Bildirim
Rüzgar Türbini Uygulamalarinda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Ve Flans Alternatör Yapimi. (47. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
efenim merhabalar, güzel konu, bilgisiyle ve merakıyla katkıda bulunan herkese teşekkürler. okuyarak çok şey öğrenilebilir. epey okudum ancak elektrik hakkındaki yetersiz bilgim soracağım soruya cevap bulmama müsade etmedi. cevaplama nezaketi gösteren olursa çok teşekkürler.
şimdi 500 watt üretim yapabilen bir türbin alsam bunu ev ısıtmasına takviye amaçlı kullanabilir miyim? istanbul merkezdeyim ama semtimiz epey rüzgarlı. 500 watt pervane ve şarj kontrolü (ihityacım var mı çözemedim) ortalama 1000 lira ya temin edilebiliyor, meselawww.sahibinden.comsahibinden.com Hata Sayfasıhttps://www.sahibinden.com/ilan/is-makineleri-sanayi-elektrik-enerji-ruzgar-turbini-ruzgar-turbini-500-watt-plus-sarj-kontrol-cihazi-360697253/detay
bu türbinden gelen akımı doğrudan rezistanslı bir ısıtıya bağlayıp kullanmak mümkün müdür? meselaGittiGidiyorVigo 500 watt elektrikli Isıtıcı , Manuel Panel Konvektör Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyorhttp://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/vigo-500-watt-elektrikli-isitici-manuel-panel-konvektor-244069099
ya da 1000 wattlık fanlı minik ısıtıcılar ya da direk 12 volt ile çalışan araba tipi ısıtıcıylaurun.n11.comAraç Isıtıcı Fan, 12 Volt Isıtıcı, 300w - n11.comhttp://urun.n11.com/su-isiticilari/12-volt-portatif-isitici-fan-300w-12v-P16098144
veya rezistans ile kendimiz bir ısıtıcı tasarlasak?
bu işi aküsüz ve mümkün olan en az ekipmanla nasıl halledebilirim. inverter vs şart mıdır?
şimdi amacım normal şebeke cereyanı ile çalıştığı performansı almak tabii ki değil, ne zaman ne kadar rüzgar eserse ısınmaya o kadar takviye yapması, doğalgaz ve kombi mevcut zaten. amaç faturayı düşürmek. kışı 1000 lira üzeri doğalgaz faturası ile geçiriyorum. 300 - 400 lira düşürse faturayı 2-3 yıla amorti eder kendini sanırım.
-
quote:
Orijinalden alıntı: ewoli26
O zaman ben şu şekilde bir hesapla başlayayım duruma göre nasıl bişi istediğimizi kararlaştırdıktan sonra ona doğru yönelelim.
24v 1000wattlık bir alternatör için küçük bir hesaplama yapıyorum.
"" 12 bobin 16x2=32 mıknatıslı (çift flanş) şeklinde düşünecek olursak ; mıknatısımızın uzunluğunu 50mm olarak aldım.
1.6mm çapındaki bakır telden 70 tur sarılırsa 24v olacaktır ( hesaplayalım )
""Bobin kol uzunluğumuz 5cm ve biz 70 tur sarıyorsak o zaman 350cm (3.5m) bobin kol uzunluğumuz olur 12*2/3 den sadece 8 bobinimiz artı alternasta olursa 3.5x8 =28 m oldu.
iki flanş uzaklıgını 20mm diye alıyoruz hep öyle alalım gene 2 cm kadar oldugunda ortalama 0.5 tesla şiddeti veriyor.
Flanş çapına 30 cm dersek mıknatısın orta noktasından merkeze olan uzaklığı 10cm eder yani yarı çapı 10cm oluyor çapı 20cm eder uzunluğunu bulalım 20x3.14=62.6 cm yuvarla 63 cm oda 0.63 mt yaptı o zaman direk formüle koyalım;
28x0.5x0.63=8.82v (saniyede 1 tur dakikada 60 tur döndüğünde 8.82v verdi ortalama 150 devirde 22v verir yani makina 24v olarak almış olduk formülde yaklaşık olarak verdi degeri bize.
1kw lık olabilmesi için kanat yarı çapı 1.75mt yaparsak da buda bize kanat formülünde verdiği uzunluk olur. kanat yarıçapı = kök((p)/(cp x rhox v^3))) den hesaplayabilirsiniz. cp=kanattan alınan verim ben burada direk pvc boruyu aldım gene 0.2 verimlilik oranı bunu yapılacak kanat seçimine göre değiştirecez. rho= hava özkütle normal şartlarda=1.225m^3 )
1.6mm çapındaki telden teori olarak 10.26 kadar amper geçebilir.
O zaman sayın ulvi bey;
ben 1kwlık bir alternatörü formüle ettim tabiki hızlı yaptıgım için atladıgım yerler olabilir bunun üzerinden yada ne kadarlık olacaksa artık onun üzerinden devam ederek tek tek bilgilerimizi yazalım.
12 bobin 16 kutup oldugunu
50mm uzunlugunda bir mıknatısın oldugunu
70 sipir 1.6 mm çapındaki tel oldugunu
30cm flanş çapımızın oldugunu
ve yaklaşık devire göre hesabımızın ne oldugunu belirlemiş olduk .
aklıma gelen bunlar devamını tekrardan yorumlarız bu arada ( Ulvi bey size özelden 2 hesabınızada msj gönderdim bakmanızı rica ediyorum )
Bu bilgilerde hesaplama hataları vardır. Dikkate almayınız !!!
-
takım olarak satıbılabılen sistemleriniz mevcut mudur acaba?Soyle gvenılır bu işi hakkıyla yapan kısıler bulupta urun almak cok zor bu devırde -
-
iyi geceler ne yaptınız sistemi aldınız mı .aynı sistemi bende düşünüyorum.ac elektrik üretsin, sadece resistansa bağlanıp rüzgar estiği zaman odayı ısıtsın.quote:
Orijinalden alıntı: ishadami
efenim merhabalar, güzel konu, bilgisiyle ve merakıyla katkıda bulunan herkese teşekkürler. okuyarak çok şey öğrenilebilir. epey okudum ancak elektrik hakkındaki yetersiz bilgim soracağım soruya cevap bulmama müsade etmedi. cevaplama nezaketi gösteren olursa çok teşekkürler.
şimdi 500 watt üretim yapabilen bir türbin alsam bunu ev ısıtmasına takviye amaçlı kullanabilir miyim? istanbul merkezdeyim ama semtimiz epey rüzgarlı. 500 watt pervane ve şarj kontrolü (ihityacım var mı çözemedim) ortalama 1000 lira ya temin edilebiliyor, mesela
https://www.sahibinden.com/ilan/is-makineleri-sanayi-elektrik-enerji-ruzgar-turbini-ruzgar-turbini-500-watt-plus-sarj-kontrol-cihazi-360697253/detay
bu türbinden gelen akımı doğrudan rezistanslı bir ısıtıya bağlayıp kullanmak mümkün müdür? mesela
http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/vigo-500-watt-elektrikli-isitici-manuel-panel-konvektor-244069099
ya da 1000 wattlık fanlı minik ısıtıcılar ya da direk 12 volt ile çalışan araba tipi ısıtıcıyla
http://urun.n11.com/su-isiticilari/12-volt-portatif-isitici-fan-300w-12v-P16098144
veya rezistans ile kendimiz bir ısıtıcı tasarlasak?
bu işi aküsüz ve mümkün olan en az ekipmanla nasıl halledebilirim. inverter vs şart mıdır?
şimdi amacım normal şebeke cereyanı ile çalıştığı performansı almak tabii ki değil, ne zaman ne kadar rüzgar eserse ısınmaya o kadar takviye yapması, doğalgaz ve kombi mevcut zaten. amaç faturayı düşürmek. kışı 1000 lira üzeri doğalgaz faturası ile geçiriyorum. 300 - 400 lira düşürse faturayı 2-3 yıla amorti eder kendini sanırım.
-
Maalesef elde olmayan sebeplerle başka bir ilçede giriş kata taşındım, fikir aklımda ama ileride deneyeceğim..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Merhaba okulda elektrik üreterek lamba yakıp radyo çalıştıracağız yaklaşık 35W gibi bir enerji gerekiyor araç şarj dinamosu buldum ucuza işimize yarar mı
Şimdiden teşekkürler
Kaç volt kaç amper şarj dinaması hocam? Şarj dinamaları 12V 24V gibi değişir. Sonra nası bir lamba nasıl bir radyo? Detay verdikçe işler kolaylaşır. -
12V 50A şarj dinamosu
23 watt tasarruf led lamba (devresini sokabiliriz 220v a yukseltemezsem) 10watt hoparlör aux la müzik çalar
Öğrenmek istediğim bir çark sistemi ile alternatör ü döndürerek doğrudan elektrik üretilebilir miyiz
Üretirsin hocam. Ama baya döndürmek lazım.
Şayet rüzgar tribünü yapmak şart değilse bir bisiklete de yapan var. Öğrencilerden birisi bisikletini getirir. Arka lastiği sökersin. Jantın içinden kayış geçirir dinamayı döndürürsün. Öyle daha efektif olur uygun viteste o iki aleti çalıştıracak kadar yakar.
Sonucu kesin bir şekilde tahmin etmek çok zor. Dinamo elektrik üretir. Ama rüzgarda döndürmek için epey rüzgar gerekecek size.
Lambanın içini biraz değiştirmek gerekecek evet. -
Sağolun zaten rüzgarla değil kayış yardımıyla döndüreceğiz
-
Herkese selam. 2 gecedir baştan sonu tüm yazılanları okudum.
Bİr çok kişi yapmaya çalıştı veya yaptı. Bu yapılanların videolarını göremedim. Kimse yüksek bir yere koyup elektrik üretmedi mi? Mehmet Şiranlı bey in videoları var. Onun haricinde kendi yaptığı türbinden elektrik üretip uzun süredir kullanan yok mu?
Bu yapanlar nerede ne sorunlar yaşadı. Ne tür aksaklıklar çıktı?
İstanbulda yapmak isteyenler var mı? Tek kişi yapmak yerine 3 4 kişi birlik olup yardımlaşabilir. Konuyu devam ettirelim. 0530 108 24 38 isteyen whatsapp tan ulaşabilir. -
Merhabalar hocam ben evde bisiklet sürerek elektrik üreterek bütün evin elektriğini karşılamak istiyorum(buzdolabı , çamaşır makinesi , bulaşık makinesi , televizyon , bilgisayar). Eğer gerekli dönüş hızını bisiklet ile sağlayabileceğimi düşünürsek nasıl bir sistem kurmam gerekiyor. Yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum. -
Bu konuda çok şeyler yazıldı çizildi. Yıllarca yazılanları ve yapılanları takip ettim. Buradaki konu ve esas forum sayfası olan"rüzgar türbini yapıyorum" sayfasındaki arkadaşların çoğu kendi türbinlerini yaptılar. Tüm ayrıntılarıda açıkladılar. Bazı arkadaşların düşünceleri ise imkansızlıklar sebebi ile hayal olarak kaldı. Bu konuyu açan arkadaş ise işi profesyonelce ticarete döktü ama bir türbin inşası sırasında iş kazası geçirerek hayatını kaybetti. Türbinlerin şarj devrelerini isteyene amatör isteyene profesyonel üretim yaparak yardımcı olan hocamız (kenan özhalk) yaşlılığı ve sağlık sorunları sebebi ile işi bıraktı, uzun zamandır takip etmiyorum, hayatta ise Allah uzun ömürler versin.
Demem o ki herkes imece usulü birşeyler yaptı, ve çoğu başarılı oldu. Benim aklımda kalan (şef34) ve ( malisert) nickli arkadaşlar hala devam etmekteler.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar merhaba
sizden Emaye Bakır teller ve Neodyum mıknatıslar konusunda yardım isteyeceğim, yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum
**1,5 mm Emaye kaplı bobin teli için internette baya dolaştım fakat 0,90 mm'e kadar bulabildim, 1,5mm'lik bakır teli nereden temin edebilirim
Kısaca Lazım gelen malzemeler konusunda tanıdığınız güvenilir firmalar varmıdır -
Amin inşaallah
-
Nerede millet
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X