Şimdi Ara

rx6600 sistem kötü mü ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selam. Ben 28 Temmuz tarihi bir sistem aldım GameGaraj'dan. Sistemin fiyatı 15.700'dü ben aldığımda. Özellikleri şöyle:

PowerColor Fighter RX6600 8GB

Intel Core i5 12400F

Biostar H610MH DDR4

Crucial Ballistix 16GB (2x8) 3200MHz

Kingston SNVS/500G 500GB SSD m.2 NVMe

DarkFlash DLX21-Mesh 650W

Ek olarak yanında GameBooster GB-2409FF 24" 144hz 1ms IPS monitör ile toplam 18900 TL ile tamamını aldım.

Fakat bu sistemi başka forumlarda sorduğumda bana ağır kazık yediğimi, boş bir sistem aldığımı söylediler ben de hal böyle olunca çok kurt kaptım. Ve iade etmek istiyorum şu an sistemi. Hem sizlerin yorumunu merak ettim hem de toplamı böyle denk gelecek şekilde sistem ve monitör önerisi almak istedim. Şöyle bir detay da var, iade işleri falan filan derken 15 günü bulabilecek bir süreç bu. Bu süreç içerisinde attığınız sistemlere zam gelme ihtimali, hatta her şeye zam gelme ihtimali bile var. Demek istediğim halihazırda fiyatına bakmaksızın iyi olan sistemi sattıktan sonra açıkta kalıp bir şey alamamaktan korkuyorum. Sistemi iade etmesem bile en azından monitörü iade edip ASUS gibi bir markaya geçerim ama sistem işi çok riskli ilerliyor Türkiye'de. Yorumlarınızı bekliyorum mümkünse mantıklı yorumlar yapılsın ve sebepleri açıklansın. Eğer derseniz ki sistem gayet iyi fiyatı da öyle abartı değil, ben iade etmeyeceğim çünkü sistem güçlü bir sistem gerçekten de. 1 haftadır kullanıyorum performans olarak memnunum gayet.

• o praya kendin toplasan daha düzgün bişey alınırdı. biostar mobo nedir allasen power da çöp diyebilirim.

• hocam mantıklı sebepli yorumlar diyorum geliyorsun çöp allasen diyorsun. yapmayın allah aşkına ya. biostarın neyi var zaten ? çoğu sistemde kullanılıyor ve f/p ürünü.

• Keske satin almadan önce konu acsaydin. Adamlari da orda ugrastirmamis olurdun, bu özellikler satin almadan da görülen özellikler zaten.

"Yorumlarınızı bekliyorum mümkünse mantıklı yorumlar yapılsın ve sebepleri açıklansın." demissin, bence satan firmanin burda bir hatasi yok. Ortada pek arastirilmadan satin alinmis ve sonradan satin alanin hevesini kaciran, icine süphe düsüren durumlar yorumlar var. Ürünü bugüne kadar kullandiysan yine kullanmaya devam et bence Biostar anakart cogu sistemde kullaniliyor, fiyat performans ürünü demissin zaten.

ayni paraya daha iyisi toplanir mi diye sorarsan evet mümkün... zaten soran arkadaslara burda güzel sistemler öneriliyor. gaming.gen tr de de sistemler vardi, keske orayada baksaydin, orada parca kalitesi daha iyi modeller vardi.

Monitör konusunda bir yorum yapamam, ben renk dogrulugu, adobe rgb, gri ve siyah oranlari ile ilgilendim suana kadar... Viewsonic colorpro'larda karar kildim, fiyat performans diyebilirim lakin ne senin kullanimina uygun, ne de Türkiye piyasasinda bulunur. Oyuncu monitörleri hakkinda reviewler vardir, biraz arastirirsan illa ki bulursun. Ama gamebooster monitör falan almazdim sanirim, cok iyi bir reviewi, her detayi acik bir sekilde anlatan biri olmali ki ikna olayim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hocam sence iade etmemi gerektircek kadar fiyatı kötü mü ? bugün 9a kadar vaktim var sonrasında iade etmem imkansız gibi çünkü işteyim ve aracım da yok gamegarajın olduğu kısım bana uzak kasayı tek başıma götürmem çok ama çok zor.

• Gigabyte H610M H DDR4 Intel LGA1700 DDR4 Micro ATX Anakart --- 1.800 TL

Intel i5-12400F Altı Çekirdek 2.50 GHz İşlemci Lga1700 --- 3.550 TL

Silicon Power XPower Turbine 16GB (2x8GB) 3600MHz DDR4 CL18 Ram --- 1.165 TL (Fiyatı uygun olduğu için yazdım anakart 3200mhz'de çalıştırır)

Sapphire PULSE Radeon RX 6600 11310-01-20G 128 Bit GDDR6 8 GB Ekran Kartı --- 5.745 TL

Kioxia 500GB Exceria LRC10Z500GG8 M.2 PCI-Express 3.0 SSD --- 840 TL

Corsair 650W Carbide SPEC-DELTA RGB CC-9020132-EU Led Fanlı ATX Oyuncu Kasası --- 1.870 TL

14.970 TL

https://www.akakce.com/bilgisayar-bilesenleri.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 6 Ağustos 2022; 0:3:11 >
  • İsin Profesoru Leon-X sistemi kurmus.Demek ki Monitorsuz 15000 liralara alınabiliyor.Monitor kac para bilmiyorum agır kazık diye kimse soylediyse bir matematigini sorgulasın.Belki 1000 lira fazla vermissinizdir belki eksik, iade olayı sizin kararınız birsey diyemem.

Biostar H610M H buna cp diyene de diyecek birseyim yok.Biostar H610 da Asus H610 M K da muadili Gigabyte MSI da giris seviyesi kartlardır ve aralarında ciddi bir fark olmaz.Bazı firmalar PSU da Duzgun Marka secenegi de koyarken hazır sistemlere bazıları koymuyor.

EXA kendi distribitoru oldugu urunleri koymus.Sisteminizde genel olarak bir sıkıntı yok.Kingston SSD,Crucial Ram gayet kaliteli bir PSU sıkıntı onda da zaten RX6600 cok guc cekmeyecegi icin sıkıntı olmaz.

İster acın oyunları keyfinize bakın.İsterse iade ile ugrasın.Agır kazıklık bir durum yok ortada...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    7900XT için sistem tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • https://www.gaming.gen.tr/urun/106510/nova-6600xt-intel-i3-12100f-asus-rx-6600-xt-dual-oc-8gb-16gb-ram-512gb-m-2-ssd-gaming-bilgisayar/

https://www.incehesap.com/whisper-oyuncu-bilgisayari-fiyati-57344/?hsu=268288,267605,267650,267611,267698,267809,277526,277523

hocam insanların bazıları sizin gibi bazıları ise farklı düşünüyor ve şu iki sistemi atıp bunları almamı öneriyor ikide bir. benim kartım xt değil de normal 6600 olduğu için kazık yemişim öyle diyorlar. xt kart 10 12 fps daha fark ediyor videolarda. kazık yemişsin diyenlerin savunduğu diğer bir şey de "ilerde 30 fps alacağına 60 fps alırsın onlarla" gibi şeyler. kafam cidden karışık.

• RX 6600

1080p (FHD) maksimum ayarlarda oynanabilir FPS sağlar

ortalama 60 FPS

• Hepsi ayrı yerden en ucuzu alınsa, kargo ücretleri eklenerek bir kaç kuruş ucuza toplanabilir. Hepsi o. Güzel sistem güle güle kullan.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam üst tarafta attığım iki sistem için iade edilip o süreci beklemeye değer mi sizce ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sistem alınmadan öce konu açılsa idi " bu sistem nasıl diye ? " belki daha sağlıklı olurdu yukarda gelen öneriler gibi mesela. Veya farklı yerler gösterilirdi alışveriş için.

Ben sadece kasa ve psu yu beğenmedim ama sistem genel olarak kötü değil o kadar bnce. Kendinz deneyip performansta sıkntı gördünüzmü ? önemli olan bu .

Yoksa güle güle iyi günlerde kullanın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.