Şimdi Ara

RX580 Oyun kapanma sorunu(ÇÖZÜLDÜ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
5.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 6 ay sonra EDİT:Sorunu zaten çözmüştüm yazmak 6 ay sonra aklıma geldi yeni psu almıştım ama sorun devam etti rastgele bir bios update yaptım bütün sorun kökünden çözülmüş oldu.

Destiny2 full ayarlarda 60 üstü oynatıyor ama 3 dk sonra oyun bir anda hata vermeden kapanıyor
    Forza Horizon 4 Full ayarda yine 60 üstü fps veriyor ama 5dk sonra oyun kapanıyor
    Benchmarklarda gpu kullanımı %100 iken kapanmıyor veya daha düşük grafikli oyunlarda da oyunlar kapanmıyor
    Güç kaynağından olduğunu düşünüyorum ama yabancı forumlarlarda 500w fazlasıyla yeterli deniyor Güç kaynağını değiştirmek dışında bir önerisi olan var mı ?
    Bu arada oyun oynarken bir anda oyun donuyor ve oyun kapanıyor masaüstüne atıyor, yani sistem kapanması gibi bir sorun yok.Bir gece full açık kaldı kapanmadı.

Ryzen 3 2200g
    Rx580 sapphire pulse 4gb
    8x1gb 2666mhz ram
    120gb ssd
    500gb hdd
    500w güç kaynağı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peterrgriffenn -- 31 Temmuz 2019; 14:15:35 >

• "sayı" olarak yeterli olması gerçekten yeterli olacağı anlamına gelmiyor hocam

güç kaynaklarında farklı railler vardır, 12v 5v ve 3.3v şeklinde

ekran kartı epey güç tüketir ve 12v üzerinden güç alır. güç kaynağının 12v üzerinden kaç watt verebildiği önemlidir. 500w genelde tüm raillerin toplam verdiği değere işaret eder.

güç kaynağınızın 12v'den verdiği güç yeterli gelmiyor olabilir,
    güç kaynağınızın performansı gerilemiş ve verimi düşmüş olabilir

marka, model ve kaç yıllık olduğunu belirtirseniz belki bir çıkarım yapabiliriz

bunun haricinde sorun psu'dan değilse, o durumda ekran kartının kendisinde bir sorun olabilir

1, fazla voltaj çekiyor olabilir, aşırı voltaj ve güç çekip buna binaen kendini kapatıyor olabilir. eğer durum buysa, MSI Afterburner indirin ve ekran kartınıza %80 gibi bir güç limiti koyarak deneyin

2, ekran kartı direkt sorunlu olabilir, eğer durum oysa değişime göndermek durumunda kalabilirsiniz

afterburner'a yönelik bir rehber için,
    https://forum.donanimhaber.com/yeni-sistem-kuranlar-icin-msi-afterburner-rehberi--136506327

bu rehberdeki hwinfo eklentisini kurarsanız, psu'nuzun stabil olarak 12v 5v verip veremediğini de kontrol edersiniz

eğer bu voltajlarda düşüş sık sık yaşanıyorsa, güç kaynağınız ömrünü tamamlamış olabilir veya ekran kartınıza nefesi yetmemiş olabilir

güç kaynağınızın üzerinde şu şekilde bir sticker varsa oradan da öğrenebilirsiniz watt değerlerini,

RX580 Oyun kapanma sorunu(ÇÖZÜLDÜ)

bu resimin anlattığı şey, o psu'nun 850 watt olduğu ve 12v kanalından 768w verebildiğidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veliayhangizemiseviyor -- 20 Ocak 2019; 13:31:26 >

• RX580 Oyun kapanma sorunu(ÇÖZÜLDÜ)

Bu oyunları 720p en düşük ayarlarda oynamayı denedim bu sefer daha hızlı kapandılar ama full ayarlarda benchmarklarda sorunsuz 100 fps veriyor ve black ops 2 gibi düşük grafikli oyunlarda hiç sorun yok.Yani sorun ne olabilir ki anlamıyorum.Kartı iade mi ediyim yoksa yeni güç kaynağı mı alıyım ? Veya yazılımsal bir sorun mu var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Peterrgriffenn

Destiny2 full ayarlarda 60 üstü oynatıyor ama 3 dk sonra oyun bir anda hata vermeden kapanıyor
    Forza Horizon 4 Full ayarda yine 60 üstü fps veriyor ama 5dk sonra oyun kapanıyor
    Benchmarklarda gpu kullanımı %100 iken kapanmıyor veya daha düşük grafikli oyunlarda da oyunlar kapanmıyor
    Güç kaynağından olduğunu düşünüyorum ama yabancı forumlarlarda 500w fazlasıyla yeterli deniyor Güç kaynağını değiştirmek dışında bir önerisi olan var mı ?
    Bu arada oyun oynarken bir anda oyun donuyor ve oyun kapanıyor masaüstüne atıyor, yani sistem kapanması gibi bir sorun yok.Bir gece full açık kaldı kapanmadı.

Ryzen 3 2200g
    Rx580 sapphire pulse 4gb
    8x1gb 2666mhz ram
    120gb ssd
    500gb hdd
    500w güç kaynağı

Destiny 2'yi bilmiyorum ama aynı sorunu bende yaşamıştım Forza Horizon 4'te fakat sonradan kendi kendine çözüldü sorun.Şunları deneyin bir;

Windows sistem ayaları gizlilik bölümünde uygulamaların arka planda çalışması seçeneğini kontrol edin devre dışıysa aktif hale getirin.

Sürüclerin güncel olduğundan ve Amd chipset sürücüsünün kurulu olduğundan emin olun.

Güç planı dengelide ise Amd Ryzen moduna getirin.

Ses denetiminden ayaları değiştirin. Bit hızı 44.1khz ise 48khz olarak değiştirin.

Xbox uygulamasını ve Forzayı sıfırlayın.

Sistemin güncel olduğundan emin olun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 20 Ocak 2019; 18:23:43 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Peterrgriffenn kullanıcısına yanıt
    dostum cidden çok kalitesiz bir psu, everest burada mimlenmiş bir markadır, kime sorsan uzaklaş der

böyle bir sistemi bu psuya emanet etmemek gerek

geçici olarak güç limiti koyarak durumu çözebilirsiniz.

tavsiyem msi afterburner'dan mümkünse %50 güç limiti koymanız. böylece kartınız yarı yarıya daha az güç tüketecektir ve güç kaynagına bindirmeyecektir

performans kaybınız ise yaklaşık %15-20 miktarında olacaktır
  • Ramleri hangi hizda kullaniyosun oc yaptiysan eski ayarlarina mesela 2133 gibi cekip denesene bi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • benzer sorunları gigabayt rx 580'le ben de yaşıyordum..Afterburner değil de Amd'nin kendi programında değerlere baktığımda vram kullanımın aşırı yüksek çıktığını farketmiştim.Öncelikle onu bir kontrol edin.Şayet vram kullanımı 8 gb ve daha üstüne ulaşıyorsa oyunun açtıktan kısa bir süre sonra direk oyundan atıyor zaten.Attıktan sonra tekrar girsen de yine vram kullanımı aşırı yükseğe çıktığı için atıyordu.Sorunun afterburnerdan kaynaklandığını keşfettim sonradan.Biraz saçma gelecek ama oyle.Afterburneri komple silip(programı sistemden komple silip) driveri de 18.12.2 kurunca(ddu ile temiz driver kurulumu yaparak) sadece amd'nin kendi programınından kontrol ettiğimde vram kullanım miktarı 3-4 gbları aşmamaya başladı.Artık hiçbir sorunum kalmadı.O gun bugundur hiç atma sorunu yaşamadım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oyun oynarken hdd kapanma problemi
    12 yıl önce açıldı
    PUBG Ram Sorunu
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • nasıl çözdüğünu de yazaydin bari

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • solokingx S kullanıcısına yanıt
    Yazmış ilk mesajın en üstüne : 6 ay sonra EDİT:Sorunu zaten çözmüştüm yazmak 6 ay sonra aklıma geldi yeni psu almıştım ama sorun devam etti rastgele bir bios update yaptım bütün sorun kökünden çözülmüş oldu.

Diye, fakat bios değişikliğini anakartamı yoxa e.kartınamı yada 2 sine 1 den mi belirtmemiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Conar-XP

Yazmış ilk mesajın en üstüne : 6 ay sonra EDİT:Sorunu zaten çözmüştüm yazmak 6 ay sonra aklıma geldi yeni psu almıştım ama sorun devam etti rastgele bir bios update yaptım bütün sorun kökünden çözülmüş oldu.

Diye, fakat bios değişikliğini anakartamı yoxa e.kartınamı yada 2 sine 1 den mi belirtmemiş.
    aynen kardeşim gözümden kaç.mış
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.