Şimdi Ara

Uyku Sorunu: Gece Terörü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu konu hakkında bilgisi olan var mı? Veya var mı bir psikolog forumda, birşeyler danışacağım sadece.

• Bildiğim kadarı ile olmayan şeyleri, olmuş gibi göstermekle, inanmaya başlamakla başlar. Bazı kişilerde ise geceleyin aniden uyanıp, haykırmak, sıçramak ve ardından hiçbir şey olmamış gibi tekrar uyumaya başlamak, ertesi sabah ise bunların hiçbirini hatırlamamakla anlaşılır.

Zamanında uykuda iken aniden sıçrayıp, ardından saçma sorular sorup, ertesi sabah ise hiçbir şey hatırlamamakla aile doktorumuz tarafından teşhis konulmuştu. Ama herhangi bir tedavi görmedim. Zamanla ise bu hastalık geçti. Tabii geçtiğini zannediyorum. :)

Arada sırada kendini sadece hatırlatıyor.
  • Hafif olarak bazen uyku sorunları bende yaşadım( şu uyanıksın ama uyanamıyorsun olayı:) ve açıklamakta zorlanacağım uyku mu gerçek mi uykusu :), kendilğinden geçti,

Şu aktiviteler önerilebilir spor yapmak(Gün içinde yorulmayan bir insanın uykusu da kaliteli olmaz), dengeli beslenmek, dua etmek, namaz kılmak(e uykuyu ve geceyi sana vereni hatırlamazsan...) , boş işlerle daha az uğraşmak(oyun tv, dizi,msn facebook youtube bilmem ne saçmalıkları çoğu saatini butip şeylerle harcamış bir insan neden düzgün uyusunki hak etmiyorki ), düzenli uyumak(akşam 22-24 sabah 7-9) sabah 12 de kalkan biri için o gün hayırlı bir şey olurmu ? zor :) sırf kalkmak için kalkmış zaten,bunlara her uymadığımda bugünki gibi kendimi savaştan çıkmış gibi hissediyorum ve bugün adam gibi bir şey yapmadım diyorum kendime doğal olarak da uykum doğru düzgün olmuyor(nsaıl olsun ki). Tabi bazı insanlarda her şey düzgünsür yine de hastalık oluşabilir bu da takdir. En azında kalbi rahattır bu insanların...

Yazdıklarım genel, kişisel değil :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenerista -- 10 Kasım 2009; 23:35:24 >

• Bunları bende biliyorum arkadaşlar, sağolun ama yinede. Ben 6-7 senedir yaşıyorum bu durumu. Gitmediğim özel hastane, gitmediğim devlet hastanesi kalmadı. Kullandığım ilaçlarda cabası. Ben artık alıştım ama kardeşimdede son 1 yıldır falan baya başladı nedense. Belki ben kurtulamadım o kurtulur diye soruyorum.
  • İkinize de geçmiş olsun, artık kendi doktorunuz olup kendin üzerinde ve kardeşin üzerinde araştırmalar yap :), gerçi bu durumda yapılabilirmi bilmiyorum. Her zaman oluyormu ki bu olay olmuyorsa neler tetikliyor ? 6-7 sene olması beni üzdü. Sende düşünmüşsündür bunları zaten..
  • Düşündümde hocam, yani bir çözümü yok şu an tam anlamıyla. Bakalım belki çıkar yeni birşeyler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SyLmZ

Bitkisel İlaçlar Denediniz Mi Hocam ???

İlk zamanlar denemiştim, pek bir faydası yok doğrusu. Ve çoğu uyku yapıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hacı öncelikle tedaviye dexterı flan izlemeyi bırakarak başlayabilirsin

Chuck, Dexter, FlashForward, Fringe, Ghost Whisperer, Heroes, House MD, Legend of the Seeker, Lost, Nip Tuck, Supernatural, The Mentalist, "V"

Hacı bunlar(yarısınıda hiç bilmiyom) ne ya neyapıyorsun sen :) açık söylim beni etkliyor bu diziler dışarıdan belli olmuyor ama fikirlerimi değiştiriyor anlık olarak chuck ve friends(1994-2004) izle bişeyciğin kalmaz :)

Şaka bir yana uyku problemi olan birinin full komedi dahi olsa bu kadar dizi izlemesi hatta normal birinin izlemesi bile oldukça zararlı(test edilmiştir:)) yukarda dediklerimi biliyorum falan demişsin de uyguladığın yok :)yani izlediğin, amerikan dizileri her nekadar izlenince izlenesi gelen diziler olsa da %90 ının bullshit olduğu açık:heroes saçmaladı, lost kendini aştı, prision az aştı : house uçmuş zaten 6 sezon izleyenler ana karakterin hala doktor olup olmadığından şüpheleniyorlardır. Dexter 'da da amerika seri katilin de bir insan olduğuna bizi inandırdıya başka bir şey demiyorum : Come to real world man!!

(tabi eğer izliyorsan)

Diziler + Uykusorunu gözlemi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenerista -- 11 Kasım 2009; 21:33:04 >

• Yok yahu, benim öyle dizilerden etkilenme durumum falan pek yok. Hatta korku fimlerini falan izlerken gülen biriyim. Benim uyku problemi daha çok aile meseleleri, üzüntülerim, gün içinde olan şeyler falan. Birde lise zamanı -ilk başladığı zamanlar- cinsellikle ilgili rüyalar başıma belaydı. Bir kere kendimi gay barda görmüştüm, soluk soluğa uyanmıştım.

Düzenleme: Ayrıca sadece sabahları kahvaltı yaparken haberleri izliyorum televizyonda, başka zaman baktığım yok. Toplam takip ettiğim dizi 14 tane, 40 dakikadan; 14.40=560 dakika, yani haftada yaklaşık 10 saate denk gelir. Ve birde, öyle tanıdıklarım var ki, günde 6-7 saat dizi izleyen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emmmreee -- 11 Kasım 2009; 22:01:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Emmmreee

Yok yahu, benim öyle dizilerden etkilenme durumum falan pek yok. Hatta korku fimlerini falan izlerken gülen biriyim. Benim uyku problemi daha çok aile meseleleri, üzüntülerim, gün içinde olan şeyler falan. Birde lise zamanı -ilk başladığı zamanlar- cinsellikle ilgili rüyalar başıma belaydı. Bir kere kendimi gay barda görmüştüm, soluk soluğa uyanmıştım.

Düzenleme: Ayrıca sadece sabahları kahvaltı yaparken haberleri izliyorum televizyonda, başka zaman baktığım yok. Toplam takip ettiğim dizi 14 tane, 40 dakikadan; 14.40=560 dakika, yani haftada yaklaşık 10 saate denk gelir. Ve birde, öyle tanıdıklarım var ki, günde 6-7 saat dizi izleyen.

Bilinçaltı olarak olabilir beni de öyle etkilemiyor ama arka planda bazı izler bıraktığına inanıyorum ama 14 dizi benim için oha demeye yetiyor :=) bu sorunun için olmasa da en eiyisinde 5 dizi bence yeter diğer zamanında benim gibi spor yap :) ama sen bilirsin herkes izliyor bir sürü dizi ama bi yararı olmayacak sağlığa her türlü zarar.(benim de var tanıdıklar adamlar okulu bırakmış dizi izliyor farkında değilller belki sen de değilsin ama bağımlısı yapıyor kendine ve aşırı izliyor insan ve aşırı olan herşey insana zarar verir zaten tanıdıklar yüzünde başladım diziye oyuna moyuna saf gibi ya, kısaca tanıdık iyi değil :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenerista -- 12 Kasım 2009; 13:47:54 >

• Yiyip yatmayın, gaz rahatsız eder, birde belini karnını popoyu açıkta bırakmamak lazım... Bende bazen tam uykuya dalarken birden sanki kulağımın dibinde biri bağırıyor, genelde ismimi söylerek ama bazende başka bir şey diyerek. Tam uykuya dalarken sanırım rahatsızlık yüzünden oluyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.