Şimdi Ara

Rüzgar Türbini Uygulamalarinda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Ve Flans Alternatör Yapimi. (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
941
Cevap
51
Favori
277.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    biraz kare duruyor ge geniş gözüktü gözüme mıknatıs ölçülerin nedir yunusemre?
  • 40x25x10 miknatis kullanacam bide sarim yaparken sirali olarak sarmada zorlaniyorum ust uste biniyor cok onemlimi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunusemre1071 -- 12 Ocak 2014; 15:39:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yunusemre1071 Y kullanıcısına yanıt
    iki bobini yanyana koyduğunda 25mm olması lazım bir bobinin genişliği kç mm oldu sardığın sarımları gergin ve yavaş yavaş yapmalısın ve tahta ile vurarak sıkıştır tavsiyem sıkıştırmasan 13mm genişliğe az sipir sarıcaksın buda verimini etkiliycek
  • deloda D kullanıcısına yanıt
    haklısın dikkatli yapmak lazım zaten alternatörün en önemli kısmı burası bayada uğraştırıyor.Hesapladım 1.25-1.30 cm geliyor autocad de yaptığım çizimlerden A3 ölçekli çıktı aldım ona göre ayarlıyorum.Sen ne aşamadasın rotora başladınmı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunusemre1071 -- 15 Ocak 2014; 14:31:35 >
  • yunusemre1071 Y kullanıcısına yanıt
    nekadar ince çalışırsan okadar verim alıcaksın yunuzemre :)
    ben bobinleri polyesterledim kaldım 20 cm çapında kalın demir arıyorum orda takıldım mıknatısları dizicem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deloda

nekadar ince çalışırsan okadar verim alıcaksın yunuzemre :)
    ben bobinleri polyesterledim kaldım 20 cm çapında kalın demir arıyorum orda takıldım mıknatısları dizicem.

arkadaşım 20 cm demir çok kalın değilmi? birde bence mıknatısları dizdiğin dairenin et kalınlığını hesapladınmı? çok ağır olursa buda senin için dezavantaj olur bence sen kaç bobin yapacksın 9 bobin yapıyorsan 30- ile 33 cm daire çapı birde en çok 10mm den yap en uygunu ise 6mm et kalınlığından yaparsan daha verimli olur.flanş alternatörde herşeyin hesabını iyi yapın bence çünkü en düşük rüzgarın hızında bile üretim yapabilsin 6 mm et kalınlığı 30 yada 33 cm çapında rotor artı arasına koyacağınız porya 120 derece kanat bağlantı aparatı bunlarda ilave olunca en düşük 3m/snde dönmesi gerekir kene yoksa rüzgarın çok esmesi lazımkine üretim olmalı birde yüke binince dönme hızı iyice yavaşlıyacaktır buda size düşünmenize sebeb olacak keşke bu ölçüde yapsaydık neyse çalışmalarınızda başarılar dilerim.

• Abdulvatan ustam hakli 20 cm cok kalin bulunmaz herhalde 20 mm demek istedin herhalde bir iki yerden flans sordum 10 mm dilan dediler 20 cm duymadim polyesteri ne kadara mal ettin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yunusemre1071

Abdulvatan ustam hakli 20 cm cok kalin bulunmaz herhalde 20 mm demek istedin herhalde bir iki yerden flans sordum 10 mm dilan dediler 20 cm duymadim polyesteri ne kadara mal ettin.

yunusemre biraderim polyester döküm yapacaksınız anladığım kadar 1 kğ polyesterin içerisine 6 gr kobalt girer. kolanın kapağından üç adet dondurucu dökerek iyice karıştırmalısınız statoru yapacaksan mutlaka gres yada evde kullanılmış yağlarıda kullanabilirsin ama mutlaka kalıbın altı-nada üstü-nede cam elyaf koymalısın yoksa polyester kırılır emeğine yazık olur kalıbı kaplamalı sunta yada mdf den yap ayrılması kolay olsun polyesterin kilosu 8 tl kobalt ile 10 tl kobalt alırsan yüzde 6 oranı olanı al hızlı reaksiyona geçmesi daha iyi olur.
    birde flanşları plazmada kestirirsen hem delik yerinini açarlar hemde düzgün olur yoksa tornacılarla arkadaş olursun

• Bilgiler icin sagol ustam polyester dokerken dediklerini dikkate alacam ayrica flans konusunda dediklerin cok dogru gecen bir tornaciya isim dustu git gel baya ugrastirdi beni :)
  • beyler 20 cm çapında 5 mm ila 10mm et kalınlığında disk bulmam lazım mıknatıslarım 20mmx10mmx40mm yuvarlak demir bulamıyorum araç diskine yapıcaktım 20mm mıknatıslar ufak kaldılar 25mm lik mıknatıs olsaydı iyi olcaktı araba diskleri ama kısmet bekliyorum şu an
  • quote:

Orijinalden alıntı: deloda

beyler 20 cm çapında 5 mm ila 10mm et kalınlığında disk bulmam lazım mıknatıslarım 20mmx10mmx40mm yuvarlak demir bulamıyorum araç diskine yapıcaktım 20mm mıknatıslar ufak kaldılar 25mm lik mıknatıs olsaydı iyi olcaktı araba diskleri ama kısmet bekliyorum şu an

sizn orda sanayi sitesi yokmu? git malzeme kesenler ver ölçüsünü fazla değil 10 dk bile sürmez 5 mm değil 6 mm kullan 5 mm dönme yapar. araba diskleri çok kalın ve rüzgarda dönmesi baya güç olur tercih senin kardeşim
  • 5mm ince olur 6-7 daha iyi olur.oralarda hurdacı yokmu .bir parca al oksijenle kestir.
  • oksijenle olmaz dönme yapar plazmada kestirmeli
  • önerileriniz için teşekkürler fakat burası tekirdağ şarköy ufak biyer lazerli kesim felan yok o yüzden zorlanıyorum bekliyorum tekirdağ merkeze felan gidince bakıcam artık
  • Değerli forum sakinleri... Bu konu başlığını açan, ve Geçen yıl Elim bir Kaza Sonucu kaybettiğimiz Mehmet TURHAN (MEMOX ENERJİ) kardeşimizin Atölyesindeki tüm Takım Malzeme ve Türbin alternatörleri ile kanatlar Ailesinin isteği üzere uygun fiyatlarda satılacaktır.. İlgilenenlerin benimle irtibata girmesi Duyurulur... Hepinize İyi Çalışmalar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenakord -- 21 Ocak 2014; 14:03:07 >
  • neler var fotoğraflarsanız iyi olur alternator yada mıknatıs alabilirim
  • Malzemelerin ve fiyatların listesini aldığımda buradan vereceğim....
  • Merhaba

Çalışmalarımın devamını pylaşmak istedim mıknatısları dizip polyesterleme işlemi tamamlandı ve tornacıda mil yaptırdım bilyeler felan hazır polyester kuruduğu zaman altarnatör ortaya çıkıcak herkeze fikir ve örnek olur inşallah hsormak istediğiniz bişiy var ise yardımcı olabilirim bildiğim kadarıyla tabiki :)

herkeze bol rüzgarlar..
     Rüzgar Türbini Uygulamalarinda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Ve Flans Alternatör Yapimi. Rüzgar Türbini Uygulamalarinda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Ve Flans Alternatör Yapimi. Rüzgar Türbini Uygulamalarinda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Ve Flans Alternatör Yapimi.

• tebrikler ustam baya ilerlemişsin nerdeyse bitirmek üzeresin :).Hayırlısı ile bi bitirde dene bakalım verimi nasıl olacak.Bende bir kaç başka işlerle uğraşıyorum ilgilenemedim doğru düzgün bu hafta bir el atacam staroru belki bitiririm.
  • bu gün altarnatörü birleştirdim parmakla çevirdiğimde 95 watlık 12 v olt araç ampülünü epey kızartıyor resim ektedir düzgün bir test yaptığımda sonuçları paylaşıcam :)
     Rüzgar Türbini Uygulamalarinda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Ve Flans Alternatör Yapimi.
  • 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.