Şimdi Ara

Rüzgar Türbini Uygulamalarinda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Ve Flans Alternatör Yapimi. (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
941
Cevap
51
Favori
277.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Linkte bir sorun oluşmuş yeniden veriyorum..
    http://www.youtube.com/watch?v=NiR7RhcW-x4&feature=share
  • videoları izledim benim gibi acemiler için çok güzel bir video olmuş mehmet abiye hazırladığı sizede paylaştığınız için teşekkür ederim...

ayrıca acaba modifiye değilde tamamıyla bireysel yapılan reçine döülerek yapılan alternatör anlatımı var mıdır böyle detaylı anlatımlı olarak ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi borris1986 -- 19 Aralık 2013; 21:11:10 >
  • Arkadaslar uzun ugraslar sonucu bobin telini temin edebildim :) dun yaptigim bi aparat ile sarmayi denedim becremedim bobini nasil saracagim hakkinda yardim edwbilirmisiniz sarmak icin kullanilan aparati nasil yapaca.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sayın yunusemre1071

bu video size yardımcı olacaktır http://www.youtube.com/watch?v=_Xd3N3M2Y9o

buna benzer pek cok video var.

anlamadıgın yerlerde yardımcı oluruz
  • Ustam verdigin video icin tesekkurler cok guzel yapmis adam ben oyle yapabilirmiyim bilmiyorum birde adam neden cift sariyo bendemi oyle yapayim

• çift sarmak biraz daha zahmetli . alacağin voltaj yarıya iner.öte yandan amper artar.

rügar türübininde misal 24 volt sistemde alternatör 24 volt üretmedigi sürece sistem üretime geçmiyor bu sürede amper 5 para etmiyo.

sen su enerjisinde kullanacaksın süreli göç alabilecegin için çift sarabilirsin . ama ben tavsiye etmem.
  • tmm ortkzazaman ustam ydediğin gibi yapacam hafta sonuna kadar aparatı yapmaya çalışacma ilk bobinimi sarıp resmini ölçülerini atacam buraya bakarsın uygun dersen diğer bobinleride sarıp statör işini bitireyim.
  • aparat yapmana yardımcı olacaktır .
  • merhaba ara verdiğim çalımama devam ediyorum bobinlerin sarımını bitirdim resimdeki gibi oldu öneri ve yorumlarınızı bekliyorum.Rüzgarınız bol olsun :)
     Rüzgar Türbini Uygulamalarinda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Ve Flans Alternatör Yapimi.
  • Günlük ortalama 200watt üreten bir türbinin fiyatı ne kadar tutar
  • deloda ustam çok güzel olmuş :) inş bende öyle yapabilirim sarmak için kullandığın aparat hakkında bilgi verebilirmisin
  • yunusemre1071 Y kullanıcısına yanıt
    Aprat mehmet abinin (şef34) altarnatör yapım videolarında kullandığı aparat gibi bir aparat yaptım fotosunu çekip koyarım siteye yarın.
  • bobin sarma çıkrığım solak değilseniz sarma kolu sol tarafa gelecek şekilde sarım yapın yoksa kullandığınız elinize çıkrığın sapı denk geldiğinde çok zorlanıyorsunuz bleklerim halen ağrıyor. :)
     Rüzgar Türbini Uygulamalarinda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Ve Flans Alternatör Yapimi.
  • selam arkadaslar 3 yil once ebay araciligi ile USA dan bir kac cesit pervane getirmistim , 4lu gozuken Raptor adi verilen pervane cesidi sert plastik ve carbon alasimlidir ve dusuk ruzgarda etkili bir pervane idir numune olmasi icin getirmistim. aliminyum olanlar da resimlerde gozuktugu gibidir 1 er tane pervaneleri eksiktir numune olarak arkadaslara vermistim ama kaybolmus bunlari satmak i
    stiyorum isteyen pm atabilir

4 lu raptor fulldur gobegi yapilmalidir. 200 TL dir 190 usd ye almistim tek satilmiyacaktir.

digerleri de 50 ser tl dir adedi

he bunlari alip napicaz diyorsaniz cok basit olculerini alip aynsindan yapabilirsiniz

http://imgur.com/UVKb0BE
    http://imgur.com/67clL3u
    http://imgur.com/YhvqREO

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cturna -- 29 Aralık 2013; 21:38:16 >

• deloda D kullanıcısına yanıt
    soal üstat resim bana baya fikir verdi şef34 ustanın videoyuda izledim uğraştım yapmaya çalıştım çıkrık filan mesele deilde :) bu bobin apartını için ölçü alıyorum deliyorum hep yamuk çıkıyor matkabı düz tutamıyorum tahtalarda biraz kalın ben en iyisi yarın bir demirciye gideyim şef34 ustanın çıkrıktan yaptırayım marangozdada daha ince tahtalarda düzgün bir delik açtırayım sağlam olsun .Sardığın bobinin kalınlığı eni filan genel ölçülerini yazarmısın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunusemre1071 -- 31 Aralık 2013; 19:14:45 >
  • çıkrığın tahtalarını parkeden kestim ince olduğu için sorun olmadı delmek bobin ölçülerim 2 adet 0.95mm telden çift sarım yaptım 50 sipir her bobin 10mm genişliğinde yüksekliği 15mm felan oldu yani stator kalınlığı 15mm oldu biraz geniş oldu ama verim alamazsam daha dar bir stator yeniden yaparım sorun değil.
  • Bende bir kax cizim yaptim biraz deldirdim aslinda senin gibi ince tahtadan yapsaydim bu kadar zor olmazdi cikrik kolunuda biraz sonra demircide yapacam ins. Yanliz benim bobin seninki kadar tam v olmayacak herhalde delerken hafif kaydirmis sorun olurmu bilmiyorum

• Güneş paneli ile telefon şarj etme işini daha önce yapan varmı?
  • yunusemre1071 Y kullanıcısına yanıt
    üçgen istesende çizim gibi tam üçgen olmuyor önemli olan iki bobini yanyana koyduğunda mıknatısın iki kolu birden tam kaplması resimde eklediğim gibi.
  • Nihayet sarabildim bir bobin 1-2 gune bitiririm statoru 1.5 mm den 50 tur tekli sardim sardigim bobinin resmini ekliyorum uygunmudur sizce

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunusemre1071 -- 11 Ocak 2014; 10:40:53 >
  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.