Şimdi Ara

RX 580 Düşük GPU Kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
1.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dostlar merhaba ben cuma günü İtopya'dan Gigabyte Gaming RX 580 8 GB ekran kartı aldım. Bugün sabah geldi ve hemen açıp kasaya taktım. Güncel sürücüleri yükledim ve hemen oyunları denemeye başladım. Önce Star Wars Jedi Fallen Order denedim ve hiçbir sorun yoktu. Ekran kartı 65 derece kullanımı da %100'dü. Fakat sonra Battlefield V'e girdim ve FPS yerlerde, GPU kullanımı %0 ve arada %100'e çıkıp birden gene %0'a iniyor. Sonra Assassin's Creed Odyssey girdim ve test yaptım fakat onda da aynı durum mevcut ekran kartı kullanımı %0 ve FPS yerlerde. Sanki hiç RX 580 almamışım da hala GTX 1050 varmış gibi yerlerde FPS. Güç değerleri de aşağıdaki ekran görüntülerinde varr.

Sürücüler güncel.
    Windows güncel.

RX 580 Düşük GPU KullanımıRX 580 Düşük GPU KullanımıRX 580 Düşük GPU KullanımıRX 580 Düşük GPU Kullanımı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Feanorel_ -- 25 Kasım 2019; 17:12:8 >

• Diğer donanımlarınız nedir? Özelikle güç kaynağınız 12v çıkışına bakın kaç amper ve raminiz nedir?
  • Öncelikle hangi ayarlarda bu değerleri alıyorsunuz? Ekran kartı değişince ayarlar otomatik yükselmiş olabiliyor ayrıca DDU ile eski ekran kartı driverlarini kaldırıp temiz kurulum yapmadıysanız yapın
    Edit: anladığım kadarıyla raminiz 1x8gb buda dual chanell olmadığı için oyun performansını olumsuz etkileyecektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2019daDHyekatilmak -- 25 Kasım 2019; 17:38:35 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Radeon ayarlarından enhanced sync'i kapatıp dener misiniz ?
  • Öncelikle arkadaşlar çok özür dilerim eski hesabıma bir türlü giriş yapamıyorum o yüzden yeni hesap açtım.

Sistem:

Ryzen 5 2600
    Corsair Vengeance 1x8GB 2400 MHZ
    MSI A320 PRO-E 3200MHZ DDR4
    XIGMATEK X-CALİBRE 500W
  • 2019daDHyekatilmak 2 kullanıcısına yanıt
    Ayarlar Ultra (düşüğede alsam fark etmiyor.) Ram kaynaklı olacağını düşünmüyorum çünkü ekran kartına gelen güç değeri çok düşük oyunlarda. Ekran kartını taktıktan sonra işlemci kullanımım ve sıcaklığı arttı. Boşta bile %50 kullanıyor.
  • IVBACK kullanıcısına yanıt
    Denedim fakat işe yaramadı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dostlar güç kaynağından dolayı bu sorunun olduğunu düşünüyorum o yüzden geçen hafta pazartesi 650W güç kaynağı aldım fakat hepsiburada sağolsun 10 gündür bir gönderemediler.
  • Corsair Vengeance 1x8GB 2400 MHZ

Sorun bu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Timeguard T kullanıcısına yanıt
    Öyle mi diyorsunuz.Peki yanına aynısından bir tane daha mı alayım ? PSU boşuna aldım galiba neyse bir gelsin geri iade ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Feanorel

Öyle mi diyorsunuz.Peki yanına aynısından bir tane daha mı alayım ? PSU boşuna aldım galiba neyse bir gelsin geri iade ederim.
    O zaten bir sorun onu bir kere aradan çıkartalım.

O ram amd sistem için verimsiz onu satıp bu ramden 2 adet almanız lazım.

akakce.com
    Crucial Ballistix 8 GB 3200 MHz DDR4 BLS8G4D32AESBK Bellek Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/bellek/en-ucuz-crucial-ballistix-8-gb-3200-mhz-ddr4-bls8g4d32aesbk-fiyati,541913843.html

Tamamdır hocam iki tane 3200 MHZ RAM.PSU gelsin onu da bir takıp bakayım.
  • Yanlız intel olsun amd olsun bu sorunu 580 le yasadıgını söyleyen duyuyoruz şüpheleniyorum son 3-4 radeon driverda bir bug mu var?

Yada anakart sürücüsü-bios güncel değil mi?

Yada sistemi sömüren bir virüs mi var diye.

BIOS güncel.RX 580'de sorun olabilir mi gerçekten ? Çünkü bundan önce GTX 1050 kullanıyordum ve oyunlarda hiç bir sorun olmuyordu.Ama şimdi CS-GO da bile 40 50 FPS alıyorum.
  • Ram psu halletmeden nedesek boş.

Diskte bile olabilir.

Aynen öyle hocam. Artık PSU deneyeceğim yine düzelmez ise bakıcaz bir çaresine.
  • Hiç olmadı furmak testi yapın psu ile alakalı birşey varsa belki ortaya çıkar. Sorun ram gibi duruyor. Sizin yerinizde olsam ddu ile temiz kurulum yapar tekrar denerdim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ya daha sorunu saptamadan adama ram aldırıyorsunuz ne alakası var, en fazla tek kanal çalışır ram bundan dolayı bir miktar fps düşer ama bu kadar düşmez, birde ramin tam modelini almadan anakart üreticisi sitesine bakmadan kafana göre uyumsuz diyemezsin, önce sorun bulunmalı, gpu kullanımının bu kadar düşmesi ram le açıklanamaz, driver la ilgili problem olabilir, psu tam ucu ucuna yetecek bir psu ben sorunun ram veya psu kaynaklı olduuğunu düşünmüyorum adam zaten 1050 de kullanıyormuş aynı sistemi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaranlıktaYaşayanAdam -- 8 Aralık 2019; 1:2:57 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.