Şimdi Ara

Rüzgar Türbini Uygulamalarinda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Ve Flans Alternatör Yapimi. (46. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
941
Cevap
51
Favori
277.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bişe sormak istiyorum Flanş alternatör yapmak yerine hurdacıdan çamaşır makinesi motoru vs. bulup onu modifiye etmek daha mantıklı değil mi bide üreteceğimiz enerjiyi akü kullanmadan direk sigortaya bağlarsak olur mu olursa nasıl olur daha ucuz olmaz mı?
  • arkadaşlar elimde 4 tane trojan 6 volt 200 amperlik akü var. Şuan bunları kullanmıyorum boştalar. Evimde kendi elektriğimi üretmek istiyorum. eve aylık 170 TL elektrik faturası gelmekte. Sizce rüzgar türbünü sistemini mi kurayım solar panel mi yoksa chas chembell sistemini mi ? chass chembell sistemini 12 volt motor ile çalıştırmayı düşündüm ama uygun motoru sistemi araştıramadım. Sizin görüşleriniz nelerdir ?

yada aklıma şöyle bir fikir geldi sizin yaptığınız rüzgar türübleri misal 200 watt veriyorsa bende ona uygun 100 watt torklu bir motor alıp dişli/kayış sistemiyle hıza çevirip döndürsem 100 watt elde eder miyim ? daha sonrada onu ac converterla 220ye çevireceğim zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birolhan1 -- 28 Aralık 2014; 1:51:17 >
  • güneş paneli öneririm . 100 watt enerji üretmek ve onu aküye depolayıp tekrar kullanmak için 140-150 watt enerji harcarsın
  • merhaba arkada?lar ben a?a?ydaki resimdeki alternatör den nasyl elektrik alyrym yardymcy olabilecek varmydyr. te?ekkürler.
     Rüzgar Türbini Uygulamalarinda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Ve Flans Alternatör Yapimi.
  • Merhaba, üstad lar,hocalar. size bi sorum olacak. kısaca 1 mw lık bir türbini %100 verim ile calistirabilecek bir elektrikli motor varmıdır? Gerekli düzenek sağlanır sa güçlü bir elektrikli motor ile türbini calistirabilirsek kaç kw lık bir enerji gerekir motor için.? Gereken güç üretilen elektrik ten alınamaz mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • remarque R kullanıcısına yanıt
    söyledikleriniz mümkün değil.
  • Neden?mümkünse üstadlar ve hocalar yazsın da gereksiz mesajlaşma olmasın. "neden " diye sormama gerek kalmasın.

• quote:

Orijinalden alıntı: remarque

Neden?mümkünse üstadlar ve hocalar yazsın da gereksiz mesajlaşma olmasın. "neden " diye sormama gerek kalmasın.

Arkadaşım güç tüketmeden güç alamazsın , düşündüğün sistemde mesela 1 KW üretmek için kullanacağın sisteme redüktöre aktarma organlarındaki kayıplarla en az 1200 - 1300 Watt güç tüketirsin buda boşuna uğraş ve kar edim derken zarar etmek demektir.
  • Herkeze merhaba,
    Ben ev tipi bir rüzgar gülü yapmayı düşünüyorum. Ama maliyeti oldukça kafamı kurcalıyor. Ortalama 1200 lira ile kaç W' lık bir türbin yapabilirim ? Daha bir sürü soru var kafamda yardımcı olabilecek birileri varsa çok sevinirim.
  • Güzel konu olmuş tebrikler

• Paylaşım için teşekkürler...

• iyi akşamlar elimde 5 kw benzinli jeneratör var bunu rüzgar veya su türbinine çevirebilirmiyim
  • Bobinajcıda bobini sardırsak olmazmı rüzgar trübünü için

• Ben bu sayfayı ilk gördüğümde herhalde 2013 yılı yaz aylarıydı. bayram tatili falan vardı ve yaklaşık 1 hafta gibi bir zamanda tüm yazılanları okudum.

Memox enerji Mehmet arkadaşımızı rahmetle anıyorum, Allah gittiği yerde hayallerini gerçekleştirmesini nasip etsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkan_akyuz -- 30 Aralık 2015; 15:46:10 >
  • MEMOX ENERJİ kullanıcısına yanıt
    hocam mesela aküler bitti ve sistem otomatik olarak şebekeye geçmesi lazım bunu hangi cihaz yapıyor?
  • Konunuza ben Cevap Vereyim... Bu durumda Kullanılan ve bizim uyguladığımız Düşük voltaj Kesici devresi ile akü bittiğinde İnverteriniz Şebekeden Çalışıyor.
  • Arkadaşlar mrb
    elimde free energy denemelerimden kalma farklı ebatlarda mıknatıslar var ilgilenenler için link aşağıdadır.
    iyi günler

www.sahibinden.com
    sahibinden.com Hata Sayfası
    https://www.sahibinden.com/arama?userId=3944431&hasSecureTrade=false
  • makine mühendisliği son sınıf öğrencisiyim ve bu dönem dikey eksenli rüzgar türbinlerinin hesabını yapacağım. takıldığım bir nokta var biri yardımcı olursa çok sevinirim.
    kanat seçimini neye göre yapacağım naca sitesinden kanatlara baktım bir sürü kanat tipi var bunların hangisinin rüzgar türbini için en uygun olduğunu nasıl anlayacağım bu konu hakkında bilgisi olan var mı ?
  • arkadaşlar hall efect sensörü ile mıknatısın kutublarını gösteren bir devre vardı sitede 3.6v pil ile çalısıyordu baktım baktım bulamadım bilen arkadaşlar sayfa numarasını söyleyebilirlermi
  • www.ruzgarturbiniyap.com
    ruzgarturbiniyap.com - Bu web sitesi satılıktır! - ruzgarturbiniyap Kaynaklar ve Bilgiler.
    http://www.ruzgarturbiniyap.com/index.php?topic=392.0

Rüzgar Türbini Uygulamalarinda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Ve Flans Alternatör Yapimi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenakord -- 7 Haziran 2016; 16:03:14 >

• 
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.