Rx 7900 xt boşta 55-60 derece
-
-
Çoklu ekran mı kullanıyorsunuz?
-
Evet
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Fan dönüyor mu yoksa 0 RMP açık mı? Fan dönmüyorsa normal değerler. Birde Afterburner ile Adrenaline ayarları çakışıyor olabilir. Onlara da bakmak lazım.
Yükte 65'i geçmiyorsa sorun olmaz ama. Güncel kartlar 120 dereceye kadar çalışabilir.
-
ben tek ekran kullaniyorum bosta 33-35 derecelerde yukte 65-67. Bence yazilimsal bi durum var kartiniz ya fani sifir a aliyor ya da yuk biniyor durduk yere
-
Yani msi afterburner da boşta ekran kartının fanları 23 olarak gözüküyor
Fanlar msi afterburner da 23 olarak gözüküyor boşta 55 60 arası derecelerde yükte gene 62 63 falan öyle takılıyo anlamadım ama yükte fanlar 50 falan çalışıyor
Yükte ısı değerleri bence çok iyi ama niye boşta 55-60 derece alıyorum
İşlemcim ryzen 5 7600x o da boşta 40-45 derece yükte oyunda falan 60-70 aralığında bazen 59 falan oluyor ve stress testinde 90-95 arası bence işlemcimin değerleri normal
Fanlar boşta yukarıda fotoğrafta attığım şekilde dönüyor
Psu dan cift kablo ile baglayin tek kablo ile baglamak kablonun isinmasina neden olucaktir.
Yeni nesil amd kartlar da bosta nasil bilemiyorum belki aldiginiz kart sicak calisiyordur. Internetten hic baktiniz mi? Birde tek monitor ile bagladiginizda gene ayni sorun olusuyor mu?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Boştayken GPU frekansının 300-400 Mhz olması lazım normalde. GPU kullanım yüzdesine bak görev yöneticisinden. Her hangi bir ayar yaptıysan undervolt yada overclock için sıfırla.
-
Sorun galiba çift monitör kullanmamdaymış dereceler 40 lara düştü
Sorun galiba çift monitör kullanmamdaymış dereceler 40 lara düştü ama ben çift monitör kullanmak istiyorum herhangi bir sorun olur mu bu sıcaklıklarda 55 falan boşta
ama ben çift monitör kullanmak istiyorum herhangi bir sorun olur mu bu sıcaklıklarda 55 falan boşta
Niye olsun hocam. istiyorsaniz fan hizlarini manuel cekin bosta biraz calisir :) fan bozulur vs olaylarina hic girmeyin fan kolay degisen birsey
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Anladım hocam teşekkürler :D
Ben de yeni bir rtx kart aldım. Boşta fan çalışmadan 49, yükte max 68 derecedeydi. Eski ekran kartına dair tüm dosya ve sürücülerin DDU adlı program ile silinmesi ve sıfırdan kurulum yapılması sonucunda sorunum çözüldü. Şimdi sistem boşta fan çalışmadan aldığım sıcaklık değeri 34 derece.
-
Bu programı da deneyeceğim teşekkürler ama benim şuanki bilgisayarımda eskiden kalma ekran kartı sürücüsü yok büyük ihtimal sorun çift monitör yapmamdan kaynaklı diğer monitörü çıkardıktan sonra boşta sıcaklıllar 40 45 49 arasında geziyor fanlar hiç çalışmıyor bence şuan güzel çalışıyor ama ben çift monitör kullanmak istiyorum o yüzden 55-60 derecelerinde çok bişey olmaz heralde fanlar yüzde 23 çalışsa çünkü ekran kartı piyasanın en iyilerinden biri çok bişey olmaz heralde ama halacemin değilim :D
Hocam cok fazla dusunmeyin. Bu fanlar zaten kolay bozulmaz sonucta kart 7/24 yukte calisip %100 fan da calismiyor. Nasil ki lga775 fanlar hala calisiyor onlarda calisir. Kolay bozulmazlar ama imkansiz degil tabiki. Keyfini surun parcalar kolay bozulmaz ozellikle gpu asinmasi vs cok zor olur. Dayaniklidir gpu lar bakimini vs yaptiginiz surece hicbirsey olmaz. Ozellikle yeni nesil kartlar gercekden iyi degerleri var. Kartlar cok kasli oldugu icin bosta ve yukte sicaklik farki eskisi gibi olmuyor yeni nesilin boyle birseyi var iste :)
Bu arada dedigim seyi yapin. Psu dan 2 cikis alin tek kablo ile baglamayin bu ekran kartinin ve kablonun isinmasini onluyecektir. Ben sizin icin xt kullanan arkadasa sorarim kac dereceymis onda. Hayirli olsun keyifli kullanmalar..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- palit ekran kartı alınır mı
- nvidia g sync açma
- entegre grafik nedir
- üçlü ara bellekleme nedir
- opengl mi directx mi
- gpu ekran kartı mıdır
- dlss nedir
- intel iris xe graphics kaç gb
- mx550 ekran kartı
- dikey senkronizasyon nedir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X