Şimdi Ara

Ryzen 1700 ? i7 7700 ? Oyuncu sistemi için?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
1.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar başlıktada belirttiğim gibi...
    Yeni oyuncu sistemi için pc toplayanlara hangisini ve neden tavsiye ediyorsunuz?
    Ben kararsız kaldım...

Ryzen 1700 ? i7 7700 ? Oyuncu sistemi için?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hala 7700 alayım diye düşünen var mı yahu?

1700'de oyunu açarsın %40-50 CPU - %100 GPU oynarsın arkaplanda at koşturursun.

7700'de oyunu açarsın %80-90 CPU - %100 GPU oynarsın arkaplanda uygulama çalıştıracak yer kalmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lana-Del-Rey -- 4 Mart 2017; 13:49:32 >
  • Oyun oynayacaklar için arkaplandaki işlemler nekadar önemlidirki, ve diyelimki 3-4 yıl sonra ekran kartini güncellersek bu fark dahada açılmazmı... Sadece bilgi alisverisi yapiyoruz laf yaristirmiyorum :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bugun icin 7700k yarin icin r7 1700

• Çoklu çekirdek kullanacak oyunlardan dolayımı dediniz acaba... Okadar etki edermi 2-3 yıla...

• Minimum fps değerlerine bakarak karar verebilirsiniz ama R7 1700'ün fiyatı baz alındığında selefi i7 7700K oluyor. i7 7700 değil. Profesyonel kullanım+Oyun ise; R7 1700. Sadece oyun ise i7 7700K. Fiyat bakımından karşılaştırma yapılır ise sonuçlar böyle. Şimdi diyecekler ki R7 1700'ün saat hızı düşük OC yaparız i7 7700K'ya oyunlarda yaklaşırız diyenler olabilir. i7 7700K sanki overclock olmuyor. R7 1700 en fazla 4.1Ghz'e overclock olacak oyun için. i7 7700K ise yine 5 ve ya 5.2Ghz'e overclock olacak. Aradaki fark yine açılacak ve yine aynı değerler olacak.

Her işlemcinin kullanım alanı farklıdır. Eğer oyun için bir Ryzen işlemci gerekiyor ise; Ryzen R5 serisini bekleyiniz. R5 serisin oyunculara hitap edeceği söyleniyor. Hem bu forumda hem de yabancı birkaç dış forumlarda. O yüzden aceleniz yok ise beklemek yararınıza bence. R5 serisinin tepe modelleri daha ucuz olup i7 7700K ile aynı performansı verebilir belki oyunlarda. Tercihinizi de o zaman yaparsınız.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• r7 1700 neden daha üstün tarafı şu. oyun oynarken artık aynı zamanda oyunu videosunu kaydediyoruz veya canlı olarak twichten yayın yapıyorsunuz. işte böyle bir durumda çoklu çekirdeğin avantajı büyük olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şuan ki fiyatlar ile Ebrar'da 110 lira fark var aralarında sanırım. Anakartında ucuz olması nedeniyle 1700 diyorum. İntel indirimleri Microcenter dışına çıkmadıkça bu iş böyle.

Para dert değilse hangisinin seçileceği konusunda benimde kafam karışık.
  • Şuan için 7700 önde gibi ama hangisinin daha uzun soluklu olacagını kestiremiyorum :)

• legend9 L kullanıcısına yanıt
    7700'in 200 sıralık komut satırı var diye. Buna göre komutları yeniden sıralayıp, işine geldiği gibi çalıştırıyor. Ryzen ise Haswellere benziyor.
  • işlemci: AMD Ryzen 7 1700 3.0GHz AM4 İşlemci +Wraith Spire 95W
    anakart: Asus Prime B350-PLUS USB 3.1 Anakart
    Gtx 1070 ekran kartı yanına
    Arkadaşlar nasıl sistem olur oyun için acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: RapGood

işlemci: AMD Ryzen 7 1700 3.0GHz AM4 İşlemci +Wraith Spire 95W

Çok iyi olur çokta güzel olur, işlemciyi de 3.7, 3.8 çekersen mis
  • quote:

Orijinalden alıntı: RapGood

işlemci: AMD Ryzen 7 1700 3.0GHz AM4 İşlemci +Wraith Spire 95W

gayet iyi. ram olarak butce sikinti degilse 16 gb yapin

• Kardeş hiç düşünme tabiki ryzen al hem daha güncel hem f/p

• Amd fanboyluğu bir kenara, ikiside üzmeyecek. Anakartla birlikte hangisi daha uyguna geliyosa onu al.
  • 2gündür araştiriyorum, bende kabylake islemcilere sıcak baktım aslinda... Yani baya fps farki yaratio gordugum kadariyla malesef... Belki ryzen 5 leri görmek gerekir... İntelde indirime gidiyormuş...

• Anlık 3 5 fps farkı düşünüp ileride upgrade etme durumunu düşünmüyor sunuz?

İntel aldığın zaman ileride anakart değişmen gerekecek daha üst seviye işlemci için, ancak am4 te şu anda bile ileride geçmeyi hedefleyebileceğin 1800x var ki birde neler çıkar bu sokete. Apu lar bile aynı soket olacak.

Birde mesela gidip diyelim oyun oynarken yayın yapmak istedin, arkaplanda video editlemek istedin vb bu durumlarda amd nin avantaji ön plana çıkacak.

• FXler çıkarkende AMD bu kadar heyecanlandırmıştı, fakat 1-2 yıl içerinde FXler i5e bile yetişemez hale gelmişti tabi bu sefer o kadar olmaz ama intel yine yapacağını bilir para varsa intelden şaşmamak lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

Hala 7700 alayım diye düşünen var mı yahu?

1700'de oyunu açarsın %40-50 CPU - %100 GPU oynarsın arkaplanda at koşturursun.

7700'de oyunu açarsın %80-90 CPU - %100 GPU oynarsın arkaplanda uygulama çalıştıracak yer kalmaz.

i7 7700 kullanıyorum örneğin pubg %90-100 gpu kullanımındayken işlemci %40-50 nadir görüyor. Ekran kartım gtx 1060 6gb. Yan ekrandan 10 tane falan sekme açabiliyorum rahatça.

1080 veya 1080tida değişir belki pek bilemem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: legend9

Oyun oynayacaklar için arkaplandaki işlemler nekadar önemlidirki, ve diyelimki 3-4 yıl sonra ekran kartini güncellersek bu fark dahada açılmazmı... Sadece bilgi alisverisi yapiyoruz laf yaristirmiyorum :)

Katılıyorum. Bismillah daha 6-8 çekirdekli işlemciler yeni yeni hayatımıza girdi, hemen 4 çekirdek işlemcileri harcamayalım. 4 çekirdek işlemcisi olan hala oyundan oyuna koşturan milyonlarca insan var.

Ha bu mesajımdan "7700k alınmalı" sonucunu çıkarmayın, sıfırdan bir sistem toplanıyorsa elbette 4 çekirdek bir sisteme yatırım yapılması mantıklı olmaz. Çünkü aynı maliyetle daha ileriye dönük 6-8 çekirdekli bir sistem oluşturma şansınız var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 4 Ocak 2018; 2:5:44 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.