Şimdi Ara

RX 580 oyunlarda GPU kullanımı 0 oluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

-MSI B360M Bazooka.

-16 GB RAM.

-RX 580 4 GB.

-Corsair 550 +80 plus power

Açtıgm oyunlarda GTA 5 ve Battlefield dahil, eğer ayarlar çok zorlamıyor ise GPU kullanımı %0 ve %80 - %99 - %10 arası gidip gidip geliyor. Sabit %99 da kalmıyor. Darboğaz yapacağını zannetmiyorum. İşlemci bunun için gayet yeterli. Herhangi bir FPS, kasma donma gibi şeylerde olmuyor. Değerleri merak edip MSI Afterburner programını açmasam fark etmeyeceğim bir şeydi. Fakat merak edip araştırdıgımda darboğaz olabileceğini söylediler. Fakat oyunlarda herhangi bir fps drop ya da benzeri birşey olmuyor. Normalde sürekli %99 da kalması gerektiğini söylüyorlar ama LoL oynarken bile bütün oyun GPU kullanımı %0 olarak görünüyor.Ben buraya 1 adet video bırakıyorum. Bu konuda bilgi sahibi olanlar yardım edebilir mi. Şimdiden teşekkürler.

Not: Videoda sesler gidip gidip geliyor. Bu video kaynaklı normalde böyle bir şey olmuyor.

Video Linki :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wAy-0ut -- 15 Şubat 2020; 13:41:24 >

• Msi afterburner'da aşşağıdaki ayarı açıp denemen gerekiyor.

RX 580 oyunlarda GPU kullanımı 0 oluyor
  • emmre129 E kullanıcısına yanıt
    Bunu internettede görmüştüm hocam. Bu ayarı yaptıktan sonra çok bir değişiklil olmadı.
  • wAy-0ut W kullanıcısına yanıt
    Aynı sorunu bende yaşamıştım gpu usage çok dalgalı ancak fps sıkıntısı yoktu. Windows sürümünü güncelledikten sonra düzelmişti bende. Darboğaz ile alakası yok bu sorunun.
    Hocam sistem sağlıklı çalışıyor o zaman. Yani sadece sistemin nasıl çalıştıgnı aktaran aracılar bunu bize yanlış gösteriyor. Hem amd ninhemde msi ın programlarını açıyorum. 2 değer arasında dağlar kadar fark var. Amd de %0 gösterirken msi de %20 gösteriyor. AMD de memory kullanımı 1.200 MB diyor ama MSI da 2100 diyor. Yani şu ana kadar hiçbir oyunda fps sıkıntısı takılma donma kasma yaşamıyorum. Sistemde bir sıkıntı yok o zaman. Böyle düşünebilir miyiz.
  • wAy-0ut W kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle zamanında çok uğraştım o sorunu çözmek için cidden sinir bozucuydu...
    Fps sıkıntısı yoksa kullanmaya devam et bir sorun olmaz.
    Teşekkürler hocam. Biraz bu konularda takıntı sahibiyim. Yani fifa gibi orta derece oyunlarda bile ekran kartı %0 gösteriyor. Hatta fan bile çalıştırmıyor. Zannedersin sadece işlemciyi kullanıyor. Çok enteresan.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Son olarak GTA 5 videosunu atmayı unutmuşum. Eğer müsaitseniz oradaki değerlerede bakabilir misiniz hocam.
  • aga afterburnerda ne var ne yok açmişsin helal

oyun keyfini baltalayan bişey yoksa dert etmene gerek yok bence keyfine bak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.