Bildirim
Rüzgar Türbini Uygulamalarinda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Ve Flans Alternatör Yapimi. (17. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: WebFaresi
alternatörden çıkan 3 fazı bu 3 ayrı bilezikte kullanacağım değilmi.
bunlara kullanılan kömür (aslen grafitmiş) bizde çok. tamamen bakıra değecekmi yoksa mikron derecesine kadar yaklaştırsak elektriği geçirirmi
biz erozyon için aşındırmada grafit kullanıyoruz. makina mikron derecesine kadar yaklaştığında elektrik akımı ile kesme işlemi yapılıyor. bu mantıklamı elektrigi geçiriyor bilezik sistemi, yoksa aksine değerek sürtünmemi gerçekleşiyor.
Cevabını kendin vermişsin :)
Aşındırma için arada boşluk olmalı ki ark yapıp madeni eritebilsin.
Bizim bileziklerimizin aşınmaması için arada mesafe kalmamalı ve ark yapmamalı !
-
quote:
Orijinalden alıntı: MEMOX ENERJİ
quote:
Orijinalden alıntı: WebFaresi
alternatörden çıkan 3 fazı bu 3 ayrı bilezikte kullanacağım değilmi.
bunlara kullanılan kömür (aslen grafitmiş) bizde çok. tamamen bakıra değecekmi yoksa mikron derecesine kadar yaklaştırsak elektriği geçirirmi
biz erozyon için aşındırmada grafit kullanıyoruz. makina mikron derecesine kadar yaklaştığında elektrik akımı ile kesme işlemi yapılıyor. bu mantıklamı elektrigi geçiriyor bilezik sistemi, yoksa aksine değerek sürtünmemi gerçekleşiyor.
Cevabını kendin vermişsin :)
Aşındırma için arada boşluk olmalı ki ark yapıp madeni eritebilsin.
Bizim bileziklerimizin aşınmaması için arada mesafe kalmamalı ve ark yapmamalı !
abi grafit erimiyormu sürtününce bakirdan daha yumuşakya
bir zaman sonra yoksa grafit mi değiştiriyoruz sürekli
eğer öyleyse bu değişim nekadar süreyle olur yani 2-3 ayda bir grafik (sizin deyiminizle kömür) mü değiştiriliyor
-
memox
verdiğin bu devirler boşta ve 3m/s rüzgar hızı için mi?
2.4m çapındaki pervane, 600dd mı yapıyor? saniyede 10tur yani? -
Bu işlem için nasıl bir redüktör kullanacaksınız? redüktörden kimse bahsetmemişte. -
quote:
eğer öyleyse bu değişim nekadar süreyle olur yani 2-3 ayda bir grafik (sizin deyiminizle kömür) mü değiştiriliyor
Sizin kullandığınız grafitlerin sertliğini bilemediğim için ne kadar uzun gider bilmiyorum ama en erken 2 yılda 1 cm aşınır.
Ben yüksek bakır oranlı kömür kullanıyorum ki her halde üstlendiği görev itibari ile 50 yıl ömür biçebilirim. -
quote:
Orijinalden alıntı: cokenerjik
memox
2.4m çapındaki pervane, 600dd mı yapıyor? saniyede 10tur yani?
Hayır çokenerjik
piyasadaki ürünleri referans alarak derlediğim bir tablodan.
3m/s ifadesi şunun için kullandım,daha altında üretimin bir değeri yok.
yeteri kadar rüzgar olursa evet 2.4 m 600 devir yapıyor. -
quote:
Orijinalden alıntı: abuzerefendi
Bu işlem için nasıl bir redüktör kullanacaksınız? redüktörden kimse bahsetmemişte.
Bulabilirseniz planet rediktör. -
quote:
quote:
memox
Hayır çokenerjik
yeteri kadar rüzgar olursa evet 2.4 m 600 devir yapıyor.
ha şimdi oldu.
bir de bunların (piyasadakilerin dediğin) bir kısmında zaten vites arttırımı da vardır.
devir derken ben vitessiz olarak, pervanenin kendi devrini merak ettim boştayken, senin deneyimlerinde ne var boşta? çap/rüzgar hızı/devir mesela?
-
quote:
quote:
Bu işlem için nasıl bir redüktör kullanacaksınız? redüktörden kimse bahsetmemişte.
Bulabilirseniz planet rediktör.
Planet redüktörler için daha çok tork arttırıcı diye bahsediliyor. tabi rüzgar tribünlerinde kullanılıyormuş fakat bizim ihtiyacımız olan daha çok devir arttırıcı bir redüktör değil mi? mesela şöyle 100 katına çıkaran bir redüktör olsa veya 1 000 katına çıkaran... -
quote:
quote:
Sizin kullandığınız grafitlerin sertliğini bilemediğim için ne kadar uzun gider bilmiyorum ama en erken 2 yılda 1 cm aşınır.
Ben yüksek bakır oranlı kömür kullanıyorum ki her halde üstlendiği görev itibari ile 50 yıl ömür biçebilirim.
bakır alaşımlı grafit mi abi bu dediğin. ondanda var da o ise ondan yapayim :D -
quote:
quote:
quote:
memox
Hayır çokenerjik
yeteri kadar rüzgar olursa evet 2.4 m 600 devir yapıyor.
ha şimdi oldu.
bir de bunların (piyasadakilerin dediğin) bir kısmında zaten vites arttırımı da vardır.
devir derken ben vitessiz olarak, pervanenin kendi devrini merak ettim boştayken, senin deneyimlerinde ne var boşta? çap/rüzgar hızı/devir mesela?
Yukarıdaki veriler vitessiz devirler.Referans aldım ama kopyala yapıştır yapmadım.
kanat uç hızlarını hesapladıktan sonra ortalama bir değer ile yukarıdaki taployu yaptım.
Son yaptığım 4 metre çap 6 kanat 1.5 m/s dönmeye başlıyordu.kalktıktan sonra rüzgar hızı düşsede (daha ne kadar düşebilir :)dönüş devam ediyor.
3m/s 110 devir civarı yapıyor .sonrasını ölçümleyemedim.
2.4 kanatlar 600,2.9 kanatlar 450-500 yükte dönebiliyor.
2.4 kanatların boşta 1000 devire,1.4 kanatların 1600 devire çıktığına şahit oldum.Gafil avlandığım için rüzgar hızlarını ölçemedim ama 60 km civarı diyebilim.
-
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: sinkro
Sayın Memox Enerji.Musadenizle yardım talebim olacak!!!!
Mıknatıs.Nereden.Kac derece santigrat.
Selam ve Dua ile
Sayın sinkro
40x20x10 ebatları neo hobi firmasından internet vasıtasıyla alabilirsiniz.Genelde 80 derece civarında oluyorlar ki bu işinizi görecektir.
40x25x10 ebatları galiba sadece bende var.
Sayın Memox Enerji.Eger yanlış hatırlamıyorsam elinizdeki 40x25x10 mıknatısların N35 oldugunu daha onceki paylaşımlarınızdan biliyorum.Peki ısıl degeri ni ögrenebilirmiyim.
Selam ve Dua ile
-
quote:
quote:
quote:
Bulabilirseniz planet rediktör.
Planet redüktörler için daha çok tork arttırıcı diye bahsediliyor. tabi rüzgar tribünlerinde kullanılıyormuş fakat bizim ihtiyacımız olan daha çok devir arttırıcı bir redüktör değil mi? mesela şöyle 100 katına çıkaran bir redüktör olsa veya 1 000 katına çıkaran...
redüktör devri düşürerek torku arttırmak için kullandıldığı gibi, giriş çıkışı ters yaparsanız, devri yükselterek torku azaltmak için de kullanabilirsiniz. planet redükterlerle bu işi her iki yöne doğru da en iyi şekilde yaparsınız, planet olmayanlar içinde de dikkat edeceğiniz şey, eğer hızı arttıracaksanız, redüktörün içinde sonsuz dişli aktarım organı bulunmamasıdır, çünkü sonsuz dişli arabirimi, hız düşürmede oldukça dar alanda yüksek verimde çalışırken, hız arttırma amacıyla kullanılamazlar. yani bunlara tersten giriş yapmak mümkün değildir...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cokenerjik -- 22 Aralık 2012; 0:06:41 >
-
quote:
quote:
quote:
Sayın Memox Enerji.Musadenizle yardım talebim olacak!!!!
Mıknatıs.Nereden.Kac derece santigrat.
Selam ve Dua ile
Sayın sinkro
40x20x10 ebatları neo hobi firmasından internet vasıtasıyla alabilirsiniz.Genelde 80 derece civarında oluyorlar ki bu işinizi görecektir.
40x25x10 ebatları galiba sadece bende var.
Sayın Memox Enerji.Eger yanlış hatırlamıyorsam elinizdeki 40x25x10 mıknatısların N35 oldugunu daha onceki paylaşımlarınızdan biliyorum.Peki ısıl degeri ni ögrenebilirmiyim.
Selam ve Dua ile
80 derece
-
Sayın Memox Enerji.80 derece nin ustunde neodmium olmuyormu.Malum izmir sıcagında guneşin altındaki metaller 60 dereceyibuluyor cekilen akımla ısı artışı olacagı na gore risklı seviyelere cıkılmıyormu.
Selam ve Dua ile -
basit bir kapak ile miknatislari güneşten koruyabilirsin. alternatörünü komple bir kapağın içerisine aldığını düşün. en dıştakı flanşını geçmeyecek koruyucun çünkü kanatların var orda. -
-
Sayın Sinkro
elbette var ama flanş alternatörlerde kullanmaya gerek yok !
Drokra hocam itiraz edecek ama flanşlara yapıştırdığınız mıknatısların aralarını doldulmazsanız dönmeye başladığında merkezden dışarıya doğru
hava akımı meydana gelecek,bu durumda stator ve mıknatıslar soğuyacaktır ! -
Teşekkurler.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X