Şimdi Ara

Rüzgar Türbini Uygulamalarinda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Ve Flans Alternatör Yapimi. (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
941
Cevap
51
Favori
276.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sayın Cokenerjik cevapta vermiş oldugunuz bilgilere itirazım yok.Ben bir yanlış anlamayı duzeltmek istemiştim.Sayın Memox un soyledigi gerilim 10 katına cıkınca omaj da 100 katına cıkıyor yazısına vermiş oldugunuz cevapta aynen kopyala yapıştır yapıyorum((omaj hesabında bir yanlışlık var sanki, o bahsettiğin 1000w 24v alternatörü seri olarak 10 adet birbirine bağlasan, omaj 10a katlar yani 4.1 ohm olur)) demiştiniz.Sayın Memox burada aynı alternatorun aynı devirde 24 volt ve 240 volt icin sarılmış halindeki omaj degerlerinden bahsederken siz 0.41 ohm luk ontane 1000w alternatoru seri baglamaktan soz etmişsiniz ve Memox un omaj hesabın da yanlışlık var sanki demişsiniz.Yani sizin soylediginiz gibi 10 adet alternatoru seri baglamaktan soz etmiyor.Aynı alternatoru aynı kalıp aynı devirde10 kat voltaj uretecek şekilde dizayn etmekten bahsediyor. Benim anlatmak istedigim buydu

Selam ve Dua ile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinkro -- 28 Aralık 2012; 0:05:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinkro

Sayın Cokenerjik cevapta vermiş oldugunuz bilgilere itirazım yok.Ben bir yanlış anlamayı duzeltmek istemiştim.Sayın Memox un soyledigi gerilim 10 katına cıkınca omaj da 100 katına cıkıyor yazısına vermiş oldugunuz cevapta aynen kopyala yapıştır yapıyorum((omaj hesabında bir yanlışlık var sanki, o bahsettiğin 1000w 24v alternatörü seri olarak 10 adet birbirine bağlasan, omaj 10a katlar yani 4.1 ohm olur)) demiştiniz.Sayın Memox burada aynı alternatorun aynı devirde 24 volt ve 240 volt icin sarılmış halindeki omaj degerlerinden bahsederken siz 0.41 ohm luk ontane 1000w alternatoru seri baglamaktan soz etmişsiniz ve Memox un omaj hesabın da yanlışlık var sanki demişsiniz.Yani sizin soylediginiz gibi 10 adet alternatoru seri baglamaktan soz etmiyor.Aynı alternatoru aynı kalıp aynı devirde10 kat voltaj uretecek şekilde dizayn etmekten bahsediyor. Benim anlatmak istedigim buydu

Selam ve Dua ile

ok

benim de anlatmak istediğim

"220 voltluk alternatörden 500 watt çektiğimizde %95 verim ile çalışabilir
    24 voltluk alternatörden 500 watt çektiğimide % 50 yi aşamaz. "

şu yukarıdaki şeyin olmadığıdır, dolayısı ile aynı hacimde, omaj artacak şekilde herhangi bir sarım yapınca şu yukarıdaki olur demek doğru değil, örnekte daha iyi anlaşılması için herşeyi gösterdim.

• çokenerjik

ölçümlemeyi yapmaya çalıştım ama stebilizasyon yok malesef .değerler ortalama değer !

2 edet ölçüm cihazı kullandım.

10 metre 0.90 tel de
    alternatör çıkışı 170 watt,(10.2 amper)
    10 metre telden sora yüke giden 125 watt .
    aynı teli 1 ve 9 metre olarak bölmeden seri yaptım ve ısı değeri 1 metrelik bobinde 40derece
    9 metrelik bobinde 130 derece oldu

1 metrelik bobinde

alternatör çıkışı 188.5 watt (11.5 amper)
    telden sonra yüke giden 176 watt bobin 40 derece

1metrelik bobin ile 2.deneme(17.7amper)
    alternatör çıkışı357 watt
    telden sonra yüke giden 325 watt

bobin 94 derece

ayrıca 140 derecede tütmeye,170 derecede yanmaya başladı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MEMOX ENERJİ -- 28 Aralık 2012; 0:41:42 >
  • bu değerleri gördükten sonra, 1m ve 10m telden geçen akım farklılıkları için artık toleranslar demememiz gerekiyor sanırım

"1metrelik bobin ile 2.deneme
    alternatör çıkışı357 watt
    telden sonra yüke giden 325 watt

bobin 94 derece"

bu sırada devredeki akım değeri neydi peki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cokenerjik -- 28 Aralık 2012; 0:37:09 >
  • Akımlarıda ekledim.

Bu arada az önce yanıtladığın benim önceki sorum ile ilgili bir tuhaflık var.
    senin yaptığın hesaba diyecek yokta,24 voltluk 10 alternatörü seri bağlarsan o zaman 10000 wat oluyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MEMOX ENERJİ

Akımlarıda ekledim.

senin yaptığın hesaba diyecek yokta,24 voltluk 10 alternatörü seri bağlarsan o zaman 10000 wat oluyor ?

"hacim aynı kalacak şekilde" diye bir kısıt getirmediğin için istediğim gibi omaj mantığı kurarım arkadaşım:)

10 tane kalem pili/dinamoyu seri de bağlasan paralel de bağlasan güç değişmez. benim asıl söylemek istediğim oydu.

hatta paralel bağlarsan "güç verimin" yani cos fi oranın mutlaka daha fazla olur, seriye göre...:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cokenerjik -- 28 Aralık 2012; 1:02:53 >
  • "1 metrelik bobinde

alternatör çıkışı 188.5 watt (11.5 amper)
    telden sonra yüke giden 176 watt bobin 40 derece"

bunu mesela 4 saat dene bakalım ne oluyor, birşey olmazsa o zaman 1mm çaptan 11.5 amper, şu şu şartlar altında rahatlıkla geçebilir diyebilir miyiz? ve hatta akımı sınırlayan 3. önemli şeyin (ilki tel çapı, 2.si uzunluğu), onun bobin olarak tasarımıdır da diyebilir miyiz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cokenerjik -- 28 Aralık 2012; 1:05:57 >
  • Hayır diyemeyiz !

Çünkü 10 metre testinde de gördüğün gibi bobin telleri çoğaldıkça ısı kardeşliği ortaya çıkıyor !

Senin söylediğini şöyle yapılabilir.

Strapor bir izole kutucuğun içine bobini ve ısı ölçerin probunu yerleştirerek olabilir.

Aksi taktirde tek tel iken hiç ısı farkedemezken,15-20 tur attırdığıda el yakıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MEMOX ENERJİ -- 28 Aralık 2012; 1:15:04 >
  • 1m ve 10m teli illa sıkış tepiş sarman gerekmiyor, kardeşliği bozacak şekilde, ayrı ayrı, bir boruya rahatça sararak da deneyebilirsin, hem ben ne dedim? tasarımım her ince kutbun önünden geçen ince bir tel olabilir mesela, manyak tasarım yaparım, manyak akım geçiririm, olamaz mı yani? burda merak ettiğim tek tel olduğunda, uzunluğun sıcaklığa olan etkisinin ne olduğu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cokenerjik -- 28 Aralık 2012; 1:29:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cokenerjik

quote:

Akımlarıda ekledim.

"hacim aynı kalacak şekilde" diye bir kısıt getirmediğin için istediğim gibi omaj mantığı kurarım arkadaşım:)

10 tane kalem pili/dinamoyu seri de bağlasan paralel de bağlasan güç değişmez. benim asıl söylemek istediğim oydu.

hatta paralel bağlarsan "güç verimin" yani cos fi oranın mutlaka daha fazla olur, seriye göre...:)

Yanılıyorsunuz, değişmez gibi görünsede değişir Başol bey,
    Elektro teknik dersinin önemli ama bir o kadar da gıcık konuları Thevenin teoremi ve Norton teoremleridir.
    Devre Çözüm Yöntemleri ve uygulamalarında sonuca ulaşabilmek için ideal akım kaynağı ve ideal gerilim kaynakları varsayılarak,
    gerekli hesaplamalar yapılıp devre analiz edilir.

Ancak kazın ayağı gerçek uygulamada öyle değildir.

Sizin dediğiniz sistemden hareketle;
    örnek: 10 adet 1,5 volt 1 amper verebilecek pil seri bağlandığında 15 volt verebilecek kaynak haline dönüşür.
    Çekilecek Akım kapasitesi değişmeyeceği için 15 x 1 = 15 watt güç üretir.

10 adet 1,5 volt 1 amper verebilecek pil paralel bağlandığında gerilim değişmeyeceği ama akım kapasitesi 10 kat artığı için
    1,5 x 10 = 15 watt güç üretir. Dolayısı ile seri bağlı 10 pilin gücü ile paralel bağlı 10 pilin gücü aynıdır demişsiniz.

diyerek paralel bağlı durumun daha ehveni şer olduğuna dair biraz kapı aralamışsınız.

Bence o kapıyı ardına kadar açın derim.

Kaynakların iç direnci nedeniyle seri bağlamada artan iç direnç dolayısı ile
    kaynaklar tarafından harcanan daha fazla enerji yani daha fazla kayıp,

kaynaklar paralel bağlandığında azalan toplam iç direnç,
    dolayısı ile daha az harcanan enerji yani daha az kayıp söz konusudur.

• Özdirenç, 1 metre uzunluğunda ve 1 mm2 kesitindeki bir iletkenin direncidir.
    Özdirenç ρ sembolü ile gösterelim ve ro olarak okunur.

Bakırın özdirenci=0.017 dir.
    Yani 1 metre uzunluğunda 1 mm2 kesitinde bakır iletkenin direnci 0,017 ohm dur.

Ancak önemli bir başka konu daha varki.
    İletkenlerin öz direnci 20 derece oda sıcaklığında ki değerlerdir.
    İçinden akım geçen iletken ısınır,
    ısınan iletkenin direnci de artar.
  • quote:

1m ve 10m teli illa sıkış tepiş sarman gerekmiyor, kardeşliği bozacak şekilde, ayrı ayrı, bir boruya rahatça sararak da deneyebilirsin, hem ben ne dedim? tasarımım her ince kutbun önünden geçen ince bir tel olabilir mesela, manyak tasarım yaparım, manyak akım geçiririm, olamaz mı yani? burda merak ettiğim tek tel olduğunda, uzunluğun sıcaklığa olan etkisinin ne olduğu?

Başol bey güç formülünde değerleri yerine koyarsak,
    p= I² x R den hareketle. Tek telde olsa uzunluk artıkça direnç artar.
    Direnç artınca akım aynı kalmak koşuluyla tek ama uzun telimiz üzerinde ki kayıp ta artar,
    kayıp artar ne demek?

Isı demek, Bobinimizin ısısı artar.
  • Ayrıca izleyen arkadaşlara bilgi olması bakımından;
    1 metre de olsa 1000 metrede olsa uzunluğuyla alakalı olarak iletkenimizin sadece omik direnci söz konusudur.
    Oysa aynı iletkeni ister yuvarlak, ister dörtköşe, isterse üçgen formlu ring haline getirdiğimizde;
    İletkenin omik direncinin yanına bir de endüktif direnç işe karışır.
    Artık iletkenimizin direnci R olmaktan çıkıp Z olmuştur.
  • Örnek: Manyetik nüve kesiti 11 cm²
    olan tek fazlı transformatörün primeri 50 Hz. ve
    220 voltluk bir gerilime bağlanmıştır.
    Nüveyi oluşturan saçların manyetik indüksiyon
    yoğunluğu B=10.000 gauss dur.
    Primer sipir sayısını bulmak istersek.

V1= 4,44 • B • Sn • N1 • f • 10 üzeri -8 formülünden,
    N1 primer sipir sayısını çekersek → N1= V1 • 10 üzeri8 / 4,44 • B • Sn • f

N1 = 220 • 10 üzeri8 / 4,44 • 10000 • 11 • 50 → N1=220 • 10 üzeri8 / 24420000 → N1≈ 900 spir

900 spiri katlar artıkça spir boylarında ki uzamayı göz önüne almadan hesaplayalım.

11 cm² nüve kesiti demek yaklaşık olarak 3,3 cm e 3,3 cm demektir yani 1 spir 3,3 • 4 = 13,2 cm
    900 spir • 13,2 = 11880 cm ≈ 119 metre

Trafomuzun 750 VA olduğunu varsayarsak,
    j akım yoğunluğunu da 3,4 A/mm² alırsak

primer iletken kesitimiz 1 mm² olarak ortaya çıkar.

1mm² kesitli 119 metre uzunluğa sahip primerimize 220 volt tatbik ettiğimizde.
    primer akımımız I= S1 / V1 I = 750 / 220 I = 3,4 Amper olarak ortaya çıkar.

Buraya kadar herşey normal.
    Şimdi aynı 1mm² kesitli 119 metre uzunluğunda iletkenimizi,
    900 spir sarmak yerine boylu boyunca uzatıp büyükçe bir çember yapıp iki ucuna
    220 volt tatbik edersek ne olur?

• quote:

Orijinalden alıntı: Drokya

Özdirenç, 1 metre uzunluğunda ve 1 mm² kesitindeki bir iletkenin direncidir.
    Özdirenç ρ sembolü ile gösterelim ve ro olarak okunur.

Bakırın özdirenci=0.017 dir.
    Yani 1 metre uzunluğunda 1 mm² kesitinde bakır iletkenin direnci 0,017 ohm dur.

Ancak önemli bir başka konu daha varki.
    İletkenlerin öz direnci 20 derece oda sıcaklığında ki değerlerdir.
    İçinden akım geçen iletken ısınır,
    ısınan iletkenin direnci de artar.

Demiştim yukarıda,

Şimdi değerleri yerine koyarsak

1 mm² bakır iletkenin direnci 0,017 Ω idi

119 metre uzunluğunda 1 mm² kesitinde ki düz haldeki iletkenimizin direnci ise;

R = 119 • 0,017

R = 2,023 Ω olur.

Bu durumda bu iletkeni 220 volt tatbik edersek ne olur;

I = U / R

I = 220 / 2,023

I = 108, 24 Amper

Yani aynı gerilim bobin halindeyken 3,4 amper geçirebildiği iletkenimizden
    bu sefer 108 amper geçirmekte daha doğrusu 108 amperlik cehennem ateşinde yakmakta.

Sanırım 5-6 saniye dayanır iletkenimiz bu akıma.

Beyin fırtınası iyidir.
    Ancak temel değerleri göz önünde tutmak gerekir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sinkro

Sayın Cokenerjik cevapta vermiş oldugunuz bilgilere itirazım yok.Ben bir yanlış anlamayı duzeltmek istemiştim.Sayın Memox un soyledigi gerilim 10 katına cıkınca omaj da 100 katına cıkıyor yazısına vermiş oldugunuz cevapta aynen kopyala yapıştır yapıyorum((omaj hesabında bir yanlışlık var sanki, o bahsettiğin 1000w 24v alternatörü seri olarak 10 adet birbirine bağlasan, omaj 10a katlar yani 4.1 ohm olur)) demiştiniz.Sayın Memox burada aynı alternatorun aynı devirde 24 volt ve 240 volt icin sarılmış halindeki omaj degerlerinden bahsederken siz 0.41 ohm luk ontane 1000w alternatoru seri baglamaktan soz etmişsiniz ve Memox un omaj hesabın da yanlışlık var sanki demişsiniz.Yani sizin soylediginiz gibi 10 adet alternatoru seri baglamaktan soz etmiyor.Aynı alternatoru aynı kalıp aynı devirde10 kat voltaj uretecek şekilde dizayn etmekten bahsediyor. Benim anlatmak istedigim buydu

Selam ve Dua ile

ok

benim de anlatmak istediğim

"220 voltluk alternatörden 500 watt çektiğimizde %95 verim ile çalışabilir
    24 voltluk alternatörden 500 watt çektiğimide % 50 yi aşamaz. "

şu yukarıdaki şeyin olmadığıdır, dolayısı ile aynı hacimde, omaj artacak şekilde herhangi bir sarım yapınca şu yukarıdaki olur demek doğru değil, örnekte daha iyi anlaşılması için herşeyi gösterdim.

Ok.vermiş oldugunuz bilgiye itirazım olmadıgını yukarıdada soylemiştim.

Saglıcakla

Selam ve Dua ile

• quote:

Orijinalden alıntı: WebFaresi

quote:

alternatörün girişinde sabit bir mekanik güç var, tork ve devir belli, ya da zaten böyle olması gerekiyor, verimli bir iş yapmak için hem giriş hem çıkış sabite yakın olmalı, bu iki durumu birbirine olabildiğince yakın tutma işine de MPPT diyoruz zaten, yani, maximum power point tracking, maksimum güç noktası izleme. şimdi, bu sabit güç eğer tek faz üzerinden elektriksel güce çevrilirse, malum, manyetik alana her giriş çıkışında, sinüs eğrisi şeklinde bir güç üretileceğinden, girişteki sabit güçten tam olarak yararlanamamış olursun. örneğin 10Nm tork ve 600dd bir giriş değerine karşılık, tek fazla asla bu güce yaklaşan bir çıkış gücüyle çalışamazsın, sadece voltaj, tepe noktasına çıktığında bu gücü üretiyor olabilirsin ki, voltaj 0 seviyesine indiğinde ya da o seviyelerde dolaştığında (güç = voltaj x amper), o anda girişteki 10Nm ve 600dd mekanik güç (yaklaşık 600watt) tamamen boşa gitmiş olacaktır. işte bu durumu aşmak için elektrik üretimini 3 faz yapmak bir zorunluluk. bir faz inmeye başladığında diğeri onun bıraktığı yerden bayrağı alıp yine güç seviyesini tepeye taşımakta, dolayısı ile girişteki mekanik güç seviyesi ile, çıkıştaki elektriksel güç seviyesi birbirine yakın olmakta. 3 fazın niyesi ve kaçınılmazlığı, temelde buradan kaynaklanmakta. 3 fazlı bir sistemde, herhangi bir anda, değişik seviyelerdeki bu 3 fazın ürettiği toplam güç, diğer herhangi bir andaki değişik seviyelerdeki toplam güçle her zaman aynıdır (yukarıdaki 600 wattlık güce yakın bir güç). 2 faz tek fazdan mutlaka daha verimlidir, ancak 3 fazdan fazlasının da verime anlamlı bir katkısı yok, %95 i %96 yapmaktan gayrı...

teşekkürler.
    bunlarda bobin grubum

sıra kanatlara geldi

bu şekilde disklerin ağırlıklarını indirdim. rulman disk kanat vb. tüm sistemlerin toplam ağırlığı belki 12-15kg civarı olacak.

Şimdi takıldığım nokta şu. Çok sert rüzgar yok bölgemde. Kanat seçimi yaparken 1.3metre tek kanat boyu olarak komposit malzeme almayı düşünüyorum. çapı 2.5-3metre civari olacak.

3 kanatlı yaptığım zaman en yüksek verim vb. şeylerden bahsedilmiş fakat kanatların dönmeme ihtimalı olabilir. Çünkü rüzgar çok fazla değil orta seviyede.

Orta seviyede rüzgardan bir miktar enerji alabilmek için benim busistemi 5 kanatlı mı yapmam gerekiyor.

kanatların montaj edileceği flanşı hem cok kanatlı hem 3 kanatlı olarak delmek mümkün olabilirmi açıları tam bilmiyorum. Hani 3 kanatlıdan verim alamazsam 2 kanat daha ekliyebileyim. açılar çakışıyormudur delik noktalarının.

3 palli pervaneler 120 derecelik açıyla bağlanırlar. 5 pallide ise bu açı 72 dereceye düşer. eğer ki önce 3 palli denerim, verim alamazsam 5 palliye çeviririm derseniz, palleri takacağınız flanşa hem 120 derecelik hem de 72 derecelik açılarla deliklerini delip hazır edin. tekrardan uğraşmanıza gerek kalmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali_kocak -- 28 Aralık 2012; 11:37:57 >

• quote:

mıknatısın kalınlığına ve cinsine (N35/N42/seramik vs) bağlı olarak, tesla şiddetinin hesabı aşağıdaki linktedir. tekli, çiftli, demire yapışık vs seçenekleriyle birlikte...

http://www.intemag.com/flux_density.html

çokenerjik hocam merhaba

ben bu siteden bişey anlamadım 40x20x5 N42 mıknatısın tesla şiddetini nasıl buluyoruz burdan yardım ederseniz sevinirim

iyi forumlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Drokya

quote:

quote:

Akımlarıda ekledim.

Yanılıyorsunuz, değişmez gibi görünsede değişir Başol bey,
    Elektro teknik dersinin önemli ama bir o kadar da gıcık konuları Thevenin teoremi ve Norton teoremleridir.
    Devre Çözüm Yöntemleri ve uygulamalarında sonuca ulaşabilmek için ideal akım kaynağı ve ideal gerilim kaynakları varsayılarak,
    gerekli hesaplamalar yapılıp devre analiz edilir.

Ancak kazın ayağı gerçek uygulamada öyle değildir.

Sizin dediğiniz sistemden hareketle;
    örnek: 10 adet 1,5 volt 1 amper verebilecek pil seri bağlandığında 15 volt verebilecek kaynak haline dönüşür.

10 adet 1,5 volt 1 amper verebilecek pil paralel bağlandığında gerilim değişmeyeceği ama akım kapasitesi 10 kat artığı için
    1,5 x 10 = 15 watt güç üretir. Dolayısı ile seri bağlı 10 pilin gücü ile paralel bağlı 10 pilin gücü aynıdır demişsiniz.

diyerek paralel bağlı durumun daha ehveni şer olduğuna dair biraz kapı aralamışsınız.

Bence o kapıyı ardına kadar açın derim.

Kaynakların iç direnci nedeniyle seri bağlamada artan iç direnç dolayısı ile
    kaynaklar tarafından harcanan daha fazla enerji yani daha fazla kayıp,

kaynaklar paralel bağlandığında azalan toplam iç direnç,
    dolayısı ile daha az harcanan enerji yani daha az kayıp söz konusudur.

nerde yanılmışım?

teorik olarak ortaya çıkan gücün aynı olduğunu göstermek için bu cümle yanlış değil, %5-10 şaşması halinde de yanlış değil, memoxun verdiği örnekte %95 verimden %50 verime düşüş olmasına binaen böyle yuvarlak bir cümle kurdum ki, dediğim şey özünde ve gösterdiğim hesaplarda şudur: "ortaya çıkan güç değişmez ama iç dirence bağlı olarak, kaynak ve yük üzerinde harcanan güç değişir",

"Sizin dediğiniz sistemden hareketle;

1,5 x 10 = 15 watt güç üretir. Dolayısı ile seri bağlı 10 pilin gücü ile paralel bağlı 10 pilin gücü aynıdır demişsiniz."

aynı gücü üretir evet ama aynı verimle çalışmaz, aynı güce dönüşmez ama ortaya çıkarılan ilk giriş gücü aynıdır. sadece bu ortaya çıkan gücün, yüke yansımasıyla, alternatöre/pile/kaynağa yansıması arasında ne olup bittiğini zaten yukarıdaki örnekte gösterdim, bunu 15 pil için bir daha yapmam gerekirse onu da yaparım.

hala "yanılıyor" muyum? tekrar ediyorum evet ben de görünürdeki güç aynı olsa da, bu gücün verimli kullanılması açısından, iç direnç ne kadar düşükse, yüke göre, o kadar verimli çalışırsınız diyorum ve bunu hesaplarıyla da zaten ortaya koyuyorum. bunlara bakmayıp da yuvarlak bir cümleden, "yanılıyorsunuz" cümlesi kurmaya gerek yok, yaptığım hesaplarda bir yanlışlık varsa onu bilmek isterim.

"hatta paralel bağlarsan "güç verimin" yani cos fi oranın mutlaka daha fazla olur, seriye göre...:)

Bence o kapıyı ardına kadar açın derim."

aynen öyle, bununla ilgili düşüncem ve bunu destekleyen hesaplarımla, kapılarım ardına kadar açık, ama siz lafa "yanılıyorsunuz" diye girerseniz ve benim zaten söylediğim şeyleri tekrar ederseniz ben nerde yanıldığımı anlayamam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cokenerjik -- 28 Aralık 2012; 12:00:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ali_kocak

quote:

mıknatısın kalınlığına ve cinsine (N35/N42/seramik vs) bağlı olarak, tesla şiddetinin hesabı aşağıdaki linktedir. tekli, çiftli, demire yapışık vs seçenekleriyle birlikte...

http://www.intemag.com/flux_density.html

çokenerjik hocam merhaba

ben bu siteden bişey anlamadım 40x20x5 N42 mıknatısın tesla şiddetini nasıl buluyoruz burdan yardım ederseniz sevinirim

iyi forumlar

http://www.intemag.com/calculators/Flux_Density_Rect_Yoke.html

şu kısma git, burası karşılıklı 2 mıknatıs olduğundaki tesla şiddetini veriyor. sadece Yoke1 kısmına
    sırasıyla

40boy
    20en
    5derinlik
    20 uzaklık
    13200gauss
    yazıp

hesapla de

1.79 çıkacak tesla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cokenerjik -- 28 Aralık 2012; 11:56:26 >

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.