Şimdi Ara

RX480 İLE GÜÇ TÜKETİMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle iyi bayramlar saygılar ve sevgiler!
    Daha önce de buradan sistem önerisi için konu açmıştım, bu doğrultuda:
    i5 6500
    Msı b150 (Msı h170 arasında gidip gelmekteyim)
    8GB DDR4 2133 MHz HyperX(x2)
    Ati RX 480 (tam bu noktada Msı Asus veya Radeon modellerinin değerleri hakkında bir fikrim yok. Sadece forumdonanım ve çeşitli youtube teknoloji sayfasından referans kart incelemeleri hakkında bilgim mevcut. Tercih konusunda yardımcı olursanız sevinirim.)
    Geri kalan parçalar (ki elimde mevcut olanlar) şu şekilde:
    1 adet SSD
    2 adet HDD
    1 adet DVD
    USB 2.0(x2) USB 3.0 portlarına sahip ve içerinde 2 adet fan bulunan Thermaltech markalı kasa.
    Cooler master Hyper tx3 marka ve modelinde işlemci soğutucu
    500w değerine sahip bir güç kaynağı. Sorum ise tamda bu noktada. Bu sisteme 500w'lık elimdeki güç kaynağı yeterli olur mu? Çeşitli sitelerden yapmış olduğum hesaplamalara göre 420w civarı bir değer alıyorum. Aradaki bu 80w'lık bölüm yeterli olur mu bu sistem için? Ve bununla birlikte alternatif ürünlere yönelmemi isteyenler varsa lütfen yorumlarını benden esirgemesin.
    Şimdiden vermiş olduğunuz yanıtlar için teşekkür ederim!
    (Not: Resimde bazı parçaları fazla, ekran kartını ise farklı girdim sitede RX 480 için bir değer yoktu)
     RX480 İLE GÜÇ TÜKETİMİ

• Delfinos kullanıcısına yanıt
    Psu alcaksan bu Psu işini fazlasıyla görür
    http://www.sinerji.gen.tr/high-power-element-bronze-ii-600w-80-bronze-guc-kaynagi-pmu67215
    Kullandığın psu marka model yazarsan daha iyi olur

Anakart b150 h170 arada ahım şahım bi fark yok hangisi ucuzsa onu al
    Gigabayt marka anakartları tavsiye ederim genelde f/p ürünü olurlar

Bu arada sizede iyi bayramlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crysef -- 7 Temmuz 2016; 14:01:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• crysef kullanıcısına yanıt
    Öncelikle vakit ayırıp cevapladığınız için çok teşekkür ederim. Gigabayt anakart lara bakarım eğerki tavsiyeniz bu yönde ise, tekrar buradan sizinle de paylaşmak isterim. Bununla birlikte elimde 500w lık bir güç kaynağı var hali hazırdaki sistemimde. Eğerki bu 500w lık güç kaynağı yeterli olursa başka bir psu almak istemem taktir edersinizki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Delfinos -- 7 Temmuz 2016; 14:36:21 >
    Hocam psu500w ama burda sizin hesapladınız psunun 12v kanalı ile alakalı psu 12v kanalı kaç watt veriosa ona göre psualıp almıcanızı belirler sizin psuüzerinde etiketinde bazı değerleri yazar onun fotosunu atarsanız daha iyi olur. Yada psunu marka model yazarsanız netten bakmaya çalışırım

Hemen RX480 İLE GÜÇ TÜKETİMİ
    Siz psuyu 420 tükettini hesaplamışsınız bide ben hesaplyım

Gpunormali 150watt ama custom modelleri frekansları daha yüksek olur 175watt fln tüketir cpu 65 ramler5w hdd10w ssd5w fanlar 5w usbler 5w

Gpu175+cpu65+2hdd20+ssd5w+2ram 10w+4usb20w+anakart50+4fan20w=tam yükte375 watt tüketir oyundayken bundan az tüketir kendi psunuz karşılar merak etmeyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crysef -- 7 Temmuz 2016; 15:24:47 >
    O değerleri mümkün olabilecek en yüksek değerler olarak hesaplamaya çalıştım. Örneğin zip sürücü ekledim ki ne işe yaradığını bilmiyorum Bununla birlikte 8 usb ve dvd yi de ekledim. Kaldıki en fazla 4 tanesini kullanmaktayım fx 480 ile de alakalı bazı sitelerin yapmış olduğu haberlerde max güç tüketimi 180w olarak göründüğünden onuda öyle büyük değerlerle yazdım.
    İlginiz ve alakanız için çok teşekkür ederim.
  • MSI H110M Pro Vh
    İ3 6100 3.7 Ghz ( TDP:51 WATT)
    GTX 1060 ( TDP:120 WATT)
    Kingstone 8 GB 2666 Mhz Ram
    Kingstone 120 GB SSD

400-450 Watt psu yeterlimidir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ContEmpor4ry -- 8 Temmuz 2016; 16:03:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AcarCagdas

MSI H110M Pro Vh
    İ3 6100 3.7 Ghz ( TDP:51 WATT)
    GTX 1060 ( TDP:120 WATT)
    Kingstone 8 GB 2666 Mhz Ram
    Kingstone 120 GB SSD

400-450 Watt psu yeterlimidir ?

Psunun 12v kanalı önemli

iyi marka 450w psu karşılar ama adı sanı bilinmeyen markaysa önermem

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.