Şimdi Ara

Rüzgar Türbini Uygulamalarinda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Ve Flans Alternatör Yapimi. (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
941
Cevap
51
Favori
277.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yine güzel işler yapılıyor. Yeni gelen abilerime, kardeşlerime ve arkadaşlarımıza hoş geldiniz diyorum :) Rüzgarınız Bol Olsun...
  •  Rüzgar Türbini Uygulamalarinda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Ve Flans Alternatör Yapimi.

Rüzgar Türbini Uygulamalarinda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Ve Flans Alternatör Yapimi.

Merhaba bu elektrik üretme konusunu 3 yıldır falan düşünüyor bu forumu takip ediyor ve denemeler yapıyorum hayata geçirebilmek adına 25 adet 40x20x10 neodyum mıknatıslarımı aldım 1 adet fazla aldım acemilik kırarım ederim diye :)
    gerçek boyutlu mıknatıs ve bobin çizimlerimi yaptım bobin teli olarak 2 telden 0,95 iç kesiti dış kesiti 0,99 mm olan bobin telini kullanmayı düşünüyorum iki flanş karşı karşıya konulduğunda bobin gurubu için 15 mm alan bırakmayı 1 er milim polyester ve atıklık için pay bırakmayı düşünüyorum bobin gurubunun kalınlığını 13mm olarak sarmayı düşünüyorum bobin tellerini henüz almadım fikirlere açığım şöyle yaparsan daha verimli olur diye sizinde önerinizi almak istiyorum lütfen.

teşekkür ederim gelişmeleri paylaşıcam.

• Sn. Deloda sen de benim gibisin fakat işi yarılamışsın. Profiline göre 2-3 önce de aynı yere yazmışsın. Ben de yazıyorm ama bir türlü malzeme alıpta ciddi olarak başlayamadım. Acemiliği atamadık ya da işi tam anlamıyla öğrenemedik. Magnetlerin hazır çizimler tamam gibi. Pek bişey kalmımış en zor ve önemli kısmını bitirmek üzeresin. Türbinlerde alternatör çok önemlidir. Rüzgarın bol olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Son Oyun -- 5 Ekim 2013; 6:11:52 >
  • Öncelikle geçde olsa konuyu açarak ilgi ve bilgi sahibi bir kitlenin bir araya gelmesine vesile olan ve çok faydalı bilgileri bizimle karşılık beklemeden paylaşan Memorex arkadaşımıza Allahtan rahmet ve mekanının cennet olmasını dilerim.

Arkadaşlar uğraştığınız projelere ufakta olsa yardımı olabilir yada paylaşılanları daha iyi anlaşılabilir kılmak adına sizlere biraz zahmetli fakat bitirdiğinizde olaya bakış açınızı değiştirebilecek bir kaynak sunmak istedim umarım işinize yarar benim çok işime yaradığını belitmek isterim.

acikders.org.tr sitesi altında fizik bölümü alt başlığından ilk olarak mekanik işleriniz için klasik mekanik konulu vidyolar, elektrik,manyetik alan ve manyetizma konularında ise elektrik ve manyetizma başlığındaki vidyoları incelemenizi şiddetle tavsiye ediyorum eminimki işinize yarayacak bilgiler edineceksiniz ve paylaşımlara olan yabancılığınız ortadan kaybolacaktır.
  • arkadaşlar uzun süre forumu takip ettikten sonra flans jeneratoru yapmaya karar verdim. 1 mm lik bir bobin teli 40x25x10 mıknatıs kullanmayı düşünüyorum. Deloda ustanın çizimlerine bakarak çizimde yaptım bu çizimler ve malzemelerim uygunmudur uygunsa hemen bobin sarmaya başlayacam malzemeleri sipariş edecem yardımlarınız bekliyorum.

Rüzgar Türbini Uygulamalarinda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Ve Flans Alternatör Yapimi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunusemre1071 -- 1 Kasım 2013; 14:05:39 >

• ortkzazaman ustam dediğiniz gibi 2 bobin 3 mıknatıs icin bir kaç çizim yaptım bu şekilde uygunmudur ustam 16 kutuplu 12 bobinli
     Rüzgar Türbini Uygulamalarinda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Ve Flans Alternatör Yapimi. Rüzgar Türbini Uygulamalarinda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Ve Flans Alternatör Yapimi. Rüzgar Türbini Uygulamalarinda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Ve Flans Alternatör Yapimi. Rüzgar Türbini Uygulamalarinda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Ve Flans Alternatör Yapimi. Rüzgar Türbini Uygulamalarinda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Ve Flans Alternatör Yapimi.

• vawwww çizimlere bak...

güzell . 25x40x5 mıknatısla yapacaksın degilmi.

2,5+2,5=5cm bir boş bir dolu mıknatıs
    5.16=80cm çevresi
    80/3.14=25.47cm çapı

flas çapı 26 olsun

stator çapı 28.5 olur
    bobin sarmak için bobin içindeki boşluk. kalıp ölçüsünün yapımı.
    yazıcı varmı . resimi birebir ölçülerinde çiz.

28.5 çapında daire çiz içine 15.5 çapında bidaha daire çiz . iki daire arasını 12 eşit parçaya böl . yazıcıdan çıkar 12 parcadan 1 ini kes . sonra sağ ve soldan 12.5mm kes

aşyagı ve yukardan 12mm kes bobin icindeki boşluk bu olacak
  • evet ustam 40x25x5 mıknatıs kullanacam flanş çapınıda 30 cm yapmıştım dediğin gibi 26 yapayım bobini çizimdeki gerçek ölçülerinde çıktı aldım ona göre saracam

2,5+2,5=5cm bir boş bir dolu mıknatıs ile ne demek istediğinizi anlamadım çizimlerin ölçülerinide atayım buraya bi bakın uygunmudur diye
  • 25mm bir mıknatıs genişligi. 25mm boşluk biıak sanra bir mıknatıs daha yapıştır.bu döngü çember tamamlana kadar devam eder.
  • önce bobinleri sar. acele etme bobinlerin hepsini sararsın tam bir deire oluşunca bakarsın çapı 28.5 değilde 29.5 olmuş. filasıda 26 yaparsan bir işe yaramaz o zaman . onun için sıra ile yap.

bobin teli için ne düşünüyorsun

1.5 tel kullanıyorum ben gözüm arkada kalmıyor .

bobin yüksekligi 12-13-4 arası olabilir. bobin genişligi 12.5mm olsun.bobini ne kadar cok spir sararsan o kadar cok verim alırsın.
  • bobin için 1 mm kullanacaktım birazdan sipariş vermeyi düşünüyordum 1.5 mm yapayım sipariş vermek için bildiğiniz bir yer varmı internetten sipariş vereyim ölçüleride dediğin gibi yapacam statoru yaptıktan sonra mıknatıslara geçerım.
  • ben internet sparişi ile ilgili bir bilgim yok.

bakır tel kilosu 20ile30 tl arası sürekli degişiyor kilo olarak 3 kilo fazlası rahat gider.
    polyester
    kalıp
    işlerinide ayarlamalısın
  • 4 kilo 1.5 mm lik sipariş verdim 25 tl den bir kaç güne gelir ilk olarak bir iki bobin saracağım ölçüleri burdaa belirteceğim uygun mu değil mi bakarsınız
  • karindesen77 K kullanıcısına yanıt
    Tamamını okuyamadım ama güzel bir paylaşım olmuş. Biz de bazen karşılaşıyoruz kendi türbinini yapmaya çalışan müşterilerle ancak genelde basit parçalar kullanarak yapmaya çalışıyorlar anladığımıza göre ve sonrasında uğraştıklarına değmeyecek kadar az ömürlü olacağını tahmin edemiyorlar.
  • Merhaba,
    Uzun zaman oldu birşeyler paylaşmayalı, daha önceden yazdıklarımı okuyan arkadaşlar varsa onları bilgilendirmek istedim açıkcası. Mehmet Bey sanırım ayrılmış, en son yazımdan şimdiye kadar olanları şöyle bir gözden geçirdim. Dışarıdaki rüzgar hızı saatte 1-2 m/sn olduğundaki aldığımız kuvvet videoda var. Ar-Ge çalışmalarımız devam ediyor, aralık ayında konferansa katılıp Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı'na sunum yapacağız, elektrik enerjisi için bir kaç yeni planımız daha var. Mehmet Bey'den öğrendiğimiz ufak (bizim için büyük) tiyolar yardımıyla videodaki sistemden çok yüksek verim alabildiğimiz bir motor geliştirdik. 36 kutuplu 120 cm çapında motorumuz çok düşük devirlerde bile üretim yapabiliyor. Teknik olarak biraz farklı bir sistem denedik. Patent sıkıntısından dolayı henüz açıklamam pek uygun olmayabilir. Naçizane ufak bir tavsiyem, biraz kalıpların dışına çıkmak lazım falat bunu yapmak için de bir elde kitaplar bir elde de alet çantası şart, ikisinden biri mükemmel dahi olsa, tek başına yürümediğini çok zor yollarla öğrendik. Herkese başarılar dilerim, saygılarımla

Video:https://www.facebook.com/photo.php?v=10151597137364538
    (Mobilde açmıyor, umarım normal olarak açılır)

Düzenleme: kuvvet yazmışım, devir olacak, yüke bindiğinde ortalama yüzde yirmi azalıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imarslan -- 28 Kasım 2013; 2:11:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yunusemre ne alemde yaptıkların bende başlamayı duşunuyorum deneyimlerini bekliyoruz.
  • daha başlayamadım :) nedeni bobin teli bulamadım bi türlü 3 gün önce bir arkadaşıma dedim istanbuldan bulup gönderecek ,bu hafta içinde inş. başlayacam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunusemre1071 -- 11 Aralık 2013; 11:17:19 >
  • s.a arkadaşlar bende uzun zamandır bu tür çalışmalar yapmaktayım
    elimde de böyle bir çalışma var sizinde çalışmalarınızı yakından takip ediyorum
    fotograf çekmek için traktörün ününe dayadım

buda nette takip ettigim bir video adamın daha başka videolarıda var buardan bakabilirsiniz
    flanş alternatör

• Merhaba arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım ancak bazı şeyleri pek anlamadım. örneğin flanş nedir tam çözemedim rotor denilen şeymi acaba?
    Ayrıca en baş sayfadan beri okuyorum kafamda karıştı biraz aslında çünkü konu dağılmış. üstadların yaptığı güzel verim aldığı ve biz acemilerin de bu ölçülerinden yararlanabileceği çalışmaları paylaşabilirler mi?. örneğin; bir bobinin tam ölçüleri çizimleriyle birlikte olabilir mi? çünkü iç kol yan kol terimlerini tam anlamıyorum.
    ne kadar devirde ne kadar volt verir benim gibi acemiler pek anlayamıyodur :)
    ayrıca bazı arkadaşlar şef 34 üstada sorular sorup cevaplar almışlar ama ben hiç cevapları göremiyorum üyeliğim mi kabul olmadı acaba?
    son olarak konuyu açan memox üstadın mekanı cennet olur inşallah çok yararlı konu açmış kendisi...
  • Eski Forum Üyelerinden Mehmet Şiranlı ( Şef34 ) Kardeşimin güzel bir çalışması daha piyasaya düştü 6 Bölümden oluşan ( ALTERNATOR YAPIMI )video Anlatımı ile Altertnator yapımının baştan sona en ince detayına kadar anlatımı vardır. faydalı olur inancımla foruma koyuyorum kısa yolunu verdiğim linki tıklayın ana video sayfasının sağ tarafında diğer 6 videolarda vardır sırayla hepsini izlemenizi tavsiye ediyorum . iyi seyirler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenakord -- 19 Aralık 2013; 7:49:45 >
  • 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.