yüklemeli miyiz?

Kafamızı yastığa koyuyoruz, sonra uyanıyoruz birden, aradan 8 saat geçiyor ancak bu geçen zamanın hiç farkında olmuyoruz, sanki 10 dakika gibi.

Uyku süreci sanki bir boşluk gibi hayatimizda. Zaman geçiyor ancak fevkalade bir bilinçsizlik söz konusu.

Selahattin hocam yorumunu bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu konuda bende çok merak içerisindeyim. Kaldı ki arkadaşında dediği gibi 8/10 saat uyuyup sanki hiç zaman geçmemişcesine kalkıp kaldığın yerden zamanın akışına kendini salmak tuhaf bişey.

• Ah nasıl olduda burayı atladım, gerçi burası başlı başına sayfalarca tartışılacak bir konu;

Rüyalar neyin sentezi? Gördüklerimize anlam yüklemeli miyiz?

• Uyandığında kaç saat uyuduğunu tahmin edebiliyor musun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-097A15BC3

Uyandığında kaç saat uyuduğunu tahmin edebiliyor musun?
    Saatim hiç olmasaydı ve gün ışığı bulunmayan bir ortamda bulunsaydım kesinlikle edemezdim.

• Uyku halinde ne ile mi meşguluz ? uyku halinde hiçbir şeyle meşgul değiliz, uyanık halimizde de öyle. fakat beyin birşeylerle meşgul. beyin kendisinin varolduğunun farkında değil, bakteriler gibi.

bakteri düşün, tek başına bir işe yaramaz. koloniye ihtiyacı var. koloniyi oluştursun diyelim. bu oluşturulan koloniye aynı beyindeki gibi fiziksel ve kimyasal aktivite gönderelim. bu koloni bilinçli olarak davranıyor diyebilirmiyiz ?

Beyin uyanıkken seni hayatta tutmak için çalışır bu yüzden deli gibi veri depolar. beyin buna programlıdır fakat bu veriler beyninde ulaşamayacağın yerde yani bilinçaltında. sadece hayatta tutmak için önemli verileri değil gördüğü herşeyi depolar. uykunda bunların gereksizlerini siler. rüyalar, bu verilerden geriye kalan hayatta tutma programlamasını bozan akışların analizinden ibaret. beyin, yaşanabilecek olayların durum analizini yapıyor.

bilinçsizlik halin tamamen hormonlarla alakalı. panik-atak anında kortizol seviyen artar. kaslarına daha az oksijen verir ve vücut beyine bir sorun var der. Çok basit bir çözümüde vardır ayrıca. bir kas gevşetici atarsın , beyin sapı ve medulla spinalis de nöronlar arası polisinaptik refleks arklarını inhibe eder ilaç ve gevşemeye başlarsın.

beyinde buna benzer bu bilinçsizlik halinde enerjisini depolar, glikoz sirkülasyonunu düzenler, nöron bağlantılarını yeniler. bu yüzden uyku sürelerimiz değişir çünkü bebek/genç/yaşlı vücutları aynı verimlilikte çalışmaz. olayın şaaşalı bir yönü yok. Adenozin, reseptörlerine yerleştirip uykunu getirir, vücudun melatonin salgılar ve uyursun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Uyku Apnesi olanlar buraya
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.