Şimdi Ara

Rüzgar Türbini Uygulamalarinda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Ve Flans Alternatör Yapimi. (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
941
Cevap
51
Favori
277.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • elektrik üretmeyi başarmışsın ustam tebrikler :).Bakalım biz ne zaman bitirecez .Flanşları iyi birleştirmişsin stator için yanlardan yaptığın demirler güzel mantıklı olmuş bende öyle yapayım toplam ne kadara mal oldu sana flanşlar.
  • yunusemre1071 Y kullanıcısına yanıt
    Üretime başladık yunusemre bana şu ana kadar hesap tam yapmadım ama bi 500 tl harcamışımdır daha pervaane felan yapıcam işim var daha en az 100 lira daha gider diyorum sadece pervaneyi çatıya koymaya bunun şarj ünitesi aküsü inwerteri daha çok para lazım :)
  • Haklısınız daha masrafı cok ben flaslara ne kadat masraf ettiniz onu merak ettim.tornacida yaptirdiginiz flansh mil ne kadara mal oldu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    milin demirini buldum para vermedim tornacıyada diş açtırmak için 20 tl verdim mıknatısları dizdiğim sacları hazır buldum tam 20 cm çapında idiler ortasıda 30mm kesiktiler hazır lazerde kestirilmiş para almadı benden çok vardı elinde merak ettiklerin bunlarsa :)
  • evet merak ettiklerim onlardı pek bir şey tutmamış
    Dikey eksenli rüzgar tribünü ve Flanş Alternatör ile ilgili 8 parttan oluşan Türkçe anlatımlı güzel bir paylaşım
    Emeği geçen Malibey43 nikli beye teşekkür ederiz

http://www.youtube.com/watch?v=E1IaSrJwUkk
    http://www.youtube.com/watch?v=KhgEf57VMQI
    http://www.youtube.com/watch?v=C1onkjoRUSM
    http://www.youtube.com/watch?v=XvAsgmtMnLo
    http://www.youtube.com/watch?v=aHwLtwTIC4w
    http://www.youtube.com/watch?v=G02Xi90IwJM
    http://www.youtube.com/watch?v=UTF3oyDnJ0o
    http://www.youtube.com/watch?v=PC_LZ3_IL7Y

• seçkin bey verdiğiniz bu video linkleri için çok teşekkür ederim.İzledim videodaki abimiz çok güzel anlatmış bana çok faydası olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunusemre1071 -- 8 Şubat 2014; 21:59:41 >
  • arkadaşlar 40x25x10 mıknatıs bulamadığım için bende 40x20x10 ike yapmaya karar verdim.Yeniden çizim yaparken daha önceki çizimlerimde hata yaptığımı anladım.Bu konuyu baştan sonra yine inceledim ufak bir ayrıntıyı gözden kaçırmışım mıknatıslar arası mesafe yanyana iken mıknatıs eninin yarısı kadar olacakmış.Bende 30 cm çaplı flansa göre yaptıgımda mesafe fazla oluyordu flans çapınıda yanlış almışım daha önceki çizimimde.Mesafe arası mıknatıs yarısı 10 mm olması için çap hesaplayan formul bulamadam bende deneye deneye çapı 23.2 aldıgımda hesap tuttu.Bobin çizimlerinide yanlış yapmışım o nednele sardıklarım v gibi olmuyordu deloda ustamın çizimlerini tekrarda inceledim iyice ve şimdi tekrardan çizim yaptım lütfen bu çizimleri incelermisiniz bir hata varmı yokmu diye çünki yarın mıknatıs sipariş verecem ve flasnları yaptırmak için sanayiye gidecem bu hafta bitirecem flans alternatörü :). Flanş Çapı 232 mm

Rüzgar Türbini Uygulamalarinda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Ve Flans Alternatör Yapimi. Rüzgar Türbini Uygulamalarinda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Ve Flans Alternatör Yapimi. Rüzgar Türbini Uygulamalarinda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Ve Flans Alternatör Yapimi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunusemre1071 -- 9 Şubat 2014; 21:58:22 >

Selamlar
    auto cad demi çizdiniz ?
  • evet seçkin bey Autocad2012
  • takip

Selam yunusemre neohobi de 40x25x10 mıknatıs var fakat fiyatta bir kampanya yok ben 40x20x10 mıknatısların tanesini 9 tl ye almıştım şu an kampanyada sitede 40x20x5 var 5 tl fiyatı yerinde olsam fiyat olarak 40x20x5 mıknatıslardan 64 adet ile yapmayı tasarlardım.
    fiyat performans için.
  • Yunusemre bobinlerin sanırım üreten kollarını kısa tasarlamışsın mıknatıs köşesi bobini kesiyor sayfanın en başındaki hesaplamaları sırasıyla yap yada önce mıknatısları al ben sana çizim konusunda yardımcı oliyim 40x25x10 mu alıcaksın 40x20x5 mi alıcaksın
  • dediğin mıknatıslardan sipariş verdim 40x20x5 en mantıklısı buydu çift bobin 4x16 mıknatıs yapmayı düşünüyorum .Mıknatıs sipariş verdim 32 tane cuma günü elimde olacak ilk olarak bir tane yapacağım ikinci bobinle mıknatısları sonradan eklerim.Sen 64 mıknatıs derken 32 kutup 24 bobinlimi demek istedin?bobin çizimini düzeltiriz mıknatıs çizimleri olmuşmu yarı çapı da 23.2 aldım olmuşsa yarın mıknatıs için kalıp çıkaracam ince tahatdan Yarıdımlarını bekliyorum deloda ustam :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunusemre1071 -- 10 Şubat 2014; 22:26:12 >
    32 mıknatısla uğraştığının karşılığını pek alamıycaksın sanırım ben bi matkaba takıp denemedim fakat elle çevirebildiğim hızda 100w civarı ancak alabiliyorum 40x20x10 24 adet mıknatısla. 40x25x10 mıknatıs 32 adet kullanmayı düşündün zannettim onun yerine 64 adet 40x20x5 mıknatısla fiyata göre daha fazla verim alırız diye söylemiştim 32 adeti uğraştığını pek karşılamıyabilir deneme maksatlı yapıyorum yeter dersen sorun yok :)
  • deloda D kullanıcısına yanıt
    32 kutuplumu olsun demek istediğini tam anlamadım ustam yani 32x32 mıknatıs araya bir bobin yoksa 2 bobinli 16 mıknatıs kutuplu 4 adet flans

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunusemre1071 -- 10 Şubat 2014; 23:06:16 >
  • MIKNATISLARI DİK BİRLEŞTİRİDİN YİNE 16 SIRA SARARDIN FAKAT MIKNATIS BOYUN 80X20X5 OLURDU.buda uzub güzel bir altarnatör oluşturabilirdi diye demiştim yunusemre
    ama böyle yapıcaksan öyle olsun artık dene bi sende gör neler olucak :).bobin telin kaç mm idi acaba ona göre çizim lerde ve önerilerde buluniyim.
  • ustam sen şimdi yaptın çalıştırdın enerji üretebildin verimi gördün şimdi en verim nasıl olacaksa öyle yapalım :) senin dediğin gibi yapalım 40x20x5 lik mıknatıs yine sipariş veririm bobin telimde 1.5 mm kalınlıgındasen ona göre bana bir akıl ver .Senin 100 w lık üretim 1 fazdamı oldu. bir çizimde yaptım kabataslak
     Rüzgar Türbini Uygulamalarinda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Ve Flans Alternatör Yapimi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunusemre1071 -- 10 Şubat 2014; 23:26:25 >

12 bobin 16 mıknatısta kararlımısın yunusemre normal pervaneli bir türübün için flaş çapını fazla büyütmemk gerek rüzgar tutar çok sakatlık çıkarabilir.
    benim yaptığım gibi 12 mıknatıs 9 bobine dönebilirsin 32 adet sipariş ettin bir 16 daha alırsın 48 adet mıknatısla dediğim gibi 80x20x5 12 adet diske dizerek güzel bir altarnatör olabilir düşünceme göre benim mıknatıslarla aynı güçte mıknatısın olur ve daha iyi bir verim alabiliceğini düşünüyorum.
    bobinleride 9 adet sararsın fazla uğraşmamış olursun hem bobinlerle 1.5 lik telden 30 sipir anca olur sanırım bobinler bobin gurubunun kalınlığı benim 15mm olmuştu
    ama mıknatıslarım 10mm olduğu için sorun olmadı 5mm mıknatıs kalınlığı zayıf kalabilir bu yüzden bobinlerin et kalınlığını 10mm yapmanı tavsiye ederim tabiki enide 10mm olcak yani 10x10 sarıcaksın bobinleri 1.5 lik telden artık kaç sipir sığdırabilirsen.
    ben 2x 0.95mm telden sarmıştım 50 sipir sığmıştı bir bobine sende bence 30 sipiri zorlarsın gibi geliyor. çift tel sarması daha zor fakat 3 veya 5 sipir fazla sarılıyor.

benim aldığım güç 3 fazın yani altarnatörün ful gücü malesef :(

biraz az ama el ile okadar oluyor bereket versin :)

kararını ver çizimleri tasarımı ona göre yapalım yunusemre 16 sıra mıknatısmı yoksa 12 sıramı yapıcaksın paraya kıyıp 16 sıra 80x20x5 yapalım dersen sen bilirsin :)

• Paraya kıyalım özcan abi 16 miknatis 12 bobin senin dedigin gibi 80x20x5 yapalim flans capi onemli deil çünkü ruzgar turbini olarak kullanmayacam su turbini olarak kullanacam.Senin sardigin 50 sipir 2x25 mi yani her cift tel 25 sardin 50 mi oldu yoksa toplam 50x2 100 mu oluyor

• 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.